Τοποθέτηση μεταλλικού προφυλακτήρα - Απόψεις

Αξεσουάρ που τοποθετούνται σε όλα τα μοντέλα Vitara/GV/NGV/NV

Τοποθέτηση μεταλλικού προφυλακτήρα - Απόψεις

Δημοσίευσηαπό Angelos » Παρ Σεπ 16, 2011 1:40 am

Μου κάνει εντύπωση που πιο πολύ σας νοιάζει για το αν θα σας γράψουν, αν θα σας περάσει το κτεο, αν θα σας καλύψει η ασφαλιστική και όχι για το αν θα προκαλέσετε σοβαρή έως μόνιμη ζημιά , αναπηρία, ή ακόμα και θάνατο χτυπώντας με το "θηρίο σας" έναν άνθρωπο. (η ακόμα ένα μηχανάκι, έναν ποδηλάτη, η έναν οδηγό που το αμάξι του είναι παλιάς τεχνολογίας και δεν έχει 30 αερόσακους και τελευταίας τεχνολογίας crumpling zones στο όχημά του)

Μπράβο σας, μένω έκπληκτος για ακόμα μια φορά.

Εαν με τον μεταλλικό προφυλακτήρα χτυπήσετε πεζό το πιο πιθανό είναι να τον αφήσετε στον τόπο, ή να του προκαλέσετε μόνιμη ζημιά. Οι προφυλακτήρες αποτελούν εξαρτήματα της παθητικής ασφάλειας ενός οχήματος, είναι κατασκευασμένοι από ιδικά υλικά, έχουν συγκεκριμένες ανοχές, σχήμα, αποστάσεις, ύψος , έτσι ώστε σε επαφή με πεζό να του προκαλέσουν όσο το λιγότερο ζημία γίνεται. Επίσης ο μεταλλικός προφυλακτήρας είναι πολύ πιθανό σε κρούση να μην αφήσει τους αισθητήρες για τους αερόσακους να δράσουν όταν πρέπει, κάτι το οποίο μπορεί να αποβεί μοιραίο και για εσάς τους ίδιους.

Η Peugeot με το 405 έχει πάρει τα περισσότερα αστέρια όσο αφορά την σύγκρουση με πεζό.

Προσωπική μου άποψη είναι να συνειδητοποιήσετε οτι τα αυτοκίνητα σας/μας/μου είναι για περιορισμένη χρήση, Αν θέλετε να πηγαίνετε ΠΑΝΤΟΥ μπορείτε να το κάνετε και με τα πόδια σας, χωρίς να καταστρέφετε το περιβάλλον ούτε να έχετε άγχος για το αν θα σας κόψει το κτεο. Ίσα ίσα έτσι απολαμβάνετε πιο καλά τη φύση και κάνετε καλό στην υγεία και το πορτοφόλι σας.
Angelos

Re: Μεταλλικος προφυλακτηρας, νομιμος η οχι.

Δημοσίευσηαπό JOHNV6 » Παρ Σεπ 16, 2011 9:15 am

To θέμα όσο και να συζητηθεί οι απόψεις θα είναι πάντα διαφορετικές!!!
Και γω κατά των μεταλικών προφυλακτήρων είμαι (όσο και αν με κοροιδευουνε τα φιλαράκια μου κον + κυριάκος) γιατί φοβάμαι τις συνέπειες που μπορείς να έχεις μετά απο ενα ατύχημα!!!
Τώρα θα μου πείτε μόνο οι προφύλακτήρες είναι το πρόβλημα??? σίγουρα όχι!!!
αλλά δεν χρειάζεται να προκαλούμε και την τύχη μας με 3-4 mm σίδερα στα μούτρα του αυτοκίνητου μας, τα οποία είναι εμφανή και τα βλέπει και ο πιο άσχετος πραγματογνώμονας!!!
Το καλοκαιράκι είχα ατύχημα στην Ευβοια, έπεσα πίσω απο ενα RX8 με πολύ λίγα χλμ. (1η ταχ. και ίσα που κουνιώμασταν) και παραλίγο να βγάλω το φουκαριάρικο το αμάξι ολική καταστροφή, όλο το πίσω μέρος έγινε ζάρι :!: :!: :!: Ο απολογισμός ζημιάς του δικού μου, 2 σπασμένα προβολάκια.....
Κανενός όμως δεν πήγε το μυαλό ούτε των φροντίδων των ασφαλιστικών εταιρειών που ήρθαν ούτε του πραγματογνώμονα, ούτε του άλλου οδηγού να "ψαχτεί" διαφορετικά, γιατί ναι μεν βλέπανε ενα θηρίο, αλλά δεν μπορούσανε να καταλάβουνε "πως και τι" όταν βλέπανε τα περιφεριακά του αυτοκινήτου "μαμα"!!!
Φαντάζομαι να είχα μεταλικούς ......
Οπως έχει πει και ο Κώστας, μεγάλα παιδιά είμαστε και ο καθένας αναλαμβάνει την ευθύνη των πράξεων του και συμφωνώ απόλυτα!!!
Τώρα το νόμιμο ή όχι, νομίζω είναι ευκολονόητο απο όλους μας! :)
Οσο νόμιμο μπορεί να είναι ένα MS C200 ψηλωμένο, με μεταλικούς προφυλακτήρες, pull bar και τσαπόφτυαρα στο πίσω μέρος, άλλο τοσο είναι και τα vitaraκια μας :!: :!:
το να είσαι γίδι και να μην ενοχλείς κανέναν, δεν με απασχολεί καθόλου!!!!!
το να προσπαθείς όμως να πείσεις και τους δίπλα σου ότι είναι και αυτοί γίδια για να μην αισθάνεσαι μόνος σου...
αυτό με τρελλαίνει!!!!!!!
Άβαταρ μέλους
JOHNV6
S.A.S Member
S.A.S Member

Λάστιχα: 35"
Διάσταση ελαστικών: maxxis trepador
Suspension: coilover
cb: Ναι
Aka: γιάφκαρχος-σιδεροτζαμάς!!!
Name: Γιάννης

Δημοσίευσηαπό κυριακος αθανασιου » Παρ Σεπ 16, 2011 10:05 am

ζητειται πεζος να δεχτει να τον χτυπησω με τον ''πλαστικο'' προφυλακτηρα μου(δεν θα παθει και πολλα)...
οι σιδερενιοι προφυλακτηρες ειναι για χρηση μονο εκτος δρομου....αλλα μην ακουω οτι ο πεζος θα ζησει αν τον χτυπησει ενα αμαξι 1.5τονο επειδη εχει πλαστικο εμπρος...
εχετε λυσει ποτε τον προφυλακτηρα του grand vitara?????
κολλητα επανω στον πλαστικο προφυλακτηρα εχει μια τραβερσα 4 χιλιοστα παχος με γωνιες που δεν τσακιζει με τιποτα....
οσο για το αν καταστρεφουμε την φυση φιλε μου με τα οχηματα μας..αυτο ειναι καθαρα θεμα παιδειας του καθε οδηγου...
αλλοι καταστρεφουν την φυση...απο τις καρεκλες των γραφειων τους!!!
...ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΜΑΣ....ΠΟΤΕ ΑΥΤΗ ΝΑ ΣΒΗΣΕΙ...ΚΑΙ ΟΣΟ ΘΑ 'ΜΑΙ ΖΩΝΤΑΝΟΣ...ΕΚΕΙΝΗ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ....
ΜΑ ΚΙ ΟΤΑΝ ΦΥΓΩ ΑΠ'ΤΗΝ ΖΩΗ....ΤΗΝ ΕΓΝΟΙΑ ΣΟΥ ΘΑ ΕΧΩ...ΚΙ ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΕΧΕ....ΕΓΩ ΘΑ ΣΕ ΠΡΟΣΕΧΩ!!
(για τον γιο μου τον νικολα)
Άβαταρ μέλους
κυριακος αθανασιου
S.A.S Member
S.A.S Member

Λάστιχα: simex 35/11.5/16
Suspension: μαμα...αχαχαχαχαχαχα
cb: Όχι
Aka: ψηλεας
Name: κυριακος αθανασιου

Δημοσίευσηαπό KON.GV » Παρ Σεπ 16, 2011 10:43 am

κυριακος αθανασιου έγραψε:ζητειται........απο τις καρεκλες των γραφειων τους!!!

+1000!
"Forgotten things remembered...
The tigers eat their young
The body stayed but inside the head...
The mind was on the run ..."
Άβαταρ μέλους
KON.GV
Vitaraclub Platinum Member

Λάστιχα: 235/85/16 caiman
Suspension: coil over 12"
Aka: Κοντζιβας η Μαντεμοκαμμένος
Name: Κωνσταντίνος

Δημοσίευσηαπό dj aris » Παρ Σεπ 16, 2011 4:04 pm

Δηλαδη αν εγω ειχα λευτα και αγοραζα ενα hammer και χτυπαγα εναν πεζο θα τον σκοτονα νομιμα?Το αμαξι βγενει απο την εταιρια ετσι με σιδερενιους προφυλακτηρες.Και αν με το hammer χτυπησω ενα αμαξι και ας ειναι και καινουριας τεχνολογιας θα με πανε μεσα επηδη εχω ενα αμαξι μαμα με σιδερενιους προφυλακτηρες?Με οτι και αν τρακαρεις ειτε πλαστικο ειτε σιδερο ειτε σφουγγαρι να εχεις μπροστα αν πεσεις πανο του με 40 χιλιομετρα το ποιο πιθανο ειναι να του κανεις ζημια.
GV 1600 3D 2005
Άβαταρ μέλους
dj aris
4x4 Gold Member
4x4 Gold Member

Λάστιχα: A/T&mud
Suspension: + 10 homemade
Name: αρης

Δημοσίευσηαπό Angelos » Παρ Σεπ 16, 2011 7:52 pm

Παιδιά αυτά που αναφέρω δεν τα βγάζω από το μυαλό μου. Σύμφωνα με την νομοθεσία ένας προφυλακτήρας σε σύγκρουση μέχρι 5klm/h πρέπει να μπει μέσα και να ξαναβγεί χωρίς να σπάσει η να προκαλέσει σοβαρή ζημιά. Εννοείται οτι μετά απο κάποια χιλιόμετρα και με ποδήλατο αν είστε και χτυπήσετε πεζό θα του προκαλέσετε ζημιά.
Είναι οι νόμοι της φυσικής και της αδράνειας της ύλης και γι αυτό το λόγο υπάρχουν και τα όρια ταχύτητας άσχετα αν κάποιος τα τηρεί ή οχι.

Συνεχίζω να μένω έκπληκτος με τις απαντήσεις σας. Επειδή οι Αμερικάνοι νομιμοποίησαν ένα πρώην στρατιωτικό όχημα για να ικανοποιήσουν τα θέλω του Σβαντζενέηκερ αυτό σημαίνει οτι εμείς μπορούμε να κυκλοφορούμε σαν τους χάρους που βγήκαν παγανιά? Με την ίδια λογική επειδή οι Αμερικάνοι ρίχνουνε βόμβες στο Αφγανιστάν και σκοτώνουμε αθώο κόσμο να βγούμε και εμείς στους δρόμους και να καθαρίζουμε οτι κινείται χωρίς να έχουμε τύψεις. (αν και πλέον πέρα απο το H1 τα H2 και H3 έχουν πλαστικούς προφυλακτήρες , αλλιώς δεν γίνεται να είναι road legal )

Τα συμφέροντα είναι μεγάλα και δεν σημαίνει οτι οτιδήποτε κυκλοφορεί στους δρόμους είναι απαραίτητα και νόμιμο. Ιδικά στην Ελλάδα που υπάρχει παντελής άγνοια και σεβασμός στους νόμους.

Σίγουρα σε ένα ατύχημα ένας πεζός έχει ελάχιστες πιθανότητες να μην πάθει τίποτα ( αν και από όσο θυμάμαι πρόσφατα διάβασα περιστατικό στο οποίο ένας συμφορουμίτης τράκαρε με μια πεζή κοπέλα και από φωτογραφίες του οχήματος κανείς δεν πίστευε οτι η κοπέλα δεν έπαθε τίποτα ) φανταστείτε τι θα γινότανε αν είχε μεταλλικό προφυλακτήρα.

Απλά έχοντας τον εργοστασιακό έχετε περισσότερες πιθανότητες να μην σκοτώσετε κάποιον. Το ίδιο ισχύει και με τους αποσπόμενους κοτσαδόρους, για κάποιο λόγο είναι αποσπόμενοι, οχι για να μας σπάνε τα νεύρα.
Αν δεν σας ενδιαφέρει κάτι τέτοιο και δίνετε μεγαλύτερη βαρύτητα στην εμφάνιση του οχήματός σας και στις offroad ικανότητές του παρά σε μια ανθρώπινη ζωή τότε δεν έχω λόγια.....
Angelos

Δημοσίευσηαπό SIAL » Σάβ Σεπ 17, 2011 1:20 am

Και αν - λέμε αν!- ο μεταλλικός προφυλακτήρας είναι παράνομος , τότε γιατί επιτρέπεται να πωλείται? :doh:
Μα γιατί ζούμε στην Ελλάδα όπου κάποια πράματα και καλά απαγορεύονται και όμως επιτρέπονται! :mrgreen:
Κατά την γνώμη μου καλώς κάνει και πωλείται αλλά θα λεγα ότι είναι μόνο για αγωνηστική χρήση ή εξιδεικευμένη -βλέπε βουνό 100%!-. Από την άλλη μεριά έχω δει θηρίο κατηγορίας Κ3 να περνά ΚΤΕΟ πίτα στο μέταλο με κανονική πινακίδα....
Όσο για το θέμα ασφάλειας δεν τίθεται θέμα :hand: :hand: :hand: :naughty: :naughty: :naughty:
ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΣΦΑΛΕΣ -------- μέχρι να γίνει το κακό και να τρέχεις και να μην προλαβένεις!!!! :violin: :violin: :violin:
Στην θεωρία όλοι μας προφέσορες αλλά στην πράξη ουε και αλοίμονο όταν πρόκειτε για ανθρώπινη ζωή :!: :!: :!: :!:

υγ KΟΝΤΖΙΒΑ ώρα να αρχίσεις το ξήλωμα!!! :mrgreen: :teasing-tease: :teasing-tease: :teasing-tease: :lol:
Άβαταρ μέλους
SIAL

Λάστιχα: TOYO OPEN COUNTRY AT3
Διάσταση ελαστικών: 215/75/15
Suspension: JIMNYBITS
Εργάτης: Ναι
Aka: Ο Βουνοκαμμένος
Name: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Δημοσίευσηαπό KON.GV » Σάβ Σεπ 17, 2011 8:09 am

SIAL έγραψε:υγ KΟΝΤΖΙΒΑ ώρα να αρχίσεις το ξήλωμα!!! :mrgreen: :teasing-tease: :teasing-tease: :teasing-tease: :lol:

Mπα φίλε έχω λάβει τα μέτρα μου....θα μου δανείσει ο Δυδάκος στρώμα κρεβατιού....το μισό θα το δέσω εμπρός με τριχιά και το μισό πίσω.. :wink:
επίσης θα πηγαίνω με 3,5 χαω με οδηγό εδάφους και θα βάλω φάρο τρακτερ.. :idea:

υγ.αλλά όταν Σιαλούκο θα σε εχω εμπρός μου στο βουνό θα σε πηγαίνω ορθοπεταλιά και στο 1 εκ. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
KON.GV

Δημοσίευσηαπό κυριακος αθανασιου » Σάβ Σεπ 17, 2011 8:29 am

εγω αντιθετα εβγαλα τον πισω και τωρα θα βγαλω και τον μπροστα(αναγκαστικα....1 στρωμα εχω μονο και το πηρε ο κοντζιβας) :lol: :lol: :lol: :lol:
...ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΜΑΣ....ΠΟΤΕ ΑΥΤΗ ΝΑ ΣΒΗΣΕΙ...ΚΑΙ ΟΣΟ ΘΑ 'ΜΑΙ ΖΩΝΤΑΝΟΣ...ΕΚΕΙΝΗ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ....
ΜΑ ΚΙ ΟΤΑΝ ΦΥΓΩ ΑΠ'ΤΗΝ ΖΩΗ....ΤΗΝ ΕΓΝΟΙΑ ΣΟΥ ΘΑ ΕΧΩ...ΚΙ ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΕΧΕ....ΕΓΩ ΘΑ ΣΕ ΠΡΟΣΕΧΩ!!
Άβαταρ μέλους
κυριακος αθανασιου
S.A.S Member
S.A.S Member

Δημοσίευσηαπό KON.GV » Σάβ Σεπ 17, 2011 8:31 am

κυριακος αθανασιου έγραψε:εγω αντιθετα εβγαλα τον πισω και τωρα θα βγαλω και τον μπροστα(αναγκαστικα....1 στρωμα εχω μονο και το πηρε ο κοντζιβας) :lol: :lol: :lol: :lol:

ωραία ιδέα....δεν το είχα σκεφτεί....θα κεντράρεις δλδ με τον εργάτη.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
KON.GV

Δημοσίευσηαπό Vasilis » Σάβ Σεπ 17, 2011 11:51 am

KON.GV έγραψε:ωραία ιδέα....δεν το είχα σκεφτεί....θα κεντράρεις δλδ με τον εργάτη.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

:mrgreen: :lol: :lol: :lol: :violin: :violin: :violin:
ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΩΡΑΙΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ
Άβαταρ μέλους
Vasilis

Aka: Ρουλετακιας-Ζαρακιας-Texakias
Name: ΒΑΣΙΛΗΣ

Δημοσίευσηαπό char » Σάβ Σεπ 17, 2011 1:17 pm

@ Angelos

Το θέμα έχει ξανασυζητηθεί στο παρελθόν.
Ο νόμος (ΚΟΚ) είναι σαφής επί του θέματος και άρα δεν τίθεται καν θέμα ως προς την νομιμότητα του μεταλλικού προφυλακτήρα σε ενδεχόμενο έλεγχο!
Οι νόμιμες προδιαγραφές των προφυλακτήρων είναι επίσης σαφές ότι έχουν σαν σκοπό, μεταξύ άλλων, να εξασφαλίσουν την όσο το δυνατόν μικρότερη βλάβη σε περίπτωση τραυματισμού πεζού.
Το πόσο σοβαρός ή όχι μπορεί να είναι ο τραυματισμός ενός πεζού εξαρτάται βέβαια κι από άλλους παράγοντες, με κυριότερο την ταχύτητα του οχήματος.

Απ' την άλλη, υπάρχουν κι εκείνοι που επιλέγουν να τους αντικαταστήσουν με μεταλλικούς στην προσπάθεια να βελτιώσουν τις δυνατότητες του οχήματός τους για συγκεκριμένη off-road χρήση.
Η συμπεριφορά τους σε on-road χρήση είναι αυτονόητο ότι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτική ώστε να αποφευχθούν τα δυσάρεστα!

Θα πρέπει όμως φίλε μου, να είμαστε προσεκτικοί στον τρόπο που εκφράζουμε τις θέσεις μας επί του θέματος.
Είμαστε μεγάλοι άνθρωποι και δεν χρειάζονται ειρωνικά ή επιτιμητικά σχόλια προς όσους έχουν αντίθετη άποψη από μας. Σχόλια του στυλ "Μπράβο σας, μένω έκπληκτος για ακόμα μια φορά.", "Αν θέλετε να πηγαίνετε ΠΑΝΤΟΥ μπορείτε να το κάνετε και με τα πόδια σας, χωρίς να καταστρέφετε το περιβάλλον ούτε να έχετε άγχος για το αν θα σας κόψει το κτεο.", "Συνεχίζω να μένω έκπληκτος με τις απαντήσεις σας.", προκαλούν σε αντιπαραθέσεις που δεν έχουν νόημα.
Σημασία έχει να δώσουμε το στίγμα της άποψής μας ευγενικά, χωρίς εντάσεις. Έτσι, όλοι θα καταλάβουν καλύτερα αυτό που έχουμε να πούμε!
"We have two lives.
The second begins when we realise we only have one."

Comfucius
Άβαταρ μέλους
char

Λάστιχα: BF Goodrich T/A KO2
Διάσταση ελαστικών: 215/70-16
Suspension: Mad, Bilstein
Εργάτης: Όχι
Aka: Τσάρος ή Γριά....
Name: Νίκος

Δημοσίευσηαπό f_tasos » Σάβ Σεπ 17, 2011 1:48 pm

char έγραψε:@ Angelos

Θα πρέπει όμως φίλε μου, να είμαστε προσεκτικοί στον τρόπο που εκφράζουμε τις θέσεις μας επί του θέματος.
Είμαστε μεγάλοι άνθρωποι και δεν χρειάζονται ειρωνικά ή επιτιμητικά σχόλια προς όσους έχουν αντίθετη άποψη από μας. Σχόλια του στυλ "Μπράβο σας, μένω έκπληκτος για ακόμα μια φορά.", "Αν θέλετε να πηγαίνετε ΠΑΝΤΟΥ μπορείτε να το κάνετε και με τα πόδια σας, χωρίς να καταστρέφετε το περιβάλλον ούτε να έχετε άγχος για το αν θα σας κόψει το κτεο.", "Συνεχίζω να μένω έκπληκτος με τις απαντήσεις σας.", προκαλούν σε αντιπαραθέσεις που δεν έχουν νόημα.
Σημασία έχει να δώσουμε το στίγμα της άποψής μας ευγενικά, χωρίς εντάσεις. Έτσι, όλοι θα καταλάβουν καλύτερα αυτό που έχουμε να πούμε!

:clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:
Δεν έχουμε ανάγκη από τίποτ άλλο, παρά μονάχα από καθαρή καρδιά.
Άβαταρ μέλους
f_tasos

Λάστιχα: A/T GO12-BF M/T KM2
Suspension: MAD
Aka: Τhe corruptor..ή The Goura kid
Name: Τάσος

Δημοσίευσηαπό Mastergunner » Σάβ Σεπ 17, 2011 2:57 pm

Για το θέμα παθητικής ασφάλειας είναι όντως σωστό (αν και εξαρτάται με το πόσα αστέρια πήρε το οχημα).

Για τα άλλα συμφωνώ με τον Κυριάκο.Τουλάχιστο στα Vitara ο πλαστικός προφυλακτήρας δεν είναι παρά ένα κάλυμμα μιας μεταλλικής τραβέρσας η οποία σημειωτέο έχει τις γωνίες προς τα έξω.Σίγουρα πάντως ο προφυλακτήρας μαμα των vitara δεν προσφέρει καμία παθητική ασφάλεια στον πεζό.Το ίδιο ακριβώς θα γίνει αν προσαρμοστούν στον ματαλλικό λωρίδες ελαστικού.

Απο εκεί και πέρα,και μακρυά απο μας,είναι ΜΗΝ σου τύχει....
Κλείσε μέσα σου την Ελλάδα και θα νιώσεις κάθε είδους μεγαλείο

Ένας για Ολους και Όλοι για Έναν (Vitara Club)
Άβαταρ μέλους
Mastergunner

Λάστιχα: FULDA TRAMP 4x4
Suspension: Calmini 3''/OΜΕ
Name: Γιώργος

Δημοσίευσηαπό κυριακος αθανασιου » Σάβ Σεπ 17, 2011 3:29 pm

Mastergunner έγραψε:Για το θέμα παθητικής ασφάλειας είναι όντως σωστό (αν και εξαρτάται με το πόσα αστέρια πήρε το οχημα).

Για τα άλλα συμφωνώ με τον Κυριάκο.Τουλάχιστο στα Vitara ο πλαστικός προφυλακτήρας δεν είναι παρά ένα κάλυμμα μιας μεταλλικής τραβέρσας η οποία σημειωτέο έχει τις γωνίες προς τα έξω.Σίγουρα πάντως ο προφυλακτήρας μαμα των vitara δεν προσφέρει καμία παθητική ασφάλεια στον πεζό.Το ίδιο ακριβώς θα γίνει αν προσαρμοστούν στον ματαλλικό λωρίδες ελαστικού.

Απο εκεί και πέρα,και μακρυά απο μας,είναι ΜΗΝ σου τύχει....

+100000000000000!!!!!
Άβαταρ μέλους
κυριακος αθανασιου
S.A.S Member
S.A.S Member

Επόμενο

Επιστροφή στο Αξεσουάρ/Εξοπλισμός Γενικά

arahova Τετ Απρ 30, 2025 9:36 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τετ Απρ 30, 2025 6:59 am Καλημέρα σας.
panagiotis1 Τρί Απρ 29, 2025 7:55 pm Θά ήθελα μια απάντηση αν θά έχει επιτυχία η συγκόλληση τού μπλοκ, αν κάποιος έχει κάνει κάτι αντίστοιχο.
arahova Τρί Απρ 29, 2025 10:54 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τρί Απρ 29, 2025 7:00 am Καλημέρα σας.
ΣΤΑΥΡΟΣ Δευτ Απρ 28, 2025 7:52 pm Γιορτάζουμε τα 17α γενέθλια μας στην Αγία Μαρίνα στην .
arahova Δευτ Απρ 28, 2025 11:18 am Καλημέρα σε όλους και καλή εβδομάδα.
antonis1627 Δευτ Απρ 28, 2025 6:28 am Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα.
arahova Κυρ Απρ 27, 2025 10:49 am Καλημέρα σε όλους και καλή Κυριακή.
antonis1627 Κυρ Απρ 27, 2025 7:17 am Καλημέρα σας
arahova Σάβ Απρ 26, 2025 9:01 am Καλημέρα σε όλους και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Σάβ Απρ 26, 2025 7:25 am Καλημέρα σας και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Παρ Απρ 25, 2025 1:45 pm Τετάρτη 30-4-2025 πάμε για καφεδάκι στον
arahova Παρ Απρ 25, 2025 8:49 am Καλημέρα σε όλους και καλο Π/Σ/Κ.
antonis1627 Παρ Απρ 25, 2025 6:30 am Καλημέρα σας.
arahova Πέμ Απρ 24, 2025 2:36 pm Καλησπέρα σε όλους.
antonis1627 Πέμ Απρ 24, 2025 6:25 am Καλημέρα σας.
arahova Τετ Απρ 23, 2025 5:39 pm Καλησπέρα σε όλους.
antonis1627 Τετ Απρ 23, 2025 6:46 am Καλημέρα σας.
antonis1627 Τρί Απρ 22, 2025 6:33 am Καλημέρα σας.
Γιώργος Κατσαμάκας Δευτ Απρ 21, 2025 8:55 pm Καλησπέρα και καλή εβδομάδα σε όλες και όλους! Χριστός Ανέστη!
arahova Δευτ Απρ 21, 2025 3:22 pm Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά σε όλους.
antonis1627 Δευτ Απρ 21, 2025 7:46 am Γιορτάζουμε τα 17α γενέθλια μας στην Αγία Μαρίνα στην .
antonis1627 Δευτ Απρ 21, 2025 6:51 am Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα.
makis_V Κυρ Απρ 20, 2025 9:42 am Χρόνια πολλά , Χριστός Ανέστη !
AJAX Chat © 2007 StarTrekGuide ? Updates every 5 Seconds

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες