Το λοιπόν. Αν μπορέσεις και καταφέρεις τον υπολογιστή σου να διαβάσει το cd, που από ότι μου λες δεν το διαβάζει, τότε τα βήματα που έχεις να ακολουθήσεις είναι απλά.
1. Ξεκινάς κάνοντας εγκατάσταση το play on linux
- Κώδικας: Επιλογή όλων
sudo apt-get install playonlinux
2. Αφού το εγκαταστήσεις μαζί με τις διάφορες εξαρτήσεις κτλ, (εννοείται ότι πριν από όλα έχεις εγκαταστήσει το wine και μετά προχωράς στο playonlinux) το ανοίγεις είτε από το μενού του Mint παιχνίδια, είτε με εντολή από το τερματικό
- Κώδικας: Επιλογή όλων
sudo playonlinux
3. Θα σου ανοίξει το playonlinux κι εκεί πλέον πηγαίνεις
Αρχείο --> Εγκατάσταση
και σου ανοίγει το install menu.
Τώρα εκεί σου δίνει ένα μενού με διάφορα παιχνίδια που μπορείς να εγκαταστήσεις άμεσα αλλά μιας και εσύ θέλεις να εγκαταστήσεις από το cd σου (το οποίο βέβαια λειτουργεί, αν και εγώ θα προσπαθούσα να κάνω τη διαδικασία για να δω μπας και το Playonlinux το βλέπει και σου λύνει το πρόβλημα ανάγνωσης από το pc) πατάς κάτω αριστερά στο link --> Install a non-listed program. Κλείνει αυτόματα το παράθυρο εκείνο και ανοίγει ένα όπως ξέρεις τις κλασσικές εγκαταστάσεις windows.
4. Πατάς επόμενο και σου ζητάει αν θέλεις να εγκαταστήσεις ένα νέο πρόγραμμα ή να αναβαθμίσεις κάποιο ήδη υπάρχον.
Τα υπόλοιπα είναι βήμα βήμα. Κάνεις ότι σου ζητάει και το εγκαθιστά χωρίς πρόβλημα.
Αν συναντήσεις άλλα προβλήματα, ξαναρώτα καταδώ να δω αν μπορούμε να τα λύσουμε.
'"
Ένα παρόμοιο παιχνιδάκι πάντως κυκλοφορεί και σε Linux και είναι το "0 A.D.". Εμένα προσωπικά δε μου αρέσουν αυτά τα παιχνίδια αλλά επειδή το έχω εγκαταστήσει παλιότερα από περιέργεια και είδα τα γραφικά του και το σκηνικό, νομίζω ότι θα σου αρέσει.
http://www.wildfiregames.com/0ad/