Πώς αναγνωρίζουμε το χαλασμένο κρασί;

Εδώ λέμε ότι μας κατέβει και δεν έχει θέση αλλού

Πώς αναγνωρίζουμε το χαλασμένο κρασί;

Δημοσίευσηαπό TAKIS L. » Παρ Ιαν 06, 2012 1:01 am

Το δείπνο είναι υπέροχο, η ατμόσφαιρα μαγευτική, αλλά το κρασί... δεν πίνεται. Πώς μπορούμε να καταλάβουμε αν είναι χαλασμένο ή απλώς έχει άσχημη γεύση;
Έχει συμβεί σε πολλούς να παραγγείλουν ένα κρασί κι ενώ όλα τα άλλα στο γεύμα «δένουν» καταπληκτικά, το κρασί να τα καταστρέφει όλα. Οι περισσότεροι όμως, δεν μπορούν να καταλάβουν αν πρόκειται πραγματικά για ένα χαλασμένο κρασί ή για ένα κρασί που δεν έχει καλή γεύση.
krasi-1.jpg
krasi-1.jpg (28.21 KiB) 5099 προβολές

Οι παρακάτω οδηγίες προς... ναυτιλομένους θα σας βοηθήσουν να σιγουρευτείτε ότι είναι χαλασμένο, προκειμένου να μπορέσετε το επιστρέψετε, χωρίς να φοβάστε μην φανείτε «άσχετοι».

Εμφάνιση: κοιτάξτε το προσεκτικά
Διαύγεια: Το κρασί πρέπει να είναι διαυγές και καθαρό. Αν είναι θαμπό, είναι πολύ πιθανό να οφείλεται σε βακτήρια. Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση να υπάρχει κατακάθι -το οποίο είναι φυσιολογικό- και δεν αποτελεί ένδειξη της ποιότητας του κρασιού. Καλό είναι όμως, αν το κρασί είναι θαμπό να το επιστρέφετε.
krasi-2.jpg
krasi-2.jpg (31.61 KiB) 5099 προβολές

Χρώμα: Το χρώμα του κρασιού αντανακλά την περίοδο ωρίμανσής του. Το οξειδωμένο κρασί, δηλαδή αυτό που έχει εκτεθεί στον αέρα για μεγάλο χρονικό διάστημα, έχει καφέ-κόκκινες αποχρώσεις και καφέ-πορτοκαλί αν είναι λευκό, ενώ συνήθως είναι άγευστο.
Φελός: Αν διαπιστώσετε ότι ο φελός είναι ραγισμένος ή έχει περάσει απ’ αυτόν κρασί, τότε το πιθανότερο είναι το περιεχόμενο να έχει χαλάσει.
Tip: Μερικές φορές μπορεί να παρατηρήσετε κάποιους καθαρούς κρυστάλλους που μοιάζουν με ζάχαρη στο μπουκάλι ή το ποτήρι που περιέχει κρασί. Πρόκειται για τρυγικά άλατα, τα οποία δημιουργούνται όταν το κρασί αποθηκευτεί σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Αυτά τα σωματίδια δεν είναι τίποτα το ανησυχητικό και μπορείτε να τα πιείτε άφοβα, ενώ μάλιστα θεωρείται ότι όταν υπάρχουν, το μπουκάλι είναι καλής ποιότητας.

Οσμή: μυρίστε το με προσοχή
Εκτός της μυρωδιάς του μπουκαλιού και του φελού, ελέγξτε άλλα 3 σημεία που μπορεί να υποδηλώνουν ξινισμένο κρασί.
krasi-3.jpg
krasi-3.jpg (28.42 KiB) 5099 προβολές

