Στις 23-05-2010 έκανα την εξής διαδρομή (100χλμ χώμα-πέτρα, 20χλμ άσφαλτος). Θα μου μείνει αξέχαστη για τις απίστευτες εναλλαγές δάσους και άγριου τοπίου, τις μεγάλες υψομετρικές διαφορές της καθώς και την επικινδυνότητά της σε κάποια σημεία.
Ξεκινώντας από Λίμνη Πλαστήρα ανηφορίζουμε προς το καταφύγιο Βουτσικάκι.
Εν συνεχεία μέσω "Τριών Συνόρων" κατηφορίζουμε προς Τροβάτο και μετά προς Τρίδεντρο και Άγραφα
Κατόπιν αρχίζουμε να ανηφορίζουμε προς τα Καμάρια με κατεύθυνση προς Πετράλωνα.
Τέλος επιστροφή μέσω Ανθηρού και Κουτσοπάπουλου από άσφαλτο πλέον έως το Νεοχώρι Λίμνης Πλαστήρας
1ο κομμάτι: Λίμνη Πλαστήρα - Βουτσικάκι - Τρία Σύνορα - Τροβάτο - Τρίδεντρο - Άγραφα
2ο κομμάτι: Άγραφα - Καμάρια - Πετράλωνα - Αγία Αγάθη - Λίμνη Πλαστήρα
Μερικές φωτό:
Καλύτερη περίοδος για να γίνει η διαδρομή αυτή είναι από Μάιο και μετά. Εγώ ήμουν τυχερός που τέλος Μαϊου είχαν καθαρίσει κάπως τον δρόμο...
Δεν το συνιστώ να την κάνετε μόνοι σας νωρίτερα από αυτή την περίοδο...
Ιδιαιτερότητες:
1. Από Λίμνη Πλαστήρα προς το καταφύγιο Βουτσικάκι η διαδρομή είναι μέσα από πυκνό δάσος με έλατα, καταπληκτική φύση σε όλο της το μεγαλείο!
2. Η διαδρομή προς Τρίδεντρο γίνεται με την συντροφιά του Αγραφιώτη ποταμού, όπου υπάρχει μέρος για στάση για πικ-νικ, παιχνίδια στο ποτάμι και ότι άλλο θελήσετε.
3. Ενδιάμεση στάση πριν τα Άγραφα μπορείτε να κάνετε στην ταβέρνα "Νερόμυλος" έχω ακούσει τα καλύτερα από τους ντόπιους :wink:
4. Η διαδρομή προς τα Καμάρια με κατεύθυνση προς Πετράλωνα είναι σκληροτράχηλος ανηφορικός δρόμος με κοφτερές πέτρες και πολλές κατολισθήσεις έως και τεράστιων βράχων! Οι γκρεμοί κόβουν ανάσες και όχι μόνο!

5. Λίγο πριν τα Πετράλωνα μεγάλη προσοχή θέλει στον δρόμο της περιοχής ¨Μαλουτιασσα" πριν αποφασίσετε να "κόψετε" δρόμο μέσω αυτού, να τον περπατήσετε πρώτα καθότι ήταν κομμένος από κατολίσθηση στο 100% του πλάτους του και η αναστροφή είναι ΠΟΛΥ επικίνδυνη!
6. Μεταξύ Πετράλωνα και Ανθηρού υπάρχει η περιοχή Αγία Αγάθη, όπου μπορείτε να κάνετε στάση στην ταβέρνα "Μαντάνια" (με νερόμυλο) για πέστροφα
7. Η επιστροφή μέσω Ανθηρού και Κουτσοπάπουλου γίνεται από άσφαλτο πλέον έως το Νεοχώρι Λίμνης Πλαστήρας. Περνάτε από το φράγμα της Λίμνης όπου μπορείτε να θαυμάσετε την κατασκευή του από κοντά

8. Χρόνος διαδρομής 8 ώρες με 3 ολιγόλεπτες στάσεις και 1 ώρα στην ταβέρνα
Video θα δείτε εδώ: