Όχι και τίμιοι οι Γερμανοί...

Εδώ λέμε ότι μας κατέβει και δεν έχει θέση αλλού

Όχι και τίμιοι οι Γερμανοί...

Δημοσίευσηαπό libero » Σάβ Δεκ 10, 2011 12:45 pm

Ανοίγω αυτό το θέμα γιατί είδα σε διάφορα άλλα θέματα να μπαίνει η σφήνα "Εντάξει τους βρίζουμε αλλά είναι άπιαστοι". Δεν είναι έτσι. Δεν είναι καθόλου άπιαστοι οι Γερμανοί. Και το ίδιο ισχύει και για τους Γάλλους και το ίδιο ισχύει για πολλούς. Αλλάεγώ θα επικεντρωθώ σε αυτούς τους δύο. Και παρά το γεγονός ότι δεν ανήκω στην κατηγορία των Ευρωσκεπτικιστών και των Ευρωφοβισμένων, δεν ανήκω στην κατηγορία του "μονίμως ΟΧΙ" αλλά ούτε και στην κατηγορία του "Πας μη Έλληνς, βάρβαρος" είμαι εξαιρετικά εκνευρισμένος με το γεγονός ότι όλοι μας, κάνουμε την αυτοκριτική μας ως Έλληνες αλλά μας έχει φάει το ταμπού να μη μιλάμε για τους άλλους γιατι δε μας φταίνε. Ε, λοιπόν, όχι. Μας φταίνε και μας παραφταίνε.
Οι Γερμανοί δεν ήταν ποτέ καλοί. Δεν ήταν ποτέ τίμιοι. Δεν μπορεί να μπερδεύουμε την υπακοή στους νόμους με την τιμιότητα. Η τιμιότητα δε μετριέται με το νόμο. Ο νόμος είναι μια ρύθμιση για να προστατεύσει τον πολίτη. Δεν είναι ένας κανόνας για να ρυθμίζει τον πολίτη. Δεν είμαστε κουρδιστά παιχνιδάκια. Θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω πληθώρα επιχειρημάτων κλασσικών για το πόσο κακοί είναι οι Γερμανοί και για το πόσο απατεώνες είναι αλλά η έλλειψη εθνικισμούστα πιστεύω μου δε μου το επιτρέπει. Έτσι δεν θα σας πω ότι ο Χριστοφοράκος είναι Γερμανός, δεν θα σας πω ότι ο Ρεσλερ ήρθε και θέλει να ξαναβάλει την Siemens στην Ελλάδα λέγοντας πως τώρα έχει καλούς διαχειριστές ούτε θα σας πω ότι η Μέρκελ είναι πρώην πράκτορας της κάθε KGB και CIA όπως υποστηρίζουν κάποιοι που κατάτη γνώμη μου πάσχουν και από μία μανία καταδίωξης και παράνοιας.
Εγώ θα πάω πιο πίσω. Θυμόσαστε τα πανηγύρια του μέσου Έλληνα στο βορρά για το ότι η Βουλγαρία, η Ρουμανία, η Πολωνία μπήκαν στην ΕΕ; Βεβαίως τα πολλά, ακόμη, λετά που κυκλοφορούσαν εκείνη την εποχή τον Έλληνα τον έκαναν τρομερά ισχυρό σε αγοραστική δύναμη οπότε τον συνέφερε από εγωιστικής απόψεως οικονομικά. Πόσοι δεν πηγαίνουν στη Βουλγαρία για ψώνια, βενζίνη, πετρέλαιο, αέριο, για να επενδύσουν σε ακίνητα κτλ κτλ; Ναι όμως κανείς δεν σκέφτηκε τότε, ούτε κι εγώ (δεν ήρθα να κάνω τον έξυπνο, κάνω λογαριασμούς στη βάση του τί συμβαίνει αυτή τη στιγμή, τι περάσαμε και τι πρόκειται να περάσουμε), ότι όλα αυτά ήταν μέρος ενός τεράστιου σχεδίου, καθ'όλα νόμιμου αλλά και καθόλα ανήθικου που στηνόταν από τη Γερμανία και τη Γαλλία, ακόμη και σε βάρος της Ιταλίας, την οποία τώρα την γλυκαίνουν με την καραμέλα του Μόντι και την συμμετοχή της ως μέλος της τριμελούς ρυθμιστικής επιτροπής παρά το γεγονός ότι είναι μια χώρα χρεωκοπημένη τουλάχιστον όσο η Ελλάδα αν όχι περισσότερο.
Το πρακτικό μέρος αυτού που λέω, είναι ότι την ημερομηνία που η Γερμανία αρχίζει να έχει πλεόνασμα ξαφνικά όλες οι μέχρι τότε χώρες της ΕΕ αρχίζουν να μπαίνουν σε έλλειμα και, στην πραγματικότητα, ύφεση. Πώς γίνεται αυτό; Πολύ απλά. Ατελείωτες επιδοτήσεις σε κτηνοτρόφους, σε αγρότες, πριμ και όλα όσα ξέρουμε αλλά παράλληλα ρίχνοντας ζεστό χρήμασ την αγορά, το οποίο κάνει τον παραγωγό, που στην Ελλάδα ζει ένα survivor μόνιμο, να ανεβάζει την τιμή κατακόρυφα γιατί... τον κανόνα προσφοράς ζήτησης τον ξέρετε φαντάζομαι.
Κοιτάξτε τώρα τον κύκλο. Γερμανία+Γαλλία=Πλεόνασμα=Προσφορά αναλογική στα ταμεία της ΕΕ πολύ ανώτερη από άλλα κράτη=Χρέωση των άλλων κρατών=Γέμισμα της αγοράς με ζεστό χρήμα=Τρελλός αλλά κρυφός πληθωρισμός των προϊόντων αυτών των χωρών=Ακριβές πρώτες ύλες=Δεν μπορούν να αγοράσουν πρώτες ύλες οι υπερδυνάμεις Γαλλία+Γερμανία γιατί τα προϊόντα τους θα είναι ακριβά και δεν θα μπορούν να εξάγονται σε τρίτους=Τί κάνουμε; Απλό. Προτείνουμε τη Ρουμανία, την Πολωνία, τη Βουλγαρία γιατί με αυτόν τον τρόπο θα έχουμε πρωτογενή προϊόντα πολύ πολύ φθηνότερα. Παράδειγμα; Γάλα στην Ελλάδα, Ιταλία κτλ τότε=45-50 λεπτά, γάλα τώρα=30 λεπτά, βαριά βαριά και αν είσαι τυχερός. Γάλα στη Ρουμανία τότε=20λεπτά, Γάλα στη Ρουμανία τώρα=20λεπτά. Το κέρδος νομίζω είναι εμφανές.
Πάμε σε μια άλλη εξίσωση. Γερμανία+Γαλλία=LIDL+Carefour+Aldi+Real+δεν κάθομαι να πω και όλα τα προϊόντα(ούτως ή άλλως όλη η Ελλάδα είναι γεμάτη Γερμανικά προϊόντα)=Φτηνά προϊόντα=Μεγάλο σφουγγάρι η Ευρώπη γενικώς=Τρελλά έσοδα+Ουσιαστικό πάγωμα των αυξήσεων των μισθών στη Γερμανία=Θέσεις εργασίας+κι άλλη κατανάλωση από την Ευρώπη=Πλεόνασμα. Και συνεχίζει, Πλεόνασμα+Προσφορά χρημάτων σε δάνεια+άρνηση αγοράς προϊόντων λόγω υψηλών τιμών από τους δανειολήπτες+ μείωση εξαγωγών των δανειοληπτών=Κυρώσεις για μη τήρηση των υποχρεώσεων σε εξαγωγική ποσόστωση=Επιπλέον χρέος+Προϊόντα πεταμένα στα χωράφια άρα κανένα κέρδος= Θέμα χρόνου η κατάρρευσή τους. Κι αν δεν είναι κατάρρευση είναι αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα αλλά και στην υπόλοιπη ΕΕ τώρα.
Με αυες τις πολύ απλές εξισώσεις, τις οποίες δε θα συνεχίσω γιατί και το κείμενο θα είναι κουραστικό αλλά και νομίζω το ζουμί το κατανοούμε όλοι μας, φτάνει πολύ εύκολα κανείς στο συμπέρασμα ότι το σχέδιο ήταν και παραμένει συγκεκριμένο. Η Γερμανία θέλει να γίνει η "Ουάσιγκτον D.C." των U.S.E. (united states of europe) με τη Γαλλία να έιναι η Ουάσιγκτον και την Ιταλία να κάνει το διαχειριζόμενο προτεκτοράτο για την προσφυγήσε περίπτωση ανάγκης. ΤΟ σχέδιο ήταν οργανωμένο από πάντα, μπορεί να μην ονομάζεται 4ο Ράιχ αλλά έχει όλα τα χαρακτηριστικά του και ως γνωστόν για να οριστεί κάποιος εγκληματίας εκ προ μελέτης πρέπει να έχει το λόγο, την ευκαιρία και τη δυνατότητα. Αυτοί τα είχαν και τα τρία.
Οι Γερμανοί, μιλάω για τους πολίτες, δεν είναι τίποτα έξυπνα όντα. Και δεν είμαι ο "Έλλην κατά κουτόφραγκων". Όοοοοοοχι. Είναι πρακτικότατα και υπάκουα όντα. Δουλεύουν και μπεκρουλιάζουν. Αυτή είναι η ζωή τους. Γι αυτό ξεσαλώνουν το καλοκαίρι στις δικές μας παραλίες. Η συμπεριφορά του Γερμανού στη ζωή του είναι σαν τον πρωτάρη που θέλει να ντυθεί ολόκληρος με το προφυλακτικό. Αυτό στο οποίο ζουν δεν είναι κράτος. Και δεν είναι κράτος ούτε δικαίου, ούτε δημοκρατίας ούτε ελευθερίας. Είναι μια δαμόκλειος σπάθη η οποία κρέμεται στο κεφάλι τους και αν παρακάμψουν το δρόμο έστω και γιατί "την ψώνισαν" για 5 λεπτά πληρώνουν μια ζωή. Μιλάμε για 80.000.000 εργάτες συμπεριλαμβανομένων και όλων των "λαθρομεταναστών" και καμιά 100.000 και κάτι ψιλά που έχουν τις ιδέες και τους λένε τι να κάνουν. Γι αυτό έχουν τεχνολογία, γι αυτό έχουν τα πάντα. Γιατί δεν έχουν άποψη. Δεν αναλαμβάνει κανείς τους ευθύνες. Απλώς κάνουν αυτό που τους λένε. Δεν ξέρω αν είναι καλό από οικονομικής απόψεως αλλά εκτίμησα πολύ την Κανέλλη όταν είπε ότι πριν 10 χρόνια δεν είχαμε ευρώ αλλά ζούσαμε επίσης. Και δεν είμαι του ΚΚΕ. Μόνο αυτήν εκτιμώ γιατί τουλάχιστον τα λέει χύμα.
Στην αρχή μίλησα για αυτοκριτική. Ναι την κάνουμε την αυτοκριτική μας και έχουμε κάνει ως Έλληνες, είτε ως μονάδες είτε ως λαός θανάσιμα αμαρτήματα. Ποιός δεν έχει στο σόι του έναν ο οποίος δεν έχει κάνει μια ατασταλεία μια φορά; Πρώτος εγώ. Πήρατε πάντοτε τις αποδείξεις; Ψηφίσατε πάντοτε κατά συνείδηση; Τα κάνατε πάντοτε όλα κατά το νόμο; Που πολλές φορές είναι και παράνομος. Αυτό όμως δεν καθιστά κανέναν κύριο του να μας πει ότι είμαστε τεμπέληδες. Μπορεί να είμαστε ανεύθυνοι σε πολλά αλλά τεμπέληδες δεν είμαστε σίγουρα. Η Γερμανία δεν μπορεί να μας διδάξει ηθική, δεν μπορεί να μας διδάξει εργασία δεν μπορεί να μας διδάξει τίποτα. Εϊναι μια χώρα που διοικείται από μερικές χιλιάδες απατεώνες, μεγαλοαπατεώνες, απατεωνίσκους, συνομώτες, πρώην ναζί και νέοναζί οι οποίοι είτε είναι κρυφοί είτε είναι ημιφανεροί στις εκφράσεις και στις απόψεις τους και μόνο στόχο έχουν να κυριαρχήσει η "Φυλή". Οπότε θα σας παρακαλούσα να μην ξαναπούμε ότι οι Γερμανοί είναι ικανοί σε κάποια πράγματα. Απλώς χρησιμοποιούν τη μέθοδο της απάτης για να προοδεύσουν σε βάρος άλλων. Αυτό κάνουν και τα μικρόβια.

Υ.Γ. Είδα αυτό το άρθρο του Γκάρτνιαν περί των ωρών εργασίας ανά την Ευρώπη. 43,6 οι Αυστριακοί, 42,5 οι Έλληνες και 35,6 οι Γερμανοί. Αυτό τα λέει όλα για το ποιός είναι αυτός που έχει τα μέσα, τις ευκαιρίες και τη δυνατότητα. Και βασικά κάποια στιγμή σκέφτηκα για το πόσα πρωτοσέλιδα θα μπορούσαν να γίνουν για να καταλάβει η ΕΕ πόσο τεμπέληδες και αλκοολικοί είναι Γερμανοί αλλά αμέσως γαλήνεψα έχοντας μια τρελλή αναλαμπή. "Είμαστε 8 ώρες μπροστά από τους Γερμανούς σε εργασία. Φαντάσου να δουλεύουμε όλοι. Άρα υπάρχει ελπίδα."
libero
4x4 Xtreme member
4x4 Xtreme member

cb: Όχι
Name: Lefteris

Re: Όχι και τίμιοι οι Γερμανοί...

Δημοσίευσηαπό char » Σάβ Δεκ 10, 2011 1:56 pm

Τρομερά ενδιαφέρον το κείμενό σου φίλε Λευτέρη! :)
Η θέση του είναι στη Γενική συζήτηση κι όχι στα Off-topic.
"We have two lives.
The second begins when we realise we only have one."

Comfucius
Άβαταρ μέλους
char
Vitaraclub Platinum Member

Λάστιχα: BF Goodrich T/A KO2
Διάσταση ελαστικών: 215/70-16
Suspension: Mad, Bilstein
cb: Ναι
Εργάτης: Όχι
Aka: Τσάρος ή Γριά....
Name: Νίκος

Δημοσίευσηαπό libero » Σάβ Δεκ 10, 2011 2:30 pm

Ναι έχεις δίκιο. Έψαξα λίγο για το πού να το τοποθετήσω αλλά μιας και είναι forum για αυτοκίνητα και θεώρησα ότι η γενική συζήτηση έχει να κάνει με τα αυτοκίνητα το έβαλα εδώ. Αν έχεις όμως τη δυνατότητα και πιστεύεις ότι πρέπει να πάει εκεί μετακίνησε το γιατί εγώ δεν ξέρω πώς γίνεται. Ευχαριστώ.
libero
4x4 Xtreme member
4x4 Xtreme member

Δημοσίευσηαπό char » Σάβ Δεκ 10, 2011 2:32 pm

Είναι ήδη εκεί! :wink:
"We have two lives.
The second begins when we realise we only have one."

Comfucius
Άβαταρ μέλους
char

Λάστιχα: BF Goodrich T/A KO2
Διάσταση ελαστικών: 215/70-16
Suspension: Mad, Bilstein
Aka: Τσάρος ή Γριά....
Name: Νίκος

Δημοσίευσηαπό ΜΩΡΑΙΤΗΣ » Σάβ Δεκ 10, 2011 2:54 pm

Τέτοια κείμενα, δεν πέφτουν ποτέ στα off topic :wink: Εξαιρετικές σκέψεις και προβληματισμός :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:
Σαν έρθει η ώρα της πορείας πολλοί δεν ξέρουν πως επικεφαλής βαδίζει ο εχθρός τους.
Η φωνή που διαταγές τους δίνει είναι του εχθρού τους η φωνή.
Και εκείνος που για τον εχθρό μιλάει είναι ο ίδιος τους ο εχθρός.
Μπ. Μπρέχτ
Άβαταρ μέλους
ΜΩΡΑΙΤΗΣ

Λάστιχα: MICHELIN
Suspension: BILSTEIN B6
Aka: Ο Κυανοπώγωνας..

Δημοσίευσηαπό libero » Σάβ Δεκ 10, 2011 3:31 pm

Επειδή βλέπω ότι βρήκατε ενδιαφέρον το κείμενο σας συμπληρώνω και αυτό γιατί ξέρω ότι πολλοί από εμάς δεν το γνωρίζουν δυστυχώς. Απευθύνομαι κυρίως σε αυτούς που κάνουν έστω και λίγα ψώνια από το LIDL. Δηλαδή και στον εαυτό μου που το έχω ψάξει το ζήτημα. Από αυτό θα καταλάβετε γιατί η frontex δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ για την Ελλάδα και δε βγάζει κιχ όταν οι Τούρκοι παρενοχλούν τα αεροσκάφη της. ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ, ΔΕ ΜΕ ΛΕΝΕ ΑΔΩΝΙ.

Όσοι κάνετε ψώνια από το LIDL θα έχετε δει ότι στο ράφι, ιδιαίτερα στα μεγαλύτερα καταστήματα υπάρχουν από συγκεκριμένες μάρκες, σειρές προϊόντων. Αναφέρομαι στα προϊόντα Baresa για παράδειγμα τα οποία έχουν από ελιές σε άλμη, ελιές χωρίς κουκούτσι, πιπεριές καπία, φλωρίνης, φασόλια στην κονσέρβα και ότι βάλει ο νους. Αν έχετε το χρόνο την επόμενη φορά, σε αυτά και σε άλλα προϊόντα, κάνετε το κόπο να κοιτάξετε την ετικέττα. Αν λέει Made in the UE δεν έχετε την πληροφορία. Αλλά υπάρχουν κάποια τα οποία έχουν αναλυτική ετικέττα, όπως είναι οι πιπεριές "γαριδάκι" (εκείνες οι πράσινες οι μακριές που είναι στο βαζάκι σε άλμη και τις έχει και σε έκδοση πικάντικες και τις χαρακτηρίζει πιπεριές τεργέστης ή βενετίας ή κάπως έτσι, δε θυμάμαι) στις οποίες αναγράφεται ξεκάθαρα ότι το προϊόν είναι παρασκευασμένο και συσκευασμένο στην UΕ ή EU (european union) αλλά στα ψιλά γράμματα αναφέρει ξεκάθαρα ότι είναι πιπεριές καλλιεργημένες στην Τουρκία. Το ίδιο συμβαίνει και για άλλα προϊόντα φυσικά οπότε πάρτε το χρόνο σας και φρικάρετε όσο σας παίρνει(αν δεν έχετε φρικάρει αρκετά με τα γεγονότα των τελευταίων 2 ετών).

ΔΕ ΜΕ ΛΕΝΕ ΑΔΩΝΙ και δεν τα έχω με τους τούρκους. Τα καλύτερα νυφικά γίνονται στην Τουρκία κατά τη γνώμη μου. Η Τουρκία έχει μια εξαιρετική παραγωγή σε λαχανικά και φρούτα και έχει τόσο τεράστια έκταση που το κλίμα της και τα κατά τόπους μικροκλίματα της επιτρέπουν να παράγει τα πάντα. Όμως οι τούρκοι της Γερμανίας έκαναν τη "μαγκιά". Έβαλαν τους τούρκους εντός Τουρκίας να παράγουν, τα εξάγουν στη Γερμανία, τα μεταποιεί και εμείς τα αγοράζουμε.
Συμπεράσματα:
1. Σίγουρα δε με λένε Άδωνι
2. Μήπως θυμόσαστε ότι η Μέρκελ δεν ήταν και τόσο αρνητική στην είσοδο της Τουρκίας στην ΕΕ; Μήπως θυμόσαστε ότι αρνήθηκε in extremis μόνο και μόνο γιατι την πίεσαν οι εθνικιστές που την υποστηρίζουν;
3. Ποιά χώρα με το νούμερο των εργατικών χεριών, των εισαγωγών και των εμπορικών σχέσεων αυτών θα υποστήριζε την αντίπαλο χώρα; Και όταν κυβερνάει η Γερμανία και η Γαλλία την ΕΕ πιστεύετε ότι η frontex θα μας προστατέψει; Η Γαλλία είναι γεμάτη μουσουλμάνους. Πώς θα κρατήσει τους πιο ακραίους από αυτούς ήσυχους αν δεν υποστηρίξει την καθε αυτού μεγαλειότητα του "ήπιου" και "δημιουργικού" μουσουλμανισμού;

Υ.Γ. Το ήξερα κι εγώ όπως κι εσείς ότι όλα γίνονται για τα λεφτά αλλά δυστυχώς δεν υπολόγισα ποτέ, όπως και κανένας από εσάς, ότι μία ένωση μπορεί να είναι μόνον ονομαστική και καθόλου πραγματική. Και επειδή σκέφτομαι τους αγροτικούς συνεταιρισμούς που 1000 συνεταιρίζονταν και 1-2 έκλεβαν μου έρχεται αυτόματα η σκέψη. "Δηλαδή η Γερμανία και η Γαλλία είναι σαν τους 1-2 και οι υπόλοιποι 25 είμαστε σαν τους 1000;" Μάλλον. Άρα ξαναλέω. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΚΑΛΟΙ, ΟΥΤΕ ΕΞΥΠΝΟΙ, ΟΥΤΕ ΑΞΙΟΙ. ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΕΙΝΑΙ.
libero
4x4 Xtreme member
4x4 Xtreme member

Δημοσίευσηαπό mikemicha » Σάβ Δεκ 10, 2011 6:46 pm

Πολύ καλά τα λές φίλε libero :clap: :clap: και δυστυχώς κάπως έτσι έχουν τα πράγματα αρκεί να ρίξουμε μια ματιά στην νεότερη ιστορία της Ελλάδας και της Ευρώπης (όχι πολύ παλία, από τη σύσταση του Ελληνικού κράτους και έπειτα) και θα το αντιληφθούμε αλλά, έχουμε "κοντή" μνήμη, κρίμα :cry:
«…τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι…»
Άβαταρ μέλους
mikemicha

Λάστιχα: Yokohama G015
Διάσταση ελαστικών: 225/70/16
Suspension: MAD+.....
Name: Μιχάλης

Δημοσίευσηαπό Vasilis » Κυρ Δεκ 11, 2011 12:46 am

Λευτερη απλα φοβερο!! :clap: :clap: :clap: :clap:
ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΩΡΑΙΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ
Άβαταρ μέλους
Vasilis

Aka: Ρουλετακιας-Ζαρακιας-Texakias
Name: ΒΑΣΙΛΗΣ

Δημοσίευσηαπό ΜΩΡΑΙΤΗΣ » Κυρ Δεκ 11, 2011 9:26 am

Στα όσα λέει ο φίλος στην δευτερολογία του, ένα απλό καθημερινό παράδειγμα απο χθές :wink: Κατεβαίνω στην Βαρβάκειο για να αγοράσω παστουρμά και γιουφκά { ένα εξαιρετικό φύλλο κρούστας } απο συγκεκριμένο μαγαζί. Φυσικά έως τώρα γνώριζα οτι ο συγκεκριμένος γιουφκάς είναι τούρκικο προιόν, κοιτάζοντας όμως στην ετικέττα, διαπιστώνω οτι έχει εισαχθεί στην χώρα μας όχι μέσω Τουρκίας που θα ήταν και το πιό φυσιολογικό, αλλά μέσω Γερμανίας :shock: :shock: :shock: :shock:
Σαν έρθει η ώρα της πορείας πολλοί δεν ξέρουν πως επικεφαλής βαδίζει ο εχθρός τους.
Η φωνή που διαταγές τους δίνει είναι του εχθρού τους η φωνή.
Και εκείνος που για τον εχθρό μιλάει είναι ο ίδιος τους ο εχθρός.
Μπ. Μπρέχτ
Άβαταρ μέλους
ΜΩΡΑΙΤΗΣ

Λάστιχα: MICHELIN
Suspension: BILSTEIN B6
Aka: Ο Κυανοπώγωνας..

Δημοσίευσηαπό antonis1627 » Κυρ Δεκ 11, 2011 9:43 am

Πολύ καλά και ενδιαφέροντα και τα δύο κείμενα. :clap: :clap: :clap:
Για δε το δεύτερο δυστυχώς μας έχουν κατακλύσει με τα ξενόφερτα προ'ι'όντα και δη τα γερμανικά εν πρώτεις και τα γαλλικά.Πρέπει σαν Έλληνες να σταματήσουμε να αγοράζουμε όλα αυτά τα ξενόφερτα και να στηρίξουμε τα δικά μας. :dance: :dance: :dance:
ΘΑ ΠΑΡΩ ΤΑ ΟΡΗ ΚΑΙ ΤΑ ΒΟΥΝΑ
Άβαταρ μέλους
antonis1627
Super Moderator
Super Moderator

Λάστιχα: BF GOODRICH A/T KO2
Διάσταση ελαστικών: 225/70/16
Suspension: MAD+KYB+Αποστάτες
Aka: Αντώνιος ο Συναξαριστής
Name: ΑΝΤΩΝΗΣ

Δημοσίευσηαπό fluflitsa » Κυρ Δεκ 11, 2011 11:07 am

Η Ισλανδία έτσι κατάφερε να βγεί από την κρίση. Μόνο τοπικά προϊόντα στα παντοπωλεία για να στηρίξουν την δική τους οικονομία. Εμάς μας έχει φάει η μεγαλομανία του ξενόφερτου :-x
Tiguan 1.4 Escape
Άβαταρ μέλους
fluflitsa

Λάστιχα: Geolandar A/T-S
Name: Νίνα

Δημοσίευσηαπό libero » Κυρ Δεκ 11, 2011 12:21 pm

Όλα σωστά αυτά που λέμε παιδιά αλλά υπάρχει ένα μικρό θεματάκι. Και δε μιλάω για την παραγωγή στον πρωτογενή τομέα που δεν υπάρχει οπότε και τοπικό προϊόν να πάρεις, για να αγοράσεις ψωμί το αλεύρι έρχεται μέχρι και από την Αργεντινή. Μιλάω καθαρά για το μέτρο εντός του οποίου όταν μια κοινωνία μικρή σαν την Ελλάδα μπαίνει σε αυτή τη διαδικασία της κλειστής οικονομίας. Όταν μια οικονομία, ένα κράτος, μια κοινωνία αν θέλετε μπαίνει στο φαύλο κύκλο της εσωτερικής κατανάλωσης αυτοκαταστρέφεται μεσοπρόθεσμα. Όλο το κομμάτι είναι οι συναλλαγές, οι εξαγωγές και να τελειώσει αυτός ο εγωισμός με το είναι δικά μου είναι δικά σου κτλ.
Θυμάμαι σαν σήμερα το "Τα δικά μας δικά μας και τα δικά σας δικά σας". Δεν είχε κανένα λάθος μέσα του από άποψης "Εθνικής κυριαρχίας". Τώρα, επειδή εγώ είμαι λίγο περίεργος στις απόψεις μου (πάντως όχι κομουνιστής με τη γνωστή έννοια) νομίζω πως το θέμα με τα πετρέλαια δεν υπάρχει. Οι συμπεριφορές της Ελλάδας και της Τουρκίας είναι του στυλ "δυο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένον αχυρώνα". Η μόνη βιώσιμη λύση, αν θέλουμε να ακολουθήσουμε μια Ευρωπαϊκή πορεία είναι να μπούμε κι εμείς στο παιχνίδι. Γι αυτό πιστέυω ότι ο Κάμερον, εν μέρει, είναι μάγκας. Σηκώθηκε κι έφυγε γιατί δεν τον κάλυψε το σύμφωνο. Οι άλλοι έκατσαν. Θέλω να πιστεύω πως έχουν κάποιο σκεπτικό αυτοί που έκατσαν συμπεριλαμβανομένου του Παπαδήμου αν και δεν είμαι και τόσο σίγουρος. Νομίζω ότι η λύση είναι να συμπεριφερθούμε κι εμείς αναλόγως. Να μπούμε στη διαδικασία της παραγωγής όσο και στη διαδικασία της εξαγωγής επί ίσοις όροις με τους άλλους. Δεν θα ήθελα να είμαι πρωθυπουργός στη θέση του πρωθυπουργού αλλά νομίζω ότι το μεγαλύτερο όπλο που έχει ο Παπαδήμος μπορεί να το βγάλει στη φόρα τώρα και να τους θερίσει. Και ποιό είναι αυτό; Απλό. "Αν μας θέλετε και θέλετε τα λεφτά σας, ακυρώστε όλες τις συμφωνίες με τα ανατολικά κράτη, κάντε έναν κεντρικό φορέα από τον οποίο όλοι θα παίρνουμε τιμή και ο οποίος θα ελέγχει τις συναλλαγές και δώστε μας την ευκαιρία για ανάπτυξη μέσω της μεταποίησης. Εμείς σας δίνουμε πρόσβαση στο Αιγαίο και στα πετρέλαια με την προϋπόθεση ότι θα διακόψετε κάθε εμπορική συναλλαγή με την Τουρκία." Και η απειλή; "Αν κάνει κόνξες η πουλάδα, μπορεί εκ των προτέρων να έχει κάνει ένα άνοιγμα μη επίσημο στον Ενρντογάν και να του πει:"Αν εσύ προστατέψεις τα σύνορά μου, εγώ σου δίνω 1 ή 2 λεπτά περισσότερα για να κόψεις τις εμπορικές συναλλαγές με κάθε Ευρωπαϊκή χώρα πλην της Γερμανίας και μοιραζόμαστε τα Πετρέλαια με αντάλλαγμα την ελεύθερη πρόσβαση στον Πόντο, την ελέυθερη πρόσβαση στις επενδύσεις στα παράλια της Μικράς Ασίας, την αναγνώριση της γενοκτονίας και τη επιστροφή των περιουσιών σε πρόσφυγες και σε Ελληνοκύπριους με οποιαδήποτε μορφή."
Υπάρχει κανείς εδώ που πιστεύει ότι τα Βαλκάνια θα παραμέινουν με τους Γερμανούς; Αν δώσουμε πρόσβαση στους Σκοπιανούς, τους Βούλγαρους και τους Αλβανούς στο Αιγαίο παίζει να αρνηθούν; Εδώ και εκατοντάδες χρόνια το θέλουν αυτό. Χώρια που λύνεται αυτομάτως το περί ονομασίας. Αφού ρε γμτη μου ούτως ή άλλως τη Μεσόγειο και το Αιγαίο θα την κυβερνήσει η νότια Ευρώπη με την Αραβική Άνοιξη υπό των εγγυήσεων των Εβραίων άρα της Αμερικής. Για ποιό λόγο εμείς πρέπει να κάνουμε τους σφουγγοκωλάριους της Μέρκελ και του Σαρκοζί; Εχουμε απεριόριστες δυνατότητες διαπραγμάτευσης αλλά δεν έχουμε κανέναν πολιτικό με "αμελέτητα".
Ο Παπαδήμος, ο Μόντι κλπ ανίδεοι μαθηματικοί, μπακαλοτεφτεράδες δεν μπορούν να βγουν με τίποτα από το σκεπτικό του πώς να σώσουμε την οικονομία μέσω τραπεζών. Αλλά έτσι είναι. Αν δεν πιάσεις ούτε σφυρί στο χέρι σου για να καρφώσεις ένα καρφί στη ζωή σου δεν ξέρεις τι σημαίνει πραγματική οικονομία. Οι αντιλήψεις των πολιτικών σχεδόν πανευρωπαϊκά είναι περιορισμένες. Εϊναι μονίμως σε μια διαδικασία στην οποία πρέπει να βγάλουν περισσότερα χρήματα από τους άλλους για να κουμαντάρουν αυτοί. Δεν σκέφτονται ότι όσο αναπτύσσονται όλοι αναπτύσσονται και αυτοί. Αυτό θα μας καταστρέψει όλους. Γι αυτό και καθυστερούμε με όλα. Δεν είναι ούτε οι Αμερικάνοι, ούτε οι Εβραίοι ούτε κανείς. Αν περιμένεις να γίνεις πρώτα πλούσιος για να μπορείς να κάνεις επιχείρηση χωρίς να ζητήσεις από κανέναν τίποτα, δεν πρόκειται να κάνεις επιχείρηση ποτέ και είσαι καταδικασμένος να πεθάνεις της πείνας. Τα πράγματα, οι περισσότεροι από εδώ μέσα το ξέρετε γιατί είσαστε και εργαζόμενοι άνθρωποι με οικογένειες, γίνονται σκαλοπάτι σκαλοπάτι και πάντοτε με καλή συνεργασία.

Υ.Γ. Δεν μπορεί το χρήμα να έιναι ο κουμανταδόρος. Το χρήμα είναι το εργαλείο. Αυτό με την ίδια λογική που αν φυτέψεις την τσάπα δε θα βγουν τσαπάκια. Αν ως φυτέψεις τη ντομάτα και χρησιμοποιείς την τσάπα για να κάνεις το αυλάκι ή να ξύσεις τα χόρτα οι ντομάτες θα γίνουν πάρα πολύ καλές. Δεν ξέρω αν με εννοείτε.
libero
4x4 Xtreme member
4x4 Xtreme member

Δημοσίευσηαπό fluflitsa » Κυρ Δεκ 11, 2011 12:47 pm

Νομίζω ότι οι βαλκανικές χώρες και το άνοιγμα γι'αυτές στο Αιγαίο, είναι ακόμα το ίδιο κόκκινο πανί για τους Ελληνες, όσο είναι και η οποιαδήποτε παραχώρηση στην Τουρκία. Μάλλον θα χαρακτηριστεί προδότης, αυτός που θα κάνει τέτοιο άνοιγμα.
Tiguan 1.4 Escape
Άβαταρ μέλους
fluflitsa

Λάστιχα: Geolandar A/T-S
Name: Νίνα

Δημοσίευσηαπό libero » Κυρ Δεκ 11, 2011 12:58 pm

Σωστά. Και ευτυχώς που δεν είμαι εγώ ο πρωθυπουργός. Αλλά πάντως εγώ θα προτιμούσα να με λένε προδότη και σε 10 χρόνια να έχουν και δουλειές αβέρτα και φαγητό αβέρτα και μια ζωή ποιοτικά σαφώς υψηλή και όλοι παρά να με λένε προδότη και σε 10 χρόνια να είμαι ακόμη στο 120% ΑΕΠ-χρέους.

Ανανέωση:
Στάνταρ η Κιρχνερ παρακολουθεί το forum του VitaraClub. Δεν παίζει.

http://www.nooz.gr/world/i-krisi-stin-e ... argentinis
libero
4x4 Xtreme member
4x4 Xtreme member

Επιστροφή στο Γενική συζήτηση

arahova Κυρ Μάιος 04, 2025 11:59 am Καλημέρα σε όλους και καλή Κυριακή.
antonis1627 Κυρ Μάιος 04, 2025 6:47 am Καλημέρα σας.
arahova Σάβ Μάιος 03, 2025 10:58 am Καλημέρα σε όλους και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Σάβ Μάιος 03, 2025 7:07 am Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα.
arahova Παρ Μάιος 02, 2025 10:41 am Καλημέρα σε όλους και καλό Π/Σ/Κ.
antonis1627 Παρ Μάιος 02, 2025 6:35 am Καλημέρα σας.
KonKalamata Πέμ Μάιος 01, 2025 2:24 pm Καλησπέρα και Καλή Πρωτομαγιά σε όλη την ομάδα!
Γιωργος ΗΛΙΑΣ Πέμ Μάιος 01, 2025 1:47 pm Καλή Πρωτομαγιά με πολλά χαμόγελα!!!
makis_V Πέμ Μάιος 01, 2025 9:59 am Καλημέρα και καλό μήνα !
arahova Πέμ Μάιος 01, 2025 9:40 am Καλημέρα σε όλους και καλό μήνα.
antonis1627 Πέμ Μάιος 01, 2025 7:22 am Καλημέρα σας και καλό μήνα.
arahova Τετ Απρ 30, 2025 9:36 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τετ Απρ 30, 2025 6:59 am Καλημέρα σας.
panagiotis1 Τρί Απρ 29, 2025 7:55 pm Θά ήθελα μια απάντηση αν θά έχει επιτυχία η συγκόλληση τού μπλοκ, αν κάποιος έχει κάνει κάτι αντίστοιχο.
arahova Τρί Απρ 29, 2025 10:54 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τρί Απρ 29, 2025 7:00 am Καλημέρα σας.
ΣΤΑΥΡΟΣ Δευτ Απρ 28, 2025 7:52 pm Γιορτάζουμε τα 17α γενέθλια μας στην Αγία Μαρίνα στην .
arahova Δευτ Απρ 28, 2025 11:18 am Καλημέρα σε όλους και καλή εβδομάδα.
antonis1627 Δευτ Απρ 28, 2025 6:28 am Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα.
arahova Κυρ Απρ 27, 2025 10:49 am Καλημέρα σε όλους και καλή Κυριακή.
antonis1627 Κυρ Απρ 27, 2025 7:17 am Καλημέρα σας
arahova Σάβ Απρ 26, 2025 9:01 am Καλημέρα σε όλους και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Σάβ Απρ 26, 2025 7:25 am Καλημέρα σας και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Παρ Απρ 25, 2025 1:45 pm Τετάρτη 30-4-2025 πάμε για καφεδάκι στον
arahova Παρ Απρ 25, 2025 8:49 am Καλημέρα σε όλους και καλο Π/Σ/Κ.
AJAX Chat © 2007 StarTrekGuide ? Updates every 5 Seconds

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 22 επισκέπτες