Μυρωδιά μούχλας: Σε αυτή την περίπτωση μυρίζει σαν μπαγιάτικα μανιτάρια ή νωπό χώμα. Αυτή η μυρωδιά προκαλείται από την τριχλωροανισόλη (TCA) σε ένα ξινισμένο κρασί και μπορεί να γίνει ακόμη χειρότερη μετά την επαφή του με τον αέρα.
Μυρωδιά ξιδιού ή σέρι: Αποτελεί ένδειξη υψηλού επιπέδου πτητικής οξύτητας και οξείδωσης.
Μυρωδιά χαλασμένου αβγού: Προκαλείται από υπερβολική ποσότητα σουλφιδίου υδρογόνου, που δημιουργείται κατά τη διαδικασία της ζύμωσης. Μπορεί η οσμή να είναι δυσάρεστη, αλλά το κρασί πίνεται, ενώ υπάρχει και μια παραδοσιακή συνταγή αντιμετώπισης του φαινομένου: ρίξτε ένα χάλκινο νόμισμα μέσα στο κρασί για να «πάρει» τις οσμές.
Tip: Συχνά, το κρασί μυρίζει επίσης σαν καμμένο σπίρτο, μόλις ανοιχτεί. Αυτή η μυρωδιά προέρχεται από το διοξείδιο του θείου, το οποίο προστίθεται στη διαδικασία εμφιάλωσης, προκειμένου να διατηρηθεί το κρασί φρέσκο. Δεν υπάρχει λόγος να ανησυχήσετε, ούτε να επιστρέψετε το κρασί, αφού η μυρωδιά θα φύγει μέσα σε λίγα λεπτά.

Γεύση: πιείτε μια γουλιά
Το αλλοιωμένο κρασί έχει γεύση ξιδιού ή σέρι. Μια γουλιά θα σας βοηθήσει να καταλάβετε αν το κρασί αυτό πρέπει να το... γυρίσετε πίσω.
Tip: Η όσφρηση και η γεύση δεν θα σας αφήσουν ποτέ αμφιβολία για την ποιότητα του κρασιού και μην ξεχνάτε ότι σύμφωνα με τους ειδικούς, 1 στα 30 μπουκάλια κρασιού τα τελευταία 10 χρόνια, κρίνονται χαλασμένα, ενώ πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι η αναλογία μπορεί να φτάνει και το 1 στα 10. Γι’ αυτό, αν έχετε την παραμικρή υποψία, επιστρέψτε το.
krasi-4.jpg
krasi-4.jpg (14.08 KiB) 5099 προβολές


απο clickatlife.

......αντε και καλα κρασια :D
peace - unity - love and have some off road fun!!!
Άβαταρ μέλους
TAKIS L.
Vitaraclub Platinum Member
Vitaraclub Platinum Member
 
Δημοσιεύσεις: 7198
Εγγραφή: Δευτ Οκτ 18, 2010 9:44 pm
Τοποθεσία: Πειραιάς
Λάστιχα: Malatesta Cobra
Διάσταση ελαστικών: 205/80/16
Suspension: Mad-KYB
cb: Ναι
Εργάτης: Όχι
Aka: O...γειά σας σύντροφοι
Name: ΤΑΚΗΣ Λ.

Re: Πώς αναγνωρίζουμε το χαλασμένο κρασί;

Δημοσίευσηαπό Tzivitzonis » Παρ Ιαν 06, 2012 1:06 am

:think: Ενδιαφέρον!!!!!! :clap: :clap: :clap: :clap:
Ευχαριστούμε!! :obscene-drinkingbuddies:
Grand Vitara 1.6 3D (2002) ---- GFi LPG system
Ποτέ μην υπερεκτιμάς τις ικανότητες τις δικές σου ή του GV σου!!

Homo homini lupus est
Άβαταρ μέλους
Tzivitzonis
Administrator
Administrator
 
Δημοσιεύσεις: 38166
Εγγραφή: Πέμ Νοέμ 20, 2008 8:05 pm
Τοποθεσία: ΠΑΤΡΑ
Λάστιχα: Michelin Lat.Cross
Διάσταση ελαστικών: 215/70/16
Suspension: Αποστάτες +3/KYB
cb: Ναι
Εργάτης: Όχι
Aka: Καλτσόγιαννος-Τζιτζιλόνης-Πατροτζούλης
Name: Τζιβιτζόνης

Re: Πώς αναγνωρίζουμε το χαλασμένο κρασί;

Δημοσίευσηαπό ZΗΡΕΙΑ » Παρ Ιαν 06, 2012 1:09 am

Γειά σου ρε Τάκη !
Όμως μύρισε μύρισε , ψιλοζαλίστηκα ρε φίλε . Πολύ ξύδι , αδερφάκι μου ... :confusion-seeingstars: :confusion-seeingstars: :confusion-seeingstars:

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
ZΗΡΕΙΑ
 

Re: Πώς αναγνωρίζουμε το χαλασμένο κρασί;

Δημοσίευσηαπό Vasilis » Παρ Ιαν 06, 2012 11:41 am

Ωραιος ο Τακης!! :clap: :clap: :clap:
ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΩΡΑΙΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ
Άβαταρ μέλους
Vasilis
Vitaraclub Platinum Member
Vitaraclub Platinum Member
 
Δημοσιεύσεις: 10713
Εγγραφή: Δευτ Σεπ 08, 2008 3:23 pm
Τοποθεσία: ΛΟΥΤΡΑΚΙ/ΚΙΑΤΟ
cb: Όχι
Aka: Ρουλετακιας-Ζαρακιας-Texakias
Name: ΒΑΣΙΛΗΣ

Re: Πώς αναγνωρίζουμε το χαλασμένο κρασί;

Δημοσίευσηαπό fluflitsa » Παρ Ιαν 06, 2012 12:48 pm

Μυρωδιά χαλασμένου αβγού: Προκαλείται από υπερβολική ποσότητα σουλφιδίου υδρογόνου, που δημιουργείται κατά τη διαδικασία της ζύμωσης. Μπορεί η οσμή να είναι δυσάρεστη, αλλά το κρασί πίνεται, ενώ υπάρχει και μια παραδοσιακή συνταγή αντιμετώπισης του φαινομένου: ρίξτε ένα χάλκινο νόμισμα μέσα στο κρασί για να «πάρει» τις οσμές.

και όλο το θησαυροφυλάκιο του Σκρουτζ να έριχνα μέσα, αυτό το πράγμα δεν το πλησίαζα στο στόμα μου. :puke-front:
τάκη ευχαριστούμε :obscene-drinkingdrunk:
Tiguan 1.4 Escape
Άβαταρ μέλους
fluflitsa
Vitaraclub Platinum Member
Vitaraclub Platinum Member
 
Δημοσιεύσεις: 2440
Εγγραφή: Σάβ Μαρ 13, 2010 9:59 pm
Τοποθεσία: αθηνα
Λάστιχα: Geolandar A/T-S
cb: Ναι
Name: Νίνα

Re: Πώς αναγνωρίζουμε το χαλασμένο κρασί;

Δημοσίευσηαπό f_tasos » Παρ Ιαν 06, 2012 12:56 pm

Τάκη μου ωραίο θεματάκι!!!! :wink: Χικ...... :lol:
Δεν έχουμε ανάγκη από τίποτ άλλο, παρά μονάχα από καθαρή καρδιά.
Άβαταρ μέλους
f_tasos
Vitaraclub Platinum Member
Vitaraclub Platinum Member
 
Δημοσιεύσεις: 8464
Εγγραφή: Τετ Μαρ 11, 2009 9:27 pm
Λάστιχα: A/T GO12-BF M/T KM2
Suspension: MAD
cb: Ναι
Aka: Τhe corruptor..ή The Goura kid
Name: Τάσος

Re: Πώς αναγνωρίζουμε το χαλασμένο κρασί;

Δημοσίευσηαπό ΚΑΚΑΒΟΣ » Παρ Ιαν 06, 2012 1:52 pm

Eνδιαφέρον θέμα! :clap:
Ποτέ μην κάνεις ανοησίες εκτός αν αυτές σου προκαλούν..... ευχαρίστηση!
Άβαταρ μέλους
ΚΑΚΑΒΟΣ
4x4 Mud Terrain member
4x4 Mud Terrain member
 
Δημοσιεύσεις: 807
Εγγραφή: Τρί Δεκ 22, 2009 12:20 am
Τοποθεσία: Χαλκιδική
Λάστιχα: 225/65/17 LAT.CROSS
Suspension: ΄Της μάνας του....
cb: Όχι
Name: Κώστας

Re: Πώς αναγνωρίζουμε το χαλασμένο κρασί;

Δημοσίευσηαπό mikemicha » Παρ Ιαν 06, 2012 2:13 pm

Χρήσιμο θεματάκι, μπράβο Τάκη :clap: :clap: :clap:
«…τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι…»
Άβαταρ μέλους
mikemicha
Vitaraclub Platinum Member
Vitaraclub Platinum Member
 
Δημοσιεύσεις: 3087
Εγγραφή: Τετ Αύγ 12, 2009 2:00 pm
Τοποθεσία: Γιαννιτσά - Καβησός Έβρου
Λάστιχα: Yokohama G015
Διάσταση ελαστικών: 225/70/16
Suspension: MAD+.....
cb: Όχι
Εργάτης: Όχι
Name: Μιχάλης

Re: Πώς αναγνωρίζουμε το χαλασμένο κρασί;

Δημοσίευσηαπό gv2000 » Παρ Ιαν 06, 2012 2:19 pm

όντως ενδιαφέρον! :clap: :clap: :clap: :clap:
thank you for the memories GV2000 ! ... I mean it!
(2004-2017)
Άβαταρ μέλους
gv2000
Vitaraclub Platinum Member
Vitaraclub Platinum Member
 
Δημοσιεύσεις: 7274
Εγγραφή: Τετ Νοέμ 12, 2008 1:15 pm
Λάστιχα: 235/70/16
Suspension: custom
cb: Ναι
Name: Παναγιώτης

Re: Πώς αναγνωρίζουμε το χαλασμένο κρασί;

Δημοσίευσηαπό SELECTOR » Παρ Ιαν 06, 2012 3:09 pm

Καλό θέμα... :clap: :clap: :clap:
GV 1,6 3d 2005
SELECTOR
4x4 Gold Member
4x4 Gold Member
 
Δημοσιεύσεις: 2154
Εγγραφή: Πέμ Ιαν 21, 2010 8:14 pm
Τοποθεσία: ΜΗΛΟΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ
Λάστιχα: go12
Suspension: Μαμα
cb: Όχι
Name: ΜΑΚΗΣ

Re: Πώς αναγνωρίζουμε το χαλασμένο κρασί;

Δημοσίευσηαπό lyggas » Παρ Ιαν 06, 2012 3:41 pm

Είστε για μια ομαδική δοκιμή ξινόμαυρου; :lol:
"lyggas" (GV 1.6 3d - icom jtg lpg system)
Άβαταρ μέλους
lyggas
Vitaraclub Platinum Member
Vitaraclub Platinum Member
 
Δημοσιεύσεις: 4359
Εγγραφή: Παρ Απρ 01, 2011 10:17 pm
Τοποθεσία: Φλώρινα
Λάστιχα: Goodyear
Διάσταση ελαστικών: 215/65/16
Suspension: Εργοστασιακή
cb: Όχι
Εργάτης: Όχι
Name: Γιάννης

Re: Πώς αναγνωρίζουμε το χαλασμένο κρασί;

Δημοσίευσηαπό dj aris » Παρ Ιαν 06, 2012 4:14 pm

Επισεις αν ο φελος ειναι πλαστικος το κρασι δεν χαλαει σε αντιθεση με τον φελο τον ξυλινο που απο τους πορους που εχει μπορει να παρει οξυγονο και να χαλασει το κρασι.Ακομα υπαρχει και ενα κολπο με λευκο χαρτι που μπορεις να δεις το κρασι χωρις να το δοκιμασεις απο το χρωμα που αντανακλαει στο χαρτι οταν το κοιτας απο μεσα απο το ποτυρι αλλα ειναι δυσκολο να το εξηγησω αυτο. :wink:
GV 1600 3D 2005
Άβαταρ μέλους
dj aris
4x4 Gold Member
4x4 Gold Member
 
Δημοσιεύσεις: 1798
Εγγραφή: Δευτ Οκτ 26, 2009 3:36 am
Τοποθεσία: αχαρναι
Λάστιχα: A/T&mud
Suspension: + 10 homemade
cb: Ναι
Name: αρης

Re: Πώς αναγνωρίζουμε το χαλασμένο κρασί;

Δημοσίευσηαπό lyggas » Παρ Ιαν 06, 2012 4:43 pm

dj aris έγραψε:Επισεις αν ο φελος ειναι πλαστικος το κρασι δεν χαλαει σε αντιθεση με τον φελο τον ξυλινο που απο τους πορους που εχει μπορει να παρει οξυγονο και να χαλασει το κρασι.Ακομα υπαρχει και ενα κολπο με λευκο χαρτι που μπορεις να δεις το κρασι χωρις να το δοκιμασεις απο το χρωμα που αντανακλαει στο χαρτι οταν το κοιτας απο μεσα απο το ποτυρι αλλα ειναι δυσκολο να το εξηγησω αυτο. :wink:


Η δοκιμή με την χαρτοπετσέτα, γίνεται για να καταλάβεις την παλαιότητα του οίνου, με την βοήθεια του κοντραστ λόγω του λευκού φόντου. ΄Οταν σκουραίνει στο ποτήρι η άκρη, τότε καταλαβαίνεις ότι έχει παλαιωθεί. ΄Οσο πιο σκούρο τόσο πιο παλαιό.
΄Αρη για τις πλαστικές τάπες και εγώ αυτή την εντύπωση είχα, δυστυχώς όμως και αυτές έχουν όριο ζωής. Πάντως τις προτιμώ και τις χρησιμοποιώ στις εμφιαλώσεις που κάνω ενίοτε. Σε κάθε πρίπτωση οι καλύτεροι από όλους τους φελούς, είναι κάποιοι Ισπανικοί και είναι φελοί. ;)
"lyggas" (GV 1.6 3d - icom jtg lpg system)
Άβαταρ μέλους
lyggas
Vitaraclub Platinum Member
Vitaraclub Platinum Member
 
Δημοσιεύσεις: 4359
Εγγραφή: Παρ Απρ 01, 2011 10:17 pm
Τοποθεσία: Φλώρινα
Λάστιχα: Goodyear
Διάσταση ελαστικών: 215/65/16
Suspension: Εργοστασιακή
cb: Όχι
Εργάτης: Όχι
Name: Γιάννης

Re: Πώς αναγνωρίζουμε το χαλασμένο κρασί;

Δημοσίευσηαπό dimitriszim » Παρ Ιαν 06, 2012 4:51 pm

Πολύ ωραίο θέμα :clap: :clap: :clap:
Να αγκαλιάζεις όσο πιο συχνά μπορείς τους ανθρώπους που αγαπάς πριν γίνουν..........φωτογραφίες.......!!!

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Δημήτρης
Άβαταρ μέλους
dimitriszim
Vitaraclub Platinum Member
Vitaraclub Platinum Member
 
Δημοσιεύσεις: 5320
Εγγραφή: Πέμ Ιούλ 29, 2010 12:53 pm
Τοποθεσία: Βέροια - Ημαθία
Λάστιχα: Dunlop Sj6 235/55/18
Suspension: ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΗ
cb: Όχι
Name: Δημήτρης

Re: Πώς αναγνωρίζουμε το χαλασμένο κρασί;

Δημοσίευσηαπό dj aris » Παρ Ιαν 06, 2012 5:06 pm

lyggas έγραψε:Η δοκιμή με την χαρτοπετσέτα, γίνεται για να καταλάβεις την παλαιότητα του οίνου, με την βοήθεια του κοντραστ λόγω του λευκού φόντου. ΄Οταν σκουραίνει στο ποτήρι η άκρη, τότε καταλαβαίνεις ότι έχει παλαιωθεί. ΄Οσο πιο σκούρο τόσο πιο παλαιό.
΄Αρη για τις πλαστικές τάπες και εγώ αυτή την εντύπωση είχα, δυστυχώς όμως και αυτές έχουν όριο ζωής. Πάντως τις προτιμώ και τις χρησιμοποιώ στις εμφιαλώσεις που κάνω ενίοτε. Σε κάθε πρίπτωση οι καλύτεροι από όλους τους φελούς, είναι κάποιοι Ισπανικοί και είναι φελοί. ;)


Φιλε μου εγω ξερω οτι οι πλαστικες ταπες δεν παθενουν κατι.Ολα αυτα που λεω τα εμαθα σε σεμιναρια οινολογιας που εκανα μαζι με οινολογους και ανθρωπους που βγαζουν κρασι απο κτηματα και τα πουλανε.Επησεις μου ειπαν οτι οταν ενα κρασι δεν καταναλωθει μεσα σε 5 χρονια τοτε χαλαει η ποιοτιτα του σιγα σιγα.Αλλα δεν καταλαβα ποτε γιατι λενε οτι το παλιο κρασι ειναι καλο.
Τελευταία επεξεργασία από Tzivitzonis και Πέμ Ιαν 12, 2012 12:04 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Αιτία: διορθώθηκε η παράθεση (quote)
GV 1600 3D 2005
Άβαταρ μέλους
dj aris
4x4 Gold Member
4x4 Gold Member
 
Δημοσιεύσεις: 1798
Εγγραφή: Δευτ Οκτ 26, 2009 3:36 am
Τοποθεσία: αχαρναι
Λάστιχα: A/T&mud
Suspension: + 10 homemade
cb: Ναι
Name: αρης

Επόμενο

Επιστροφή στο Γενική συζήτηση

arahova Κυρ Μάιος 04, 2025 11:59 am Καλημέρα σε όλους και καλή Κυριακή.
antonis1627 Κυρ Μάιος 04, 2025 6:47 am Καλημέρα σας.
arahova Σάβ Μάιος 03, 2025 10:58 am Καλημέρα σε όλους και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Σάβ Μάιος 03, 2025 7:07 am Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα.
arahova Παρ Μάιος 02, 2025 10:41 am Καλημέρα σε όλους και καλό Π/Σ/Κ.
antonis1627 Παρ Μάιος 02, 2025 6:35 am Καλημέρα σας.
KonKalamata Πέμ Μάιος 01, 2025 2:24 pm Καλησπέρα και Καλή Πρωτομαγιά σε όλη την ομάδα!
Γιωργος ΗΛΙΑΣ Πέμ Μάιος 01, 2025 1:47 pm Καλή Πρωτομαγιά με πολλά χαμόγελα!!!
makis_V Πέμ Μάιος 01, 2025 9:59 am Καλημέρα και καλό μήνα !
arahova Πέμ Μάιος 01, 2025 9:40 am Καλημέρα σε όλους και καλό μήνα.
antonis1627 Πέμ Μάιος 01, 2025 7:22 am Καλημέρα σας και καλό μήνα.
arahova Τετ Απρ 30, 2025 9:36 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τετ Απρ 30, 2025 6:59 am Καλημέρα σας.
panagiotis1 Τρί Απρ 29, 2025 7:55 pm Θά ήθελα μια απάντηση αν θά έχει επιτυχία η συγκόλληση τού μπλοκ, αν κάποιος έχει κάνει κάτι αντίστοιχο.
arahova Τρί Απρ 29, 2025 10:54 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τρί Απρ 29, 2025 7:00 am Καλημέρα σας.
ΣΤΑΥΡΟΣ Δευτ Απρ 28, 2025 7:52 pm Γιορτάζουμε τα 17α γενέθλια μας στην Αγία Μαρίνα στην .
arahova Δευτ Απρ 28, 2025 11:18 am Καλημέρα σε όλους και καλή εβδομάδα.
antonis1627 Δευτ Απρ 28, 2025 6:28 am Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα.
arahova Κυρ Απρ 27, 2025 10:49 am Καλημέρα σε όλους και καλή Κυριακή.
antonis1627 Κυρ Απρ 27, 2025 7:17 am Καλημέρα σας
arahova Σάβ Απρ 26, 2025 9:01 am Καλημέρα σε όλους και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Σάβ Απρ 26, 2025 7:25 am Καλημέρα σας και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Παρ Απρ 25, 2025 1:45 pm Τετάρτη 30-4-2025 πάμε για καφεδάκι στον
arahova Παρ Απρ 25, 2025 8:49 am Καλημέρα σε όλους και καλο Π/Σ/Κ.
AJAX Chat © 2007 StarTrekGuide ? Updates every 5 Seconds

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: johndrama και 14 επισκέπτες