Απόψεις για Garmin Nuvi 265W vs Garmin Nuvi 710/760

Νavigation, GPS, Χάρτες

Δημοσίευσηαπό kaliakouda » Παρ Φεβ 20, 2009 4:38 pm

panoshm έγραψε:Dimi σε ευχαριστώ πολύ για τις οδηγίες και την ανάλυση με τα ονόματα των αρχείων :D :D :D :D Οι οδηγίες σου είναι πάντα χρήσιμες από ότι κατάλαβα (σε έχω καταλάβει πόσο gadget τύπος είσαι και ας μην σε έχω γνωρίσει από κοντά!!) :D :D :D :D

Oχι καλέ...τι 'πες τώρα.... :!: :lol: :lol: :lol:
Φωτιά και Καρκίνο στους Εμπρηστές!!!

http://www.youtube.com/user/kaliakoud

http://www.youtube.com/user/kaliakouda1400
Άβαταρ μέλους
kaliakouda
Founding Member
Founding Member

Λάστιχα: Malatesta Κobra
Διάσταση ελαστικών: -
Suspension: Rocky Road+1
cb: Ναι
Aka: Αμετανόητος Μοτοσυκλετιστής!
Name: Γιώργος

Δημοσίευσηαπό dimitErios » Παρ Φεβ 20, 2009 11:48 pm

panoshm έγραψε:
Λοιπόν τελικά πήρα το Nuvi 265W από εδώ: http://www.egalaxy.gr/index.php
Πολύ καλός ο Παναγιώτης Κρητικός, εξυπηρετικότατος μου έδειξε πάρα πολλά πράγματα στο Nuvi265W και προπαντώς, ΔΕΝ κοιτάει να αρπάξει από τον κάθε ανίδεο, αλλά κοιτάει να τον ενημερώσει. Δηλαδή:
- το Nuvi710/760 αυτό που έχουν παραπάνω από το 265W είναι
1. η φωνητική προσφώνηση των οδών με το όνομά τους, κατά την πλοήγηση στο σημείο ενδιαφέροντος (δηλαδή σρτίψε σε 300m στην Ποσειδώνος)
2. η εκπομπή ραδιοσυχνότητας ώστε να πιάνει το ράδιό σου στα FM το Garmin και να ακούς από τα ηχεία του αυτοκινήτου και όχι από το ίδιο το Garmin.
3.έχει δέκτη πληροφοριών κίνησης
4. δερμάτινη θήκη
Από όλα αυτά:
1. ισχύει μόνο για αγγλική γλώσσα και αγγλικούς δρόμους δεν μπορεί να προφέρει τους Ελληνικούς
2. όλες οι συχνότητες στα FM (τουλάχιστον στην Αθήνα/Θεσσαλονίκη) είναι κατειλλημένες από Σταθμούς που όσο χάλια ακούγονται και πάλι καλύπτουν το σήμα του Garmin οπότε δεν δουλεύει με καθαρή φωνή, έχει παράσιτα και γενικά σου σπάει τα νεύρα και στη τελική το ηχείο του Garmin είναι τόσο δυνατό (ρυθμίζετε) που και να έχεις ανοιχτό το παράθυρο ακούγεται καμπάνα!!!
3.στην Ελλάδα δεν εκπέμπει κανένας πληροφορίες κίνησης οπότε... άκυρο κι αυτό
4. ε, εντάξει, δώσε μερικά € (15 αν θυμάμαι) να πάρεις και καμιά θήκη δεν χάλασε ο κόσμος....

Οπότε: Garmin Nuvi 265W και ξερό ψωμί. Θα σας πω περισσότερα σε λίγες μέρες

dimitErios σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες σου, αναμένω συνάντηση στο Μπάκα για περαιτέρω...

Παναγιώτη καλορίζικο το εργαλείο, να δεις που θα το χαρείς. Μπορεί να μην έχει τα φρου φρου των άλλων GPS (εννοώ τα γραφικά και κάτι άλλες λειτουργίες) αλλά αυτό που έχει φτιαχτεί να κάνει, το κάνει πολύ καλά. Για τους χάρτες και τα υπόλοιπα θα τα πούμε στου Μπάκα.
Άβαταρ μέλους
dimitErios
4x4 Grand member
4x4 Grand member

Λάστιχα: BF Goodrich AT
Name: Δημήτρης

Δημοσίευσηαπό dimitErios » Σάβ Φεβ 21, 2009 12:35 am

Dimis έγραψε:
Μερικες γενικές πληροφορίες....

Κάθε πρόγραμμα της garmin έτσι και το Garmin Nuvi 710 μπορεί να δεχτεί μέχρι 3 χάρτες το μέγιστο + τον βασικό χάρτη χαρτογράφησης του κόσμου.....

Ο στανταρτ χάρτης (όποιος και να είναι αυτός που συνοδευει το μηχάνημα) έχει όνομα gmapsupp.img, αν ο χάρτης είναι κλειδωμένος (όπως π.χ. της Autodrive) το άρχειο που έχει το κλειδι εχει το όνομα gmapsupp.unl

Οπότε έχουμε και λέμε, οι πιθανοί χάρτες είναι.....
ο gmambmap.img (ο βασικός χάρτης που περιέχει όλο τον κόσμο μαζί με τα σύνορα των κρατών - υπάρχει σε κάθε μηχάνημα που είναι της garmin)
o gmapsupp.img οπως προείπα είναι ο στάνταρ χαρτης που υπάρχει σε κάθε μηχάνημα που πουλιέται με κάποιο ενσωματωμένο χάρτη
o gmapprom.img => αυτό είναι ένα επιλέον όνομα που μπορείς να έχεις για οποιοδήποτε άλλο χάρτη θέλεις να έχεις συγχρόνως (π.χ. της ανάβασης)

Οπότε ναι μπορείς να έχεις μαζί και της Ανάβασης και τον Autodrive....

Απλά το πρόβλημα είναι ότι αν πάρεις τον πακέτο από την Ανάβαση δεν νομιζω να έχει μέσα τον χάρτη της Autodrive και το αναποδο, δηλαδη αν πας στο σκορδίλη και πάρεις τον χάρτη με το πακετο δεν θα βρεις της Αναβασης....

το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να πάρεις το πακέτο από τον Σκορδίλη με τον χάρτη Autodrive και να αγοράσεις ξεχωρα To Toponavigator που είναι για το PC και να κατεβάσεις κανονικά από το PC χάρτες στο GPS σου.....

Ολα τα Garmin που πωλούνται στην Ελλάδα και προέρχονται από τον τοπικό εισαγωγέα Σκορδίλη, διαθέτουν κάθε φορά την τελευταία έκδοση του Autodrive Hellas που είναι επίσης συμφερόντων Σκορδίλη.

Οσον αφορά το μέγιστο των χαρτών που μπορεί να δεχτεί το Garmin, o μονος περιορισμός που υπάρχει είναι η διαθέσιμη μνήμη. Μπορείς να συνδυάσεις όσους χάρτες θέλεις μέσω του Mapsource και "άλλων" προγραμμάτων και να δημιουργήσεις ένα αρχείο gmapsupp.img που να τους περιέχει όλους. Γι αυτό άλλωστε "κυκλοφορούν" διάφορα αρχεία στο internet που περιέχουν το χάρτη Autodrive, την Ανάβαση και το Bluecharts που είναι ο ναυτικός χάρτης της Garmin, όλα σε ένα αρχείο μεγέθους 100ΜΒ περίπου.

Οσον αφορά τα ονόματα των χαρτών, είναι σωστό αυτό που λέει ο dimis με τη διαφορά ότι τα ονόματα είναι τρία (για την ακρίβεια 4) επειδή αυτά αναγνωρίζονται από την εφαρμογή της συσκευής ως ονόματα χαρτών και όχι γιατί δεν σε αφήνει να φορτώσεις άλλους χάρτες.
Άβαταρ μέλους
dimitErios
4x4 Grand member
4x4 Grand member

Δημοσίευσηαπό panoshm » Σάβ Φεβ 21, 2009 12:43 am

dimitErios έγραψε:Μπορείς να συνδυάσεις όσους χάρτες θέλεις μέσω του Mapsource και "άλλων" προγραμμάτων και να δημιουργήσεις ένα αρχείο gmapsupp.img που να τους περιέχει όλους. Γι αυτό άλλωστε "κυκλοφορούν" διάφορα αρχεία στο internet που περιέχουν το χάρτη Autodrive, την Ανάβαση και το Bluecharts που είναι ο ναυτικός χάρτης της Garmin, όλα σε ένα αρχείο μεγέθους 100ΜΒ περίπου.

Μόλις προσπάθησα να βάλω το Mapsource και να δει το GPS μου. ΔΕΝ κατάφερε να το δει. Κάποιος σε άλλο forum λέει ότι το Mapsource συνεργάζεται με τη σειρά 7** και όχι με τη σειρά 2**. Κάτι τέτοιο μου είπε και ο Παναγιλωτης που μου έδωσε το Nuvi265W αλλά δεν το έπιασα καλά... Τι κάνω λοιπόν για να διαχειριστώ τους χάρτες αυτούς (AutoDrive Ηellas και CityNavigator και μετέπειτα άλλους χάρτες που θα ανεβάσω σαν αρχεία έστω με την διαδικασία του Dimis?)
GV2.0 5D Freestyle 07/'05,AVM,Ποδιές,5xFF50HELLA,Lovato smart ExR Premium,Nuvi1490Τ,Montana650,Midland220
Άβαταρ μέλους
panoshm
Vitaraclub Platinum Member

Λάστιχα: Geolandar M/T G003
Διάσταση ελαστικών: 205/80/16
Suspension: MAD/KYB +12cm
Εργάτης: Όχι
Aka: O γεωαναφερόμενος ή αλουμινοποδιάς!
Name: Πάνος

Δημοσίευσηαπό dimitErios » Σάβ Φεβ 21, 2009 1:46 am

Το Mapsource δουλέυει σίγουρα με τη σειρά 2χχ διότι το έχω δοκιμάσει προσωπικά, όντας κάτοχος του Nuvi 200.

Σιγουρέψου ότι μπορείς να δεις το garmin στο pc σου από το MyComputer όπου θα φαίνεται ως αφαιρούμενος δίσκος. Μέσα από το μενου του Mapsource επιλέγεις Μεταφορά - Λήψη από συσκευή και στο παράθυρο που ανοίγει επιλέγεις Ευρεση Συσκευής. Στη λίστα που υπάρχει από κάτω, θα πρέπει λογικά να υπάρχει και το Garmin σου. Επιλέγεις τι θέλεις να φορτώσεις στο PC και πατάς ΛΗΨΗ.

Για να ανοίξεις χάρτη στο Mapsource πρέπει να τον έχεις σε μορφή για Mapsource. O χάρτης που ήδη έχεις μέσα στη συσκευή σου δεν ανοίγει από το Mapsource.

Τα υπόλοιπα μπορώ να σου τα δείξω στο Μπάκα.
622____bitmap_1.jpg
622____bitmap_1.jpg (66.1 KiB) 3694 προβολές
Άβαταρ μέλους
dimitErios
4x4 Grand member
4x4 Grand member

Δημοσίευσηαπό panoshm » Δευτ Φεβ 23, 2009 10:59 pm

Dimis έγραψε:Μερικες γενικές πληροφορίες....
Κάθε πρόγραμμα της garmin ............................ μπορεί να δεχτεί μέχρι 3 χάρτες το μέγιστο + τον βασικό χάρτη χαρτογράφησης του κόσμου.....

Τι ανακάλυψα εγώ: Ο χάρτης της Ανάβασης είναι "διπλός". Έχει σαν ξεχωριστό χάρτη τις ισουψής και τα μονοπάτια, και σαν ξεχωριστό χάρτη τα υπόλοιπα (δρόμοι κλπ). (Ας είναι 1 αρχείο img). Kαι επειδή εμένα το Nuvi265W έχει από τη μάνα του AutoDrive + CityNavigator, δεν μπορώ να δω και της Ανάβασης γιατί θα έχω σύνολο 4(+τον base) χάρτες (η σκέψη να μην μπουν οι ισουψείς και τα μονοπάτια δεν έχει ισχύ αφού είναι στο ίδιο 1 αρχείο .img)
Δημήτρη μόλις έβγαλα εντελώς το CityNavigator (move κάπου αλλού στο PC μου), και ονόμασα το χάρτη της Ανάβασης σε gmapprom.img είδε κανονικά και την Ανάβαση (και ισουψείς, μονοπάτια) και παίζει άψογα η εναλλαγή μεταξύ AutoDrive και Ανάβασης. Ευχαριστώ πολύ για την βοήθειαΕικόναΕικόναΕικόναΕικόναΕικόναΕικόναΕικόναΕικόναΕικόναΕικόναΕικόναΕικόνα ΕικόναΕικόναΕικόναΕικόναΕικόναΕικόναΕικόναΕικόναΕικόνα
dimitErios έγραψε:Οσον αφορά το μέγιστο των χαρτών που μπορεί να δεχτεί το Garmin, o μονος περιορισμός που υπάρχει είναι η διαθέσιμη μνήμη.
Μπορείς να συνδυάσεις όσους χάρτες θέλεις μέσω του Mapsource και "άλλων" προγραμμάτων και να δημιουργήσεις ένα αρχείο gmapsupp.img που να τους περιέχει όλους. Γι αυτό άλλωστε "κυκλοφορούν" διάφορα αρχεία στο internet που περιέχουν το χάρτη Autodrive, την Ανάβαση και το Bluecharts που είναι ο ναυτικός χάρτης της Garmin, όλα σε ένα αρχείο μεγέθους 100ΜΒ περίπου.

Οσον αφορά τα ονόματα των χαρτών, είναι σωστό αυτό που λέει ο dimis με τη διαφορά ότι τα ονόματα είναι τρία (για την ακρίβεια 4) επειδή αυτά αναγνωρίζονται από την εφαρμογή της συσκευής ως ονόματα χαρτών και όχι γιατί δεν σε αφήνει να φορτώσεις άλλους χάρτες.

Αυτό θα το συζητήσουμε κατ'ιδίαν!!! :D :D :D :D :D
GV2.0 5D Freestyle 07/'05,AVM,Ποδιές,5xFF50HELLA,Lovato smart ExR Premium,Nuvi1490Τ,Montana650,Midland220
Άβαταρ μέλους
panoshm

Δημοσίευσηαπό newvitarakias » Τετ Φεβ 25, 2009 3:41 am

Εγω που εχω το nuvi 200w ξερει κανεις πως γινεται να εχω φωνητικη ειδοποιηση για τις καμερες που βλεπω και εχω φορτωσει με το poi loader?
- NGV 04/'08, 2.0 5door
- Michelin Lattitude Cross M/S (225/70/17)
- Unleaded moved.
- 9,0lit/100 km
Άβαταρ μέλους
newvitarakias
4x4 Grand member
4x4 Grand member

Λάστιχα: Michelin Cross Climate +
Διάσταση ελαστικών: 225/65/17
Suspension: Mummy
cb: Όχι
Aka: newvitarakias
Name: Angelos

Δημοσίευσηαπό panoshm » Τετ Φεβ 25, 2009 11:04 am

newvitarakias έγραψε:Εγω που εχω το nuvi 200w ξερει κανεις πως γινεται να εχω φωνητικη ειδοποιηση για τις καμερες που βλεπω και εχω φορτωσει με το poi loader?

Στείλε μου το e-mail σου να σου στείλω το σωστό αρχείο sox.exe για να φορτώσεις με τον σωστό τρόπο τα poi's. πρέπει να κάνεις manual εγκατάσταση, και στα poi's που θέλεις (speedcams) να επιλέξεις απόσταση από την οποία θα αρχίσει να σε ειδοποιεί.
Άβαταρ μέλους
panoshm

Δημοσίευσηαπό panoshm » Δευτ Μαρ 09, 2009 10:37 pm

Επανέρχομαι προς ενημέρωση τρίτων....:

Τελικά το Garmin 265W που πήρα δέχεται 3 χάρτες + τον base χάρτη δηλαδη:
1. gmambmap.img μαζί με το gmapbmap.sum αρχείο (ο βασικός χάρτης που περιέχει όλο τον κόσμο μαζί με τα σύνορα των κρατών - υπάρχει σε κάθε μηχάνημα που είναι της garmin)
2. gmapprom.img μαζί με το gmapprom.unl αρχείο (ο χάρτης της AutoDrive Hellas)
3. gmapoem.img (χάρτης γνωστής εταιρίας χαρτογράφησης)
Αυτοί οι 3 χάρτες είναι στον φάκελο "Garmin\" του Νuvi GPS σας
4. gmapsupp.img μαζί με το gmapsupp.sum αρχείο (ο χάρτης CityNavigator2009 που περιλαμβάνεται κατά την αγορά του Garmin) και το έχεις σε μία κάρτα SD 2Giga ή ακόμα και τεχνολογίας SD2 8Giga μέσα σε φάκελο "Garmin\" γιατί αλλιώς δεν θα τον δεί το GPS σας

Από τα παραπάνω αρχεία δεν πρέπει να μετονομάζεται τον AutodriveHellas και τον BaseMap λόγω κλειδώματος.
Άβαταρ μέλους
panoshm

Προηγούμενη

Επιστροφή στο GPS χαρτογράφηση

arahova Τετ Απρ 30, 2025 9:36 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τετ Απρ 30, 2025 6:59 am Καλημέρα σας.
panagiotis1 Τρί Απρ 29, 2025 7:55 pm Θά ήθελα μια απάντηση αν θά έχει επιτυχία η συγκόλληση τού μπλοκ, αν κάποιος έχει κάνει κάτι αντίστοιχο.
arahova Τρί Απρ 29, 2025 10:54 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τρί Απρ 29, 2025 7:00 am Καλημέρα σας.
ΣΤΑΥΡΟΣ Δευτ Απρ 28, 2025 7:52 pm Γιορτάζουμε τα 17α γενέθλια μας στην Αγία Μαρίνα στην .
arahova Δευτ Απρ 28, 2025 11:18 am Καλημέρα σε όλους και καλή εβδομάδα.
antonis1627 Δευτ Απρ 28, 2025 6:28 am Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα.
arahova Κυρ Απρ 27, 2025 10:49 am Καλημέρα σε όλους και καλή Κυριακή.
antonis1627 Κυρ Απρ 27, 2025 7:17 am Καλημέρα σας
arahova Σάβ Απρ 26, 2025 9:01 am Καλημέρα σε όλους και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Σάβ Απρ 26, 2025 7:25 am Καλημέρα σας και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Παρ Απρ 25, 2025 1:45 pm Τετάρτη 30-4-2025 πάμε για καφεδάκι στον
arahova Παρ Απρ 25, 2025 8:49 am Καλημέρα σε όλους και καλο Π/Σ/Κ.
antonis1627 Παρ Απρ 25, 2025 6:30 am Καλημέρα σας.
arahova Πέμ Απρ 24, 2025 2:36 pm Καλησπέρα σε όλους.
antonis1627 Πέμ Απρ 24, 2025 6:25 am Καλημέρα σας.
arahova Τετ Απρ 23, 2025 5:39 pm Καλησπέρα σε όλους.
antonis1627 Τετ Απρ 23, 2025 6:46 am Καλημέρα σας.
antonis1627 Τρί Απρ 22, 2025 6:33 am Καλημέρα σας.
Γιώργος Κατσαμάκας Δευτ Απρ 21, 2025 8:55 pm Καλησπέρα και καλή εβδομάδα σε όλες και όλους! Χριστός Ανέστη!
arahova Δευτ Απρ 21, 2025 3:22 pm Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά σε όλους.
antonis1627 Δευτ Απρ 21, 2025 7:46 am Γιορτάζουμε τα 17α γενέθλια μας στην Αγία Μαρίνα στην .
antonis1627 Δευτ Απρ 21, 2025 6:51 am Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα.
makis_V Κυρ Απρ 20, 2025 9:42 am Χρόνια πολλά , Χριστός Ανέστη !
AJAX Chat © 2007 StarTrekGuide ? Updates every 5 Seconds

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 8 επισκέπτες