από harijohn » Δευτ Απρ 09, 2012 11:38 am
MKB έγραψε:harijohn έγραψε:Για μένα όλες οι ελληνικές επιχειρήσεις θα πρέπει στα προιόντα τους να βάζουν ευδιακριτα την ελληνική σημαία, για να μπορούμε χωρίς ιδιαίτερο ψαξιμο να τα βρίσκουμε, αν και το τελευταίο διάστημα παρατηρώ ότι πολλές άρχισαν να το κάνουν
+10000000
Υ.Γ.Δυστυχώς όμως φίλε Γιάννη έμειναν λίγοι.Πριν από καμιά εβδομάδα συνάντησα ένα φίλο που έχει μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις στην Ελλάδα σε Εκκλησιαστικά είδη και μου είπε ότι μετέφερε όλο το εργοστάσιο στη Βουλγαρία και στην Ελλάδα κράτησε δύο εκθεσιακούς χώρους,έναν Θεσ/νίκη και έναν Αθήνα και η εταιρεία του πλέον έχει έδρα Βουλγαρία όπου και φορολογείται.Σε συνέχεια της συζήτησης μου είπε ότι και οι άλλοι δυό τρείς επιχειρηματίες του ιδίου μεγέθους έκαναν το ίδιο γιατί δεν άντεχαν πλέον αυτήν την εξοντωτική φορολογία.
έχεις δίκαιο επίσης πολλές φορές όσο και να το παλεύεις με τα ελληνικά προϊόντα δεν σου βγαίνει γιατί τα ξένα είναι κατά πολύ φθηνότερα και στις εποχές που δούμε κοιτάς και την τσ'επη σου
πχ. ένα που με εκνευρίζει gouda Γερμανίας 5Ε το κιλό ο φθηνότερο αντίστοιχο ελληνικό 8,50Ε πιο παίρνεις?
άλλο ελληνικά πορτοκάλια για χυμό, τα ελληνικά εργοστάσια προτιμούν τα εισαγόμενα γιατί η παγοκολώνα κάνει 800 δολάριο ενω τα αντίστοιχα κιλά σε ελληνικό πορτοκάλι κάνουν 1200δολλάρια οι παγοκολώνες όμως είναι γεμάτες συντηρητικά και ποιος ξέρει και τι άλλο, αλλά όταν πας και βλέπεις τιμή φθηνή μπαίνεις σε δίλημμα
Αιτία της ενασχόλησης μου με το βουνό είναι της όρασης μου η ανάγκη, που ζητεί να εξαντλεί τον ορίζοντα, προκειμένου να θρέψει με εικόνες, οσμές και ποικιλία χρωμάτων και σχημάτων τον αχόρταγο εγκέφαλο μου.