
Ναι. Είναι πιο ψηλά, πιο σκληρά και έχουν και άλλο πάχος σπείρας καθώς και απόσταση μεταξύ των σπειρών τους. Αναλυτικότερα:manosmustang έγραψε:τα ελατηρια που προτεινεις εχουν διαφορα σε υψος απο τα μαμα????
ΜΠΡΟΣΤΑ ΕΛΑΤ.: ύψος 31cm*, πάχος σπείρας 16mm, απόσταση μεταξύ σπειρών 2,5cm.
ΠΙΣΩ ΕΛΑΤ.: ύψος 34,1cm, πάχος σπείρας 14mm, απόσταση μεταξύ σπειρών 2,5cm.
*: τα μαμά ελατήρια είναι πιο ψηλά (32cm), ΑΛΛΑ πιο μαλακά και φυσικά με μικρότερο πάχος σπείρας, αλλά και διαφορετική απόσταση μεταξύ σπειρών, πράγμα που τα κάνει να "κρατάνε" το αυτ/το χαμηλότερα από τα ΟΜΕ.

Περί τα 450€.manosmustang έγραψε:τι τιμη εχουν τα ελατηρια που μου προτεινες (περιπου)...???
Ναι, βάζοντας αποστάτες στα ήδη υπάρχοντα (εργοστασιακά) ελατήριά σου. Π.χ. (οι πορτοκαλί είναι). Φυσικά για να είσαι σωστός θα χρειαστείς και 2 καμπερόβιδες, 2 αποστάτες για εμπρός αμορτισέρ και 2 αποστάτες-repositioners για τα πίσω αντίστοιχα (είναι τα υπόλοιπα που βλέπεις στο πακέτο παραπάνω). Αυτό το πακέτο χοντρικά έρχεται στα 215€ (αγορά μόνο). Άντε και τα πήρες και τα έβαλες. Βαλτικά, ευθυγράμμιση στην καλύτερη 80€. Αργότερα που θα πάρεις τα ελατήρια (ΟΜΕ π.χ. = 450€) θα βγάλεις τους αποστάτες των ελατηρίων (αυτοί μόνοι τους (4άδα) έχουν (από το συγκεκριμένο site) 100€). Πάλι βαλτικά, ευθυγράμμιση 80€; Συν 50€ που θα χάσεις από την αξία των αποστατών ελατηρίων (γιατί ένα 50άρι θα τους δώσεις...δε μπορεί!); Εγώ θα έλεγα αν θέλεις μονοκόμματο ελατήριο, να μαζέψεις ό,τι χρειάζεσαι σιγά-σιγά και να τα βάλεις μιά κι έξω. Η καλύτερη περίπτωση πάντως είναι μήπως πετύχεις τίποτε μεταχειρισμένα ελατήρια σε αγγελία... (π.χ. έδινε ο SpirosThiva σε πολύ καλή τιμή! viewtopic.php?f=78&t=14704&p=327920#p300202) Για ψάχτο!manosmustang έγραψε:μπορει να γινει η μετατροπη χωρις να αλλαξω προς το παρον τα ελατηρια και να μεινουν τα μαμα για να γινει πιο μετα η αλλαγη???
