Δυστυχως για αλλη μια φορα αυτοι που προσπαθουν να παρουν με το μερος τους την κοινη γνωμη καταληγουν να την χειραγωγουν με
τον χειροτερο τροπο

Και εξηγουμε

Στην περιπτωση που εξεταζουμε παραπανω σημασια δεν εχει το ιδιοκτησιακο καθεστως της επιχειρησης αλλα η συμβολη της στην τοπικη οικονομια, εαν ειναι πολυεθνικη αλλα εχει εργοστασιο στην Ελλαδα αρα απασχολει εργαζομενους, αγοραζει απο εδω τις πρωτες υλες αρα δινει δουλεια στους δορυφορους προμηθευτες και συνεργατης της τοτε η συμβολη της ειναι τεραστια και η προστιθεμενη αξια απο την δραστηριοτητα της σημαντικοτατη

Και μην προβαλει κανενας επιχειρημα οτι τα κερδη πηγαινουν στην μαμα εταιρια γιατι ξερουμε που πανε και τα κερδη απο πολλους Ελληνες επιχειρηματιες

Απο εναν "ανεξαρτητο και ψαγμενο" αναλυτη, δημοσιογραφο η δεν ξερω τι εγω θα περιμενα να δω μια λιστα με τις εταιριες που παραγουν το προϊον τους στην Ελλαδα και αυτες που απλα το εισαγουν ολοκληρο η μερος αυτου, εκει να δειτε εκπληξεις

Θα αναφερω ενα απλο πραδειγμα, σκεφτειτε οτι μια πολυεθνικη που παραγει εδω το προϊον της εκτος του οτι απασχολει εργαζομενους και δινει δουλεια σε πολλους συνεργατες της εισαγει και κεφαλαια για τις επενδυσεις και την λειτουργια της

Ενω μια ελληνικη που εισαγει το προϊον της φυσικα απασχολει πολυ λιγοτερους εργαζομενους και βεβαια εξαγει κεφαλαια προκειμενου να αγορασει τα προϊοντα που εισαγει

Δεν ειμαι υπερ των πολυεθνικων βεβαια μην παρεξηγηθω, ειμαι υπερ αυτων που παραγουν τοπικα τα προϊοντα τους και φυσικα τον πλουτο που τοσο εχουμε αναγκη