Το μεσοπρόθεσμο κλείδωσε.....

Εδώ λέμε ότι μας κατέβει και δεν έχει θέση αλλού

Το μεσοπρόθεσμο κλείδωσε.....

Δημοσίευσηαπό Mastergunner » Κυρ Ιουν 05, 2011 9:01 am

Τα νεα μέτρα του μεσοπρόθεμου προγράμματος (όπως το αποκαλούν) κλείδωσαν ενω μένουν κάποιες τεχνικές λεπτομέρεις οριστε...

Η συμφωνία έκλεισε, το νέο δάνειο θα δοθεί στην Ελλάδα, αλλά οι τόκοι θα είναι τοκογλυφικοί και μάλιστα θα ξεπληρωθούν με το αίμα των εργαζόμενων που πλέον χάνουν τα βασικά εργασιακά δικαιώματα, χάνουν επιδόματα (στο Δημόσιο), χάνουν υπερωρίες (στον ιδιωτικό τομέα) και όλοι μαζί καλούνται να πληρώσουν παραπάνω φόρους.

Φόροι που έμμεσα ή άμεσα θα μειώσουν το μισθό, αφού η αιμορραγία θα ξεκινήσει από την 1η Ιουλίου και αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου με τη μείωση του μισθού μέσω μείωσης του αφορολόγητου και θα συνεχίσει στο διηνεκές με αυξήσεις σε φόρους ακινήτων, αυξήσεις σε τέλη κυκλοφορίας, αλλά και υπηρεσιών και προϊόντων με νέο ΦΠΑ στο 23%.

Ιδού γιατί παίχτηκε το παιχνίδι της στάσης πληρωμών. Έπρεπε να υπογραφεί η συμφωνία για όλα τα παραπάνω. Για να εκταμιευτεί η 5η δόση έπρεπε η Ελλάδα να πει “ναι σε όλα” και αυτό το “ναί” σημαίνει εργασιακό πρώτα απ' όλα εργασιακό μεσαίωνα για χιλιάδες νέους, για μια στρατιά νέων κάτω από τα 25.

Η Ελλάδα των 500 ευρώ

-Όσοι προσλαμβάνονται χωρίς επαγγελματική εμπειρία θα αμείβονται με μισθό χαμηλότερο κατά 20% από το όριο της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης. Δηλαδή για ανειδίκευτους εργάτες ο βασικός μισθός μειώνεται από τα 750 ευρώ στα 600 ευρώ.

-Οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου γίνονται καθεστώς: η διάρκειά τους θα είναι έως 3 έτη, με έως 3 ανανεώσεις. Επίσης δεν θα υπάρχει καμία διασφάλιση ότι μετά τις ανανεώσεις της σύμβασης, η σύμβαση θα γίνεται αορίστου χρόνου ή μόνιμη, ούτε ότι ο εργαζόμενος θα μπει κανονικά σε μισθολόγιο.

-Το οκτάωρο θα μπορεί να γίνεται πλέον δεκάωρο, για 6 μήνες αντί για 4 που ισχύει σήμερα. Αυτό επηρεάζει κυρίως όσους δουλεύουν εποχικά (πχ την καλοκαιρινή περίοδο).

Τρεις μεγάλες αλλαγές στα εργασιακά και τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα

Τι χάνουν οι μισθωτοί

Ο φόρος που θα παρακρατείται κάθε μήνα στους μισθούς θα υπολογίζεται με τη νέα κλίμακα και το μειωμένο αφορολόγητο όριο το οποίο θα είναι μεταξύ 6.000 ή 8.000 ευρώ.

Παράλληλα οι Δημόσιοι υπάλληλοι χάνουν το 1/5ο των μισθών τους από την περικοπή των επιδομάτων, των αυξήσεων που τους δόθηκαν δηλαδή πλαγίως επί δεκαετίες.

Ταυτόχρονα η μονιμότητα των Δημοσίων Υπαλλήλων μπαίνει υπό αμφισβήτηση αφού καταργούνται δημόσιοι οργανισμοί (οι πρώτοι 73 μπαίνουν στο τραπέζι σήμερα), πολλοί “αορίστου χρόνου” θα απολυθούν ενώ χιλιάδες άτομα κοντά στη σύνταξη θα μπουν σε “εφεδρεία” με το μισθό μισθό για χρόνια.

Απολύσεις Δημοσίων Υπαλλήλων ή μείωση μισθού 50% και αργία!

Οι συνήθεις “ύποπτοι” συνταξιούχοι

Κόβεται «μαχαίρι» κατά 10% το εφάπαξ στο οποίο υπολόγιζαν όσοι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν υποβάλλει αίτηση από το 2009 και μετά.

Μειώνεται 8% κατά μέσο όρο και το εφάπαξ στα ελλειμματικά ταμεία Δημοσίου και ΔΕΚΟ.

Αυξάνεται το ποσοστό παρακράτησης ΛΑΦΚΑ σε όλες τις συντάξεις άνω των 1450 ευρώ, από 4% έως 10% που είναι σήμερα, σε 6% έως 14%.

Επιβάλλεται ειδική εισφορά κατά μέσο όρο 8% σε όσους συνταξιούχους παίρνουν πάνω από 1700 ευρώ και είναι κάτω των 60 ετών.

Μειώνεται κατά 6% έως 10% η σύνταξη για όσους συνταξιοδοτήθηκαν με προγράμματα εθελουσίας εξόδου, σε ηλικίες 45 έως 50 ετών.

Στις επικουρικές πάνω από 300 ευρώ επιβάλλεται ΛΑΦΚΑ 3% έως 10%.

Στις επικουρικές που θα απονεμηθούν μετά το 2012 θα ακολουθήσουν επιπλέον μειώσεις, ανάλογα με τα αποτελέσματα των αναλογιστικών μελετών.

Αύξηση ασφαλιστικών εισφορών.

Θα διακοπούν περίπου 12.000 αναπηρικές συντάξεις, από τις συνολικά 330.000. Έμμεσοι και άμεσοι φόροι

Με το εισόδημα στα ... τάρταρα μετά απ' όλα αυτά οι πολίτες καλούνται να πληρώσουν αυξημένα αναψυκτικά ποτά καύσιμα, διπλάσιο το πετρέλαιο θέρμανσης, αλλά και αυξημένο το φυσικό αέριο, από 50 ως και 200 ευρώ επιπλέον τέλη κυκλοφορίας, χιλιάδες προϊόντα πιο ακριβά αφού ο Φ.Π.Α. θα πάει στο 23%, αλλά και μεγάλο φόρο για τα ακίνητά του καθώς το αφορολόγητο μειώνεται ως και 100.000 ευρώ.

Μείωση μισθών από 1η Ιουλίου,με βάση το ενιαίο μισθολόγιο.

Οι φόροι και οι μειώσεις μισθών και συντάξεων όμως δεν φτάνουν. Οι τροικανοί θέλουν “ενέχυρο” για το δάνειο. Θα εποπτεύουν τις αποκρατικοποιήσεις (μάθαμε) όπως εποπτεύουν, δηλαδή επιβάλουν τα μέτρα. ΔΕΚΟ, Ακίνητα, Ενέργεια προς πώληση υπό το βλέμμα της τρόικας και μάλιστα άμεσα καθώς σε κάθε υπουργείο,οργανισμό κτλ θα τοποθετηθεί επιτηριτής αποτην Τρόικα,προκειμενου να προλαμβάνει τυχών παρεκλήσεις...

Πέραν τούτου...

-Ανησυχίες προκαλεί στην κυβέρνηση ο προβληματισμός των ¨βουλευτών¨ για ψήφιση ή όχι των παραπάνω λόγο της δημόσιας κατακραυγής και οργής των πολιτών

-Για το λόγο αυτό θα κατεβουν στη βουλή και στην ολομέλια 4 υπουργοί-συνοδοί προκειμενου ο υπουργός οικονομικών να πείσει τους βουλευτές οι κ.κ Λοβέρδος (βουρτση),Ραγκούσης,Κατσέλη,Διαμαντοπούλου.....

και ενα κομμάτι παλιό αλλά διστυχώς επίκαιρο....

[video]http://www.youtube.com/watch?v=HvsTfkzxRwM[/video]
Κλείσε μέσα σου την Ελλάδα και θα νιώσεις κάθε είδους μεγαλείο

Ένας για Ολους και Όλοι για Έναν (Vitara Club)
Άβαταρ μέλους
Mastergunner
Vitaraclub Platinum Member

Λάστιχα: FULDA TRAMP 4x4
Suspension: Calmini 3''/OΜΕ
cb: Όχι
Name: Γιώργος

Re: Το μεσοπρόθεσμο κλείδωσε.....

Δημοσίευσηαπό mikemicha » Κυρ Ιουν 05, 2011 10:24 am

Όπως είπε και πάλι ο Πάγκαλος "τα πέρνουμε από αυτούς που μπορούμε (κοινώς μισθωτούς, συνταξιούχους) γιατί αυτοί που τα έχουν πολλά, τα κρύβουν καλά και δεν μπορούμε να τα βρούμε για να τους τα πάρουμε". :evil: :evil: :evil: :tsoukalas:
«…τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι…»
Άβαταρ μέλους
mikemicha

Λάστιχα: Toyo Open Country AT3
Διάσταση ελαστικών: 225/70/16
Suspension: MAD+.....
cb: Όχι
Εργάτης: Όχι
Name: Μιχάλης

Re: Το μεσοπρόθεσμο κλείδωσε.....

Δημοσίευσηαπό nick_89 » Κυρ Ιουν 05, 2011 10:55 am

Τα καταφέρατε καλά... Επειδή ψήφιζε ο λαός τόσα χρόνια κάθε καραγκιόζη για να την περνάει λάδι εγώ πρέπει να ζω μέσα στα σκατά...
Άντε γειά ρε!! Από την μια χαίρομαι όταν βλέπω μεγάλους στο Σύνταγμα ή όταν ακούω να φωνάζουν, από την άλλη σκέφτομαι ότι δεν είστε και πολύ σοβαροί... Τόσα χρόνια βγάζατε τους ίδιους και τους ίδιους. ΞΕΡΑΤΕ τι είναι ο καθένας αλλά φαίνεται ότι "αφού περνάμε καλά..δεν γα&^%$#@*...ας δώσω την ψήφο στο φιλαράκι μου να με βγάλει λάδι"...
Και τώρα τί?? Ζητάτε και τα ρέστα?? Είστε αστείοι το λιγότερο και έχετε και θράσος. Δεν λέω το αγγούρι το τρώμε όλοι... Αλλά γιατί ρε φιλαράκι να μου γ!@# εμένα όλη τη ζωή?? Για ποιό λόγο εγώ πρέπει να παίρνω 500 ευρώ και να μην μπορώ να ζήσω? Γιατί να αρχίσω την ζωή μου σε ένα κράτος μπ$#^&*# που εσυ το κατάντισες έτσι? ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙς ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΠΕΙΣΟΥΝ ΠΑΛΙ?? Τα γιατί πολλά και η λύση μια. ΦΤΩΧΙΑ!
Τουλάχιστον εγώ πάω στο Σύνταγμα μπας και αλλάξει κάτι και είμαι με ψηλά το κεφάλι χωρίς να ντρέπομαι για τις επιλογές μου.
Τουλάχιστον εγώ θα ξέρω ότι με πηδάνε και θα τους πηδάω και εγώ αντί να τους ψηφίζω.
Είμαι σίγουρος ότι πολλοί νέοι είναι έτσι και ξέρω δυστυχώς ότι υπάρχουν νέοι οχι των 700 ευρώ αλλά των 700 χιλιάδων ευρώ όπως λένε που είναι η μόνη μας απειλή, γιατί κατάφερες και τους έπησες να γίνουν σαν εσένα..νεόπλουτοι 20άριδες...

