Αγαπητό forum, καλημέρα και Χρόνια Πολλά σε όλους σας. Καλά Χριστούγεννα και καλά...χιόνια και άλλες ευχάριστες δυσκολίες για τα αμάξια μας.
Πριν από λίγες μέρες, την περασμένη Τετάρτη πήγα το NGV στην αντιπροσωπεία για το κλασσικό service των 30.000 χλμ. Από τον έλεγχο που έκανε ο τεχνικός, προέκυψε και η ανάγκη αντικατάστασης των φίλτρων καμπίνας και η απολύμανση του κλιματιστικού (εβαπορέτα).
Οι εργασίες έγιναν κανονικά και πήρα το αμάξι μου και έφυγα. Περιττό να πω ότι η απολύμανση του κλιματιστικού έχει αφήσει μια ιδιαίτερη φαρμακευτική μυρωδιά στο εσωτερικό, και ειδικά όταν ανοίγεις τον εξωτερικό αέρα, ακόμη και χωρίς ανεμιστήρα. Δεν ξέρω αν σας έχει τύχει κάτι παρόμοιο, αλλά ελπίζω να φύγει σύντομα η μυρωδιά αυτή γιατί δεν είναι και ότι ότι καλύτερο. Προσωπικά προτιμούσα την μυρωδιά της "καινουργίλας".
Κλείνοντας την παρένθεση της απολύμανσης του κλιματιστικού στο θέμα μας τώρα. Χθες καθώς πήγα να βγω από το αμάξι, ακριβώς πάνω από το σημείο του προσκέφαλου του οδηγού, το βλέμμα μου έπεσε σε έναν λεκέ, στην μοκέτα του ουρανού, ο οποίος είμαι σίγουρος ότι δεν υπήρχε πριν το service.
Αποκλείω το γεγονός να έγινε από πιτσίλισμα του απολυμαντικού του κλιματιστικού, γιατί τα καπάκια των αεραγωγών ήταν κλειστά, οπότε το πιθανότερο είναι να έχει ακουμπήσει λερωμένο χέρι τεχνικού, κατά την εφαρμογή ή την αφαίρεση του καλύμματος που βάζουν στο κάθισμα για να μη λερώσουν το αυτοκίνητο! (αν είναι να λερώνουν έτσι, καλύτερα να μη βάζουν κανένα κάλυμμα).
Θέλω να το καθαρίσω, αλλά χωρίς τη χρήση χημικών καθαριστικών του εμπορίου. Αν έχει κανείς καμία γνώμη ας την πει.
Σκέφτομαι και να αφήσω το λεκέ και να τους τον δείξω στην αντιπροσωπεία, πριν το καθαρίσω, για να είναι πιο προσεκτικοί την επόμενη φορά.