ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΒΕΝΖΙΝΗΣ

Re: ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΒΕΝΖΙΝΗΣ

Δημοσίευσηαπό alroad87 » Παρ Ιαν 06, 2012 4:23 pm

Οπως επανε αρκετα ατομα πιο πανω - Πηγαινε για τσεκ καυσαεριων κι πολυ πιθανον να σου πουν τι εχει !!
Απο το να δινεις 10ρικα για βενζινη καθε 15χλμ καλυτερα να δωσεις 20 ευρω κι να κανεις ελεγχο.
Δεν υπαρχει αλλη λυση φιλε Γιωργο.
''Experience is not what happens to a man; it is what a man does with what happens to him''
Άβαταρ μέλους
alroad87
4x4 All Terrain member
4x4 All Terrain member

cb: Όχι
Name: Alan

Δημοσίευσηαπό giorgosdimitriou » Παρ Ιαν 06, 2012 6:35 pm

το κτεο ειναι πανω στην πειραιως πολυ κοντα απο μενα θα παω αυριο το πρωι αν ειναι ανοιχτα να το τσεκαρω.12 ευρω ειναι απ οτι ειδα οποτε παω κ βλεπουμε.
Άβαταρ μέλους
giorgosdimitriou
4x4 rookie member
4x4 rookie member

Λάστιχα: MICHELIN SYNCHRONE
Name: giorgos

Δημοσίευσηαπό giorgosdimitriou » Παρ Ιαν 27, 2012 5:01 pm

παιδια καλησπερα.μετα απο καιρο τελικα ειπα να παω συνεργειο μιας και ημουν πιο ανετος και με στειλαν για να καθαρισω τα μπεκ.πηγα στον μαστορα μου το καθαρισε.το θεμα ειναι το εξης.κατι που τοσο καιρο δεν εδινα σημασια.το αμαξι δεν ανεβαζει καθολου θερμοκρασια .τοσο καιρο δεν εδινα σημασια γιατι πιστευα πως ειναι καλο αυτο αλλα μου ειπαν το αντιθετο..η βελονα ειναι παντα στο κολντ αντε με το ζορι να ανεβει ελαχιστα και μετα ξαναπεφτει κ μπορει να δημιουργει κ αυτο προβλημα.το αλλο θεμα ειναι πως εχουν να αλλαχτουν τα μπουζι απο το 2006 κ σιγα σιγα πρεπει να γινει κ αυτο.ειναι ευκολο να τα αλλαξω μονος μου ωστε να γλυτωσω τιποτα?ξερεις κανενας ποσο κοστιζουν περιπου?
Άβαταρ μέλους
giorgosdimitriou
4x4 rookie member
4x4 rookie member

Δημοσίευσηαπό triptec » Κυρ Ιαν 29, 2012 11:24 am

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: απο το 2006 :shock: :shock: :shock: :?: :?: :?: :?:
Μιλάμε για 7 χρόνια; Μάλλον θα χρειάζεσαι και λάδια και φίλρτο αέρα και φίλτρο βενζίνης, και μάλλον καλύτερα γενικό service!
VIT' 1.6, '00, JLX, 5D
Καλό ταξίδι παναγιώτη..
Άβαταρ μέλους
triptec
4x4 Trial Race Member
4x4 Trial Race Member

Λάστιχα: BF goodrich km2 mud
Διάσταση ελαστικών: 215/75/15
Suspension: 5 πόντους
Name: Κωνσταντίνος Τρύπας

Δημοσίευσηαπό manos d. » Κυρ Ιαν 29, 2012 12:37 pm

Φιλε μου εχεις κοιταξει την εξατμιση σου μηπως ειναι βουλωμενη κ σου κανει απο εκει το προβλημα?
Άβαταρ μέλους
manos d.
4x4 Xtreme member
4x4 Xtreme member

Λάστιχα: 235/70/16 malatesta
Suspension: CALMINI 3''+2''
cb: Ναι
Name: ΜΑΝΟΣ

Δημοσίευσηαπό giorgosdimitriou » Δευτ Ιαν 30, 2012 1:42 am

triptec έγραψε::shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: απο το 2006 :shock: :shock: :shock: :?: :?: :?: :?:
Μιλάμε για 7 χρόνια; Μάλλον θα χρειάζεσαι και λάδια και φίλρτο αέρα και φίλτρο βενζίνης, και μάλλον καλύτερα γενικό service!

