ΘΟΡΥΒΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ!!!

Re: ΘΟΡΥΒΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ!!!

Δημοσίευσηαπό Επισκέπτης » Σάβ Μαρ 12, 2011 1:52 pm

zaxarias έγραψε:τωρα οσο για το θεμα με τις ζαμφορ τι εκανα επιασα και τις εβγαλα επιασα και εκοψα ενα κοματι λαστιχο οπως ειχε κανει ενας φιλος αλλα εγω επιασα και καλυψα ολοι τη ζαμφορ γυρω γυρω δεν αφησα χιλιοστο καλο σφυξιμο και δεν ακουγεται τιποτα μετα το drf που νομιζω οτι βρηκα μια ακρη νομιζω οτι και κατι εγινε και εδω και πρωχοραμε

Ωραίος Ζαχαρία ! Το θέμα είναι όμως ότι δεν προέρχονται όλοι οι θόρυβοι από τα λαστιχάκια της ζανφορ . Στο δικό μου για παράδειγμα , μετά από πού ψάξιμο διαπίστωσα ότι οι τριγμοί μου στο εμπρόσθιο σύστημα προέρχονται κατά πάσα πιθανότητα από τα σινεμπλοκ των ψαλιδιών και από το υποπλαίσιο .
Όταν ανοίξει λίγο ο καιρός θα συνεχίσω να το ψάχνω και πιστεύω να φτάσω στη λύση του προβλήματος ...
Επισκέπτης

Δημοσίευσηαπό zaxarias » Σάβ Μαρ 12, 2011 6:37 pm

Απο τι εχω καταλαβει εσυ μου μιλας για τριγμους εγω ακουγα εναν θοριβο σαν ντουκ ντουκ σαν κουφιο θοριβο με τα λαστιχα που εβαλα σταματησε αν μπορεσω θα βαλω και φωτογραφια καποια στιγμη
ΖΑΧΑΡΙΑΣ
zaxarias
4x4 Regular member
4x4 Regular member

cb: Όχι
Name: ζαχαριας

Δημοσίευσηαπό zaxarias » Σάβ Μαρ 12, 2011 6:42 pm

α και ξεχασα να σου πω σινεμλοκ και τα λοιπα τα ειχα αλλαξει αλλα δεν εγινε τιποτα μην κουραζεσαι αδικα
ΖΑΧΑΡΙΑΣ
zaxarias
4x4 Regular member
4x4 Regular member

Name: ζαχαριας

Δημοσίευσηαπό kostas45 » Τρί Μάιος 03, 2011 8:51 am

Καλημέρα και Χρόνια Πολλά
Μετά από ψάξιμο και ο κραδασμός που άκουγα εγώ εξαφανίστηκε με την αλλαγή για δεύτερη φορά των ζαμφόρ. Έχουν φέρει ενισχυμένα λάστιχα. Άψογη συμπεριφορά του Συνεργείου Σαραντόπουλος στο Παγκράτι. Ασχολήθηκε και ο ίδιος με το θέμα. Ένας νέος υπάλληλος μηχανικός (ο Κώστας) πολύ έμπειρος μου εξήγησε γιατί ακούγοντας ο κραδασμός αυτός.
Από την μάνα τα ζαμφόρ απέχουν 3 περίπου χιλιοστά ένα τα τον έναν άξονα, ενώ τα άλλα που έβαλε απέχουν 10, για αυτό σε κάθε λακκούβα η κακοτυχία του δρόμου ακούγετε ο κραδασμός.
Την Παρασκευή το παρέλαβα το αμάξι και Σαβ-Κύριακο το δοκίμαζα παντού. Όλα καλά
kostas45
4x4 Regular member
4x4 Regular member

Δημοσίευσηαπό DENNISLA » Τρί Μάιος 03, 2011 11:53 am

kostas45 έγραψε:Καλημέρα και Χρόνια Πολλά
Μετά από ψάξιμο και ο κραδασμός που άκουγα εγώ εξαφανίστηκε με την αλλαγή για δεύτερη φορά των ζαμφόρ. Έχουν φέρει ενισχυμένα λάστιχα. Άψογη συμπεριφορά του Συνεργείου Σαραντόπουλος στο Παγκράτι. Ασχολήθηκε και ο ίδιος με το θέμα. Ένας νέος υπάλληλος μηχανικός (ο Κώστας) πολύ έμπειρος μου εξήγησε γιατί ακούγοντας ο κραδασμός αυτός.
Από την μάνα τα ζαμφόρ απέχουν 3 περίπου χιλιοστά ένα τα τον έναν άξονα, ενώ τα άλλα που έβαλε απέχουν 10, για αυτό σε κάθε λακκούβα η κακοτυχία του δρόμου ακούγετε ο κραδασμός.
Την Παρασκευή το παρέλαβα το αμάξι και Σαβ-Κύριακο το δοκίμαζα παντού. Όλα καλά

o θορυβος που εσυ ακουγες ηταν μεταλικος?? κ σε ποιο οδοστρωμα το ακουγες?? για εξηγησε παλι λιγο με τα χιλιοστα γιατι δεν καταλαβα τι λες
ΑΡΓΑ ΒΑΔΙΖΩ ΖΩΗ ΚΕΡΔΙΖΩ!!!!
Άβαταρ μέλους
DENNISLA
Vitaraclub Platinum Member

Λάστιχα: Kobra + Geo A/T
Διάσταση ελαστικών: 205/80/16-225/65/17
Suspension: MAD+KYB+3,5cm
cb: Ναι
Aka: Troooolllllllll
Name: DENNIS

Δημοσίευσηαπό 4troxos » Τρί Μάιος 03, 2011 6:25 pm

Προφανώς υπαρχει καποιος τζογος...
viewtopic.php?f=8&t=7669&start=135

Και για αυτο ανάφερα και εγω τα πιο μεγαλα που μειωνουν τον τζογο.
viewtopic.php?f=8&t=7669&start=75
03/08,5D,full extra,esp/tcs,Ποδιές XMC,lift +2",cruise control,
Φιλτρο αερος K&N , kenwood 7200,Nuvicam ,κοτσαδορος απ/νος,
λασπ/ρες,parktronic, rear view camera, σποτάκια ,προστ/κα πλαινα,
alarm,ανεμοθ/στες, μπαγαζιέρα ορφ,7-8 lit/100km.
Άβαταρ μέλους
4troxos

Λάστιχα: COOPER AT3-sport2
Διάσταση ελαστικών: 225/75/16
Suspension: MAD
Εργάτης: Όχι
Name: Χρήστος

Δημοσίευσηαπό kostas45 » Τρί Μάιος 03, 2011 9:22 pm

Καλησπέρα σε όλους
Ναι ήταν μεταλλικός κραδασμός, στα πόδια του οδηγού ή του συνοδηγού, από την μεριά που ήταν η λακκούβα ας πούμε.
Δεν ξέρω πολλά για τα μηχανικά μέρη του αυτοκινήτου, αν στο σηκωμένο αμάξι δείτε τα λάστιχα ζαμφόρ, θα προσέξετε – εκεί που τελειώνει το λάστιχο αυτό που είναι σαν ροδέλα, απέχει από έναν άξονα περίπου 3 χλ. Πάρτε τηλ. στο συνεργείο του Παγκρατίου 210 72 44 168, ζητήστε το παιδί που λέγετε Κώστα και ρωτήστε τη άλλαξε στο Grand Vitara που είχε επανειλημμένα πρόβλημα με το κραδασμό και μου αλλάξανε όλο το μπροστινό σύστημα, αμορτισέρ, βάσεις και άλλα. Σήμερα το πήρα τηλ. να τον ευχαριστήσω και να του πω ότι το αμάξι είναι οκ.
kostas45
4x4 Regular member
4x4 Regular member

Δημοσίευσηαπό Επισκέπτης » Πέμ Μάιος 05, 2011 4:08 pm

Δεν ελπίζω να βρούμε ποτέ άκρη με αυτούς τους θορύβους ... Είναι πολλοί και διαφορετικοί και από διαφορετικές αιτίες προερχόμενοι ... :? :? :?
Επισκέπτης

Δημοσίευσηαπό Vasilis » Πέμ Μάιος 05, 2011 11:03 pm

ZΗΡΕΙΑ έγραψε:Δεν ελπίζω να βρούμε ποτέ άκρη με αυτούς τους θορύβους ... Είναι πολλοί και διαφορετικοί και από διαφορετικές αιτίες προερχόμενοι ... :? :? :?

Μας την εχουν πεσει απο παντου αλλα εμεις εχουμε.................καλο ηχοσυστημα! :lol: :lol:
ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΩΡΑΙΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ
Άβαταρ μέλους
Vasilis

Aka: Ρουλετακιας-Ζαρακιας-Texakias
Name: ΒΑΣΙΛΗΣ

Δημοσίευσηαπό Γιώργος Αλεξίου » Παρ Μάιος 06, 2011 8:53 am

Το μόνο που μπορώ να προσθέσω και γω πάνω σε αυτό το θέμα είναι ότι αυτό το πρόβλημα το είχα και εγώ άκουγα ορισμένους τριγμούς από το μπροστινό σύστημα ανάρτησης.
Αυτό που έκανα και τελικά είδα αποτέλεσμα ήταν να πάρω καλό σπρειτ σιλικόνης και να ρίξω στα ζαμφορ και στα τοπ μαουντ .
Τα τοπ μαουντ ανιξα την πλαστική τάπα που έχει και έριξα μέσα και γύρο γύρο από τις τρυπούλες ,το αποτέλεσμα ειταν αυτοί οι τριγμοί που είχα να εξαφανιστούν ,βαιβεα μπορώ να πω και το τονίζω οτι δεν είμαι σίγουρος αν έκανα καλά επιδει δεν ξέρω αν κάνει αφτο που έκανα . :roll:
Πάντως όλα μέχρι τώρα δείχνουν καλά και χωρίς θορύβους . Ξαναλέω δεν ξέρω εάν αυτό που έκανα είναι σωστό. :roll:
Άβαταρ μέλους
Γιώργος Αλεξίου
4x4 All Terrain member
4x4 All Terrain member

Λάστιχα: Geolandar ΑΤ ΙI
Suspension: King Springs&KYB
Name: ΓΙΩΡΓΟΣ

Δημοσίευσηαπό Mastergunner » Παρ Μάιος 06, 2011 9:06 am

Γιώργος Αλεξίου έγραψε:Το μόνο που μπορώ να προσθέσω και γω πάνω σε αυτό το θέμα είναι ότι αυτό το πρόβλημα το είχα και εγώ άκουγα ορισμένους τριγμούς από το μπροστινό σύστημα ανάρτησης.
Αυτό που έκανα και τελικά είδα αποτέλεσμα ήταν να πάρω καλό σπρειτ σιλικόνης και να ρίξω στα ζαμφορ και στα τοπ μαουντ .
Τα τοπ μαουντ ανιξα την πλαστική τάπα που έχει και έριξα μέσα και γύρο γύρο από τις τρυπούλες ,το αποτέλεσμα ειταν αυτοί οι τριγμοί που είχα να εξαφανιστούν ,βαιβεα μπορώ να πω και το τονίζω οτι δεν είμαι σίγουρος αν έκανα καλά επιδει δεν ξέρω αν κάνει αφτο που έκανα . :roll:
Πάντως όλα μέχρι τώρα δείχνουν καλά και χωρίς θορύβους . Ξαναλέω δεν ξέρω εάν αυτό που έκανα είναι σωστό. :roll:

Και πολύ καλά έκανες Γιώργη!!!Το πέρασμα μέσα απο νερά,λάσπες κτλ συσσωρεύει υγρασία και σκόνη μεταξύ της ζαμφόρ και του σιλεντμπλόκ με αποτέλεσμα κατα τη λειτουργεία της πρώτης να υπάρχει τριγμός λόγο του οτι το ελαστικό σιλεντμπλόκ δεν λιπαίνεται.Με το σπρέυ σιλικόνης καθάρισες αυτά τα υπολύματα και δημιουργησες μια τεχνική λίπανση μεταξύ ζαμφόρ και σιλεντμπλόκ.Γνώμη μου είναι να το συνεχίσεις :wink:
Κλείσε μέσα σου την Ελλάδα και θα νιώσεις κάθε είδους μεγαλείο

Ένας για Ολους και Όλοι για Έναν (Vitara Club)
Άβαταρ μέλους
Mastergunner

Λάστιχα: FULDA TRAMP 4x4
Suspension: Calmini 3''/OΜΕ
Name: Γιώργος

Δημοσίευσηαπό Γιώργος Αλεξίου » Σάβ Μάιος 07, 2011 1:00 pm

Mastergunner έγραψε:
Γιώργος Αλεξίου έγραψε:Το μόνο που μπορώ να προσθέσω και γω πάνω σε αυτό το θέμα είναι ότι αυτό το πρόβλημα το είχα και εγώ άκουγα ορισμένους τριγμούς από το μπροστινό σύστημα ανάρτησης.

Και πολύ καλά έκανες Γιώργη!!!Το πέρασμα μέσα απο νερά,λάσπες κτλ συσσωρεύει υγρασία και σκόνη μεταξύ της ζαμφόρ και του σιλεντμπλόκ με αποτέλεσμα κατα τη λειτουργεία της πρώτης να υπάρχει τριγμός λόγο του οτι το ελαστικό σιλεντμπλόκ δεν λιπαίνεται.Με το σπρέυ σιλικόνης καθάρισες αυτά τα υπολύματα και δημιουργησες μια τεχνική λίπανση μεταξύ ζαμφόρ και σιλεντμπλόκ.Γνώμη μου είναι να το συνεχίσεις :wink:

Άρε φίλε να σε καλά σε ευχαριστώ πολύ :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:
Άβαταρ μέλους
Γιώργος Αλεξίου
4x4 All Terrain member
4x4 All Terrain member

Λάστιχα: Geolandar ΑΤ ΙI
Suspension: King Springs&KYB
Name: ΓΙΩΡΓΟΣ

Δημοσίευσηαπό vkarapa » Δευτ Ιούλ 11, 2011 11:49 pm

το προβλημα δεν ειναι στα ζανφορ. το προβλημα ειναι στις βασεις των αμορτεσερ και στο λαστιχο του υδραυλικου
NGV 01/09 2000cc JLX MCS KENWOOD 5240BT,XENON
Άβαταρ μέλους
vkarapa
4x4 Regular member
4x4 Regular member

Δημοσίευσηαπό Επισκέπτης » Τρί Ιούλ 12, 2011 4:11 pm

vkarapa έγραψε:το προβλημα δεν ειναι στα ζανφορ. το προβλημα ειναι στις βασεις των αμορτεσερ και στο λαστιχο του υδραυλικου

Για εξήγησέ τα μας λίγο ! Ποιές βάσεις ? Τα topmounts εννοείς ? Και ποιό λάστιχο του υδραυλικού ? :think:
Επισκέπτης

Δημοσίευσηαπό DENNISLA » Τρί Ιούλ 12, 2011 7:54 pm

Λοιπον βρηκα το προβλημα για την δικια μου περιπτωση (θελω να ελπιζω) :dance: :dance: .Σε ελεγχο με δοκιμαστικη εκτος δρομου ο τεχνικος απεφανθει οτι ο θορυβος προερχεται απο τον σωληνα του τιμονιου!!!??? ποιον?? τον σωληνα του τιμονιου κ πως αρκετα μοντελα το εχουν παρουσιασει αυτο....για το ανταλακτικο εγινε παραγγελια κ αναμενω.............ευελπιστω να ειναι αυτο κ να μην ειναι τιποτα αλλο
ΑΡΓΑ ΒΑΔΙΖΩ ΖΩΗ ΚΕΡΔΙΖΩ!!!!
Άβαταρ μέλους
DENNISLA

Λάστιχα: Kobra + Geo A/T
Διάσταση ελαστικών: 205/80/16-225/65/17
Suspension: MAD+KYB+3,5cm
Aka: Troooolllllllll
Name: DENNIS

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Μηχανολογικά/Ηλεκτρολογικά

antonis1627 Πέμ Μάιος 01, 2025 7:22 am Καλημέρα σας και καλό μήνα.
arahova Τετ Απρ 30, 2025 9:36 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τετ Απρ 30, 2025 6:59 am Καλημέρα σας.
panagiotis1 Τρί Απρ 29, 2025 7:55 pm Θά ήθελα μια απάντηση αν θά έχει επιτυχία η συγκόλληση τού μπλοκ, αν κάποιος έχει κάνει κάτι αντίστοιχο.
arahova Τρί Απρ 29, 2025 10:54 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τρί Απρ 29, 2025 7:00 am Καλημέρα σας.
ΣΤΑΥΡΟΣ Δευτ Απρ 28, 2025 7:52 pm Γιορτάζουμε τα 17α γενέθλια μας στην Αγία Μαρίνα στην .
arahova Δευτ Απρ 28, 2025 11:18 am Καλημέρα σε όλους και καλή εβδομάδα.
antonis1627 Δευτ Απρ 28, 2025 6:28 am Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα.
arahova Κυρ Απρ 27, 2025 10:49 am Καλημέρα σε όλους και καλή Κυριακή.
antonis1627 Κυρ Απρ 27, 2025 7:17 am Καλημέρα σας
arahova Σάβ Απρ 26, 2025 9:01 am Καλημέρα σε όλους και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Σάβ Απρ 26, 2025 7:25 am Καλημέρα σας και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Παρ Απρ 25, 2025 1:45 pm Τετάρτη 30-4-2025 πάμε για καφεδάκι στον
arahova Παρ Απρ 25, 2025 8:49 am Καλημέρα σε όλους και καλο Π/Σ/Κ.
antonis1627 Παρ Απρ 25, 2025 6:30 am Καλημέρα σας.
arahova Πέμ Απρ 24, 2025 2:36 pm Καλησπέρα σε όλους.
antonis1627 Πέμ Απρ 24, 2025 6:25 am Καλημέρα σας.
arahova Τετ Απρ 23, 2025 5:39 pm Καλησπέρα σε όλους.
antonis1627 Τετ Απρ 23, 2025 6:46 am Καλημέρα σας.
antonis1627 Τρί Απρ 22, 2025 6:33 am Καλημέρα σας.
Γιώργος Κατσαμάκας Δευτ Απρ 21, 2025 8:55 pm Καλησπέρα και καλή εβδομάδα σε όλες και όλους! Χριστός Ανέστη!
arahova Δευτ Απρ 21, 2025 3:22 pm Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά σε όλους.
antonis1627 Δευτ Απρ 21, 2025 7:46 am Γιορτάζουμε τα 17α γενέθλια μας στην Αγία Μαρίνα στην .
antonis1627 Δευτ Απρ 21, 2025 6:51 am Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα.
AJAX Chat © 2007 StarTrekGuide ? Updates every 5 Seconds

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 9 επισκέπτες