Εγώ,φίλε Τάκη,όπως και ο Γιώργος(Καλιακούδας)αλλά και το 80% και πλέον των Ελλήνων κοιτάμε κάθε πρωί στον καθρέφτη και βλέπουμε τον εαυτό μας πεντακάθαρο.Οι πολιτικές επιλογές του κόσμου έγιναν με βάσει το "μενού",δηλ. αν πάει κάποιος σ΄ένα εστιατόριο και τον υποχρεώσουν να διαλέξει ανάμεσα σε ένα πιάτο με υδροκυάνιο και ένα με παράθειο θα του χρεώσουμε τον θάνατο,αφού δεν είχε άλλη επιλογή,ή ΝΔ θα διαλεγε ή ΠΑΣΟΚ τι να έκανε δηλαδή?
Το καθεστώς των αυθαιρέτων είναι καθρέπτης του κράτους.Δηλ.όταν το κράτος αργεί να επεκτείνει τα σχέδια πόλεων τότε ο πολίτης θα αυθαιρετήσει,πως αλλιώς θα ικανοποιήση τις οικιστικές του ανάγκες?Οσο για τα λαδώματα,δεν είναι επιλογή του πολιτη είναι η πολυνομία που δείνει την δυνατότητα στον υπάλληλο να δώσει την ερμηνεία που θέλει,άλλως θα πληρώσεις για να το ερμηνεύσει όπως σε βολεύει,δεν νομίζω να φταίμε εμείς για την πολυνομία?
Για την βελτίωση της ποιότητας ζωής μέσω των δανείων που πρόσφεραν αφειδώς οι τράπεζες,με τηλεφωνήματα και παραπλανητικές διαφημίσεις φταίει ο απονήρευτος πολίτης ή το κράτος με τα αρμόδια όργανα που έπρεπε να βάλουν φραγμό στην παραπλάνηση του κόσμου?
Στο μόνο που έχεις δίκιο είναι στην φοροδιαφυγή η οποια πράγματι πρέπει να περιοριστεί αλλά και πάλι για το κατάντημά μας δεν φταίει αυτή.
Πριν λίγο διάβαζα για την υπόθεση του Ακη στην Βουλή,το "αμείλικτο" ΣΔΟΕ σε συνεργασία με κάποιους βουλευτές τον βγάζουν λάδι.Φταίω εγώ και γι΄αυτό?
Φίλε Τάκη δεν φταίω εγώ ούτε εσύ ουτε ο κόσμος,πρέπει όμως εσπευσμένα να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε.
Φιλικά Γιωργος.