kfanis έγραψε:Θα ήθελα πριν απο όλα να πώ δυό λόγια.....
Η ζωή μερικές φορές, κρύβει κάποιες εκπλήξεις τόσο ευχάριστες, που χρήζουν κοινωνιολογικής ανάλυσης....
Υπάρχουν περιπτώσεις που καθόμαστε καμμιά φορά να πιούμε ενα καφέ μόνοι μας, απλά παρατηρώντας τους ανθρώπους γύρω μας, σκεπτόμενοι ποιοί νά'ναι, απο που κρατάει η σκούφια τους, και με τι να ασχολούνται....
Ποτέ δεν μπαίνουμε στον κόπο να προσπαθήσουμε να τους προσεγγίσουμε.....
Αυτοί οι άνθρωποι θα μπορούσαν να είναι, ο Γιώργος, ο Γιάννης, ο Αλέξανδρος, ο Πάρης, ο Πέτρος, ο Στέλιος, ο Μιχάλης και τα άλλα παιδιά......
Δηλαδή οι άνθρωποι που συνάντησα για πρώτη φορά στη ζωή μου προχτές και μας χάρισαν τα καλύτερά τους χαμόγελα και μια καρδιά ανοιχτή σαν τριαντάφυλο!!
Τέτοιες εμπειρίες μας κάνουν να αναθερωρούμε τις ανθρώπινες σχέσεις εντελώς!
Και φυσικά να αισθανόμαστε ΠΟΛΥ τυχεροί που έχουμε στα χέρια μας ενα δυνατό εργαλείο σαν και αυτό του club, το οποίο φέρνει ανθρώπους απο διαφορετικά μέρη της χώρας τόσο κοντά, που ξαφνικά μπαίνεις σε ένα δωμάτιο και σου φαίνονται όλοι τόσο οικείοι όσο και η οικογένειά σου!!
Τόσο ζεστοί που καταλαβαίνεις απο πρίν ΟΤΙ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΚΑΛΑ, ότι και να γίνει!!
Η εμπειρία αυτού του διημέρου ήταν τόσο δυνατή, που αποτυπώθηκε στο μυαλό για πάντα!
Οι εικόνες των δασών με τις οξυές στις πλαγιές του πανέμορφου και ιστορικού Πάικου........
Ο ήλιος που χανόταν κάτω απο τα πυκνά φύλλα τους, μέρα μεσημέρι!
Οι μυρωδιές του νοτισμένου εδάφους απο την σύντομη καταιγίδα του Σαββάτου....
Ο ήχος των πηγών με το παγωμένο νερό που μας ξεδιψούσαν στο δρόμο....
Τα τσιπουράκια και οι μεζέδες στα καπώ των αυτοκινήτων με τους τάκους... μαζί με τα σχόλια που προκαλούσαν γέλια μέχρι δακρύων...
Το ήσυχο και πανέμορφο χωριό των Λιβαδιών που μας φιλοξένησε....
Η διαρκείας 1,5 ώρας πεζοπορία, που κάναμε στις 12 τη νύχτα με τον Αγραφιώτη το Σάββατο βράδυ ακούγοντας τα βατράχια στη λίμνη....
Η λασποδιαδρομή της Κυριακής.....
Οι ιδιοκατασκευές με κονσέρβες απο γίγαντες!!
Η ξάπλα για 10 λεπτά κάτω απο μια βελανιδιά, πάνω στο χορτάρι...
Η λίμνη και οι καταρράκτες στον Σκρά....
Μά πάνω απο όλα η παρέα!!
Η παρέα που ήταν εντελώς απελευθερωμένη απο κοινωνικές αναστολές, με αποτέλεσμα κάθε στιγμή μαζί της να αξίζει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ!!!
Ήταν τιμή μας που εκδράμαμε μαζί σας!!
Στον Γιώργο MKB...
Tέτοιος άνθρωπος έξω καρδιά είναι απόκτημα για το club!!
Στον Ηaritzoni!!
Aν δεν μας πείς σε ποιόν ανοίκει το σώβρακο θα υπάρξουν συνέπειες!!
Στον Βασίλη BALATO...
Eίσαι γάτος!! Με το "μαμά ύψους" diesel... Δεν κώλωσες πουθενά!
Στον Γιώργο VARKARI....
Γιατρέ μου χάρηκα πάρα πολύ που ήσουν μαζί μας έστω και την μία μέρα...
Στον Κώστα τον πατριώτη'μ.....vitara-gas
Κώστα μου με έσωσες με το "αγίασμα" που έφερες απο την πατρίδα!!! Με το καλό να τα πούμε και στα Τζουμέρκα...
Στον Μιχάλη mad4mud.....
Kαταπληκτικό παλικάρι!! Και οι δασολογικές του γνώσεις πολύ χρήσιμες!! Ξεκίνα την σπορά!!!
Τον Στέλιο STELTAN.....
Φίλε έχεις το μουστάκι, που χαμογελάς και λάμπει το πρόσωπό σου!!!
Στον Πέτρο skier78.....
Πέτρο μου πάλι καλά που ήξερες την καβάτζα στους καταρράκτες γιατί αλλιώς ακόμα θα ανεβαίναμε απο το μονοπάτι!!!
Στον Πάρη parisg......
Eσένα μου φαίνεται θα σε "κλέψω" να σε φέρω μόνιμα πιο κοντά μου..... ΔΕΝ ΓΛΥΤΩΝΕΙΣ ΣΕ ΛΕΩ!!!
Όσο για τις μαστοριές..RESPECT!!!
Στο Καστοριανό μίνγκ Αλέξανδρο SIAL....
Aυτά που οργανώνεις εκεί πάνω φίλε, είναι γιατριά για πονεμένα μάτια. Και μας κάνουν να κλαίμε με μαύρο δάκρυ όταν δεν μπορούμε να ακολουθήσουμε!!
Να είσαι πάντα καλά, να μας οδηγείς σε Βόρεια μιονοπάτια!!
Στον Σταμάτη.....
Καλά ρε Σταμάτη.... δεν ήξερες, δεν ρώταγες;;; Που ανέβηκες με εμάς τους πειραχτήριδες εκεί πάνω;;;
Στον Βασίλη vasilisk....
H φωνή στο cb ήταν.... vasilisk!! Eποχούμενες εγκαταστάσεις και μια σταγόνα Coco Channel No5...MONO!!!
Στον Αγραφιώτη dpol, τον οδηγό-συνοδηγό μου......
Παλικάρι μου, πήγαινα μαζί σου ακόμα και 30 ώρες πορεία!!!
Όσο για το ροχαλητό του προιστορικού Μεγαλόδοντα.... NO COMMENT!!!!
Τέλος να δώσω τους χαιρετισμούς μας στις καταπληκτικές κυρίες σας, που ακολούθησαν με υπομονή τους βαρβάρους και γενικότερα τις υπέροχες οικογένειές σας!!
Ελπίζω να ξανανταμώσουμε σύντομα όλοι μαζί!!
Θα συνεχίσω με το φωτορεπορτάζ..το βράδυ!!
Τον Δημήτρη και τον Βασίλη τους γνώριζα και από άλλες εκδρομές και ξέρω τι διαμάντια παιδιά είναι, χάρηκα πολύ που γνώρισα και τον Σταμάτη, τον Φάνη τον είχα συναντήσει κανα 2 φορές στο παρελθόν και είχαμε μιλήσει με πμ αλλά για πρώτη φορά πήγαμε εκδρομή μαζί.
Φάνη φιλαράκι όλα όσα γράφεις παραπάνω με συγκίνησαν και είναι ουσιαστικά η βάση της ύπαρξης αυτού του club. Σε μια εκδρομή ενός Σαββατοκύριακου βρέθηκαν άτομα από Αθήνα, από Άρτα , από Γρεβενά, από Καστοριά, από Βέροια, από Θεσσαλονίκη και πέρασαν ένα καταπληκτικό τριήμερο αποτελεί μια τεράστια επιτυχία. Χαίρομαι που σας γνώρισα, χαίρομαι που αποτελώ μέλος αυτού του club.
Τις παραστάσεις από την εκδρομή τις κουβαλούσα και την Δευτέρα στη δουλειά και θα μείνουν χαραγμένες βαθιά στο μυαλό, η ψυχική πληρότητα και οι γεμάτες μπαταρίες θα με συντροφεύουν μέχρι την επόμενη εκδρομή.
Αιτία της ενασχόλησης μου με το βουνό είναι της όρασης μου η ανάγκη, που ζητεί να εξαντλεί τον ορίζοντα, προκειμένου να θρέψει με εικόνες, οσμές και ποικιλία χρωμάτων και σχημάτων τον αχόρταγο εγκέφαλο μου.