Όντως το σου/κου το περάσαμε στην έρημο.. για την ακρίβεια ακριβώς δίπλα στην έρημο του Erg Chebbi.. σε ένα κατάλυμμα ακριβώς δίπλα στους αμμόλοφους.. με 3 ευρώ την βραδιά και 50 λεπτά την CocaCola.. (και μπολικη ψυχανάλυση γιατί η Γεωργία δεν την παλεύει κάστανο..

)
Το ξενέρωμα της ημέρας όμως είναι άλλο.. έχουμε κάτσει από χθες και έχουμε φιάξει τη διαδρομή για πραγματική έρημο από Taouz (η πρώτη σημερινή πινέα ακριβώς δίπλα στα σύνορα με Αλγερία) προς Tagounite νότια και ανατολικά παράλληλα με τα σύνορα.. όλη τη διαδρομή με waypoints και συντεταγμένες.. όλο χώμα και μόνο έρημος.. 240 χλμ σε έρημο.. φουλάραμε τον Ζήκο, πήραμε και 18 λίτρα νερό και ξεκινήσαμε.. είχα τρελή όρεξη και πολλή θετική ενέργεια μιας και το να περάσεις την έρημο δεν είναι και ότι πιο εύκολο..
Φτάνοντας στο Taouz μας την πέφτει το κλασσικό Μαροκινό λαμόγιο και μας λέει ότι άμα θέλετε να περάσετε την έρημο θα σας δείξω εγώ.. του πιάνουμε την κουβέντα και με τα πολλά μας λέει για ένα ποτάμι το οποίο λόγω ξηρασίας είναι γεμάτο άμμο.. 6χλμ απόσταση.. και ότι για να το αποφύγεις πρέπει να κάνεις μία παράκαμψη από ένα βουνό.. διαδρομή που γνωρίζουν οι Touareg.. (τη συγκεκριμένη πληροφορία τη διασταυρώσαμε και από τον φούρναρη του χωριού..)
Ωραία του λέμε.. και πόσα θες για να μας δείξεις το πέρασμα.. κρατηθείτε παίδες..
75 ευρώ!!!Τον πλακώσαμε στα παζάρια.. τι 30, τι 40, τι 50.. όχι λέει.. ακατέβατα 75 ευρώ.. αλλιώς μας λέει πηγαίντε μόνοι σας και θα πληρώσετε τα τριπλά επειδή σίγουρα θα κολλήσετε.. καλά η Γεωργία λέει πάμε να φύγουμε κατευθείαν.. και μένα όμως δεν το πήγαινε η καρδιά μου..
Παιδιά σόρυ.. αλλά αυτά τα λεφτά δεν είναι στο πρόγραμμα και μάλιστα με το έτσι θέλω.. έχω σκάσει από το πρωί.. μιλάμε για μοναδική εμπειρία (και ο Άκης το είχαν κάνει το 2007 και μάλιστα στο ποτάμι είχαν πάρει κι αυτοί τη βοήθεια ντόπιων αλλά με 20 ευρώ μετά από παζάρια..και όχι από το Taouz αλλά από ντόπιους που πέτυχαν πριν το ποτάμι)
Δε θα σας αφήσουμε έτσι όμως.. στο πρόγραμμα έχουμε έρημο και μάλιστα ιστορική.. στο Chinguetti της Μαυριτανίας.. λίγη υπομονή κάντε και δε θα σας απογοητεύσουμε!
Πολλούς χαιρετισμούς από το φαράγγι του Τόντρα!! Αύριο πάμε για Agoudal (High Atlas) και κατέβασμα από το φαράγγι του Dades.. λογικά θα κάνουμε λίγο off road από Nekob προς Tinerhir σε μία πίστα από αυτές που αναφέρει το
Sahara-Overland.com