ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΦΛΑΝΤΖΑ???

ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΦΛΑΝΤΖΑ???

Δημοσίευσηαπό vitaraonoff » Κυρ Ιαν 22, 2012 9:57 pm

Καλησπέρα παιδιά!
Θα σας περιγράψω το πρόβλημα που παρουσιάζει το vitaraki μήπως βγάλουμε καμία άκρη!
Εδώ και αρκετό λοιπόν έχω παρατηρήσει ''ασπρίλα'' στο καπάκι του λαδιού πάνω στον κινητήρα (στην μέσα μεριά εννοείται!!!).Οπότε θεώρησα ότι ήρθε η ώρα της φλάντζας κεφαλής...Επίσης έχω απώλεια αντιψυκτικού από το δοχείο διαστολής...Μικρή αλλά έχω...Από την άλλη τα λάδια φαίνονται καθαρά στον δείκτη όπως και το παραφλού στο ψυγείο...Το αυτοκίνητο δεν ρετάρει στα πρωινά ξεκινήματα και γενικά δεν φαίνεται κάτι περίεργο στην λειτουργία του...Μόνη παραφωνία ένα κροτάλισμα των βαλβίδων που ακούω όμως μόνο με τετάρτη κσι συνήθως όταν το μοτέρ είναι κρύο..Αυτό το κροτάλισμα παρατηρήθηκε πρώτη φορά μετά την τελευταία αλλαγή λαδιών...Μετά από επίσκεψη στο συνεργείο,μετρήθηκε η πίεση στους κυλίνδρους για να διαπιστώσουμε εάν υπάρχει κάποιο ρήγμα :shock: :shock: :shock: .Ευτυχώς δεν βρέθηκε κάτι το ύποπτο...Το μόνο που βρήκαμε ήταν ότι είχε βουλώσει το σωληνάκι που επιστρέφει τις αναθυμιάσεις νερού στην πολλαπλή και τις κρατούσε στο κύκλωμα...Το ζήτημα είναι ότι η ''ασπρίλα'' συνεχίζει να δημιουργείται στο καπάκι του λαδιού... :? :? :? :think: :think: :think:
Την βοήθειά σας κύριοι... :ugeek:
L.A.G.N tuning off road team!
Άβαταρ μέλους
vitaraonoff
4x4 Mud Terrain member
4x4 Mud Terrain member

Λάστιχα: GEOLANDAR/BF MUD
Suspension: Monroe adventure
cb: Όχι
Name: ΛΟΥΚΑΣ

Re: ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΦΛΑΝΤΖΑ???

Δημοσίευσηαπό Νικόλας » Κυρ Ιαν 22, 2012 10:32 pm

Εγώ φίλε μου τα έβλεπα αυτά οταν είχα ρίγμα.Τώρα τι να σου πω?Μακάρι να μην είναι τίποτα.
ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΗ ΓΗ ΝΑ ΚΑΤΕΒΩ !!!
Άβαταρ μέλους
Νικόλας
Vitaraclub Platinum Member

Λάστιχα: Geolandar A/T-S
Suspension: Πολυ σκληρή
Aka: Παλαμίδας
Name: Νικός

Δημοσίευσηαπό manos12-74 » Κυρ Ιαν 22, 2012 11:13 pm

μην το αφησεις πολυ φιλε μου,καποτε αγορασα ενα citroen visa gt με προβλημα στη φλαντζα,απο οτι καταλαβα ο τυπος το ειχε αφησει πολυ καιρο ετσι με αποτελεσμα οταν το ανοιξαμε,το 1 πιστονι ηταν φαγομενο-σπασμενο το μισο περιπου,το περιεργο οτι και ετσι δουλευε,μην το αφηνεις λοιπον,σιγουρα σου περναει τα νερα στα λαδια,ισως να μην ειναι ακομα πολυ αλλα βγαλε τον δεικτη λαδιου και δες τον αν εχει περασει η ασπριλα και εκει,αν ναι μην το καθυστερεις
Αξίζει φίλε μου να ζεις για ένα όνειρο, κι ας είναι η φωτιά του να σε κάψει.
Άβαταρ μέλους
manos12-74
4x4 Trial Race Member
4x4 Trial Race Member

