nik έγραψε:τα ελατηρια λογικα εχω της μανας του.ετσι το πηρα το αμαξι.αν αλλαξω κ τετοια ποια περνω?να σας πω βεβαια οτι το αμαξι το χρησιμοποιω περισσοτερο σε ασφαλτο αλλα ειμαι κυνηγος κ παω σε χωμα..γενικοτερα τωρα βαραει αρκετα.να φανταστειτε πεφτω σε λακουβα κ κοπαναει κ το ταμπλο!αν βαλω τα ΚΥΒ ποια να βαλω κ αν βαλω μαλακα θα εχω προβλημα σε χωμα κ βουνο??
Ξεκίνα με έλεγχο στα ακρόμπαρα και συνεμπλόκ για το κοπάνιμα.
Όσο για την αλλαγή των ελατηρίων να ξέρεις ότι τα σκληρά ελατήρια σε συνδυασμό με σκληρά αμορτισέρ θα είσαι τρένο στην άσφαλτο αλλά θα ταλαιπωρηθείς στις off road διαδρομές και το αμάξι θα πηδάει σαν κατσίκι .
Ένας συνδυασμός με σκληρά ελατήρια και μέτρια αμορτισέρ θα σε βολέψει, ειδικά αν έχεις και σκυλόκουτο γιατί και το αμάξι δεν θα κάτσει με το βάρος, αλλά και το μέτριο αμορτισέρ θα αποσβέσει μέρος των κραδασμών που δεν θα περάσουν στην καμπίνα, βέβαια δεν συνιστάτε σε βαριά off road αλλά είναι αρκετά καλό στην καθημερινή χρήση...
Το αντίθετο δηλαδή ένα σκληρό αμορτισέρ με μέτριο ελατήριο, θα σου κάτσει το αμάξι σε μεγάλα βάρη αλλά θα έχεις πολύ καλή πρόσφυση σε άσφαλτο και χώμα και σχετικά άνετη οδήγηση σε off road.
Από μάρκες τώρα αυτά που συνηθίζονται και μπορείς να διαβάσεις και εδώ στο φόρουμ είναι από ελατήρια τα MAD (σκληρά) OME (σκληρά αλλά γίνονται μέτρια) επίσης υπάρχει και η λύση Μυρωνίδης http://www.suspensions.gr/που σου φτιάχνει αυτός ότι θές.