έχω ένα Vitara 8v του 1997 που έχει μεγάλη κατανάλωση και έτσι αποφάσισα (τι το ήθελα

Οταν πριν 3 εβδομάδες πριν το πάω στο εξειδικευμένο συνεργείο το αμάξι παρόλο που είχε μείνει σε γκαράζ επί τρία χρόνια στην σειρά (να αναφέρω ότι είχε παρκαριστεί με γεμάτο το ρεζερβουάρ) λειτουργούσε άψογα. Το επιβεβαιώνει αυτό και το εξουσιοδοτημένο συνεργείο της Suzuki στον Γέρακα αφού με το που το έβγαλα από το γκαράζ τους το πήγα για μικρό service (λάδια, φίλτρα, ιμάντες, μπουζί κτλ) και επειδή το αμάξι αυτό μπορεί να είναι του 1997 αλλά έχει κάνει συνολικά μόνο 30000 χιλιόμετρα (σε όρη και βουνά) ποτέ ξανά δεν έχει ξαναπαρουσιάσει κάποιο πρόβλημα ούτε το παραμικρό.
Έτσι το παράδωσα στο εξειδικευμένο συνεργείο υγραεριοκίνησης στην Νέα Μάκρη για να μου τοποθετήσει υγραέριο tartarini το kit μέχρι τους 135 ίππους. Επειδή το αμάξι μου είναι μονού ψεκασμού το συνεργείο αυτό έβαλε 4 μπεκ στην πολλαπλή εισαγωγής πήρε και τον ένα παλμό που έχει το αμάξι μου και το ρύθμισε έτσι ώστε να γίνει από μονού ψεκασμού πολλαπλού ψεκασμού. Επίσης μου τοποθέτησε και ένα κιτ υδρογονοκίνησης Ελληνικής κατασκευής που παρέχει στον κινητήρα καθαρό υδρογόνο και όχι υδροξύ όπως τα φθηνά κιτ υδρογονοκίνησης. Από την στιγμή που με κάλεσαν για να πάω να το παραλάβω το αμάξι μου άρχισαν τα προβλήματα.
Το αμάξι μου άρχισε να κάνει σκορτσαρίσματα είτε στο υδρογόνο είτε στο υγραέριο αλλά το σημαντικό πρόβλημα είναι ότι κάνει πια διακοπές και σκορτσαρίσματα ακόμα και με την βενζίνη. Το βράδυ που το παρέλαβα καθώς κινούμουν με 60 χιλιόμετρα μου έσβησε 3 φορές στα καλά του καθουμένου αφού έπεφταν οι στροφές σαν να μην είχε καθόλου τροφοδοσία καυσίμου.
Το πήγα στην Suzuki στον Γέρακα όπου διαπιστώσαν την προβληματική λειτουργία του αυτοκινήτου και μου λένε ότι για να το ελέγξουν πρέπει να πάω να μου αποσυνδέσουν το κιτ του υγραερίου. Το οποίο και έκανα την επόμενη ημέρα (να σημειώσω ότι ταλαιπωρώ και άλλα μέλη της οικογένειας μου για να πηγαίνουμε με δύο αυτοκίνητα στην Νέα Μάκρη για να έχω τρόπο να γυρίσω, και μην ξεχάμε την βενζίνα πήγαινε έλα Χαλάνδρι - Νέα Μάκρη) και έτσι το ξαναπήγα στην Suzuki του Γέρακα που αφού άφησε το ρεζερβουάρ να αδειάσει και το ξαναγέμισε μην τυχόν και έφταιγε η βενζίνη μου μου είπε ότι δεν έχει πια πρόβλημα (αποσυνδεδεμένο το υγραέριο). Άρχισα να το κινώ μόνο με την βενζίνα και επίτηδες το αφήσα τις επόμενες ημέρες να αδειάσει η βενζίνα του και επειδή όταν τελείωνε το καύσιμο πάλι μου έκανε με βενζίνα σκορτσαρίσματα. Όλες αυτές τις ημέρες το υγραέριο δεν ήταν πάνω στο αμάξι και είχα off τον διακόπτη του υδρογόνου. Αποφάσισα να το ξαναπάω στην Suzuki για να βγάλει το ρεζερβουάρ και να το καθαρίσει αφού το αδειάσει. Μου είπε ότι βρήκε υγρασία μέσα στην βενζίνα και μετά τον καθαρισμό του ρεζερβουάρ το φουλάρισα και κυριολεκτικά το έσκισα το αυτοκίνητο πηγαίνωντας με 1η 2α 3η και 7000 στροφές για να δω εάν μου κάνει το παραμικρό σκορτσάρισμα. Κανένα λοιπόν πρόβλημα μετά τον καθαρισμό του ρεζερβουάρ.
Εχθές όμως όπως πήγαινα βόλτα λέω δεν ανοίγω και το υδρογόνο που τόσες ημέρες το είχα ξεχάσει, μετά από 20-30 χιλιόμετρα με το υδρογόνο το αμάξι μου έκανε και πάλι σκορτσάρισμα. Σήμερα μάλιστα το πρωί είδα το δοχείο του απιονισμένου νερού για το υδρογόνο ότι ήταν εντελώς άδειο - έτσι πήρα τον εγκαταστάτη και επειδή τις επόμενες ημέρες έχουμε κανονίσει να έρθει εκπαιδευτής από την tartarini για να μου ξανασυνδέσουν πιο προσεκτικά το υγραέριο πάνω στο αυτοκίνητο μου, μου είπε ότι θα ξαναελέγξει και το υδρογόνο και επίσης ότι θα του τοποθετήσει με άλλα 120 ευρώ μια πλακέτα που θα μου δίνει την δυνατότητα να επιλέγω οδήγηση μέσα στην πόλη ή εκτός. Το δοχείο με περίπου 400 gram απιονισμένου νερού μου είχαν πει ότι θα μου διανύει περίπου 2000 χιλιόμετρα, Όμως εδώ άδειασε στα 150 χιλιόμετρα. Ο εγκαταστάτης μου είπε ότι ρεύμα για το υδρογόνο πέρνει από την τρόμπα της βενζίνης μου.
Επειδή όλα αυτά μου έχουν έχουν στοιχίσει μέχρι στιγμής 3240 ευρώ αλλά κυρίως επειδή έχω ταλαιπωρηθεί ήδη αρκετά με τα πήγαινε έλα και με το να δανείζομαι αυτοκίνητα συγγενών μου γιατί το δικό μου επισκέπτεται τώρα πια τα συνεργεία πιο συχνά από το γκαράζ μου, σκέφτομαι μήπως του πώ να τα βγάλει όλα (εάν δεν λειτουργήσει σωστά η νέα επανασύνδεση του υγραερίου) και του ζητήσω τα λεφτά μου πίσω.
Μου έχει τοποθετήσει το superkit της Tartarini 4 κυλίνδρων, λιπαντήρας JML, Δεξαμενή καυσίμων stako 85 λίτρων, πολυβαλβίδα lovato και συσκευή ηλεκτρόλυσης κωδ. H250
Εάν όποιος διαβάσει αυτό το θέμα έχει κάτι να μου προτείνει για να το ελέγξω παρακαλώ πολύ ας το κάνει.