Λάστιχα: dunlop grandtrek at
Suspension: mad+ kyb+αποστατες
Name: Μανος

Δημοσίευσηαπό triptec » Κυρ Ιαν 22, 2012 11:32 pm

Δεν νομίζω οτι το ρήγμα μπορεί να φανεί με την μέτρηση συμπίεσης, η μέτρηση αυτή θα σου δείξει αν είναι καμμένη η φλάντζα ανάμεσα σε κυλίνδρους και ρίχνει την συμπίεση απο τον ένα στον άλλο, το πιο πιθανό είναι η φλάντζα, αλλά τα οχήματά μας έχουν θέμα με τα καπάκια οπότε πρέπει να ανοιχτεί και να ελεχθεί.
VIT' 1.6, '00, JLX, 5D
Καλό ταξίδι παναγιώτη..
Άβαταρ μέλους
triptec
4x4 Trial Race Member
4x4 Trial Race Member

Λάστιχα: BF goodrich km2 mud
Διάσταση ελαστικών: 215/75/15
Suspension: 5 πόντους
Name: Κωνσταντίνος Τρύπας

Δημοσίευσηαπό antonisgoul » Δευτ Ιαν 23, 2012 10:54 am

φιλε μου ειχα το ιδιο προβλημα στο προηγουμενο μου αυτοκινητο vitara 1600 16v του 93 το εψαχνα και δεν φαινοταν τιποτα εν πρωτης τελικα δυστηχως το βρηκα και ηταν ενα ραγισμα στο καπακι αναμεσα σε δυο βαλβιδες απο οτι μου ειπε ο μηχανικος τα 16v ειναι πολυ ευαισθητα στο συγκεκριμενο σημειο αν για καποιο λογο σηκωση θερμοκρασια ο κινητηρας τοτε μου ειχε πει οτι υπαρχει ενα υλικο που το ριχνεις στο ψυγειο και κλεινη μικροραγισματα αλλα εγω δεν ηθελα να ρισκαρω να μεινω σε κανενα κορακοβουνι και τελικα αλαξα κινητηρα και το σημαντικοτερο παραλιγο να την ξαναπαθω διοτι χωρις να το ξερω δεν ειχα λυση το προβλημα που μου ειχε δημιουργηση την υπερθερμανση το προβλημα ηταν το ψυγειο το οποιο ενω φαινοταν μια χαρα ηταν το μισο φραγμενο αυτο ειναι ενα προβλημα που τα βρισκεις πολυ δυσκολα συνηθως μετα που την εχεις πατησει πως το καταλαβα εγω με αλαγμενο κινητηρα (τωρα πλεον κοιταζα τη θερμοκρασια συνεχεια)επεστρεφα απο διακοπες εχοντας κανει 400 χιλ εθνικη με τρειλερ απο πισω μολις σταματησα στα φαναρια η θερμοκρασια στα κοκκινα το μονο που μπορεσα να κανω λογο κινησης αναψα το καλοριφερ φουλ στο ζεστο επεσε σιγα σιγα καθως προχοραγα την αλλη μερα στο μηχανικο το κοιταξε δεν εβρησκε τιποτα μου ειπε να εχω το νου μου μην το ξανακανει το ξαναεκανε μια μερα που ημουν σταματημενος με αναμενη μηχανη και aircontision τοτε πηγα του το αφησα το εψαχνε δυο μερες και τελος το βρηκε οταν το βγαλαμε το αδιασαμε απο νερο και ηταν τριπλασια βαρος απο το καινουριο
Άβαταρ μέλους
antonisgoul
4x4 Xtreme member
4x4 Xtreme member

Λάστιχα: 215-70-16
Suspension: mad+4cm kyb
cb: Ναι
Name: antonis

Δημοσίευσηαπό chris7gtir » Δευτ Ιαν 23, 2012 11:30 am

Tα ιδια συμπτωματα ειχε και εμενα.
Μην το αφηνεις και λυστο οσο γρηγοροτερα μπορεις.
Εγω ευτυχως την γλυτωσα μονο με φλατζα χωρις ρηγμα στο καπακι.
Οταν αλλαξεις φλαντζα ελπιζω να μην εχεις ρηγμα κανε ενα καθαρισμο στο ψυγειο και εχε το νου σου καθε χρονο να κανεις αλλαγες στα νερα και να προσθετεις και ενα κοντισιονερ για την αποφυγη ηλεκτρολυσης(αιτια για ολα τα παραπανω) :wink:
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΣΑΝ ΗΡΩΕΣ ΑΛΛΑ ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ
Άβαταρ μέλους
chris7gtir

