Αφού έχεις γνήσιο χάρτη σε SD (προφανώς) είναι κλειδωμένος, δηλαδή το αρχείο του χάρτη είναι μέσα σε φάκελο Garmin και είναι το gmapsupp.img και το συνοδευτικό του (το κλείδωμα δηλαδή) είναι το gmapsupp.unl (στο οποίο ανοίγοντάς το με το notepad, βλέπεις τον 25ψήφιο κωδικό κλειδώματος).
Για να καταλάβεις, πως γίνεται το "κλείδωμα" και το "πάντρεμα" με το μηχάνημά σου.... Χρησιμοποιούν ένα πρόγραμμα στο οποίο του δηλώνεις το UnitID του Kenwood σου και αυτό "γενναέι" τον 25ψήφιο κωδικό και η διαδικασία αυτή γίνεται μία μόνο φορά προφανώς από αυτόν που σου πουλάει τον χάρτη...
Θυμάσαι να έγινε κάτι τέτοιο όταν τον αγόρασες τον χάρτη? Πέσανε πάνω στο Kenwood να "δούν" τίποτα στοιχεία του, πριν σου παραδώσουν την κάρτα?
Το ότι είναι λοιπόν κλειδωμένος, σημαίνει ότι ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ το δικαίωμα ούτε καν να μεταφέρεις τα 2 αυτά αρχεία σε άλλη κάρτα SD. Αυτό στο είπε ο Σκορδίλης? και ΠΡΟΦΑΝΩΣ σε αντεγραμένη κάρτα, δεν δουλεύει ούτε και το update
Το είχα ανακαλύψει αυτό, όταν είχα πρωτοπάρει τον AutoDrive και σκέφτηκα να το κάνω ένα copy σε μία άλλη κάρτα για να την έχω backup.
Δοκιμάζοντάς την όμως (την backup κάρτα στο Garmin μου) ανακάλυψα ότι έβλεπε κλειδωμένο χάρτη τον οποίο δεν τον φόρτωνε βγάζοντάς μου αντίστοιχο μήνυμα.
Σαν να πάρω δηλαδή την δική σου κάρτα και να την βάλω στο δικό μου Garmin.
Λύση βρήκα

και μάλιστα η λύση αυτή, όχι μόνο με αφήνει να κάνω backup σε άλλη κάρτα (φυσικά κανονικότατα updated) αλλά και να μεταφέρω το σετ των 2 αρχείων μέσα στην εσωτερική μνήμη του GPS ώστε να μπορώ να χρησιμοποιήσω την κάρτα SD για να βάλω και άλλον έναν χάρτη. Και εννοείται ότι κάνω κανονικά Update
Στα λέω όλα αυτά, για να σκεφτείς το εξής:
1. Μήπως αντέγραψες την παλιά σου SD (1.97) σε άλλη, πριν προσπαθήσεις να κάνεις update?
2. Μήπως σου χάλασε η κάρτα SD, βάζοντάς την κοντά σε κανένα ηχείο και απομαγνητίστηκε?
3. Μήπως κάποια στιγμή, προσπάθησες (έχοντας την γνήσια κάρτα SD εκτός του μηχανήματος) να βάλεις κανέναν σπασμένο άλλον χάρτη και στράβωσε το μηχάνημά σου? Να ξέρεις, ότι όταν βάζεις στο Kenwood πρώτη φορά κάρτα SD που περιέχει το "κλείδωμα" (το gmapsupp.unl δηλαδή) το μηχάνημα βλέπει χάρτη που συνοδεύεται από τέτοιο αρχείο και ζητάς να του περάσεις με το χέρι τον 25ψήφιο κωδικό που έχει μέσα το gmapsupp.unl και στην ουσία "περνάει" κάπου μέσα του το Kenwood τον κωδικό αυτό.
Αν δεν έχει γίνει τίποτα από τα παραπάνω και είσαι αγνός σαν λευκή περιστέρα, προτείνω το εξής: Να πας στον Σκορδίλη με την κάρτα και το αμάξι σου, (έχοντας βγάλει από το Kenwood το μαγικό καλώδιο USB) και να το δουν επί τόπου
