Καλησπερα σας και καλη εβδομαδα
Καταρχιν να σας ευχαριστησω για την βοηθεια και τις πληροφοριες. Θα παντησω στις προηγουμενες
δημοσιευσεις και μετα θα θεσω καποιες αποριες μου.
kaliakouda έγραψε:Χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις το συγκεκριμένο συστατικό από το να τρέχεις για ψάξιμο κινητήρα, από τη στιγμή μάλιστα που το έχει δοκιμάσει ο μηχανικός σου με επιτυχία
πόσο κάνει αυτό?
Λοιπον το δοκιμασαμε.
Μπηκε την Παρασκευη, εμεινε 24ωρες σε ακινησια και το ΣΚ εγινε test drive πηγαινε-ελα Ωρωπο χωρις προβλημα.
Σημερα το πηρα και εγω και εκανα 30χλμ χωρις να εχει χασει σταγονα. Ο μηχανικος μου το εχει δοκιμασει καποιες
φορες στο παρελθον, ενα απο τα αυτοκινητα που το εχει κανει το γνωριζω, 4 χρονια και δεν εχει παρουσιασει κανενα προβλημα
Tetrakinisi έγραψε:ο μηχανικος ειναι εμπειστος?το τσεκαρες?αν ναι τοτε κανε μια δοκιμη με το υλικο που λες.ενημερωσε το ποστ να ξερουμε και μεις.
Ναι ειναι εμπιστος, ειναι συγγενης και εχει πολυ μεγαλη εμπειρια.
thomastuningΡωτωντας παν στην πολη εμαθα πως ειναι θεμα των 8βαλβιδων μοτερ.Οποτε μαλλον προσανατολυζεσε σε αλλαγη κορμου κομπλε κινητηρα αναλογως.
Αν παλι κανω λαθος σορρυ απλα σου λεω τι συνεβει σε μενα κ τι ακουσα γενικοτερα ψαχνωντας μοτερ .[/quote]
Το δικο μου μοτερ ειναι 1600cc 16V. Στην εταιρια που ρωτησα στο Μοσχατο ειχε stock 6 μοτερ καθως οπως ειπε και ο ιδιος
ειναι συνηθες φαινομενο και ο ιδιος εχει πουλησει αρκετα μοτερ για τον ιδιο λογο.
[quote="iakgia έγραψε:Ενα πολύ καλό χημικό για την περίπτωσή σου είναι αυτό....!!!
http://www.ebay.com/itm/190590692180?ss ... 1438.l2649
Δεν εχω μάθει πιο ακριβως ειναι το υγρο που εβαλε. Ειδα οτι στο σημειο της ρωγμης (8-10εκ) εχει δημιουργησει μια καφε κρουστα
Γενικα καταλαβα οτι υπαρχει μια μυστικοπαθεια σχετικα με την ονομασια του υγρου. Την Παρασκευη βρηκα ενα παρομοιο θεμα
σε καποιο αλλο forum (4troxoi νομιζω) δεν διευκρινηζαν το ονομα του υγρου.
Ρωτησα τον μηχανικο μου αν ειναι της wurth διοτι ξερω οτι αυτης της εταιριας προμηθευεται αναλωσιμα αλλα μου ειπε
πως ειναι καποιας αγγλικης εταιριας αλλα ακομα και αυτος τον πηγε να το παρει ο πωλητης προσπαθησε να του πλασαρει καποιο αλλο.
Υποσχομαι μολις μαθω (αν μαθω) να σας πω.
dpol έγραψε:Φιλε μου το προβλημα ειναι γνωστο και συνηθισμενο στα Vitara & Grand Vitara, μετα απο καποια χιλιομετρα (100.000+)και αναλογα την συντηρηση προκαλειτε απο βουλωμα του ψυγειου λογω ηλεκτρολυσης με συνεπεια ρωγμη κινητηρα, διαφυγη του αντιψυκτικου εκει και αρκετες φορες ολεθριες συνεπειες, το εχουμε συζητησει εδω χιλιαδες φορες, ψαξε με την αναζητηση να βρεις τα θεματα ωστε τουλαχιστον να μην σου ξανασυμβει

Ναι το ειχα ψαξει στο παρελθον αλλα ξερεις πως πανε αυτα. Δεν δινεις σημασια μεχρι να την παθεις ο ιδιος.
dpol έγραψε: Εγω θα προτεινα αλλαγη κινητηρα, βρες ενα καλο συνεργειο, οχι βεβαια αυτον που εψαχνε τα κολαρα γιατι δεν γνωριζει την συγκεκριμενη μαρκα, και βαλε εναν μεταχειρισμενο επανω να βρεις την υγεια σου, φυσικα και καινουργιο ψυγειο το οποιο θα αλλαξεις ξανα στα 100.000χλμ το πολυ

Σιγουρα η αλλαγη κινητηρα θα ηταν πιο σωστη λυση αλλα απο το να δωσω 1000€ προτιμω να κανω την δουλεια μου με πενηντα.