Λάστιχα: 215-85-16
Suspension: 5"+2" lift
Aka: καναλαρχης ή ψηλος
Name: χρηστος

Δημοσίευσηαπό vitaraonoff » Δευτ Ιαν 23, 2012 8:13 pm

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά.Να σημειώσω ότι το ψυγείο μου είναι σχετικά καινούργιο και το αμάξι δεν έχει σηκώσει ποτέ θερμοκρασίες πάνω από την μέση (όταν είχα πρόβλημα με το παλιό ψυγείο αλλά το πήρα χαμπάρι αμέσως)...Δεν ξέρω τι να κάνω...Να χειροτερέψουν τα συμπτώματα ή να το λύσω ούτως ή άλλως....Ο μηχανικός μου είπε ότι αν είναι να βγάλει κάτι θα το βγάλει και να μην το πολυχαϊδεύω...Γενικά δεν το έχω ζορίσει το vitaraki και το προσέχω σαν τα μάτια μου...Αλλά όπως και να το κάνεις έχει τα χρονάκια του οπότε η καμμένη φλάντζα δεν μου κάνει εντύπωση... Προσωπικά σκέφτομαι να το αφήσω μέχρι να ''καίει'' πιο πολύ νερό και να το λύσω μετά...Αλλά η αλήθεια είναι ότι είναι ρίσκο... :think: :think: :think:
Άβαταρ μέλους
vitaraonoff
4x4 Mud Terrain member
4x4 Mud Terrain member

Δημοσίευσηαπό chris7gtir » Δευτ Ιαν 23, 2012 8:19 pm

vitaraonoff έγραψε:Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά.Να σημειώσω ότι το ψυγείο μου είναι σχετικά καινούργιο και το αμάξι δεν έχει σηκώσει ποτέ θερμοκρασίες πάνω από την μέση (όταν είχα πρόβλημα με το παλιό ψυγείο αλλά το πήρα χαμπάρι αμέσως)...Δεν ξέρω τι να κάνω...Να χειροτερέψουν τα συμπτώματα ή να το λύσω ούτως ή άλλως....Ο μηχανικός μου είπε ότι αν είναι να βγάλει κάτι θα το βγάλει και να μην το πολυχαϊδεύω...Γενικά δεν το έχω ζορίσει το vitaraki και το προσέχω σαν τα μάτια μου...Αλλά όπως και να το κάνεις έχει τα χρονάκια του οπότε η καμμένη φλάντζα δεν μου κάνει εντύπωση... Προσωπικά σκέφτομαι να το αφήσω μέχρι να ''καίει'' πιο πολύ νερό και να το λύσω μετά...Αλλά η αλήθεια είναι ότι είναι ρίσκο... :think: :think: :think:

Αφου εχει προβλημα δεν εχει νοημα να το αφηνεις γιατι αντε να σε αφησει μετα αυτο σε κανα βουνο επανω :lol: :lol:
Καλυτερα φτιαχτο να εισαι σιγουρος :wink:
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΣΑΝ ΗΡΩΕΣ ΑΛΛΑ ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ
Άβαταρ μέλους
chris7gtir

Λάστιχα: 215-85-16
Suspension: 5"+2" lift
Aka: καναλαρχης ή ψηλος
Name: χρηστος

Δημοσίευσηαπό mytilini » Δευτ Ιαν 23, 2012 8:32 pm

To φρονιμότερο είναι να επισκεφθείς τον ειδήμονα μηχανικό του forum "Kirk-ψηλό".Μακάρι φίλε μου να βγώ ψεύτης αλλά αυτή είναι συμπτωματολογία ρήγματος καπακιού.
Μη σβήνετε τα post μου, μπορώ και μόνος μου
Άβαταρ μέλους
mytilini
4x4 All Terrain member
4x4 All Terrain member

Λάστιχα: 225-75-16
Suspension: OME
Name: ΚΩΣΤΑΣ

Δημοσίευσηαπό char » Δευτ Ιαν 23, 2012 9:05 pm

Το θέμα με το πρόβλημα του ψυγείου των Vitara και Grand Vitara, έχει συζητηθεί εκτεταμένα ! :wink:
"We have two lives.
The second begins when we realise we only have one."

Comfucius
Άβαταρ μέλους
char

Λάστιχα: BF Goodrich T/A KO2
Διάσταση ελαστικών: 215/70-16
Suspension: Mad, Bilstein
Εργάτης: Όχι
Aka: Τσάρος ή Γριά....
Name: Νίκος

Δημοσίευσηαπό vitaraonoff » Τρί Μαρ 06, 2012 10:23 pm

Επανέρχομαι στο θέμα μετά από καιρό..Είχα πάρει την απόφαση να αφήσω το vitaraki να δω πώς θα αντιδράσει μιας και οι ενδείξεις που είχα δεν ήταν ξεκάθαρες...Σχετικά με την απώλεια παραφλού λοιπόν:είχα παρατηρήσει μία μικρή διαρροή-''ίδρωμα'' από λάδια γύρω από το κάρτερ και το είχα στα μελλοντικά πλάνα να αντικατασταθεί η φλάντζα του...Μία μέρα λοιπόν έχοντας το αμάξι αναμμένο,έσκυψα να δω τι γίνεται με το θέμα και προς μεγάλη έκπληξη παρατήρησα να στάζει παραφλού πίσω ακριβώς από την χελώνα του σασμάν!!!Ξεκίνησα να ψάχνω τα κολλάρα του καλοριφέρ που βρίσκονται από πάνω και γενικά την γύρω περιοχή αλλά δεν μπορούσα να βγάλω άκρη...Συνεργείο λοιπόν και έμαθα ότι περίπου πίσω από το βολάν υπάρχει μία τάπα που επικοινωνεί με το κύκλωμα του νερού...Έλα όμως που έπρεπε να κατέβει το σασμάν για να αντικατασταθεί...Τέλος πάντων το πρόβλημα με την διαρροή βρέθηκε,αντικαταστάθηκε η τάπα και η διαρροή σταμάτησε.Μετά από δύο εβδομάδες λοιπόν,δεν υπάρχει η παραμικρή απώλεια παραφλού..Αυτά προς το παρόν και η έρευνα συνεχίζεται!!! :D
Άβαταρ μέλους
vitaraonoff
4x4 Mud Terrain member
4x4 Mud Terrain member

Δημοσίευσηαπό ZΗΡΕΙΑ » Τρί Μαρ 06, 2012 11:59 pm

Ευχαριστούμε για τις πολύτιμες πληροφορίες που καταθέτεις . Μακάρι να μην ξαναδείς πουθενά να στάζει άλλο παραφλού ! :) :wink:
ZΗΡΕΙΑ

Re: Αντοχή - μακροζωία Vitara JLX 1.6 16 V

Δημοσίευσηαπό Rasta1971 » Κυρ Μαρ 11, 2012 8:44 pm

Καλησπέρα και λυπάμαι για τα greekglish προηγούμενος.

Εμένα ρε παιδιά τώρα τελευταία παρατήρησα ότι μου αδειάζει το ποτηράκι δίπλα από το ψυγείο (υπερχείλισης νομίζω λέγετε) κάθε 3-4 ημέρες. Το παρατήρησα γιατί μου τρώει και τη μπαταρία επίσης τελευταία και δε ξέρω το γιατί, την έχω αλλάξει Χριστούγεννα και πάλι κάπου χάνει και μου είπε ο ηλεκτρολόγος να την παρακολουθώ ανά 5 μέρες ώσπου να δούμε που μπορεί να υπάρχει κόπια διαρροή, τρέχα γύρευε δηλαδή, μου λέει δυναμό ότι δεν είναι .

Έτσι είδα και για το ψυγείο.

Θερμοκρασία ακόμη δεν ανέβασε, ούτε βλέπω να χάνει νερά από κάτω, τι μπορεί να παίζει, ξέρει κάποιος?
Χρήματα προς το παρόν δεν υπάρχουν λόγο πρόσφατης ανεργίας μέχρι να το πάω και στη syzuki.

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
Rasta1971
4x4 rookie member
4x4 rookie member

Name: Panos

Δημοσίευσηαπό Tzivitzonis » Δευτ Μαρ 12, 2012 5:44 pm

Rasta1971 έγραψε:...τώρα τελευταία παρατήρησα ότι μου αδειάζει το ποτηράκι δίπλα από το ψυγείο...

Φίλε μου η ερώτησή σου μεταφέρθηκε εδώ, όπου έχει συζητηθεί το ίδιο πρόβλημα. Ρίξε μια ματιά, ίσως βοηθηθείς! :wink: Περιέχει κι άλλο λινκ που σε παραπέμπει στο γνωστό θέμα που έχουν τα Vitara/grand vitara με το ψυγείο... :idea:

Για ό,τι περαιτέρω επανέρχεσαι εδώ!!
Grand Vitara 1.6 3D (2002) ---- GFi LPG system
Ποτέ μην υπερεκτιμάς τις ικανότητες τις δικές σου ή του GV σου!!

