ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟ NGV GLX

Γενικές ερωτήσεις για τα αμάξια μας, που δεν είναι σχετικές με κάποια από τις αντίστοιχες ενότητες

ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟ NGV GLX

Δημοσίευσηαπό kostisb » Παρ Σεπ 09, 2011 3:41 pm

Γεια σας και παλι,
οπως εγραψα στο αρχικο post,

kostisb έγραψε:....

προς το παρον υπαρχουν τρια προς σκεψη... και τα τρια του 2009, το χρωμα που θελω, στα λεφτα περιπου που διαθετω, μοντελο JLX,
τα δυο με το multimedia και το ενα χωρις...
απ τα οποια,
- το ενα εχει 60κ χιλιομετρα, και ο μηχανικος μου ειπε οτι θελει μαζεματακια (χοντρικα μου ειπε κανα 2χιλιαρο)
- το αλλο εχει χιλιομετρα 0, και δεν εχω ιδεα για πιο λογο... και ειναι 5κ πιο ακριβο απο τ αλλα,
- το τριτο εχει λιγα χιλιομετρα, φαινεται καθαρο, αλλα ορισμενες φορες αισθανομαι οτι σε καποιους ανθρωπους δε θα ηθελα να
αφησω τα χρηματα μου.... αν καταλαβαινετε τι εννοω... :wink:

ειδωμεν, παντως παιδια ειλικρινα, επειδη μου προτειναν κι αλλα αυτοκινητα σε παρομοια λεφτα, δε μου κανει κλικ καποιο
αλλο εκτος απ το vitara. Αν δεν μεγαλωνε η οικογενεια, δε θα αποχωριζομουν το jimny, αλλα δυστυχως δεν ειναι βολικο
ως αμιγως οικογενειακο.

panoshm έγραψε:Καλώς ήλθες και καλή αγορά :D

Από την μεριά μου θα σου μόνο 2 βασικά πράγματα:
1. Να έχει ESP/TCS οπωσδήποτε!!!!!!! :!: :!:
2. Αν έχει multimedia να είναι το Kenwood 8220 και μόνο, πίστεψέ με αργότερα θα με ευγνωμονείς! Σίγουρα δεν θέλεις να σιχτιρίζεις κάθε φορά που θες να δουλέψεις το μηχάνημα (όταν ανακαλύψεις τι μπορεί να κάνει το 8220 σε σχέση με τα άλλα :!: :!:

Όλα τα άλλα είναι απλός τεχνικός έλεγχος που τα κάνεις σε μηχανικό που ξέρεις, αλλά οι 2 παραπάνω παράγοντες, να είναι οι 2 πρώτες ερωτήσεις που να κάνεις, πριν πας να δεις το αμάξι, χωρίς ΝΑΙ σε αυτές τις 2 απαντήσεις, μην πας καθόλου :!:

2.0 υπάρχουν ΠΟΛΛΑ προς πώληση και αυτό είναι αβαντάζ για σένα, μην βιαστείς να αγοράσεις!

Πανο σ ευχαριστω για τα σχολια σου και τη βοηθεια,
Οντως με τη παρουσα κατασταση, σε οσους εχω πει οτι κοιταω για διλιτρο, με κοιτανε λες και τους εβρισα τη μανα, αλλα απ οσα εχω δει, ειναι
το μοναδικο που:
- θα τραβαει και θα βγαζει απο παραλια με χαλικια τη βαρκα μου
- ειναι οικογενειακο
- σε καμμια εξορμηση στα ορεινα δε θα κοιτας ψαχνοντας για ιμαντες αλλα θα προχωρας
- ειναι ομορφο (υποκοιμενικο, αλλα εμενα μ αρεσει)

σαν κατα, δυστυχως πρεπει να συμβιβαστω στο θεμα καταναλωση, και στα ετησια εξοδα..
Οσον αφορα τις παρατηρησεις σου για τις οποιες σ ευχαριστω πολυ,

- Δυστυχως ψαχνω για την απλη εκδοση, ωστε με λιγοτερα χρηματα να εχω ενα νεοτερο οχημα, σχετικα αμεσα για προσωπικους λογους.
απ την αλλη, αν κι εχω διαβασει σχεδον ολα τα τοπικς περι ESP, ερχομενος απο jimny, και με τη χρηση που εχω κανει τα τελευταια 4 χρονια,
δε νομιζω οτι θα μου λειψει, εκτος αν η συμπεριφορα του βιταρου, ειναι πιο δυσκολη και το καθιστα απαραιτητο.
- Δυστυχως παλι αυτο που ειμαι ετοιμος να προχωρησω, δεν εχει το 8220, αλλα και παλι δεν ειναι προτεραιοτητα, γιατι.... :oops:
εχω ενα θεματακι με gadgetakia/ebay etc, οποτε αν προχωρησω στην αγορα, καποια στιγμη αργοτερα θα αλλαχθει..

τη δευτερα εχω ραντεβου για δευτερο ελεγχο σε ενα, θα δειξει...
αν και πραγματικα θα ηθελα ενα full extra, προσπαθω να συμβιβαστω σε κατι μικροτερο...

και παλι ευχαριστω!

ΥΓ. αν ειναι σε λαθος ενοτητα, παρακαλω ας το μετακινησει καποιος mod.
kostisb
4x4 newbie member
4x4 newbie member

cb: Ναι
Name: Κωστης

Re: ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟ NGV GLX

Δημοσίευσηαπό panoshm » Παρ Σεπ 09, 2011 3:54 pm

kostisb έγραψε:- σε καμμια εξορμηση στα ορεινα δε θα κοιτας ψαχνοντας για ιμαντες αλλα θα προχωρας
Μην το λες αυτό :whistle:

kostisb έγραψε:εχω διαβασει σχεδον ολα τα τοπικς περι ESP, ερχομενος απο jimny, και με τη χρηση που εχω κανει τα τελευταια 4 χρονια,
δε νομιζω οτι θα μου λειψει, εκτος αν η συμπεριφορα του βιταρου, ειναι πιο δυσκολη και το καθιστα απαραιτητο.
Σε βοηθάει στην σταθερότητα του αυτοκινήτου στην άσφαλτο (έχει βοηθήσει αρκετούς από ότι έχω διαβάσει) και επίσης για το ofrroad είναι ένα "τύπου" μπλοκέ που σε βοηθάει στα χιαστί κρεμάσματα. Θα το μετανοιώσεις αν το πάρεις χωρίς, προσπάθησέ το :wink:
kostisb έγραψε:- Δυστυχως παλι αυτο που ειμαι ετοιμος να προχωρησω, δεν εχει το 8220, αλλα και παλι δεν ειναι προτεραιοτητα, γιατι.... :oops:
εχω ενα θεματακι με gadgetakia/ebay etc, οποτε αν προχωρησω στην αγορα, καποια στιγμη αργοτερα θα αλλαχθει..
Θα σου πρότεινα τότε να προσπαθήσεις να κατεβάσεις την τιμή (ψαξίματος) και να έχει απλό radiocd μιας και μπορείς να βρεις πραγματάκια που πραγματικά θα το αντικαταστήσουν και είναι κρίμα να αγοράσεις ένα (μέσα στην τιμή του αμαξιού) κανά 1000€ και μετά να το βγάζεις στο σφυρί για να το αλλάξεις
GV2.0 5D Freestyle 07/'05,AVM,Ποδιές,5xFF50HELLA,Lovato smart ExR Premium,Nuvi1490Τ,Montana650,Midland220
Άβαταρ μέλους
panoshm
Vitaraclub Platinum Member

Λάστιχα: Geolandar M/T G003
Διάσταση ελαστικών: 205/80/16
Suspension: MAD/KYB +12cm
Εργάτης: Όχι
Aka: O γεωαναφερόμενος ή αλουμινοποδιάς!
Name: Πάνος

Δημοσίευσηαπό kostisb » Παρ Σεπ 23, 2011 11:30 am

Αν μου επιτρεπετε, να κανω ενα μικρο review, που ισως βοηθησει αργοτερα και καποιους αλλους στην αναζητηση αυτοκινητου...

Οπως εχω πει, ημουν κατοχος jimny, και πραγματικα στεναχωρηθηκα που το εδωσα. Για μενα ειναι το ultimate οχημα, και αν καποια στιγμη
μπορεσω θα ηθελα να εχω ΚΑΙ αυτο για καθημερινη και εκτος δρομου χρηση!!! Πραγματικα ΚΑΤΣΙΚΙ....
ομως οι αναγκες αλλαζουν και χρειαζομουν ενα οχημα να πληρει τα παρακατω....
- Οικογενειακο
- Να μπορει να ρυμουλκει
- Οικονομικο στην αποκτηση
- Σχετικα οικονομικο στη συντηρηση
- Ομορφο (υποκειμενικο βεβαια)

Απ το μυαλο περασαν διαφορα... audi A4, Rav, Outlander, και ο Vitaros.....
Για καινουριο το ειχα ξεχασει, εκτος της περιεργης καταστασης γενικα στην οικονομια, το να χασω σε 2 χρονια 10κ, για να μυρισω τη "καινουργιλα"
μου φαινονται πλεον παρα πολλα εχοντας στο μυαλο και τις οικογενειακες αναγκες που ερχονται.
Στο Χαρτι λοιπον ο Vitaros, ειχε τα περισσοτερα +
- μου Αρεσε, και αρεσε στη Γυναικα μου (το δευτερο ακομα πιο βασικο για αποφυγη Γκρινιας :D )
- Τη Μαρκα τη γνωριζα και πανω κατω ηξερα απο φιλους και συνεργεια το κοστος συντηρησης
- Τραβαει ανετα τη Βαρκα μου
- Απο τα λιγα πραγματικα Εκτος δρομου, και οχι απλα SUV... (οχι οτι ειμαι και τρελλο off road animal...αλλα καποιες στιγμες το Θελω!)
- με κατω απο 20κ, μπορουσα να το αποκτησω (Βασικοτατο!!)

Το Ψαξιμο σχετικα ευκολο, αφου λογω κυβισμου υπηρχαν αρκετα, σε μεγαλο φασμα τιμων, που μου εδινε το περιθωριο να εχω και επιλογες, και
να διατηρησω σχετικα χαμηλα το budget.
Τα παιδια εδω, χωρις καν να με ξερουν και μου προτειναν οχηματα, και μου ειπαν τι να προσεξω και τους Ευχαριστω.
Απογοητευσα βεβαια τον φιλο Pano, αλλα ειλικρινα επρεπε να κανω καποιες παραχωρησεις προς το παρον για να μην υπαρξει ζορισμα...

Η συγκριση
Προσωπικα, αισθανομαι οτι ειναι μια πολιτισμενη, και αναβαθμισμενη εξελιξη του Jimnarou, παρολο που πλεον με το 50ρικο οχι
απλα δε γεμιζω, αλλα ο δεικτης ισα που περναει τη μεση, και βεβαια αλλο τα 100κατι τελη που πληρωνα και αλλο τα 660...
Εκτος δρομου ακομα δεν εχω κινηθει, ευελπιστω το επομενο Σ/Κ, αλλα πραγματικα χαιρομαι να το οδηγαω, οσο και αν η ποσειδωνος
δυο φορες τη μερα δε δειχνει σε καμμια περιπτωση τις αρετες του.
Αν θα μου λειψει το Jimny??? Α Π Ι Σ Τ Ε Υ Τ Α!

Ομως, οπως και σε οτιδηποτε σ αυτη τη ζωη, υπαρχει μια εξελιξη/αναβαθμιση, και πραγματικα πιστευω οτι ο Βιταρος ειναι μονοδρομος για κατοχους
Jimny.... ακομα και χωρις ESP, αλλωστε ακομα και το beep της ζωνης ειναι τρελλο update για Εμας..

Με λιγα λογια και για να μη κουραζω αλλο...
Ακομα και στη βασικη εκδοση που εχω πλεον στη κατοχη μου, μπορει καποιος να χαρει παρα πολλα πραγματα, και να εχει ενα πραγματικο 4Χ4, και οχι SUV λογω μοδας.
ελπιζω η επιλογη μου να μην ηταν λανθασμενη, αλλα οπως ειπα, επαιξαν το ρολο τους αρκετοι παραγοντες, και για μενα η βασικη εκδοση φαινοταν
η καλυτερη δυνατη επιλογη....

Κωστης

ΥΓ, επειδη πλεον δεν ειναι απλα ερωτηση, παρακαλω οι mods να το μετακινησουν οπου νομιζουν...
kostisb
4x4 newbie member
4x4 newbie member

Name: Κωστης

Δημοσίευσηαπό kaliakouda » Παρ Σεπ 23, 2011 2:42 pm

Kαλορίζικο και καλά χιλιόμετρα Κώστα!!!
Φωτιά και Καρκίνο στους Εμπρηστές!!!

http://www.youtube.com/user/kaliakoud

http://www.youtube.com/user/kaliakouda1400
Άβαταρ μέλους
kaliakouda
Founding Member
Founding Member

Λάστιχα: Malatesta Κobra
Διάσταση ελαστικών: -
Suspension: Rocky Road+1
Aka: Αμετανόητος Μοτοσυκλετιστής!
Name: Γιώργος

Δημοσίευσηαπό panoshm » Παρ Σεπ 23, 2011 3:46 pm

Κωστή να το χαίρεσαι το NGV σου :D και καλά ταξίδια να έχεις :wink:

kostisb έγραψε:Απογοητευσα βεβαια τον φιλο Pano, αλλα ειλικρινα επρεπε να κανω καποιες παραχωρησεις προς το παρον για να μην υπαρξει ζορισμα...

Δεν απογοητεύεται κανείς εδώ φίλε μου, λέμε την γνώμη μας (είτε είναι σωστή είτε λάθος) και ο καθένας πράττει κατόπιν σκέψης και χρημάτων :wink:

ΥΓ: Σάμπως εγώ έχω ESP/TCS?.... :mrgreen: :whistle: Μια χαρά θα το χαρείς και χωρίς αυτά :wink: Για τα gadget μην ανησυχείς, υπάρχει πληθώρα και σχετικά φθηνά 8)
GV2.0 5D Freestyle 07/'05,AVM,Ποδιές,5xFF50HELLA,Lovato smart ExR Premium,Nuvi1490Τ,Montana650,Midland220
Άβαταρ μέλους
panoshm

Λάστιχα: Geolandar M/T G003
Διάσταση ελαστικών: 205/80/16
Suspension: MAD/KYB +12cm
Εργάτης: Όχι
Aka: O γεωαναφερόμενος ή αλουμινοποδιάς!
Name: Πάνος

Δημοσίευσηαπό gv2000 » Παρ Σεπ 23, 2011 4:43 pm

Καλορίζικο φίλος! από τις καλύτερες επιλογές! :wink:
thank you for the memories GV2000 ! ... I mean it!
(2004-2017)
Άβαταρ μέλους
gv2000

Λάστιχα: 235/70/16
Suspension: custom
Name: Παναγιώτης

Δημοσίευσηαπό ΜΩΡΑΙΤΗΣ » Παρ Σεπ 23, 2011 7:45 pm

Καλοτάξιδο φίλε :D εξαιρετική επιλογή :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:
Σαν έρθει η ώρα της πορείας πολλοί δεν ξέρουν πως επικεφαλής βαδίζει ο εχθρός τους.
Η φωνή που διαταγές τους δίνει είναι του εχθρού τους η φωνή.
Και εκείνος που για τον εχθρό μιλάει είναι ο ίδιος τους ο εχθρός.
Μπ. Μπρέχτ
Άβαταρ μέλους
ΜΩΡΑΙΤΗΣ

Λάστιχα: MICHELIN
Suspension: BILSTEIN B6
cb: Όχι
Aka: Ο Κυανοπώγωνας..

Δημοσίευσηαπό ZΗΡΕΙΑ » Παρ Σεπ 23, 2011 8:33 pm

Μεγειές , μεγειές ! Καλοτάξιδο ! :wink:
ZΗΡΕΙΑ

Δημοσίευσηαπό parisg » Παρ Σεπ 23, 2011 8:40 pm

Καλοριζικο φιλε μου,και πιστεψε με ,δεν θα το μετανοιοσεις ουτε την ωρα που θα πληρωνεις τα τελη με τρεμαμενα χερια. :lol: :lol: :lol:
Η κατρακύλα είναι γλυκιά μα επιστροφή δέν έχει. Τάδε έφη PARISG
Άβαταρ μέλους
parisg
4x4 Trial Race Member
4x4 Trial Race Member

Λάστιχα: Bf goodrich AT/km 2
Suspension: MAD Ελατηρια
Aka: Ο.....3G..!!!
Name: parisg

Δημοσίευσηαπό AlexandrosNGV » Παρ Σεπ 23, 2011 9:18 pm

Αν εξαιρέσεις τα οικονομικά βάρη που θα έχεις με αυτό το αυτοκίνητο, είναι ένα αυτοκίνητο το οποίο θα το λατρέψεις αν κρίνω από εμένα και από τους περισσότερους αδώ μέσα. Τώρα για το ESP/TCS εμένα σε δύο τρείς περιπτώσεις μου κράτησε το αυτοκίνητο εντός πορείας. Ότι και να αποφασίσεις καλορίζικο και καλοτάξιδο.
Grand Vitara 2.4 JLXE 2009
AlexandrosNGV
4x4 Trial Race Member
4x4 Trial Race Member

Name: Αλέξανδρος

Δημοσίευσηαπό bill12 » Παρ Σεπ 23, 2011 11:05 pm

Kαλορίζικο.
Η ζωή είναι πολύ μικρή απόλαυσέ την.......
Άβαταρ μέλους
bill12

Λάστιχα: Bridgestone 694
Suspension: MAD ελατήρια
Name: ΒΑΣΙΛΗΣ

Δημοσίευσηαπό ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΕΛΟΥΛΗΣ » Παρ Σεπ 23, 2011 11:16 pm

Κώστα και από μένα καλορίζικο και κοίτα να το χαρείς γιατί τα πράγματα γίνονται απίστευτα δύσκολα
Άβαταρ μέλους
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΕΛΟΥΛΗΣ
4x4 Gold Member
4x4 Gold Member

Λάστιχα: 225-65-17
Suspension: ΜΑΜΑ
Name: ΓΙΩΡΓΟΣ

Επιστροφή στο Ερωτήσεις

KonKalamata Πέμ Μάιος 01, 2025 2:24 pm Καλησπέρα και Καλή Πρωτομαγιά σε όλη την ομάδα!
Γιωργος ΗΛΙΑΣ Πέμ Μάιος 01, 2025 1:47 pm Καλή Πρωτομαγιά με πολλά χαμόγελα!!!
makis_V Πέμ Μάιος 01, 2025 9:59 am Καλημέρα και καλό μήνα !
arahova Πέμ Μάιος 01, 2025 9:40 am Καλημέρα σε όλους και καλό μήνα.
antonis1627 Πέμ Μάιος 01, 2025 7:22 am Καλημέρα σας και καλό μήνα.
arahova Τετ Απρ 30, 2025 9:36 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τετ Απρ 30, 2025 6:59 am Καλημέρα σας.
panagiotis1 Τρί Απρ 29, 2025 7:55 pm Θά ήθελα μια απάντηση αν θά έχει επιτυχία η συγκόλληση τού μπλοκ, αν κάποιος έχει κάνει κάτι αντίστοιχο.
arahova Τρί Απρ 29, 2025 10:54 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τρί Απρ 29, 2025 7:00 am Καλημέρα σας.
ΣΤΑΥΡΟΣ Δευτ Απρ 28, 2025 7:52 pm Γιορτάζουμε τα 17α γενέθλια μας στην Αγία Μαρίνα στην .
arahova Δευτ Απρ 28, 2025 11:18 am Καλημέρα σε όλους και καλή εβδομάδα.
antonis1627 Δευτ Απρ 28, 2025 6:28 am Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα.
arahova Κυρ Απρ 27, 2025 10:49 am Καλημέρα σε όλους και καλή Κυριακή.
antonis1627 Κυρ Απρ 27, 2025 7:17 am Καλημέρα σας
arahova Σάβ Απρ 26, 2025 9:01 am Καλημέρα σε όλους και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Σάβ Απρ 26, 2025 7:25 am Καλημέρα σας και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Παρ Απρ 25, 2025 1:45 pm Τετάρτη 30-4-2025 πάμε για καφεδάκι στον
arahova Παρ Απρ 25, 2025 8:49 am Καλημέρα σε όλους και καλο Π/Σ/Κ.
antonis1627 Παρ Απρ 25, 2025 6:30 am Καλημέρα σας.
arahova Πέμ Απρ 24, 2025 2:36 pm Καλησπέρα σε όλους.
antonis1627 Πέμ Απρ 24, 2025 6:25 am Καλημέρα σας.
arahova Τετ Απρ 23, 2025 5:39 pm Καλησπέρα σε όλους.
antonis1627 Τετ Απρ 23, 2025 6:46 am Καλημέρα σας.
antonis1627 Τρί Απρ 22, 2025 6:33 am Καλημέρα σας.
AJAX Chat © 2007 StarTrekGuide ? Updates every 5 Seconds

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 8 επισκέπτες