-Νικο χάλασε το τζιπ και δεν μπαίνουν οι ταχύτητες
- Που είσαι?
-Έφτασα σπίτι, αφού έφτιαξα μια τεράστια ουρά στην Φιλολάου...
Με τα πολλά φεύγω από το γραφείο πάω σπίτι και στο δρόμο παίρνω τηλέφωνο ότι πάω στο μηχανικό να με περιμένει με ανοιχτές αγκάλες...
Μπαίνω μέσα στο τζίπ και καταλαβαίνω πρόβλημα στον συμπλέκτη.... Πατιόταν αλλά δεν κούμπωνε ώστε να μπει η ταχύτητα εύκολα...
Παίρνω μια χαρά εκεί γιατί νόμιζα ότι κάτι είχε γίνει με τα γρανάζια και σκεφτόμουν διάφορους τρόπους για να φλερτάρω το 1000άρικο...
Και εδώ αρχίζει το ωραίο... Αττική οδός... αλάρμ αναμμένα και δεξιά δεξιά... Μέχρι να φτάσω εκεί όμως έπρεπε να βρω ένα τρόπο για να φτάσω χωρίς ταχύτητες... Δεν υπάρχει λέω... Σβήνω, βάζω πρώτη (αν έχεις σβηστή μηχανή μπαίνει) και αρχίζω να κατηφορίζω... Καρφώνω και μια δευτέρα και σούπερ... Πλησιάζει η λεωφόρος όμως και τα αμάξια... Άντε πάλι σβήνω, περιμένω να αδειάσει (κλασικός Μέρφυ που απλά δεν αδειάζει ποτέ!!!) και με τα πολλά είμαι στο δρόμο... Έλα μου όμως που για να βγώ κατεχάκη και Α.Ο πρέπει να ανέβω μια ανηφορίτσα μετά από στροφή... ΦΑΚ! Με 4 που είχα κουμπώσει δεν έπαιζε να ανέβει και πάω να κατεβάσω και δεν έμπαινε ούτε 3η ούτε 2α... Σταματάω πάλι δεξιά... Σβήνω βάζω πρώτη πάω να ξεκινήσω... ΝΟΤ!!! κάνει ένα "σκορτσάρισμα" το αμάξι και σβήνει... 3-4 φορές έδινα και γκάζι και πήρε... Αττική οδός αφού είχαμε τα ίδια και στα διόδια, χαλαρά έφτασα Κορωπί!! Εκεί πάλι 2-3 φορές τα ίδια με τα φανάρια. Έφτασα

Πήγε ο Μηχανικός (10 χρόνια στον Τούντα και 3 στην Personal Best) και το μύρισε το κακό... Μου λέει έλα να σου δείξω... (Είχε ένα λυμένο σασμάν από TERIOS).. Πιάνει στο χέρι του ένα δίχαλο (σαν σφεντόνα), και μου λέει στα Vitara δεν είναι έτσι αλλά να σου εξηγίσω τι κάνει... Αυτό το δίχαλο έχει και ένα ρουλεμάν από πάνω, πατώντας εμείς τον συμπλέκτη αυτό σπρώχνει το δισκοπλατό για να κομπλάρει. (δεν θυμάμαι αν μου είπε σπρώχνει η τραβάει..) Και ίσως εχει ραγίσει στις άκρες του με συνέπεια όταν πατάς το πετάλι να διπλώνει και να μην σπρώχνει... Κάποια στιγμή μου λέει θα σπάσει τελείως...
Αυτό είναι κάπως έτσι στα vitara από ότι κατάλαβα. Το πρόβλημα το δικό μου είναι στο κόκκινο μέρος... Έχει ραγίσει ΙΣΩΣ σε κάποιο σημείο και δεν κομπλάρει.
Σήμερα -Αύριο θα κατέβει σασμάν θα ψάξουμε ανταλλακτικά που δυστυχώς ίσως υπάρχουν μόνο στην suzuki και θα γίνει ένα service γενικότερο, ώστε να μην ξαναυπάρχει θέμα... Είδωμεν!!!!