Ψήλωμα με λίγη περιπέτεια και αμείλικτα ερωτήματα

Ψήλωμα με λίγη περιπέτεια και αμείλικτα ερωτήματα

Δημοσίευσηαπό ivan » Κυρ Αύγ 05, 2012 11:37 pm

To GV μου είχε ένα παράξενο στήσιμο από την ώρα που το πήρα. Ο ξάδερφος, επαγγελματίας έμπορος ανταλλακτικών, το είχε ψηλωμένο γύρω στους 5 πόντους μπρος-πίσω με τα εργοστασιακά ελατήρια και αποστάτες μπροστά, ενώ πίσω είχε αλλάξει τις σούστες με μεγαλύτερες και πιο σκληρές αγνώστου ταυτότητας. Κάποια στιγμή αφαιρέθηκε η πίσω προσθήκη και ξαναγύρισε στα μανίσια επίπεδα. Το όχημα δηλαδή, ήταν πιο ψηλό μπροστά από πίσω.

Η σούζα που έκανε το όχημα δεν με ενοχλούσε μέχρι που αποφάσισα να εγκαταστήσω σύστημα υγραεριοκίνησης. Η τοποθέτηση της δεξαμενής θα βύθιζε περεταίρω τον πίσω άξονα καθιστώντας επικίνδυνη πλέον την οδήγηση μιας και δεν θα λειτουργούσαν επαρκώς ούτε τα μπροστά φρένα, ούτε θα είχε την απαιτούμενη απόκριση το τιμόνι. Εμπειρία για τις επιπτώσεις που περιγράφω είχα ήδη από τη σκηνή οροφής, που ενίοτε χρησιμοποιώ, η οποία έχει περίπου το ίδιο βάρος με την προς τοποθέτηση δεξαμενή LPG.

Έτσι αποφάσισα να ψηλώσω και την πίσω πλευρά του οχήματος κατά 5+2=7εκ ώστε με τη τοποθέτηση της δεξαμενής να έρθει και να ισορροπήσει ψηλωμένο κατά 5εκ μπροστά και 5εκ. πίσω.

Η περιπέτεια άρχισε με την αγορά και τοποθέτηση πίσω ελατηρίων από Mercedes. Το όχημα ψήλωσε αλλά έγινε θεόσκληρο. Η παραμικρή ανωμαλία στην άσφαλτο το έκανε να χοροπηδάει σαν κατσίκι. Βέβαια το εντυπωσιακό ήταν ότι είχε συμπεριφορά cart. Προσπαθούσα να το κάνω να υπερστρέψει ή να πάρει κλίση στις στροφές, αλλά μάταια. Μασίφ. Εκτός δρόμου δεν χρειάστηκε να πάω για δοκιμή. Η επιλογή ήταν ξεκάθαρα αποτυχημένη.

Επειδή πλησίαζαν και οι μέρες των διακοπών δεν μπορούσα να περιμένω και κυρίως να πειραματίζομαι αυτοσχεδιάζοντας -είμαι και παντελώς άσχετος-, πήγα στη σίγουρη και δοκιμασμένη λύση: ελατήρια MAD. Τετράδα για να γίνει σωστή δουλειά και αμορτισέρ ασημί KYB του Sportage. Βλέποντας τώρα την προσφορά (viewtopic.php?f=93&t=15786) αισθάνομαι λίγο χαζός, αλλά ήταν και ο χρόνος που πίεζε.