φιλε μου τα ειχε αλλαξει ο πατερας μου ολα αυτα και λαδια και φιλτρα αερος κτλ το 2006.μπορει να τα ξανα αλλαξε βεβαια και μετα,αλλα μετα αρρωστησε και εφυγε και δεν ξερω τι εχει γινει στο αυτοκινητο.μπορει να τα αλλαξε και να μην τα ειχε σημειωσει καν.αυτος ο μαστορας με το καρμπυρατερ που το καθαρισε εβαλε στην εξατμιση ενα σωληνακι και μου ειπε πως ειναι πανω απο τα φυσιολογικα οι ρυποι οχι πολυ αλλα εστω και λιγο ειναι..το θεμα ειναι τι παιζει με την θερμοκρασια..εχει κανενας καμια ιδεα?οι τιμες για μπουζι και η τοποθετηση??
Άβαταρ μέλους
giorgosdimitriou
4x4 rookie member
4x4 rookie member

Δημοσίευσηαπό alroad87 » Δευτ Ιαν 30, 2012 1:58 am

Τα λαδια μπορει να τα κοιταξεις μονος σου αν θελουν αλλαγη ή οχι ! ή τουλαχιστον να δεις κι να καταλαβεις αν εχουν αλλαχτει απο το 2006 ή οχι ή κι γενικα να δεις αν χρειαζονται αλλαγη!
τα μπουζι για να αλλαξεις δεν ειναι τιποτε σπουδαιο - ενα κλειδι χρειαζεσαι, οσον αφορα το τι ειδος μπουχι χρειαζεσαι-κανε μια αναζητηση πανω δεξια κι θα σου βγαλει γιατι θυμαμαι οτι ειχα δει σε αρκετα ποστ το τι μαρκα κι ειδος μπουζι ειναι καλυτερο.
παντως αν το εχεις λιγο τοθεμα γενικα-μπορεις να τα αλλαξεις κι μονος σου, αν δεν το κατεχεις-πηγαινε το σε ενα συνηκιακο συνεργειο κι θα σου παρει για αλλαγη οχι πανω απο 20 ευρω.
''Experience is not what happens to a man; it is what a man does with what happens to him''
Άβαταρ μέλους
alroad87
4x4 All Terrain member
4x4 All Terrain member

Δημοσίευσηαπό giorgosdimitriou » Δευτ Ιαν 30, 2012 4:34 pm

alroad87 έγραψε:Τα λαδια μπορει να τα κοιταξεις μονος σου αν θελουν αλλαγη ή οχι ! ή τουλαχιστον να δεις κι να καταλαβεις αν εχουν αλλαχτει απο το 2006 ή οχι ή κι γενικα να δεις αν χρειαζονται αλλαγη!
τα μπουζι για να αλλαξεις δεν ειναι τιποτε σπουδαιο - ενα κλειδι χρειαζεσαι, οσον αφορα το τι ειδος μπουχι χρειαζεσαι-κανε μια αναζητηση πανω δεξια κι θα σου βγαλει γιατι θυμαμαι οτι ειχα δει σε αρκετα ποστ το τι μαρκα κι ειδος μπουζι ειναι καλυτερο.
παντως αν το εχεις λιγο τοθεμα γενικα-μπορεις να τα αλλαξεις κι μονος σου, αν δεν το κατεχεις-πηγαινε το σε ενα συνηκιακο συνεργειο κι θα σου παρει για αλλαγη οχι πανω απο 20 ευρω.

λαδια αλλαξα εγω τον νοεμβριο οταν αλλαξα και την τρομπα βενζινης αρα ειμαστε οκ απο λαδια.εχουμε φιλτρο αερος φιλτρο λαδιου κτλ.τι τυπο μπουζι πρεπει να κοιταξω μπορειτε να μου πειτε ρε παιδια γτ ψαχνω το φορουμ και δεν βρισκω ?ειναι ολα μπερδεμενα και αν μπορειτε να μου πειτε και για τα φιλτρα σας χιλιοευχαριστω!θα τα παλεψω μονος μου να τα βαλλω πιστευω θα τα καταφερω.το θεμα ειναι που θα τα βρω και ποσο
Άβαταρ μέλους
giorgosdimitriou
4x4 rookie member
4x4 rookie member

Δημοσίευσηαπό alroad87 » Δευτ Ιαν 30, 2012 4:50 pm

Φιλος, γραψε τη λεξη ''μπουζι'' στην ''αναζητηση'' (πανω δεξια) κι σου βγαζει 20 σελιδες που να περιεχει τη λεξη ''μπουζι''..κοιταξε τες κι κατι θα βρεις..
εγω προσωπικα δε μπορω να σε βοηθησω γιατι εχουμε διαφορετικα μοντελα κι αν δε κανω λαθος ειναι διαφορετικου τυπου στα καινουρια βιταρα (ισως να κανω κι λαθος!)
οσον αφορα γενικα την περιπτωση σου - πιστευω πως πρεπει να το πας να το κοιταξουν κι να σου πουν τι ακριβως φταιει αλλα κι να το φτιαξουν (!) να μη μεινει εκεις!
δηλ εφοσον εχει προβλημα στη θερμοκρασια-πηγαινε να σου το φτιαξουν αυτο κι ισως σου βρουν κι κατι αλλο (οχι ομως να σε πιασουν κι κοροιδο!)
Άβαταρ μέλους
alroad87
4x4 All Terrain member
4x4 All Terrain member

Δημοσίευσηαπό antonisgoul » Δευτ Ιαν 30, 2012 5:16 pm

αυτο που σου ειπαν για την θερμοκρασια παιζει οταν το αυτοκινητο δουλευει σε ποιο χαμηλη θερμοκρασια απο την κανονικη καει περισοτερο τωρα αυτο που μπορει να φταει για αυτο ειναι ο θερμοστατης η καποιος ((πονηρος)) σου εχει βγαλει το θερμοστατη το εκαναν καποιοι παλιοι μηχανηκοι και καλα για να μην σηκωνη θερμοκρασια η εχει κοληση ανοικτος απο αλατα οπως και να εχει το αμαξι πρεπει να δουλευει με σταθερη θερμοκρασια γιατι εκτος απο την καταναλωση κανεις και ζημεια στη μηχανη Τωρα την καταναλωση δεν μπορεις να την μετρησεις αν δεν φουλαρεις ενας απο τους λογους ο ποιο απλος ειναι γιατι μπορει να μην δουλευει σωστα ο δεικτης. Τα νουμερα που γραφεις σου το εγραψε ποιο πανω και ο apolo ειναι λιγο μπερδεμενα αν δεν μπορεις να φουλαρεις αστο να μεινη και κρατα ενα μπητονι ρεζερβα οταν ξαναμεινεις θα ξερεις ακριβως τη εκαψες ΑΛΛΑ δεν ειναι οτι καλυτερο αυτο
Άβαταρ μέλους
antonisgoul
4x4 Xtreme member
4x4 Xtreme member

Λάστιχα: 215-70-16
Suspension: mad+4cm kyb
Name: antonis

Δημοσίευσηαπό giorgosdimitriou » Τρί Ιαν 31, 2012 10:00 pm

λοιπον παιδες το θεμα εχει ως εξης.μετρημενα ολα..55 χιλιομετρα 10 λιτρα βενζινης ακριβως.και αυτα μετα τον καθαρισο του καρμπυρατερ.λοιπον θα κανω το εξης θα αλλαξω μονος μου μπουζι και φιλτρο αερα αν χρειαζεται η θα το καθαρισω.και παω συνεργειο μονο για τη θερμοκρασια που δεν ανεβαζει μην μου πιασουν τελειως τον κ**λο.μπορειτε να με κατατοπεισετε σε θεμα μπουζι?κανει να βαλλω αυτα τα ιριδιου?γενικα που μπορω να ψαξω για να βρω και ποσο περιπουν κοστιζουν?οποιαδηποτε οχι μονο ιριδιου.ευχαριστω προκαταβολικα
Άβαταρ μέλους
giorgosdimitriou
4x4 rookie member
4x4 rookie member

Δημοσίευσηαπό gi@nn@kis » Τρί Ιαν 31, 2012 10:10 pm

Δες ο κατασκευαστης τι μπουζι προτεινει, στο manual ... ή βγαζεις 1μπουζι κ βλεπεις τον κωδικο ή πας σε ενα καταστημα που πουλαει ανταλλακτικα κ μπουζι, κ μεσω καταλογου θα στο βρει... προτεινω, την πρωτη περιπτωση. Ετσι με τον κωδικο θα σου βρει την αντιστοιχεια. Για ιαπωνεζικο αυτοκινητο, παω με κλειστα ματια σε DENSO κ μετα σε NGK.

:arrow: Να βρεις το σωστο κωδικο γτ διαφορετικα μπορει και να τρυπισει κανα πιστονι ! :shock:
:ngv:
Άβαταρ μέλους
gi@nn@kis
Vitaraclub Platinum Member
Vitaraclub Platinum Member

Λάστιχα: yoko A/T-s
Διάσταση ελαστικών: 225/65-17
Suspension: μαμά
Εργάτης: Όχι
Name: Γιάννης

Δημοσίευσηαπό Tzivitzonis » Τετ Φεβ 01, 2012 12:06 pm

Ηρεμία.......... :hand: Γιώργο μην αγχώνεσαι... :)

Το θέμα μπουζί δεν είναι και καμιά επιστήμη! Σε όποιο μαγαζί με ανταλλακτικά να πας και πεις "μπουζί για Vitara μπλα μπλα" θα σου δώσουν. Τα απλά πάνω από 15 ευρώ η τετράδα θεωρώ ότι δεν έχουν! Τα ιριδίου, που είναι και καλύτερα να βάλεις, έχουν κανα 70άρι η 4άδα.
Αφού είσαι και "στεγνός" πάρε τα απλά για να διερευνήσεις το θέμα της κατανάλωσης. Τα παλιά μην τα πετάξεις. Μόλις τα βγάλεις τσέκαρε τι χρώμα έχουν πάρει (γενικά άσπρο-γκρί = πλούσιο μίγμα σε αέρα φτωχό σε βενζίνη, μαύρα πιτσιλημένα = πλούσιο μίγμα σε βενζίνη φτωχό σε αέρα) :wink: Δες για περισσότερα!!! :idea:
Grand Vitara 1.6 3D (2002) ---- GFi LPG system
Ποτέ μην υπερεκτιμάς τις ικανότητες τις δικές σου ή του GV σου!!

Homo homini lupus est
Άβαταρ μέλους
Tzivitzonis
Administrator
Administrator

Λάστιχα: Michelin Lat.Cross
Διάσταση ελαστικών: 215/70/16
Suspension: Αποστάτες +3/KYB
Aka: Καλτσόγιαννος-Τζιτζιλόνης-Πατροτζούλης
Name: Τζιβιτζόνης

Δημοσίευσηαπό giorgosdimitriou » Τετ Φεβ 01, 2012 8:45 pm

φιλε tziztzivoni εχω ξενερωσει ρε γα***το με αυτη την ιστορια.πηγα συνεργειο σημερα κ μου ειπε ο μαστορας τελικα να το παω αυριο το πρωι να μου αλλαξει μπουζι και θερμοστατη.20 ευρω η τετραδα τα μπουζι και 20 ο θερμοστατης συν 25 εργασια μου ειπε .65 και καθαρισαμε.εντωμεταξυ πηγα και εγω μια βολτα καλιθεα σε ενα μαγαζι και βρηκα τα μπουζι 16.50 η τετραδα τα ngk και ενα 20αρικο τον θερμοστατη μακαρι να κανουμε δουλεια γιατι δεν παλευεται αλλο.θα τα παρω εγω αν ειναι και θα του τα παω να τα βαλλει θα βγαλει που θα βγαλει 25 ευρω μην μου φαει και απο τα ανταλλακτικα κιολας.η τελευταια μου επιλογη.ολα τα εχω προσπαθησει αν συνεχισει παλι την ιδια καταναλωση θα το δωσω δεν παλευεται.
Άβαταρ μέλους
giorgosdimitriou
4x4 rookie member
4x4 rookie member

Δημοσίευσηαπό Tzivitzonis » Πέμ Φεβ 02, 2012 11:38 am

giorgosdimitriou έγραψε:θα τα παρω εγω αν ειναι και θα του τα παω να τα βαλλει θα βγαλει που θα βγαλει 25 ευρω μην μου φαει και απο τα ανταλλακτικα κιολας.
Έτσι να κάνεις :handgestures-thumbup: Εκεί που θα του το πας, πες του ρε παιδί μου να το σηκώσει και να δείτε και μια ματιά το ρεζερβουάρ για τυχόν τρύπα, από την οποία χάνεις καύσιμο ανεπαίσθητα... όλα είναι πιθανά... 40λτ/100κμ είναι ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ κατανάλωση!!

Υ.Γ.:
giorgosdimitriou έγραψε:φιλε tziztzivoni
:shock: Ούτε ο kfanis δεν με έχει πει τόσο πολύπλοκα!!! :mrgreen: :lol: :lol: :handgestures-thumbupleft:
Grand Vitara 1.6 3D (2002) ---- GFi LPG system
Ποτέ μην υπερεκτιμάς τις ικανότητες τις δικές σου ή του GV σου!!

Homo homini lupus est
Άβαταρ μέλους
Tzivitzonis
Administrator
Administrator

Λάστιχα: Michelin Lat.Cross
Διάσταση ελαστικών: 215/70/16
Suspension: Αποστάτες +3/KYB
Aka: Καλτσόγιαννος-Τζιτζιλόνης-Πατροτζούλης
Name: Τζιβιτζόνης

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Μηχανολογικά/Ηλεκτρολογικά

antonis1627 Κυρ Μάιος 18, 2025 6:23 am Καλημέρα σας.Καλό δρόμο στους εκδρομείς για τα 17α γενέθλια του VitaraClub.Με το καλό να βρεθούμε.
arahova Σάβ Μάιος 17, 2025 10:36 am Καλημέρα σε όλους και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Σάβ Μάιος 17, 2025 7:23 am Καλημέρα σας και καλό Σαββατοκύριακο.
arahova Παρ Μάιος 16, 2025 9:10 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Παρ Μάιος 16, 2025 6:55 am Καλημέρα σας.
arahova Πέμ Μάιος 15, 2025 10:16 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Πέμ Μάιος 15, 2025 6:46 am Καλημέρα σας.
arahova Τετ Μάιος 14, 2025 10:03 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τετ Μάιος 14, 2025 9:03 am Τετάρτη 14-5-2025 πάμε για καφεδάκι στο
antonis1627 Τετ Μάιος 14, 2025 9:00 am Η Ομαδική μας για την καλοκαιρινή κολεξιόν ανέβηκε
antonis1627 Τετ Μάιος 14, 2025 6:29 am Καλημέρα σας.
arahova Τρί Μάιος 13, 2025 9:35 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τρί Μάιος 13, 2025 6:37 am Καλημέρα σας.
arahova Δευτ Μάιος 12, 2025 10:37 am Καλημέρα σε όλους και καλή εβδομάδα.
antonis1627 Δευτ Μάιος 12, 2025 7:04 am Γιορτάζουμε τα 17α γενέθλια μας στην Αγία Μαρίνα στην .
antonis1627 Δευτ Μάιος 12, 2025 6:25 am Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα.
arahova Κυρ Μάιος 11, 2025 12:19 pm Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Κυρ Μάιος 11, 2025 7:18 am Ας μην ξεχάσουμε σήμερα την ημέρα αυτή που είναι αφιερωμένη στην και ας της ευχηθούμε.
arahova Σάβ Μάιος 10, 2025 10:19 am Καλημέρα σε όλους και καλό Σαββατοκύριακο.
gi@nn@kis Σάβ Μάιος 10, 2025 8:57 am καλημερα!!!
antonis1627 Σάβ Μάιος 10, 2025 7:07 am Καλημέρα σας και καλό Σαββατοκύριακο.
arahova Παρ Μάιος 09, 2025 11:54 am Καλημέρα σε όλους και καλό Π/Σ/Κ.
antonis1627 Παρ Μάιος 09, 2025 6:35 am Καλημέρα σας.
antonis1627 Πέμ Μάιος 08, 2025 12:03 pm Τετάρτη 14-5-2025 πάμε για καφεδάκι στο
antonis1627 Πέμ Μάιος 08, 2025 11:32 am Η Ομαδική μας για την καλοκαιρινή κολεξιόν ανέβηκε
AJAX Chat © 2007 StarTrekGuide ? Updates every 5 Seconds

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης