Καλημερίζω όλα τα μέλη του φόρουμ.
Είμαι νέος και στο φόρουμ και στην ηλικία! Περνάω κατευθείαν στο ψητό για να μη σπαταλάω το χρόνο σας.
Εντός της εβδομάδος θα γίνω κάτοχος ενός μτχ Suzuki Grand Vitara του 2003 με κινητήρα diesel, μοντέλο εισαγωγής.
Στόχος και σκοπός της απόκτησης ενός τέτοιου αυτοκινήτου είναι ο γύρος του κόσμου με αφετηρία την Αφρική. (Σύντομα θα μπορείτε να διαβάσετε όλες τις λεπτομέρειες μέσω του blog μου το οποίο ετοιμάζω πυρετωδώς.)
Στην ουσία τώρα.. αυτό που ζητώ μέσω του φόρουμ είναι να μου προτείνουν όλοι οι σοφοί και έμπειροι του χώρου (που σίγουρα είναι πολλοί εδώ μέσα) ανθρώπους και συνεργεία που θα μπορούσαν να αναλάβουν τη μετατροπή του αυτοκινήτου (είμαι από Χαλκίδα).
Με τις λίγες γνώσεις που έχω και με αυτά που έχω διαβάσει από παρόμοιες αποστολές, τα βασικά που χρειάζεται το αυτοκίνητο είναι:
1. Γενικό σέρβις (έχει γράψει 150.000 χλμ από τον προηγούμενο κάτοχο) και επιπλέον ανταλλακτικά για το ταξίδι (π.χ. φίλτρα, τρόμπες, αντλίες κλπ)
2. Ελατήρια και αμορτισέρ
3. Λάστιχα
4. Μετατροπές σε ότι έχει να κάνει με θερμοκρασίες του κινητήρα
5. Τοποθέτηση εργάτη
6. Τοποθέτηση snorkel
7. Ενδεχόμενη τοποθέτηση μεγαλύτερης μπαταρίας (?)
8. Ενδεχόμενη τοποθέτηση μεγαλύτερου ρεζερβουάρ
9. Ενδεχόμενο ψήλωμα του αυτοκινήτου (όχι απαραίτητα πολύ)
Η αναχώρηση έχει οριστεί στις 29/04/2012 και το αυτοκίνητο σίγουρα θα πρέπει να είναι έτοιμο μέχρι και τέλη Ιανουαρίου.
Περιμένω τις προτάσεις σας και τα σχόλια σας.
Σας ευχαριστώ θερμά για το χρόνο σας.
ΦΙΛΙΚΑ
Nikos