Τελικά, με αποφάσεις που πάρθηκαν εν θερμώ, λίγο διαβάζοντας εδώ και λίγο ευρισκόμενος τηλεφωνικά ή δια ζώσης με άλλα μέλη του club που έχουν ήδη ψηλώσει (harijohn, MKB, panoshm) κατέληξα να είμαι με

Μπροστά: MAD ελατήριο+1,5εκ αποστάτη ελατηρίου με Bilstein αμορτισέρ
Πίσω: MAD ελατήριο+2εκ αποστάτη ελατηρίου με ΚΥΒ ασημί αμορτισέρ

Λόγω των συνεχών τροποποιήσεων δεν έχω ιδέα πόσο ακριβώς ψήλωσα τελικά. Το μπροστά φτερό μου είναι τώρα στους 85 πόντους και το πίσω στους 83 από το έδαφος. Από ότι μου είπαν θα υπάρξει ένα μικρό κάθισμα του οχήματος όταν τα ελατήρια πάρουν τις τελικές τους παραμορφώσεις.
Επίσης από λίγο που ξεστραβώθηκα ρωτώντας και διαβάζοντας τις σχετικές αναρτήσεις καταλήγω ότι σίγουρα θα χρειαστώ καμπερόβιδες. Σε κάποια άλλα ζητήματα όμως δεν έχω καταλήξει.

Και τίθενται τα αμείλικτα ερωτήματα προς τους γνωρίζοντες:

1) Χρειάζομαι πίσω repositioners αμορτισέρ? (http://www.bits4vits.co.uk/store/vitara ... d_173.html)

2) Χρειάζομαι μπροστά αποστάτη αμορτισέρ ?(http://www.bits4vits.co.uk/store/vitara ... od_16.html)

3) Αν η απάντηση στο ερώτημα 2 είναι ναι, μπορώ να βάλω άλλο αμορτισέρ, πιο μακρύ, μιας και σύντομα θα τα αλλάξω, και να γλυτώσω τον αποστάτη?

4)Με δεδομένο ότι η μπροστά ανάρτηση μου φάνηκε σκληρή και μετά από κάθε εμπόδιο μου φαινόταν να χτυπάει δυνατά, έχει νόημα να βάλω αμορτισέρ αερίου-λαδιού?

...και οι απαραίτητες φωτογραφίες:
anartisi embros palia.JPG
Μπροστά Άξονας -Η παλιά ανάρτηση

anartisi embros nea.JPG
Μπροστά Άξονας -Η νέα ανάρτηση

anartisi embros nea 2.JPG
Μπροστά Άξονας -Η νέα ανάρτηση 2

anartisi piso palia.JPG
Πίσω Άξονας -Η παλιά ανάρτηση (το ελατήριο είναι το Mercedes)

anartisi piso nea.JPG
Πίσω Άξονας -Η νέα ανάρτηση

palio kai neo amoriser piso.JPG
Το πίσω αμορτισέρ - βγήκαν τα Bilstein και μπήκαν τα μακρύτερα KYB
Άβαταρ μέλους
ivan
4x4 Mud Terrain member
4x4 Mud Terrain member

Λάστιχα: Yokohama G012
Suspension: MAD-Bilstein-ΚΥΒ
cb: Ναι
Name: Γιάννης

Re: Ψήλωμα με λίγη περιπέτεια και αμείλικτα ερωτήματα

Δημοσίευσηαπό panoshm » Δευτ Αύγ 06, 2012 12:18 am

ivan έγραψε:............Μπροστά: MAD ελατήριο+1,5εκ αποστάτη ελατηρίου με Bilstein αμορτισέρ
Πίσω: MAD ελατήριο+2εκ αποστάτη ελατηρίου με ΚΥΒ ασημί αμορτισέρ.................
Το μπροστά φτερό μου είναι τώρα στους 85 πόντους και το πίσω στους 83 από το έδαφος.
...........
1) Χρειάζομαι πίσω repositioners αμορτισέρ? (http://www.bits4vits.co.uk/store/vitara ... d_173.html)
Γιάννη, όπως σου είπα και τηλεφωνικώς, πίσω οι 2 πόντοι αποστάτης είναι λίγοι, ιδίως αν σκέφτεσαι να δεχτεί μετέπειτα και την δεξαμενή LPG. Χρειάζεσαι τουλάχιστον 4,5cm που θα τους πάρεις με άλλον αποστάτη από αυτόν που έχεις.... (είναι από ερταλόν ή μου φαίνεται?) και με την βοήθεια των repositioners θα έρθει και το αμορτισέρ σου στην σωστή θέση λειτουργίας

ivan έγραψε:2) Χρειάζομαι μπροστά αποστάτη αμορτισέρ ?(http://www.bits4vits.co.uk/store/vitara ... od_16.html)
Οι αποστάτες που αναφέρεις στην αρχή
το είχε ψηλωμένο γύρω στους 5 πόντους μπρος-πίσω με τα εργοστασιακά ελατήρια και αποστάτες μπροστά, ενώ πίσω είχε αλλάξει τις σούστες με μεγαλύτερες και πιο σκληρές αγνώστου ταυτότητας
αφορούν μόνο τα ελατήρια? Αν ναι, τότε τα αμορτισέρ, αν έχουν το ίδιο μήκος με τα μαμά, τότε έχουν ήδη φάει τα ψωμιά τους, μιας και δεν δούλευαν τόσο καιρό σε σωστή θέση... και αν βάλεις νέα αμορτισέρ που έχουν το ίδιο μήκος, σίγουρα θα χρειαστείς τους αποστάτες...

ivan έγραψε:3) Αν η απάντηση στο ερώτημα 2 είναι ναι, μπορώ να βάλω άλλο αμορτισέρ, πιο μακρύ, μιας και σύντομα θα τα αλλάξω, και να γλυτώσω τον αποστάτη?
Εγώ έχω τα ΟΜΕ (made in Australia για να μην λένε κάποιοι :mrgreen: ) και είμαι ευχαριστημένος, φυσικά χωρίς αποστάτες

ivan έγραψε:4)Με δεδομένο ότι η μπροστά ανάρτηση μου φάνηκε σκληρή και μετά από κάθε εμπόδιο μου φαινόταν να χτυπάει δυνατά, έχει νόημα να βάλω αμορτισέρ αερίου-λαδιού?
ομοίως η ερώτηση, ο αποστάτης είναι από ερταλόν ή μου φαίνεται? Μήπως δηλαδή δεν είναι μόνο το bilstein που σου σκληραίνει το εμπρός σύστημα.... Εγώ μόλις έβαλα αποστάτες από "λάστιχο" να στο πω χοντρικά, κάθε κραδασμός εξαφανίστηκε από εμπρός.... (και από πίσω βεβαίως βεβαίως)
GV2.0 5D Freestyle 07/'05,AVM,Ποδιές,5xFF50HELLA,Lovato smart ExR Premium,Nuvi1490Τ,Montana650,Midland220
Άβαταρ μέλους
panoshm
Vitaraclub Platinum Member

Λάστιχα: Geolandar M/T G003
Διάσταση ελαστικών: 205/80/16
Suspension: MAD/KYB +12cm
Εργάτης: Όχι
Aka: O γεωαναφερόμενος ή αλουμινοποδιάς!
Name: Πάνος

Δημοσίευσηαπό manos12-74 » Δευτ Αύγ 06, 2012 1:50 am

εγω παλι με αποστατη 4,5 και ελατηρια mad+kyb δεν εχω βαλει reposisioner αλλα σιγουρα θελει η παναρ,μπροστα επιβαλεται να βαλεις αποστατη γιατι το αμορτισερ σου ειναι τεντωμενο και δεν δουλευει,αν το αφησεις ετσι το βλεπω να πηγαινει ακλαφτο,ειναι λογικο να κοπαναει εμπρος αφου δεν εχεις διαδρομη
Αξίζει φίλε μου να ζεις για ένα όνειρο, κι ας είναι η φωτιά του να σε κάψει.
Άβαταρ μέλους
manos12-74
4x4 Trial Race Member
4x4 Trial Race Member

Λάστιχα: dunlop grandtrek at
Suspension: mad+ kyb+αποστατες
cb: Όχι
Name: Μανος

Δημοσίευσηαπό Νικόλας » Δευτ Αύγ 06, 2012 12:22 pm

Και να προσθέσω οτι θα θέλει και καμπερόβιδες.Το λέω γιατί δεν τις βλέπω πουθενά.
Πάντως καλή δουλειά και εγγυημένη.
ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΗ ΓΗ ΝΑ ΚΑΤΕΒΩ !!!
Άβαταρ μέλους
Νικόλας

Λάστιχα: Geolandar A/T-S
Suspension: Πολυ σκληρή
Aka: Παλαμίδας
Name: Νικός

Δημοσίευσηαπό ZΗΡΕΙΑ » Δευτ Αύγ 06, 2012 3:17 pm

Καλορίζικα τα καλούδια , φίλε Γιάννη ! Να είσαι καλά να το χαρείς το εργαλείο !!! :wink: :wink:
ZΗΡΕΙΑ

Δημοσίευσηαπό lyggas » Δευτ Αύγ 06, 2012 3:33 pm

΄Ολα τα ερωτήματά σου θα απαντηθούν αν ψάξεις πιο καλά σε αυτήν την ενότητα με θέμα τις αναρτήσεις. Καλύτερα αφιέρωσε λίγο χρόνο διαβάζοντας για να σχηματίσεις ιδίαν αντίληψη.
Πάντως καλοφόρετα και καλές αναβάσεις. :)
"lyggas" (GV 1.6 3d - icom jtg lpg system)
Άβαταρ μέλους
lyggas

Λάστιχα: Goodyear
Διάσταση ελαστικών: 215/65/16
Suspension: Εργοστασιακή

Δημοσίευσηαπό ivan » Τρί Αύγ 14, 2012 4:02 pm

Ευχαριστώ τους συμφορουμίστες για τις απαντήσεις.
lyggas έγραψε:΄Ολα τα ερωτήματά σου θα απαντηθούν αν ψάξεις πιο καλά σε αυτήν την ενότητα με θέμα τις αναρτήσεις. Καλύτερα αφιέρωσε λίγο χρόνο διαβάζοντας για να σχηματίσεις ιδίαν αντίληψη.
Πάντως καλοφόρετα και καλές αναβάσεις. :)

Διαβάζω τα διάφορα που γράφονται κατά καιρούς, αλλά καθώς η κάθε περίπτωση είναι μοναδική θα μου επιτρέψεις να ρωτήσω κάποια ακόμη ζητήματα που με απασχολούν.

Ανακεφαλαίωση και καναδυό απορίες

Πίσω:

Όπως πρότεινε και ο Πάνος, θα παραγγείλω και θα τοποθετήσω τους αποστάτες ελατηρίου (http://www.bits4vits.co.uk/store/vitara ... rod_3.html) που θα μου δώσουν ακόμη 3,2εκ. Για να καλυφθεί και η έξτρα διαφορά στο ύψος θα παραγγείλω και θα τοποθετήσω επίσης τους αποστάτες του αμορτισέρ (http://www.bits4vits.co.uk/store/vitara ... d_173.html). Επίσης θέλω να ρωτήσω αν θα χρειαστώ αυτήν την προέκταση (http://www.bits4vits.co.uk/store/vitara ... od_35.html). Είναι απαραίτητη?

Μπροστά:
Της τρελής, χάνω λίγο την μπάλα.
1) Καμπερόβιδες απαραίτητες (http://www.bits4vits.co.uk/store/vitara ... od_22.html), το λύσαμε.
2) Για τον αποστάτη του αμορτισέρ υπάρχουν δύο + μία λύσεις
i. Αυτός που προεκτείνει το σίδερο του αμορτισέρ (http://www.bits4vits.co.uk/store/vitara ... od_16.html)
ii. Αυτός που κατεβάζει τον θόλο πιο χαμηλά (http://www.bits4vits.co.uk/store/vitara ... od_17.html)
Ποιό είναι το καλύτερο?
iii. Μπροστά θα αλλάξω αμορτισέρ. Πίσω μόλις έβαλα ΚΥΒ. Υπάρχει μοντέλο ΚΥΒ για μπροστά που να είναι μακρύτερο ώστε να γλυτώσω τους αποστάτες?
3) Ράβδος Πανάρ. Με αυτό (http://www.bits4vits.co.uk/store/grand- ... od_36.html) γίνεται δουλειά?

Άλλα σχόλια - παρατηρήσεις?
Άβαταρ μέλους
ivan
4x4 Mud Terrain member
4x4 Mud Terrain member

Δημοσίευσηαπό Kalavritara » Τρί Αύγ 14, 2012 7:09 pm

Μεγειά και καλοπάτητα αγαπητέ συμφορουμίτη :)
"Vitara 1.6 1997 16v και New Vitara 1600 Diesel Allgrip Auto , παππούς και εγγονός στο ίδιο garage "
Άβαταρ μέλους
Kalavritara

Λάστιχα: Viking
Διάσταση ελαστικών: 215/55/17
Suspension: normal
Name: Takis

Δημοσίευσηαπό lyggas » Τρί Αύγ 14, 2012 8:18 pm

α) Γιάννη τις προεκτάσεις για τις κόντρες μέσα στα ελατήρια εγώ δεν τις έχω βάλει και έως τώρα δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα.
β) Μπροστά έχω βάλει αποστάτες στα αμορτισέρ και λειτουργούν φυσιολογικά.
γ) Μπροστά δεν γίνεται να βάλεις πιο μακρυά αμορτισέρ, διότι η διαδρομή της ανάρτησης είναι περιορισμένη.
δ) Ο αποστάτης της πανάρ είναι χρήσιμος και κάνει δουλειά.
ε) Οι αποστάτες που μπαίνουν στο κάτω μέρος των πίσω αμορτισέρ, είναι απαραίτητοι.
Διάβασε πάλι τη σχετική ενότητα, είναι γραμμένα τα πάντα με λεπτομέρειες και φωτό. :wink:
"lyggas" (GV 1.6 3d - icom jtg lpg system)
Άβαταρ μέλους
lyggas

Λάστιχα: Goodyear
Διάσταση ελαστικών: 215/65/16
Suspension: Εργοστασιακή

Δημοσίευσηαπό Lefkoulis » Τρί Αύγ 14, 2012 8:58 pm

Οι αποστατες που κατεβαζουν τα "κουκουναρια" που λεμε ειναι ενα μικρο
κοστος να εχεις το κεφαλη σου ησυχο! ;) (Εγω εβαλα και στα τεσσερα!) 8-)
What the world does not give to man... man must create!

-Κωστας-
Άβαταρ μέλους
Lefkoulis

Λάστιχα: Dynapro AT-M (RF10)
Διάσταση ελαστικών: 215/80/15
Suspension: Calmini+Mad+KYB+Bits
Aka: Καναδός
Name: Κωνσταντίνος

Δημοσίευσηαπό Tzivitzonis » Τετ Αύγ 15, 2012 12:14 am

Γιάννη έχεις χάσει λίγο τη μπάλα ή μου φαίνεται; :whistle: :mrgreen:

Διαβάζοντας τα παραπάνω η γνώμη η δική μου είναι:
α) Αν έχεις βάλει τα MAD που δίνουν +5εκ., τότε με έναν έξτρα αποστάτη των 2εκ. πίσω είσαι ΥΠΕΡ-καλυμμένος και για φιάλη LPG αλλά και για άλλα καφάσια με φιάλες! :wink: Άλλωστε το τελικό +7 (πίσω) γι'αυτά που κάνεις με το αμάξι σε υπερ-υπερ-καλύπτουν! Μην πας παραπάνω θα έχεις ντράβαλα.... ή περισσότερα έξοδα για να μαζέψεις τα ντράβαλα :wink:

β) Συνεχίζω με πίσω. Φοράς τα ΚΥΒ +6εκ. Αν μείνεις στα MAD+αποστάτης 2εκ. τότε καλύπτεσαι. +7 η ανάρτηση (που θα κάτσει και λίγο), +6 τα αμορτισέρ = τάλε κουάλε. Σε ότι αφορά την ράβδο πανάρ, θεωρώ ότι το μπράκετ θα το χρειαστείς. ΟΜΩΣ, δεν επείγει να το βάλεις με τη μία, καθόσον στην ευθυγράμμιση θα σου δείξει πόσο έχει φύγει η γωνία του κεντρικού (γωνία κύλισης λέγεται αν θυμάμαι καλά), οπότε θα δεις κατά πόσο τον χρειάζεσαι.

γ) Μπροστά θα έλεγα να βγάλεις τους αποστάτες από τα ελατήρια. Είναι που είναι σκληρά τα MAD μη βγάλεις και καρούμπαλα! Αυτό εφόσον μείνεις στο +7 πίσω. Με +5 (από τα MAD) μπροστά θα είσαι ΟΚ.
Φυσικά θα χρειαστείς αποστάτες στα αμορτισέρ. ΚΥΒ μαύρα βάλε όταν το αποφασίσεις για αλλαγή. Μεγαλύτερα σε μήκος αμορτισέρ (και δη ΚΥΒ μιας και ρώτησες) δε νομίζω να υπάρχουν για εμάς. Θα τα προεκτείνεις με τους αποστάτες. Εγώ φοράω προέκταση στο καλάμι και είναι μια χαρά.
Μπροστά σου φαίνεται σκληρή η ανάρτηση επειδή: i) τα αμορτισέρ σου είναι κοντά στα τελειώματα, ii) είσαι τεντωμένος από ελατήριο και χωρίς αποστάτη στα αμορτισέρ δουλεύουν κι αυτά τεντωμένα, με αποτέλεσμα κατά τη συμπίεση να είναι σκληρά. Δες σχετικά. Βέβαια είναι και οι αποστάτες του 1.5εκ. που φοράς! :wink:

δ) Η προέκταση των κουκουναριών δεν είναι απαραίτητη αν κατά την πλήρη έκταση της ανάρτησης τα ελατήρια δεν "ξεκολλάνε" από την πάνω βάση ή αν "ξεκολλάνε" λίγο (π.χ. μέχρι το μισό του μήκους του κουκουναριού). Αυτό το τσεκ θα το κάνεις στο δικόλωνο του συνεργείου.
Grand Vitara 1.6 3D (2002) ---- GFi LPG system
Ποτέ μην υπερεκτιμάς τις ικανότητες τις δικές σου ή του GV σου!!

Homo homini lupus est
Άβαταρ μέλους
Tzivitzonis
Administrator
Administrator

Λάστιχα: Michelin Lat.Cross
Διάσταση ελαστικών: 215/70/16
Suspension: Αποστάτες +3/KYB
Aka: Καλτσόγιαννος-Τζιτζιλόνης-Πατροτζούλης
Name: Τζιβιτζόνης

Δημοσίευσηαπό Tzivitzonis » Τετ Αύγ 15, 2012 12:41 am

Άσχετο με την παραπάνω γνώμη μου...
Αν έχεις τα ελατήρια από το Mercedes και μπορείς, μέτρησέ τα και γράψε μας τις διαστάσεις (μήκος, διάμετρος (πάνω και κάτω), πάχος σπείρας, απόσταση μεταξύ σπειρών)...
Υπάρχει λόγος για περαιτέρω μελέτη :wink:

Homo homini lupus est
Άβαταρ μέλους
Tzivitzonis
Administrator
Administrator

Δημοσίευσηαπό ivan » Τρί Αύγ 21, 2012 12:07 am

Tzivitzonis έγραψε:Αν έχεις τα ελατήρια από το Mercedes και μπορείς, μέτρησέ τα και γράψε μας τις διαστάσεις (μήκος, διάμετρος (πάνω και κάτω), πάχος σπείρας, απόσταση μεταξύ σπειρών)...