Τουλάχιστον θα ξέρω ότι προσπάθησα να μην με γα... και δεν έγινα μέρος του σχεδίου τους.

Και όπως έλεγε και ο Άσιμος... "να μας συμπαθάτε αλλά τα κάνατε μπ*%$^#&"

---Η γενιά των 20άριδων----

edit by char

ταξιδιάρα ψυχή..
Vitara Virus
Raptorian
Άβαταρ μέλους
nick_89

Λάστιχα: General Grabber AT
Διάσταση ελαστικών: 285/70/ R17
Suspension: Fox Racing
cb: Ναι
Εργάτης: Όχι
Aka: Scotsman
Name: Νίκος

Επιστροφή στο Γενική συζήτηση

arahova Τετ Μάιος 07, 2025 9:33 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τετ Μάιος 07, 2025 7:50 am Η Ομαδική μας για την καλοκαιρινή κολεξιόν ανέβηκε
antonis1627 Τετ Μάιος 07, 2025 6:38 am Καλημέρα σας.
arahova Τρί Μάιος 06, 2025 10:53 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τρί Μάιος 06, 2025 6:06 am Καλημέρα σας.
antonis1627 Δευτ Μάιος 05, 2025 10:46 pm Γιορτάζουμε τα 17α γενέθλια μας στην Αγία Μαρίνα στην .
Nikola Tenv Δευτ Μάιος 05, 2025 10:39 am Καλημέρα , καλή εβδομάδα
arahova Δευτ Μάιος 05, 2025 10:28 am Καλημέρα σε όλους και καλή εβδομάδα.
antonis1627 Δευτ Μάιος 05, 2025 6:44 am Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα.
arahova Κυρ Μάιος 04, 2025 11:59 am Καλημέρα σε όλους και καλή Κυριακή.
antonis1627 Κυρ Μάιος 04, 2025 6:47 am Καλημέρα σας.
arahova Σάβ Μάιος 03, 2025 10:58 am Καλημέρα σε όλους και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Σάβ Μάιος 03, 2025 7:07 am Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα.
arahova Παρ Μάιος 02, 2025 10:41 am Καλημέρα σε όλους και καλό Π/Σ/Κ.
antonis1627 Παρ Μάιος 02, 2025 6:35 am Καλημέρα σας.
KonKalamata Πέμ Μάιος 01, 2025 2:24 pm Καλησπέρα και Καλή Πρωτομαγιά σε όλη την ομάδα!
Γιωργος ΗΛΙΑΣ Πέμ Μάιος 01, 2025 1:47 pm Καλή Πρωτομαγιά με πολλά χαμόγελα!!!
makis_V Πέμ Μάιος 01, 2025 9:59 am Καλημέρα και καλό μήνα !
arahova Πέμ Μάιος 01, 2025 9:40 am Καλημέρα σε όλους και καλό μήνα.
antonis1627 Πέμ Μάιος 01, 2025 7:22 am Καλημέρα σας και καλό μήνα.
arahova Τετ Απρ 30, 2025 9:36 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τετ Απρ 30, 2025 6:59 am Καλημέρα σας.
panagiotis1 Τρί Απρ 29, 2025 7:55 pm Θά ήθελα μια απάντηση αν θά έχει επιτυχία η συγκόλληση τού μπλοκ, αν κάποιος έχει κάνει κάτι αντίστοιχο.
arahova Τρί Απρ 29, 2025 10:54 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τρί Απρ 29, 2025 7:00 am Καλημέρα σας.
AJAX Chat © 2007 StarTrekGuide ? Updates every 5 Seconds

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 8 επισκέπτες