Θα πω πρώτα την κακία μου και μετά θα σας πω τί μου θύμισε αυτός ο τύπος.
Κακία : Αν ήταν να βάλει από κάτω ένα γκρέιντερ κι από επάνω ένα κουβούκλιο από βιτάρα, ας κρατούσε το γκρέιντερ. Ούτε ένα λοφάκι δεν μπορεί να ανέβει. Τουλάχιστον με το γκρέιντερ θα καθάριζε τα χιόνια. Και στο κάτω κάτω όταν σηκώνεις αυτοκίνητο, το σηκώνεις για να κάνεις πιο εύκολα περάσματα. Όχι για να κάθεσαι πιο ψηλά. Αν είναι να κάθεσαι πιο ψηλά, ανέβα στο βουνό και κάτσε οκλαδόν σαν το βούδα.
Ιστορία : Πριν μερικά χρόνια, ο συμπέθερος του κουμπάρου μου, έφερε από τη Γερμανία ένα μερσεντές Ε200 και κάποια στιγμή αποφάσισε να το πουλήσει ο άνθρωπος γιατί είχε φτάσει και σε κάποια ηλικία και δεν μπορούσε να οδηγήσει πια. Η αλήθεια το είχε και σε καλή τιμή αλλά ο γνωστός και μη εξαιρετέος Έλλην της εποχής σκεφτόταν "Σιγά μην πάρω το μεταχειρισμένο που ήρθε με κόκκινη πινακίδα από το εξωτερικό" οπότε ο άνθρωπος δεν έβρισκε εύκολα αγοραστή παρά το γεγονός ότι ήταν τρέχον μοντέλο και περιποιημένο και καλοπροσεγμένο. Λογαριάστε τώρα ότι ο συμπέθερος είναι μεγάλος "ατακατζής" και είναι και τσαντίλας κι ένα παραπάνω που όλοι οι υποψήφιοι αγοραστές είχαν κι από μια απαίτηση σκέφτηκε ο κουμπάρος να του κάνει μια πλάκα να τον τσιγκλίσει. Πάσχα, κάθονται στο τραπέζι και το ερίφιο καλοψημένο μπροστά χτυπάει το κινητό του κουμπάρου και απομακρύνεται να μιλήσει οπότε γυρνώντας σκέφτεται "Να η ευκαιρία να τον κάνω τώρα βίδες" μιας και είχαν πιει και κανένα δυο τρία πέντε δέκα τσιπουράκια παραπάνω. Ακολουθεί ο διάλογος :
-Κουμπάρος :" Ήταν ένας γνωστός μου από τη Θεσσαλονίκη που του είχα πει για το αυτοκίνητο συμπέθερε"
-Συμπέθερος :" Ενδιαφέρεται;Πες του να έρθει να το δει"
-Κ:"ΕΝδιαφέρεται συμπέθερε αλλά θέλει να κουβεντιάσει την τιμή"
-Σ:' Ε τι να κουβεντιάσει; Δεν έχει λεφτά;"
-Κ:"Λεφτά έχει συμπέθερε και πολλά μάλιστα. Αλλά να, αυτός ήρθε από την Αμερική και εκεί ξέρεις είναι αλλιώς οι άνθρωποι. Έχουν απαιτήσεις."
-Σ:"Ε τί απαιτήσεις έχει πια με αυτή την Αμερική; Το αυτοκίνητο από τη Γερμανία ήρθε και ξέρεις πώς το έχω κτλ κτλ"
-Κ:"Να συμπέθερε, τώρα πριν λίγο με είπε ότι θέλει να έχει, λέει, τηλέφωνο και ψυγείο"
Και ο κορυφαίος συμπέθερος απαντάει σε σπαστά ποντιακά: "'Ακουσε να δεις συμπέθερε, αν θέλει να εσσ(έχει) τηλέφωνο και ψυγείον, ας πάει περ(να πάρει) έναν οσπίτ(σπίτι) να έχει και μπάνιο".
Ε να. Αυτό μου θύμισε αυτός ο τύπος.