Γιάννη σ' ευχαριστώ για την εμπεριστατωμένη γνώμη. Μου λύθηκαν οι απορίες.
Τα ελατήρια τα έχω αφήσει προσωρινά στο συνεργείο. Θα πάω κάποια στιγμή να πάρω το υλικό που αντικαταστάθηκε. Θα μετρήσω σπείρες, πάχος ελατηρίου μερσεντές κλπ και θα ενημερώσω.
Άβαταρ μέλους
ivan
4x4 Mud Terrain member
4x4 Mud Terrain member

Δημοσίευσηαπό Tzivitzonis » Τρί Αύγ 21, 2012 1:10 am

ivan έγραψε:Γιάννη σ' ευχαριστώ για την εμπεριστατωμένη γνώμη. Μου λύθηκαν οι απορίες.

Χαίρομαι! :D Καλη και κυρίως απροβλημάτιστη συνέχεια με τις εργασίες πλέον Τζόνι! :dance:

Homo homini lupus est
Άβαταρ μέλους
Tzivitzonis
Administrator
Administrator

Επιστροφή στο Αναρτήσεις/Λάστιχα

KonKalamata Πέμ Μάιος 01, 2025 2:24 pm Καλησπέρα και Καλή Πρωτομαγιά σε όλη την ομάδα!
Γιωργος ΗΛΙΑΣ Πέμ Μάιος 01, 2025 1:47 pm Καλή Πρωτομαγιά με πολλά χαμόγελα!!!
makis_V Πέμ Μάιος 01, 2025 9:59 am Καλημέρα και καλό μήνα !
arahova Πέμ Μάιος 01, 2025 9:40 am Καλημέρα σε όλους και καλό μήνα.
antonis1627 Πέμ Μάιος 01, 2025 7:22 am Καλημέρα σας και καλό μήνα.
arahova Τετ Απρ 30, 2025 9:36 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τετ Απρ 30, 2025 6:59 am Καλημέρα σας.
panagiotis1 Τρί Απρ 29, 2025 7:55 pm Θά ήθελα μια απάντηση αν θά έχει επιτυχία η συγκόλληση τού μπλοκ, αν κάποιος έχει κάνει κάτι αντίστοιχο.
arahova Τρί Απρ 29, 2025 10:54 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τρί Απρ 29, 2025 7:00 am Καλημέρα σας.
ΣΤΑΥΡΟΣ Δευτ Απρ 28, 2025 7:52 pm Γιορτάζουμε τα 17α γενέθλια μας στην Αγία Μαρίνα στην .
arahova Δευτ Απρ 28, 2025 11:18 am Καλημέρα σε όλους και καλή εβδομάδα.
antonis1627 Δευτ Απρ 28, 2025 6:28 am Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα.
arahova Κυρ Απρ 27, 2025 10:49 am Καλημέρα σε όλους και καλή Κυριακή.
antonis1627 Κυρ Απρ 27, 2025 7:17 am Καλημέρα σας
arahova Σάβ Απρ 26, 2025 9:01 am Καλημέρα σε όλους και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Σάβ Απρ 26, 2025 7:25 am Καλημέρα σας και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Παρ Απρ 25, 2025 1:45 pm Τετάρτη 30-4-2025 πάμε για καφεδάκι στον
arahova Παρ Απρ 25, 2025 8:49 am Καλημέρα σε όλους και καλο Π/Σ/Κ.
antonis1627 Παρ Απρ 25, 2025 6:30 am Καλημέρα σας.
arahova Πέμ Απρ 24, 2025 2:36 pm Καλησπέρα σε όλους.
antonis1627 Πέμ Απρ 24, 2025 6:25 am Καλημέρα σας.
arahova Τετ Απρ 23, 2025 5:39 pm Καλησπέρα σε όλους.
antonis1627 Τετ Απρ 23, 2025 6:46 am Καλημέρα σας.
antonis1627 Τρί Απρ 22, 2025 6:33 am Καλημέρα σας.
AJAX Chat © 2007 StarTrekGuide ? Updates every 5 Seconds

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες