beagle έγραψε:Καλησπέρα σας κύριοι τετρακίνητοι.Καινούριος στο club.Έχω ένα grand vitara 2.0 td με τα προβληματάκια του.Πρίν απο καιρό ξαφνηκά ενώ ήμουν σε πορεία μου άναψε το λαμπάκι του κινητήρα χωρίς να μου δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα και την επόμενη μέρα το πρωί που μπήκα στο αμάξι το λαμπάκι δεν άναψε.Πήγα σε ένα φίλο ηλεκτρολόγο το έβαλε στον υπολογιστή και έδειξε αισθητήρα rail.Έσβησε την βλάβη και μου είπε ότι ίσως να έφταιγε το πετρέλαιο που έβαλα.Έβαλα και εγώ ένα καθαρηστικό πετρελαίου και για αρκετό καιρό ούτε λαμπάκια ούτε τίποτα και πίστευα οτι το πρόβλημά μου είχε ληθεί!!Μετά απο πολύ καιρό ξεκινάω με το αμάξι και στα 100 μέτρα ανάβει το λαμπάκι του κινητήρα και το αμάξι δεν πήγαινε βήμα.Κατ' ευθείαν εσβησα το αμάξι και πάλι την επόμενη μέρα όλα μελι γάλα.Πήγε το αμάξι ο πατέρας μου σε έναν πόμπατζη και του είπε οτι να του το πάμε με αναμένο το λαμπάκι.Στην συνέχεια μετα απο λίγες μέρες μετά απο πορεία περίπου 15 χιλ το αμάξι στο ρελαντί δούλευε στις 1200 στροφές χωρίς να ανάψει λαμπάκι.Μόλις εσβησα τον κινητήρα και έβγαλα και το κλειδή το αμάξι δούλευε κανονικά (αυτο μου το έκανε 2 3 φορές).Τελευταία μου άναψε το λαμπάκι του κινητήρα και την επόμενη μέρα παλι χωρις αναμένο λαμπάκι το πήγαμε στην suzuki και έβγαλε αισθητήρα rail και αισθητήρα μαζας αέρος.Μας ζητήσαν και απο εκεί να το πάμε με αναμένο λαμπάκι.Τώρα δεν ανάβει το λαμπάκι του κινητήρα (έχουν ανάψει όμως τα δικά μου) αλλα το αμάξι με τις ταχύτητες 1η 2η 3η πάει κανονικά με την 4η και ιδαιέτερα με την 5η δεν μπορεί να πάει πάνω απο 130 χιλ και πάνω απο 3000 στροφές.Εάν μπορεί κάποιος να βοηθήσει να σβλησουν τα λαμπάκια του αυτοκινήτου (και να σβήσουν αυτόματα και τα δικά μου) και να αρχήσει να περπατάει το αυτοκίνητο σαν τον παλιό καλό καιρό θα του είμαι ευγνώμον.
Καλησπέρα. Καλώς ήρθες και συ στο μικρό club των κατόχων προβληματικών diesel GV (πριν το 2005). Να υποθέσω ότι και συ έχεις μοντέλο με κινητήρα peugeot RHZ. Τα ίδια μου κάνει και μένα εδώ και ένα μήνα που το πήρα. Μόλις πάω να περάσω τα 120 χλμ/ώρα και τις 3000 στροφές.. ανάβουν τα λαμπάκια! Βέβαια έκανα και ταξίδι από Ξάνθη μέχρι Χαλκίδα (συντηρητικά όχι πάνω από 100) και δεν άνοιξε μύτη. Άλλο ένα κρίμα είναι ότι δύο παιδιά από το "club των κατόχων προβληματικών diesel GV (πριν το 2005)" το πουλάνε όπως είδα σε αγγελίες στο car.gr.. ελπίζω το πρόβλημα να είναι τα τσουχτερά τέλη και όχι το αυτοκίνητο αυτό καθεαυτό..
Το δικό μου αυτοκίνητο είναι στο στάδιο των βελτιώσεων και την ερχόμενη εβδομάδα θα πάει σε συνεργείο και "τρομπά" για να τσεκαριστούν όλα τα μηχανικά μέρη. Δυστυχώς δεν έχω κάτι χειροπιαστό να σου πω. Πάντως και γω δοκίμασα καθαριστικό στο ρεζερβουάρ και το ίδιο απόγευμα, μετά από προσπέραση με 110 χλμ/ώρα, άναψε ξανά.. Μάλλον ψυχολογικό είναι.. ποιος ξέρει..
Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι και στα δύο συνεργεία σου είπαν να πας με αναμμένο λαμπάκι. Απ' όσο γνωρίζω, ο εγκέφαλος κρατάει στη μνήμη το σφάλμα και τα διαγνωστικά το διαβάζουν χωρίς να πρέπει να είναι αναμμένο το μαγικό κίτρινο λαμπάκι. Τουλάχιστον στο πρώτο συνεργείο που πήγα το αμάξι μετά την αγορά του και αφού είχε προηγηθεί άναμα και σβήσιμο του λαμπακιού, ο μάστορας μου είπε αμέσως τη διάγνωση.
Ρίξε μία ματιά και στο service manual (http://vitaraclub.gr/viewtopic.php?f=72&t=15492) μήπως μπορεί να βοηθήσει εσένα ή τους μάστορες που θα επισκεφθείς.
Πόσο καιρό το έχεις? Με πόσα χλμ το πήρες? Πόσα χλμ έχεις κάνει?