Φιλε μου πες μας και τι αμαξι εχεις ετσι ωστε καποιος να σου απαντησει πιο σωστα! Σαν 1ο βημα τσεκαρε τις βαλβολινες στο σασμαν σου!(εχεις καιρο να τις αλλαξεις?κανεις off σε λασπες νερα?ισως να εχουν περασει νερα μεσα) Και πες του φιλου σου οτι ετσι που παει μπορει να μη φτασει τα 120.000 χλμ που εχεις στο δικο σου!Για αυτο λοιπον καλα κανεις και κανεις ολα τα service του!
ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΩΡΑΙΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ
Η 1η ταχύτητα σε όλα τα παλιά GV αρκετές φορές δεν μπαίνει. Κυρίως όταν σταματήσετε εντελώς το αμάξι και περιμένετε σε φανάρι π.χ.
Μην την πιέζεται να μπει, απλά όταν δείτε ότι δεν μπαίνει, όπως είστε, βάλτε πρώτα 2α και μετά πάλι 1η. Να δείτε πόσο εύκολα θα μπει τότε
Μου το είπαν στην αντιπροσωπεία και σε εξειδικευμένο συνεργείο. Είναι έτσι η κατασκευή του
Το ίδιο και με την όπισθεν Αν δείτε ότι δεν μπαίνει, πρέπει να βάλετε πρώτα 1η και μετά την όπισθεν. Και αν δεν μπει η 1η, τότε θέλει: 2α-1η-όπισθεν και δεν θα ακούσετε ΠΟΤΕ το συγχρονιζέ να κάνει "κκρρρρρ"
panoshm έγραψε:Η 1η ταχύτητα σε όλα τα παλιά GV αρκετές φορές δεν μπαίνει. Κυρίως όταν σταματήσετε εντελώς το αμάξι και περιμένετε σε φανάρι π.χ. ...
Ο φίλος peris Πάνο , έχει το νέο GV και περί αυτού η συζήτησις !
peris έγραψε:παιδια καλωs σαs βρηκα.καινουργιο μελοs αλλα παλιοs κατοχοs grand vitara απο το 2005 απο τα πρωτα ισωs και το πρωτο 5πορτο που πουληθηκε στην ελλαδα.
Μάλιστα.......εγω απο την άλλη έχω πρόβλημα με την δευτέρα ουκ ολίγες φορές αρνείται πεισματικά να μπεί, με 60.000 χιλιομετράκια............ισως την άλλη εβδομάδα καταφέρω να το πάω για σέρβις οπότε θα δούμε
Σαν έρθει η ώρα της πορείας πολλοί δεν ξέρουν πως επικεφαλής βαδίζει ο εχθρός τους. Η φωνή που διαταγές τους δίνει είναι του εχθρού τους η φωνή. Και εκείνος που για τον εχθρό μιλάει είναι ο ίδιος τους ο εχθρός. Μπ. Μπρέχτ
και βρηκες την ωρα που εγραφα την απαντηση,αντε παλι απο την αρχη.το αμαξι μου ειναι το νεο GV, τελος2005, 2λιτρο δεν εχει κανει πολυ off road με νερα,το οδηγαω μονο εγω απο την αρχη,βαλβολινες αλλαζει οπου το service προβλεπει ,τουλαχιστον 4 φορες εως τωρα δεν θυμαμαι ακριβως πρεπει να δω το βιβλιαρακι,οπως σωστα λεει ο πανος αν βαλεις πρωτα τη δευτερα μετα η πρωτη μπαινει ανετα,αλλα ο πανος μιλαει για το παλιο,λετε να περισευε στον γιαπωνεζο σασμαν απο τα παλια GV,στο δικο μου βρηκε να το κοτσαρει? περα απο την πλακα φιλοι μου πρεπει να με δειτε να κανω τους συνδιασμους με το μοχλο:τριτη-τεταρτη-οπισθεν-μπουτι(της συνοδηγου)-κορναρισματα (των πισω)-δευτερα-και ναι θαυμα ΠΡΩΤΗ.πλακα κανω δευτερα και μετα πρωτη αρκει.
Λοιπον αν παρκαρεις σε ανηφορα πολυ απλα στριβεις τους τροχους προς την μερια του δρομου και αφηνεις την ροδα να σταματησει στο πεζοδρομιο. Σηκωνεις μετα το χειροφρενο και το αμαξι δεν παει πουθενα. Τωρα αν αναγκαστηκα πας καθε φορα σε ανηφορα, με την πρωτη ταχυτητα τρως σιγα σιγα τα συχρονιζε του (μπρουτζινοι δακτυλιοι) οποτε για αυτο και η δυσκολη επιλογη της 1 ταχυτητας. Το οτι σερνεται και παει πηδαει η πρωτη μπορει να ειναι ειτε απο το δισκο πλατο η απο το ιδιο το μοτερ απλα περιστρεφεται ο στροφαλος.
heroicentaur έγραψε:με την πρωτη ταχυτητα τρως σιγα σιγα τα συχρονιζε του (μπρουτζινοι δακτυλιοι) οποτε για αυτο και η δυσκολη επιλογη της 1 ταχυτητας.
Αυτό πραγματικά 1η φορά το ακούω.... τόσα χρόνια όλοι μα όλοι οι οδηγοί που ήξερα από πιτσιρικάς σε ανηφόρες-κατηφόρες στο παρκάρισμα όλοι μα όλοι βάζουν 1η ή όπισθεν αντίστοιχα για να μην τρώει το ζόρι το συρματόσχοινο του χειρόφρενου και το σύστημα πέδησης.... Κανείς δεν έλεγε ότι χαλάει το συγχρονιζέ
Οσο πιο πολυ το χρησιμοποιεις τοσο πιο γρηγορα ταλαιπωρειται, αν καθημερινα παρκαρεις σε ανηφορες και χρησιμοποιεις μονο ταχυτητα. Την πρωτη ταχυτητα δεν την βαζουμε για να μην χαλανε τα φρενα. Παντα σηκωνουμε πρωτα το χειροφρενο και μετα ταχυτητα για να υπαρχει μια δευτερη ασφαλεια μην φυγει στην κατηφορα.