haritak έγραψε:Για το esp δε νομίζω να έχει σχέση ο κινητήρας, οπότε δεν το θεωρώ πρόβλημα του Diesel.
.
+1 Αυτό θα μπορούσε να το πάθει και το 2.0 και 2.4 και όλες οι εκδόσεις.
gmak έγραψε:εχω που φωναζω απο το 2007 οταν πρωτοπηρα το 1,9 για την τεραστια διαφορα που εχουν τα αυτοκινητα μεταξυ τους...
αλλος 380 αυτονομια αλλος 520 αλλος 740 απο 7/100 εως 10-11/100....δεν ειναι περιεργο γιατι δεν το μελεταμε λιγακι?
Εμένα πάντως μέγιστο βγάζει γύρω στα 580km...
voreia έγραψε: Τελευταιο το dpf, δεν αναβει το δικο του λαμπακι αλλα αυτο που ειναι ενα τετραγωνο με μια αντισταση μεσα και ειναι πορτοκαλι (αν αναψει κοκκινο το αμαξι πεφτει σε ασφαλη οδηγηση) το δικο μου αναβει σχεδον μονιμα και παντα πορτοκαλι, στο μηχανιμα βγαζει οτι ειναι ο τριτος αισθητηρας του dpf (κοντα στην τουρμπινα). Εδω το πειραμα το εκανε ο φιλος Σταυρος που το δικο του τον εριχνε και σε ασφαλη οδηγηση. Βλαβη η ιδια με την δικια μου, αλλαζει αισθητηρα (150 η 250 ευρω δεν θυμαμαι) ολα καλα για 15 μερες και μετα παλι λαμπακι αλλα τωρα μονο πορτοκαλι

Εγω οπως ειπα θα παω να το βγαλω γιατι δεν εχω σκοπο να μοιραζω λεφτα σε αισθητηρες μιας και απο οσα διαβασα γενικα επι του θεματος σε ξενα κυριος forum ειναι ενα προβλημα που η αντιπροσωπεια δεν βγαζει ακρη λογο του οτι το συγκεκριμενο λαμπακι αναβει για 20 διαφορετικες βλαβες χωρις να δειχνει με ακριβεια το προβλημα.
Έχω την εντύπωση ότι τα λαμπάκια αυτά ανάβουν μόνο πορτοκαλί και όχι και κόκκινα. Εξάλλου δεν το αναφέρει και πουθενά στο manual. Ναι, σε άλλα αυτοκίνητα, πιθανόν να ανάβουν και κόκκινο όταν το πρόβλημα γίνει πιο σοβαρό! Εμένα που είχε μόνιμο πρόβλημα και το DPF ήταν τελείως κατεστραμμένο, απλά άναβε συνέχεια! Ποτέ δεν έγινε κόκκινο. Η καλύτερη λύση είναι να το βγάλεις και θα βρεις την υγειά σου!
Για τον εγκέφαλο του esp, ψάχνε και για τρακαρισμένα NGV, όχι μόνο Diesel, λογικά σε όλα είναι ίδιος, έτσι δεν είναι?
Καλορίζικο το Jimny, είμαι σίγουρος πως θα το ευχαριστηθείς!!

Υ.Γ: Πόσα χιλιόμετρα έχεις κάνει και σου έχει βγάλει αυτά τα προβλήματα?