Homo homini lupus est
Άβαταρ μέλους
Tzivitzonis
Administrator
Administrator

Λάστιχα: Michelin Lat.Cross
Διάσταση ελαστικών: 215/70/16
Suspension: Αποστάτες +3/KYB
Εργάτης: Όχι
Aka: Καλτσόγιαννος-Τζιτζιλόνης-Πατροτζούλης
Name: Τζιβιτζόνης

Δημοσίευσηαπό Rasta1971 » Τρί Μαρ 13, 2012 6:40 pm

Καλησπέρα.

Σήμερα άνοιξα και το καπάκι του λαδιού του κινητήρα για να δω τι παίζει και έχει στα τοιχώματα το καπάκι και το εσωτερικό τοίχωμα στο κινητήρα αυτό το παχύ «κρεμ» χρώμα, να υποθέσω ότι πέρανε νερά? :(
Τι γίνετε από φλάντζα είναι αυτό, έχει πάθει κάποιος κάτι παρόμοιο ?

Ευχαριστώ
Άβαταρ μέλους
Rasta1971
4x4 rookie member
4x4 rookie member

Name: Panos

Επόμενο

Επιστροφή στο Μηχανολογικά/Ηλεκτρολογικά

antonis1627 Πέμ Μάιος 01, 2025 7:22 am Καλημέρα σας και καλό μήνα.
arahova Τετ Απρ 30, 2025 9:36 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τετ Απρ 30, 2025 6:59 am Καλημέρα σας.
panagiotis1 Τρί Απρ 29, 2025 7:55 pm Θά ήθελα μια απάντηση αν θά έχει επιτυχία η συγκόλληση τού μπλοκ, αν κάποιος έχει κάνει κάτι αντίστοιχο.
arahova Τρί Απρ 29, 2025 10:54 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τρί Απρ 29, 2025 7:00 am Καλημέρα σας.
ΣΤΑΥΡΟΣ Δευτ Απρ 28, 2025 7:52 pm Γιορτάζουμε τα 17α γενέθλια μας στην Αγία Μαρίνα στην .
arahova Δευτ Απρ 28, 2025 11:18 am Καλημέρα σε όλους και καλή εβδομάδα.
antonis1627 Δευτ Απρ 28, 2025 6:28 am Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα.
arahova Κυρ Απρ 27, 2025 10:49 am Καλημέρα σε όλους και καλή Κυριακή.
antonis1627 Κυρ Απρ 27, 2025 7:17 am Καλημέρα σας
arahova Σάβ Απρ 26, 2025 9:01 am Καλημέρα σε όλους και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Σάβ Απρ 26, 2025 7:25 am Καλημέρα σας και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Παρ Απρ 25, 2025 1:45 pm Τετάρτη 30-4-2025 πάμε για καφεδάκι στον
arahova Παρ Απρ 25, 2025 8:49 am Καλημέρα σε όλους και καλο Π/Σ/Κ.
antonis1627 Παρ Απρ 25, 2025 6:30 am Καλημέρα σας.
arahova Πέμ Απρ 24, 2025 2:36 pm Καλησπέρα σε όλους.
antonis1627 Πέμ Απρ 24, 2025 6:25 am Καλημέρα σας.
arahova Τετ Απρ 23, 2025 5:39 pm Καλησπέρα σε όλους.
antonis1627 Τετ Απρ 23, 2025 6:46 am Καλημέρα σας.
antonis1627 Τρί Απρ 22, 2025 6:33 am Καλημέρα σας.
Γιώργος Κατσαμάκας Δευτ Απρ 21, 2025 8:55 pm Καλησπέρα και καλή εβδομάδα σε όλες και όλους! Χριστός Ανέστη!
arahova Δευτ Απρ 21, 2025 3:22 pm Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά σε όλους.
antonis1627 Δευτ Απρ 21, 2025 7:46 am Γιορτάζουμε τα 17α γενέθλια μας στην Αγία Μαρίνα στην .
antonis1627 Δευτ Απρ 21, 2025 6:51 am Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα.
AJAX Chat © 2007 StarTrekGuide ? Updates every 5 Seconds

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες