Πρόσβαση στον Εθνικό Δρυμό Πάρνηθας.

Εδώ λέμε ότι μας κατέβει και δεν έχει θέση αλλού

Πρόσβαση στον Εθνικό Δρυμό Πάρνηθας.

Δημοσίευσηαπό dpol » Δευτ Φεβ 09, 2009 2:59 pm

Την περασμένη Κυριακή ανεβήκαμε δύο αυτοκίνητα στην Πάρνηθα επιχειρώντας να κάνουμε την ίδια διαδρομή της αποχαιρετιστήριας εκδρομής του Αχιλλέα.
Μπήκαμε από την είσοδο στο κάστρο Φυλής όπου η μπάρα ήταν ανοικτή και ανηφορήσαμε στο βουνό, μετά από μερικά χιλιόμετρα συναντήσαμε 2η μπάρα κλειστή αυτή τη φορά με καινούργιο λουκέτο.

Καθώς λοιπόν συζητούσαμε τι εναλλακτικές έχουμε και φυσικά αναθεματίζαμε την καντεμιά μας από την απέναντι μεριά του δρόμου εμφανίστηκε ένα Forester, κατέβηκε ο οδηγός και πολύ ευγενικά μας ζήτησε να γυρίσουμε πίσω καθώς η πρόσβαση απαγορεύεται, ο κύριος ήταν εργαζόμενος στον ΦΟΡΕΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΡΥΜΟΥ ΠΑΡΝΗΘΑΣ
και μας είχε δει από κάποιο φυλάκιο.

Συζητώντας μαζί του για τα έργα ανάπλασης και αναδάσωσης του δρυμού μας είπε ότι η μεγαλύτερη καταστροφή γίνεται από τετρακίνητα οχήματα που δεν μένουν εντός των πάρα πολλών χωματόδρομων που υπάρχουν και προσφέρουν όπως και εμείς διαπιστώσαμε αργότερα την δυνατότητα για βόλτα και παιχνίδι αλλά βγαίνουν στις πλαγιές με αποτέλεσμα να καταστρέφουν τα μικρά έλατα πού είτε έχουν φυτευτεί είτε έχουν φυτρώσει από μόνα τους.

Είπε συγκεκριμένα «έρχονται κάτι μεγάλα τζιπ με τεράστιες ρόδες και τσακίζουν δεντράκια (μας τα έδειξε) ύψους 1.5 – 2 μέτρα που θέλουν 8-10 χρόνια για να γίνουν έτσι».

Φυσικά περάσαμε πολύ ωραία στο ελεύθερο κομμάτι και φύγαμε ευχαριστημένοι μεν από την βόλτα μας απογοητευμένοι δε από την κατάσταση, και φυσικά με μία μικρή δόση ενοχής αφού και εμείς τζιπ οδηγούσαμε.

Έχω διαπιστώσει από την μέχρι τώρα επαφή μου με το Viataraclub ότι το αίσθημα ευθύνης των μελών του απέναντι στην φύση και το περιβάλλον είναι πολύ υψηλό.
Έχω δει πάμπολλες αναφορές και συμβουλές από πολλά μέλη για το πώς πρέπει να κινούμαστε στο βουνό και γνωρίζω ότι όλοι τα τηρούμε και με το παραπάνω υπάρχουν όμως απ’ ότι φαίνεται και κάποιοι που δεν σέβονται αυτό που πολύ απλά δεν μπορούν οι ίδιοι να αναπληρώσουν εάν το καταστρέψουν και φυσικά δεν αναφέρομαι στα μέλη του club, για να μην παρεξηγηθώ, ο λόγος που γράφω αυτό το post είναι γιατί πρέπει όλοι μας με όποια δυνατότητα έχουμε να προσπαθήσουμε να αποβάλουμε
αυτά τα στοιχεία που καταστρέφουν με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο το περιβάλλον και δεν σέβονται το υπέρτατο αγαθό που διαθέτει ο άνθρωπος ΤΗΝ ΦΥΣΗ.

Πρέπει κάποιοι επιτέλους να καταλάβουν ότι το σπαρμένο χωράφι με σιτάρι η τριφύλλι δεν είναι γκαζόν και ο γεωργός δεν το ποτίζει για πρασινάδα.
Πρέπει επίσης να καταλάβουν ότι οι τόνοι σίδερο που σέρνουν στο βουνό δεν κατασκευάστηκαν για να κυριαρχήσουν στο φυσικό πεδίο αλλά για να μας βοηθήσουν να πάμε κοντά σε αυτό με σεβασμό και ταπεινοφροσύνη υποκλινόμενοι πάντα στο μεγαλείο της φύσης.

Ευχαριστώ

Δημήτρης Πολύζος.
Μην ξυνεστε στην γκλιτσα του τσοπανη!!!
Άβαταρ μέλους
dpol
Vitaraclub Platinum Member

Λάστιχα: Kobra NT
Διάσταση ελαστικών: 215-80-16
Suspension: Custom 4"
cb: Ναι
Εργάτης: Ναι
Aka: Ο Γκλίτσας ή Αγραφιώτης
Name: Δημήτρης

Δημοσίευσηαπό Mitsos-Feroza » Δευτ Φεβ 09, 2009 3:26 pm

Oι μπαρες ειναι χρονια εκει κ ειναι χρονια "κλειστες".
Εγω το μονο που θα πω ειναι οτι ο "φορες διαχειρισης της Παρνηθας" η οπως σκ@τ@ ονομαζεται εχει προφαση την προστασια του βουνου κ κυριο σκοπο το κερδος γι αυτο κατα κερους ξεφυτρωνουνε διαφορα σχεδια για επι πληρωμη βολτες μεσα στο δρυμο.....
Φυσικα δεν παμε να καταστρεψουμε τα δεντρα κ οπως ειπες υπαρχουνε παρα πολλοι χωματοδρομοι για να παει κανεις κ δεν χρειαζεται να πατησει δεντρα για να κανει βολτα.....
Με λιγο σεβασμο κ λιγο... τροπο, κανεις την βολτα σου ανετα.
Mitsos-Feroza

Δημοσίευσηαπό kaliakouda » Δευτ Φεβ 09, 2009 4:49 pm

Το νου μας να τηρούμε αυτά τα αυτονόητα :!:
Φωτιά και Καρκίνο στους Εμπρηστές!!!

http://www.youtube.com/user/kaliakoud

http://www.youtube.com/user/kaliakouda1400
Άβαταρ μέλους
kaliakouda
Founding Member
Founding Member

Λάστιχα: Malatesta Κobra
Διάσταση ελαστικών: -
Suspension: Rocky Road+1
Aka: Αμετανόητος Μοτοσυκλετιστής!
Name: Γιώργος

Δημοσίευσηαπό Vasilis » Δευτ Φεβ 09, 2009 5:06 pm

Παν μετρον αριστον... :wink:
ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΩΡΑΙΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ
Άβαταρ μέλους
Vasilis

cb: Όχι
Aka: Ρουλετακιας-Ζαρακιας-Texakias
Name: ΒΑΣΙΛΗΣ

Δημοσίευσηαπό ΜΩΡΑΙΤΗΣ » Δευτ Φεβ 09, 2009 8:21 pm

Φίλε Δημήτρη δεν χρειάζεται να έχεις ενοχές. Η δική μας παρέα τουλάχιστον, και εννοω όλα τα παιδιά που έχουμε βγεί μαζί στην Πάρνηθα και αλλού απο τον Ιούλιο και μετά που τους γνώρισα, έχουνε και έχουμε αποδείξει οτι σεβόμαστε την φύση και τηρούμε πάντοτε τα αυτονόητα, γιατί μας ενδιαφέρει όχι μόνο να χαρούμε εμείς αυτή την φύση, αλλα να μπορούν να την απολαύσουν και τα παιδιά μας, και τα παιδιά των παιδιών μας. Πάντοτε υπάρχουν και οι ανεγκέφαλοι. Οπως η παρέα με τα Land Rover που βρηκαμε μπροστα μας την 1 Φεβρουαρίου στην εκδρομή στην Πάρνηθα, οι οποίοι όργωναν τα χωράφια και δημιούργησαν και σε εμάς πρόβλημα.Πιστεύω οτι οι οργανωμένες λέσχες 4χ4 όταν λειτουργούν σωστά, οπως το δικό μας club μπορουν να προσφέρουν στην διατήρηση και στην διάσωση της φύσης, και θα πρέπει να αντιμετωπίζονται διαφορετικά απο τις αρχές που σε τελευτάία ανάλυση πολλές φορές έχουν εκτεθεί και εχουν κατηγορηθεί για πλημελή τουλάχιστον ασκηση των καθηκόντων τους και όχι μόνο :wink:
Σαν έρθει η ώρα της πορείας πολλοί δεν ξέρουν πως επικεφαλής βαδίζει ο εχθρός τους.
Η φωνή που διαταγές τους δίνει είναι του εχθρού τους η φωνή.
Και εκείνος που για τον εχθρό μιλάει είναι ο ίδιος τους ο εχθρός.
Μπ. Μπρέχτ
Άβαταρ μέλους
ΜΩΡΑΙΤΗΣ

Λάστιχα: MICHELIN
Suspension: BILSTEIN B6
Aka: Ο Κυανοπώγωνας..

Δημοσίευσηαπό dpol » Τρί Φεβ 10, 2009 5:18 pm

Η δική μας παρέα τουλάχιστον, και εννοω όλα τα παιδιά που έχουμε βγεί μαζί στην Πάρνηθα και αλλού απο τον Ιούλιο και μετά που τους γνώρισα, έχουνε και έχουμε αποδείξει οτι σεβόμαστε την φύση και τηρούμε πάντοτε τα αυτονόητα, γιατί μας ενδιαφέρει όχι μόνο να χαρούμε εμείς αυτή την φύση, αλλα να μπορούν να την απολαύσουν και τα παιδιά μας, και τα παιδιά των παιδιών μας.

Αγαπητέ Νίκο για το παραπάνω είμαι απόλυτα σίγουρος και το διευκρίνισα στο post, άλλωστε συμμετέχω ενεργά στο club γιατί πραγματικά με κέρδισε απο την αρχή η σοβαρότητα και το ήθος που διέπει όλη την οργάνωση και τους ανθρώπους της, σε αντίθεση με άλλα αντίστοιχα που στόχο έχουν μόνο να πουλήσουν και να κερδίσουν.

Μάλιστα την ημέρα που ήμουν στην Πάρνηθα γίναμε μάρτυρες πολύ χαρακτηριστικών σκηνών απο ομαδική εκδρομή άλλου club που έτρεχαν πολύ επικίνδυνα στα στενά δρομάκια, τσακωνόντουσαν μεταξύ τους για την αρχηγεία, είχαν χαθεί οι μισοί και ψαχνόντουσαν και άλλα τέτοια ευτράπελα.

.Πιστεύω οτι οι οργανωμένες λέσχες 4χ4 όταν λειτουργούν σωστά, οπως το δικό μας club μπορουν να προσφέρουν στην διατήρηση και στην διάσωση της φύσης, και θα πρέπει να αντιμετωπίζονται διαφορετικά απο τις αρχές που

Συμφωνώ απόλυτα, και είναι στο χέρι μας να κάνουμε αισθητή την παρουσία μας και να διεκδικήσουμε ενεργό ρόλο.
Μην ξυνεστε στην γκλιτσα του τσοπανη!!!
Άβαταρ μέλους
dpol

Λάστιχα: Kobra NT
Διάσταση ελαστικών: 215-80-16
Suspension: Custom 4"
Εργάτης: Ναι
Aka: Ο Γκλίτσας ή Αγραφιώτης
Name: Δημήτρης

Δημοσίευσηαπό mytilini » Τρί Φεβ 10, 2009 8:40 pm

Μια χάρη: αφήστε την Πάρνηθα ήσυχη.Πολύ φοβάμαι ότι σύντομα και εξ αιτίας μερικών ανεγκέφαλων θα έχουμε γενική απαγόρευση πρόσβασης.Ας ταλαιπωρηθούμε λίγο παραπάνω πηγαίνοντας κάπου αλλού.Το αξίζουν τα παιδιά μας να ζήσουν την "ανάσταση" του πολύπαθου βουνού.
Μη σβήνετε τα post μου, μπορώ και μόνος μου
Άβαταρ μέλους
mytilini
4x4 All Terrain member
4x4 All Terrain member

Λάστιχα: 225-75-16
Suspension: OME
Name: ΚΩΣΤΑΣ

Δημοσίευσηαπό apollo » Πέμ Φεβ 12, 2009 3:40 pm

mytilini έγραψε:Μια χάρη: αφήστε την Πάρνηθα ήσυχη.Πολύ φοβάμαι ότι σύντομα και εξ αιτίας μερικών ανεγκέφαλων θα έχουμε γενική απαγόρευση πρόσβασης.Ας ταλαιπωρηθούμε λίγο παραπάνω πηγαίνοντας κάπου αλλού.Το αξίζουν τα παιδιά μας να ζήσουν την "ανάσταση" του πολύπαθου βουνού.

Σε λίγους μήνες όμως θα μας παρακαλάνε να πάμε για περιπολίες και πυρασφάλεια!!!

Τώρα δεν μας αφήνουν να κάνουμε μια βόλτα!!!

Όποτε τους συμφέρει "έτσι" κι όποτε γιουβέτσι!!!
Άβαταρ μέλους
apollo
4x4 Xtreme member
4x4 Xtreme member

Λάστιχα: BF A/T 245/70/16
Suspension: mama
Name: Αποστόλης

Δημοσίευσηαπό mytilini » Πέμ Φεβ 12, 2009 3:58 pm

apollo έγραψε: Σε λίγους μήνες όμως θα μας παρακαλάνε να πάμε για περιπολίες και πυρασφάλεια!!!

Κανένας δεν σε παρακαλάει.ΕΑΝ θέλεις πηγαίνεις εθελοντική δασοπροστασία, εάν όχι κάθεσαι στον καναπέ του σπιτιού σου. Και ακριβώς επειδή είσαι εθελοντής, εσύ πρώτος πρέπει να δώσεις το παράδειγμα και στους υπόλοιπους.Εσύ βάζεις το μέσον για την επίτευξη ενός σκοπού από τον οποίο υποτίθεται ότι δεν προσδοκάς ανταποδοτικότητα.
Μη σβήνετε τα post μου, μπορώ και μόνος μου
Άβαταρ μέλους
mytilini
4x4 All Terrain member
4x4 All Terrain member

Λάστιχα: 225-75-16
Suspension: OME
Name: ΚΩΣΤΑΣ

Δημοσίευσηαπό Mitsos-Feroza » Πέμ Φεβ 12, 2009 5:00 pm

mytilini έγραψε:Μια χάρη: αφήστε την Πάρνηθα ήσυχη.Πολύ φοβάμαι ότι σύντομα και εξ αιτίας μερικών ανεγκέφαλων θα έχουμε γενική απαγόρευση πρόσβασης.Ας ταλαιπωρηθούμε λίγο παραπάνω πηγαίνοντας κάπου αλλού.Το αξίζουν τα παιδιά μας να ζήσουν την "ανάσταση" του πολύπαθου βουνού.

Φιλε μου πιστευεις οτι το βουνο κινδυνευει απο μας η απο αυτους που σκοπευουνε στην εκμεταλλευση του??

Κ επεισης αν αφησουμε εμεις την Παρνηθα "ησυχη" οπως λες πιστευεις οτι θα ζησει ποτε κανεις την ανασταση του βουνου??

Εγω προσωπικα δεν σκοπευω να κανω την χαρη σε κανεναν να μην κυκλοφορω σε εναν δρομο στο βουνο επειδη κ μονο ετσι το θελουνε καποιοι....
Mitsos-Feroza

Δημοσίευσηαπό ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ » Πέμ Φεβ 12, 2009 6:06 pm

Mitsos-Feroza έγραψε:

Φιλε μου πιστευεις οτι το βουνο κινδυνευει απο μας η απο αυτους που σκοπευουνε στην εκμεταλλευση του??

Κ επεισης αν αφησουμε εμεις την Παρνηθα "ησυχη" οπως λες πιστευεις οτι θα ζησει ποτε κανεις την ανασταση του βουνου??

Εγω προσωπικα δεν σκοπευω να κανω την χαρη σε κανεναν να μην κυκλοφορω σε εναν δρομο στο βουνο επειδη κ μονο ετσι το θελουνε καποιοι....

Νομιζεις οτι επειδη εσυ, εγω και ισως ολα τα παιδια της λεσχης μας σεβωνται το βουνο ισχυει το ιδιο με οποιον ανεβαινει επανω?
Μολις μερικα ποστ πιο πριν ο ΜΩΡΑΙΤΗΣ κι ο dpol ειχαν περιγραψει κακο συναπαντημα απο ανεγκεφαλους.
Ποτε πια αναγομωμενα Black Star
Άβαταρ μέλους
ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
4x4 Trial Race Member
4x4 Trial Race Member

Δημοσίευσηαπό Mitsos-Feroza » Πέμ Φεβ 12, 2009 6:41 pm

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ έγραψε:Νομιζεις οτι επειδη εσυ, εγω και ισως ολα τα παιδια της λεσχης μας σεβωνται το βουνο ισχυει το ιδιο με οποιον ανεβαινει επανω?
Μολις μερικα ποστ πιο πριν ο ΜΩΡΑΙΤΗΣ κι ο dpol ειχαν περιγραψει κακο συναπαντημα απο ανεγκεφαλους.

Aνεγκεφαλοι κ ασυνειδητοι υπηρχαν κ θα υπαρχουν παντα σε ολους τους χωρους οχι μονο στην Παρνηθα.
Κατα βαση υπαρχουνε σε ολους τους δρομους.... αυτο τι σημαινει? Οτι θα πρεπει να σταματησουμε να οδηγουμε κι ολας??
Mitsos-Feroza

Δημοσίευσηαπό ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ » Πέμ Φεβ 12, 2009 7:43 pm

Οχι φυσικα! Αυτο που θελω να πω ειναι οτι οποτε ανεβαινουμε στο βουνο,
(προσωπικα εγω δεν εχω ανεβει μετα την φωτια) να ανεβαινουμε με σεβασμο
για το περιβαλον. Τπτ αλλο.
Ποτε πια αναγομωμενα Black Star
Άβαταρ μέλους
ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
4x4 Trial Race Member
4x4 Trial Race Member

Δημοσίευσηαπό mourlokomio » Πέμ Φεβ 12, 2009 8:16 pm

Νομιζω πως θα πρεπει να αποτραβηχτουμε για καποιο διαστημα ωστε να καταφερη η φυση να το περαση ολο αυτο μονη και χωρις παρεμβασεις...
Οσο και να μας φενεται οτι δεν κανουμε κακο επειδη οντως προσεχουμε τελικος κανουμε κακο στην συγκεκριμενη περιπτωση......!
Γνωμη μου....
Υπαρχουν και αλλα βουνα διπλα μας να ξεδωσουμε :wink:
Όποιος φοβάται πέφτει και κοιμάται....
Flex team....!!![b][/b]
mourlokomio
4x4 All Terrain member
4x4 All Terrain member

Λάστιχα: Maxxis bighorn
Διάσταση ελαστικών: 225/75/16
Suspension: Kayaba/Cs +6 body +5
Aka: Mourlokomio
Name: Διονυσης

Δημοσίευσηαπό Mitsos-Feroza » Πέμ Φεβ 12, 2009 8:31 pm

mourlokomio έγραψε:Νομιζω πως θα πρεπει να αποτραβηχτουμε για καποιο διαστημα ωστε να καταφερη η φυση να το περαση ολο αυτο μονη και χωρις παρεμβασεις...
Οσο και να μας φενεται οτι δεν κανουμε κακο επειδη οντως προσεχουμε τελικος κανουμε κακο στην συγκεκριμενη περιπτωση......!
Γνωμη μου....
Υπαρχουν και αλλα βουνα διπλα μας να ξεδωσουμε :wink:

Αλλα βουνα τα οποια καηκαν περισυ η προπερσυ κλπ κλπ.....αυτα δεν τα σκεφτομαστε?
Αν ειναι ετσι να μην παμε ουτε σε αυτα.... γιατι δλδ μιλαμε μονο για την Παρνηθα κι οχι για την Πεντελη η τα αλλα μερη?

Ολα με μετρο παιδια.... κ το μετρο δεν ειναι ουτε η αποχη ουτε η απαγορευση κυκλοφοριας....

Υ.Γ. Δεν περιμενω να συμφωνησετε μαζι μου αποψη μου ειναι κ ο καθενας κανει οτι θελει.
Κι οπως πηγαινα ετσι θα πηγαινω.... κι οπως εχουμε τσακωθει τοτε που ηταν ολα πρασινα κ καποιος περναγε κ παταγε δεντρα ετσι θα το κανουμε κ τωρα.....
Mitsos-Feroza

Επόμενο

Επιστροφή στο Γενική συζήτηση

KonKalamata Πέμ Μάιος 01, 2025 2:24 pm Καλησπέρα και Καλή Πρωτομαγιά σε όλη την ομάδα!
Γιωργος ΗΛΙΑΣ Πέμ Μάιος 01, 2025 1:47 pm Καλή Πρωτομαγιά με πολλά χαμόγελα!!!
makis_V Πέμ Μάιος 01, 2025 9:59 am Καλημέρα και καλό μήνα !
arahova Πέμ Μάιος 01, 2025 9:40 am Καλημέρα σε όλους και καλό μήνα.
antonis1627 Πέμ Μάιος 01, 2025 7:22 am Καλημέρα σας και καλό μήνα.
arahova Τετ Απρ 30, 2025 9:36 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τετ Απρ 30, 2025 6:59 am Καλημέρα σας.
panagiotis1 Τρί Απρ 29, 2025 7:55 pm Θά ήθελα μια απάντηση αν θά έχει επιτυχία η συγκόλληση τού μπλοκ, αν κάποιος έχει κάνει κάτι αντίστοιχο.
arahova Τρί Απρ 29, 2025 10:54 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τρί Απρ 29, 2025 7:00 am Καλημέρα σας.
ΣΤΑΥΡΟΣ Δευτ Απρ 28, 2025 7:52 pm Γιορτάζουμε τα 17α γενέθλια μας στην Αγία Μαρίνα στην .
arahova Δευτ Απρ 28, 2025 11:18 am Καλημέρα σε όλους και καλή εβδομάδα.
antonis1627 Δευτ Απρ 28, 2025 6:28 am Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα.
arahova Κυρ Απρ 27, 2025 10:49 am Καλημέρα σε όλους και καλή Κυριακή.
antonis1627 Κυρ Απρ 27, 2025 7:17 am Καλημέρα σας
arahova Σάβ Απρ 26, 2025 9:01 am Καλημέρα σε όλους και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Σάβ Απρ 26, 2025 7:25 am Καλημέρα σας και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Παρ Απρ 25, 2025 1:45 pm Τετάρτη 30-4-2025 πάμε για καφεδάκι στον
arahova Παρ Απρ 25, 2025 8:49 am Καλημέρα σε όλους και καλο Π/Σ/Κ.
antonis1627 Παρ Απρ 25, 2025 6:30 am Καλημέρα σας.
arahova Πέμ Απρ 24, 2025 2:36 pm Καλησπέρα σε όλους.
antonis1627 Πέμ Απρ 24, 2025 6:25 am Καλημέρα σας.
arahova Τετ Απρ 23, 2025 5:39 pm Καλησπέρα σε όλους.
antonis1627 Τετ Απρ 23, 2025 6:46 am Καλημέρα σας.
antonis1627 Τρί Απρ 22, 2025 6:33 am Καλημέρα σας.
AJAX Chat © 2007 StarTrekGuide ? Updates every 5 Seconds

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 20 επισκέπτες