Το συνεργειο ειναι μια χαρα οπως εγραψα και πιο πανω ο ανθρωπος ειναι συγγενης με μεγαλη εμπειρια, ο ανθρωπος βεβαια δεν εχει εξειδικευση στα vitara
αλλα εχει μεγαλη εμπειρια και ακολουθησε την λογικη σειρα διαγνωσης ψαχνοντας πρωτα για τα απλα. Φανταζομαι δηλαδη καποιος εμπειρος απο vitara μολις ακουσει τον πελατη να πει οτι εχει χασει τα υγρα στο ψυγειο τον στελνει να αγορασει κινητηρα χα χα χα. tragicccc
Σαν διαδικασια οι πιο πολυ την αποφευγουν διοτι δεν θελουν να εχουν την ευθυνη αν δεν πετυχει ή παρουσιαστει καποιο προβλημα στο μελλον (ασχετο) και ο
πελατης κατηγορησει τον μηχανικο. Εγω σκεπτομενως και πιο πονηρα θα ελεγα οτι τον μηχανικο τον συμφερει κιολας να αλλαξει τον κινητηρα για να κονομισει απο την εργασια.
sylvis66 έγραψε:Το ίδιο ακριβώς είχα πάθει και εγώ στον δικό μου κινητήρα (1600-8V) περίπου στα
150000 χλμ. Περιττό να σου πω ότι και εμένα οι διάφοροι μηχανικοί μου έλεγαν αλλαγή κινητήρα, όμως.... αντί για αλλαγή έβαλα ένα υγρό της
wurth http://www.amazon.co.uk/WURTH-MOTORCYCLE-PRESSURE-RADIATOR-SEALANT/dp/B005QNXWYM και έτσι κράτησα τον κινητήρα περίπου μέχρι τις 300000 χλμ. Το συγκεκριμένο υγρό σε σχέση με τα άλλα που κυκλοφορούνε (και κυρίως η σκόνη με ρινίσματα) ΔΕΝ βουλώνει το ψυγείο καθώς τα σωματίδια του δεν επικάθονται. Δεν χρειάζεται να πας σε μηχανικό να το βάλεις, απλά το συμπληρώνεις στο ψυγείο απ' ευθείας, λειτουργείς τον κινητήρα για να κυκλοφορήσει και μετά απλά να κάνεις αλλαγή κάθε 30000 χλμ. ψυκτικά υγρά και πάλι καινούριο υγρό wurth. Τελικά τον κινητήρα τον άλλαξα από άλλο πρόβλημα και όχι λόγω κορμού. Επίσης να σου αναφέρω ότι ο κορμός
ράγισε (στον 1ο κύλινδρο αριστερά όπως τον κοιτάς από μπροστά από το αυτοκίνητο) λόγω υπερθέρμανσης, τα 8v είναι πολύ καλά μοτέρ όμως δεν συγχωρούνε άνοδο θερμοκρασίας έτσι λοιπόν προσοχή σε ψυγείο-θερμοστάτη-κολάρα.
Απιστευτο.
1600 16V 152.000χλμ και η ρωγμη στο ιδιο ακριβως σημειο.
Για το υγρο δεν ειμαι σιγουρος. Οπως γραφω και παραπανω το υγρο μπορει να ειναι και της wurth και να μην μου το λεει.
Θα τραβηξω μια φωτογραφια αν μπορει να φανει το σημειο της ρωγμης και η κρουστα που εχει δημιουργηθει απο το υγρο.
Απορια !!!Αφου η ζημια εγινε απο θερμοκρασια αυτο το !@#@$οργανο που εχουμε γιατι δεν εδειξε κατι. ?
Υπαρχει δυνατοτητα να μπει καποιο επιπλεον οργανο για την παρακολουθηση της θερμοκρασιας ?
Το ψυγειο απ 'οτι καταλαβα θελει οπωσδηποτε αλλαγη σωστα ? Αναφερεται αυτο στο βιβλιο service και αν οχι γιατι η
suzuki δεν εχει δωσει σχετικη οδηγια στους κατοχουν vitara και GV να αλλαζουν ψυγειο στα 100.000χλμ ?
Ευχαριστω και παλι
Δημητρης