Άκουσα χαρακτηρισμούς του στυλ "βάρβαρε , άτιμε , θα σε διαγράψω " και άλλα σχετικά !
Χωρίς να σχολιάσω τα παραπάνω , μέρες που είναι ...

τα αντιπαρέρχομαι και προχωρώ στην περιγραφή των γεγονότων και στη λύση του γρίφου ...
Μετά την τοποθέτηση των προσθηκών , πήγα για ευθυγράμμιση !
Από εδώ αρχίζει η περιπέτεια .
Τοποθετήθηκαν στο αμάξι όλα τα σχετικά εξαρτήματα της ευθυγράμμισης , μεταξύ των οποίων και αυτό που κρατάει το τιμόνι στην ευθεία
και πατάει το φρένο .
Ενώ οι πίσω τροχοί ήρθαν πολύ εύκολα σε όλες τις ρυθμίσεις τους , με τους εμπρόσθιους υπήρχε θέμα , οπότε χρειάστηκε αρκετός χρόνος και εργασία μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία.
Επίσης παράλληλα με το δικό μου αμάξι , ο τεχνικός εργαζόταν και σε άλλο το οποίο είχε τοποθετήσει στον εγκέφαλο για να βρει μία βλάβη.
Σε όλο αυτό το διάστημα λοιπόν της μίας ώρας που το αμάξι μου ήταν στην ευθυγράμμιση και μέχρι αυτή να ολοκληρωθεί , τι γινόταν ???
Ήταν πατημένο το πεντάλ του φρένου , οπότε άναβαν τα πίσω φώτα του . Αποτέλεσμα λοιπόν αυτής της παρατεταμένης λειτουργίας των φώτων των φρένων , ήταν να υπερθερμανθεί η ασφάλειά τους , να λιώσει και να καεί .
Φεύγω λοιπόν από το συνεργείο , μη γνωρίζοντας ότι τα φώτα των φρένων δεν ανάβουν και πάω σπίτι ...
Μετά από μία εβδομάδα περίπου και συγκεκριμένα χθες , χρειάστηκα το αργό για να ρυμουλκήσω σε μεγάλη ανηφόρα , μπαγκαζιέρα με καυσόξυλα .
Πάω λοιπόν ο ευτυχής κάτοχος τετρακίνητου με αργό να ενεργοποιήσω το βοηθητικό κιβώτιο , αλλά αυτό τίποτα ......
Ξεκινάει η περιπέτεια της αναζήτησης του προβλήματος .
Έψαξα τα πάντα ... το άναψα , το έσβησα μήπως είχε κολλήσει , για να κάνει reset αλλά τίποτα ! Beep beep beep και το αργό ... αγρόν ηγόραζε
Φτάνω λοιπόν να επικαλεστώ την βοήθεια του manual , μήπως πάρω από εκεί καμία ιδέα , και κολλάει το μυαλό μου στην επισήμανση για πάτημα του φρένου και του συμπλέκτη.
Πάω λοιπόν πάλι στο αμάξι , βγάζω το καπάκι κάτω από το τιμόνι και αρχίζω το ψάξιμο .
Πατάω λοιπόν το φρένο να δω αν κάνει το κλικ ο διακόπτης του πεντάλ και το ακούω μια χαρά . Εκεί πέφτει το μάτι μου στο δέντρο πίσω από το αμάξι που πάντα φωτιζόταν όταν πάταγα φρένο και το βλέπω σκοτεινό ...

Αρχίζω να ψάχνομαι τώρα γιατί δεν ανάβουν τα φώτα των φρένων ...
Βγάζω τον διακόπτη του πεντάλ , τον λύνω και τσεκάρω τις πλατίνες του ! Μια χαρά πεντακάθαρες ...
Τον βάζω στην θέση του και ψάχνω την ασφάλεια του κυκλώματος . Την βρίσκω και μόλις τη βγάζω ...

Καμμένη ! Και όχι μόνο καμμένη ... λιωμένη !!!
Άρχισα να τρελαίνομαι ... λέω λες να έχουν σχέση τα φώτα με το αργό ...
Αλλάζω παιδιά την ασφάλεια , πατάω το φρένο , ανάβουν τα φώτα , βάζω μπρος το αμάξι , γυρίζω τον επιλογέα στο 4Χ4low lock και .....
μπαίνει κανονικά
Τι να πω ...? Παραμίλαγα !!! Και μην νομίζετε ... ακόμα δεν το είχα πιστέψει , για αυτό και ξαναβγάζω την ασφάλεια των φρένων για να κάνω επαλήθευση και ναι ... το αργό πάλι δεν έμπαινε .......
Αυτή ήταν η περιπέτειά μου και ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω πως ο Γιαπωνέζος έκανε τέτοια πατάτα , να ελένξει τη λειτουργία του low από την ασφάλεια των φώτων των φρένων ...
Αυτά τα ολίγα !
Ευχαριστώ όλους σας για την συμμετοχή σας στο θέμα και πολλά συγχαρητήρια στον Ευγένιο που έψαξε και βρήκε το σχετικό θέμα , οπότε και τη λύση του γρίφου !
Μετά τα σχετικά σχόλιά σας , το θέμα θα τροποποιηθεί κατάλληλα και θα μετακινηθεί στην ενότητα των NGV για να μείνει σαν ενημέρωση για τους κατόχους των NGV .