Eνα πουλί προσπαθεί να ξεφύγει

Εδώ λέμε ότι μας κατέβει και δεν έχει θέση αλλού

Eνα πουλί προσπαθεί να ξεφύγει

Δημοσίευσηαπό Maverick v6 » Δευτ Δεκ 20, 2010 1:26 pm

Τυχαία έπεσα πάνω σε ένα άρθρο στο in που αναφερόταν στην λαθροθηρία και την έκταση που έχει
πάρει στη Κύπρο , τα στοιχεία θλιβερά , μακάρι να ξέραμε τι συμβαίνει και εδώ στη Ελλάδα .
Ανεβάζω ένα μικρο απόσπασμα από το άρθρο και αναρωτιέμαι προς τι όλο αυτό ;
Λευκωσία, Κύπρος
Εκτός ελέγχου φαίνεται ότι δρουν πλέον οι λαθροθήρες στην Κύπρο: από την αρχή της μεταναστευτικής περιόδου το φθινόπωρο, περίπου 1,4 εκατομμύρια τσίχλες, κοκκινολαίμηδες και άλλα μικρά πτηνά σκοτώθηκαν παράνομα με ξόβεργες και δίχτυα, εκτιμά ο Πτηνολογικός Σύνδεσμος Κύπρου.
Το κυνήγι με παγίδες κατά τη χειμερινή περίοδο απαγορεύτηκε πριν η Κύπρος γίνει χώρα-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2004. Έκτοτε, όμως, τα μέτρα έχουν ατονήσει και η μαζική εξόντωση των πτηνών γίνεται κάθε χρόνο είδηση σε ξένα μέσα.
Κοκκινολαίμηδες, τσίχλες μαυροσκούφηδες και πολλά ακόμα πουλιά -συνολικά 60 είδη, πολά απειλούμενα- εξοντώνονται μαζικά καθώς μεταναστεύουν από τη βόρεια Ευρώπη στην Κύπρο κάθε φθινόπωρο.

Να ήταν λόγοι επιβίωσης οκ αλλά εδώ είναι ξεκάθαροι οι λόγοι : Καμιά οικολογική συνείδηση , βαρβαρότητα και προσθέστε ότι άλλο σας δημιουργεί η εικόνα ενός πουλιού να πνίγεται στα δίχτυα παγίδες ή στις ξόβεργες κολλημένο να παλεύει να ξεφύγει ή να βλέπεις να διαλέγουν τα αρσενικά από τα θηλυκά όταν πρόκειται για αγριοπούλια αυτά που μπορούν ζήσουν σε κλουβιά και τα θηλυκά όχι να τα απελευθερώνουν αλλά να τα πνίγουν και να τα πετούν .
Ξέρω ότι αρκετοί από την παρέα μας εδώ είναι κυνηγοί και επειδή δεν πιστεύω ότι είναι κυνηγοί επειδή τους αρέσει να σκοτώνουν άλλα γιατί αγαπούν τα όπλα , όμως υπάρχουν τρόποι να απολαμβάνεις την ευχαρίστηση που σου δίνουν τα όπλα και όχι να εκτελούνται πουλιά ή ζώα έτσι για ευχαρίστηση .
Συγνώμη αν στεναχωρώ κάποιους αλλά βλέπετε διαφορετικές απόψεις πάντα υπάρχουν.
Μεταξύ του κακού και του βλάκα προτιμώ τον κακό γιατί
κουράζεται και γι΄αυτο κανει διαλύματα ενο ο βλάκας δεν έχει σύνορα.
Friedrich Wilhelm Nietzsche
Άβαταρ μέλους
Maverick v6
4x4 rookie member
4x4 rookie member

cb: Όχι
Name: Βαγγέλης

Re: Eνα πουλί προσπαθεί να ξεφύγει

Δημοσίευσηαπό ΜΠΑΟΥ » Δευτ Δεκ 20, 2010 2:37 pm

Ένας φιλόζωος κυνηγός που κάνει 2-3 χρόνια να εκπαιδεύσει το σκυλί του να μπορεί να αποδόσει δεν νομίζω να βάζει ξώβεργες.Επειδή διάβασα και εγώ το άρθρο το θεωρώ πρόχειρο όπως και ο έλεγχος που φαίνεται να γίνεται στην περιοχή.Το αν ο κυνηγός είναι οικολόγος δεν το σχολιάζω γιατί είμαι και εγώ.Κάθε σ/κ αν δεν είμαι με το τζιπ σε κάποιο δάσος να το λασπώνω θα είμαι με το δίκαννο και το σκύλο με τα πόδια.Επίσης το Πάσχα το αρνί το σφάζω εγώ και όχι ο χασάπης.Ευχαριστώ
τσακωμένος με την άσφαλτο (quality-passed συγκρουόμενα vitara 1.6-8v, jimny 1.3 grand vitara 1.6-16v)
current test ford fiesta ecoboost 100ps
Άβαταρ μέλους
ΜΠΑΟΥ
4x4 Trial Race Member
4x4 Trial Race Member

Λάστιχα: hankook
Διάσταση ελαστικών: 195/50-15
Suspension: sach st
Εργάτης: Όχι
Aka: γορίλας
Name: ΝΙΚΟΣ

Δημοσίευσηαπό tedy » Δευτ Δεκ 20, 2010 4:03 pm

για κοιτα τι γραφουν οι κακκοι κυνηγοι της Κυπρου στο site τους

http://www.kinigicy.com/index.php?optio ... 3&Itemid=1

Όταν αρχίζουν οι άλλοι να προετοιμάζονται για τα αμπελοπούλια, τότε ετοιμάζεται και το Ταμείο Θήρας", δήλωσε ο προϊστάμενος του Ταμείου Θήρας Παντελής Χατζηγέρου. Τόνισε, ακόμα, πως, σύμφωνα και με στοιχεία άλλων οργανώσεων που παρακολουθούν το θέμα, η παγίδευση αμπελοπουλιών τα τελευταία χρόνια έχει μειωθεί περίπου στο 80%.
Άβαταρ μέλους
tedy
4x4 Regular member
4x4 Regular member

Λάστιχα: General A/T
Suspension: mad-kyb
cb: Ναι
Name: Θοδωρος

Δημοσίευσηαπό manos12-74 » Τετ Δεκ 22, 2010 12:26 am

'Εκτός ελέγχου φαίνεται ότι δρουν πλέον οι λαθροθήρες στην Κύπρο: από την αρχή της μεταναστευτικής περιόδου το φθινόπωρο, περίπου 1,4 εκατομμύρια τσίχλες, κοκκινολαίμηδες και άλλα μικρά πτηνά σκοτώθηκαν παράνομα με ξόβεργες και δίχτυα, εκτιμά ο Πτηνολογικός Σύνδεσμος Κύπρου'. καταρχας :laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling: αν ειναι δυνατον αυτα που λεει η καθε οργανωση να τα πυστευουμε ημαρτον. κυνηγαω απο μικρο παιδι τετοιο νουμερο απο οικολογικες οργανωσεις εε πρωτη φορα το ακουω,το οτι μας αρεσουν τα οπλα μμμ υπαρχει μια παροιμια που λεει 1` λυρα το ντουφεκι και 10 το σκυλι προσωπικα ανηκω σε αυτους και με την πρωτη ευκαιρια ειμαι πανω στο βουνο, παντα με σκυλο και δεν ντουφεκαω οτι κινειται μονο συγκεκριμενα ,τα οποια τα μαγειρευουμε οικογενιακος και ειναι πεντανοστιμα σιγουρα μερικοι θα εχουν φαει.αα δειτε μερικα απο τα λεφτα που δινουμε που πανε, εκτος απο τα φιλοθυραματικα, αν δειτε οικολογικες οργανωσεις μην εκπλαγειτε .. κατι τελευταιο ανηκω σε αυτους που εχουν συνειδηση ειμαι μελος της greenpiece που πιστευω οτι ειναι η μονη πραγματικα οικολογικη οργανωση, ουτε wwf, ουτε αρκτουρος, ουτε τιποτα ,οτι εχει χορηγιες αστους εξυπηρετουν συμφερωντα φιλικα μανος :)
Αξίζει φίλε μου να ζεις για ένα όνειρο, κι ας είναι η φωτιά του να σε κάψει.
Άβαταρ μέλους
manos12-74
4x4 Trial Race Member
4x4 Trial Race Member

Λάστιχα: dunlop grandtrek at
Suspension: mad+ kyb+αποστατες
Name: Μανος

Δημοσίευσηαπό johndrama » Τετ Δεκ 22, 2010 12:52 am

Eιναι γεγονος πως οι οικολογικες οργανωσεις μεγαλοποιουν καταστασεις για το συμφερον τους (βλεπε επιδοτησεις)εδω εχουν ανακυρηξει τον κορμορανο υπο εξαφανιση στα αμπελοπουλια θα κολλησουμε ?
Ας κοιταξουν πως κυνηγαει η υπολοιπη Ευρωπη πρωτα(κραχτες ,ομοιωματα ,κτλ)και μετα ας ασχοληθουν με τα αμπελοπουλια .
Η λαθροθηρια ειναι εγκλημα οπως και να χει και για μενα που ειμαι κυνηγος απο κουνια το ΜΕΓΙΣΤΟ.
KYNΗΓΙ-ΨΑΡΟΤΟΥΦΕΚΟ-ΚΑΛΗ ΖΩΗ
Άβαταρ μέλους
johndrama
Vitaraclub Platinum Member

Λάστιχα: Bridgestone
Διάσταση ελαστικών: 225/65/18
Suspension: MP & KYB
Εργάτης: Όχι
Aka: sj410 LWB
Name: Γιαννης.

Δημοσίευσηαπό Mastergunner » Τετ Δεκ 22, 2010 4:50 am

Εγώ φίλοι είμαι κατά του κυνηγιού δεν το παίζω οικολόγος αλλά δεν θεωρώ οτι αξίζει κάποιος να έχει χόμπυ το να σκοτώνει....Θα συμφωνήσω στο οτι το κυνήγι δεν ευθύνεται για την εξαφάνηση της πανίδας όμως και αυτό συμβάλλει παρέα με τα ¨εργα¨ για δρόμους,υλοτομεία,αποξιλώσεις,επέκταση πόλεων,μολύνσεις ποταμών και λιμνών και γενικά με όλα όσα καταστρέφουμε ενω μας δόθηκαν ¨δανεικά¨.Εδώ στη Χίο περίοδο κυνηγιού οργανώνωνται σαφάρι,φουσωμένα αγροτικά με σκυλόσπιτα στις καρότσες διασπίρωνται μεσα στις ελάχιστες δασομένες περιοχές του νησιού κανοντάς τες απαγορευτικές για τους υπόλοιπους.....

Αλλά ας κλείσω εδώ.....

Φιλικά
Κλείσε μέσα σου την Ελλάδα και θα νιώσεις κάθε είδους μεγαλείο

Ένας για Ολους και Όλοι για Έναν (Vitara Club)
Άβαταρ μέλους
Mastergunner

Λάστιχα: FULDA TRAMP 4x4
Suspension: Calmini 3''/OΜΕ
Name: Γιώργος

Δημοσίευσηαπό DimitrisGV » Πέμ Δεκ 23, 2010 12:27 am

Νομίζω, ότι μπλέξανε λίγο θα θέματα, έτσι όπως αναφέρονται. Λόγω δουλειάς, ταξιδεύω πολύ συχνά στην Κύπρο τα τελευταία χρόνια. Είναι αλήθεια αυτό που αναφέρεται σχετικά με τα αμπελοπούλια. Δεν μπορώ βέβαια να ξέρω τους παραπάνω αριθμούς, αν και μου φαίνονται το λιγότερο υπερβολικοί. Πάντως είναι αλήθεια, αν και απογορευμένα, στήνουν ειδικά δίχτυα και πιάνουν όλα αυτά τα μικρά πουλιά, τα οποία φυσικά καταλήγουν στα καλύτερα εστιατόρια. Αν και απαγορευμένα, αν ξέρεις που πας και με ποιον μιλάς, πάντα μπορείς να βρεις. Το έχω δεί με τα μάτια μου, από Κύπριους γνωστούς που έχουμε βγει έξω για φαγητό.

Βέβαια όλα αυτά δεν έχουν καμμία απολύτως σχέση με το παραδοσιακό κυνήγι, όπως το ξέρουμε ή το φανταζόμαστε. Προσωπικά, δεν μου αρέσει, όπως δεν μου αρέσουν και τα όπλα, απλά νομίζω ότι αυτό που κάνουν οι φίλοι κυνηγοί δεν έχει καμία σχέση με αυτή την παράνομη εξολοθρευση. Οκ, δεν συμφωνώ με το κυνήγι αλλά μου φαντάζει υποκριτικό να το καταδικάζουμε από τη μια, και από την άλλη να δεχόμαστε να το τρώμε χωρίς τύψεις, είτε προέρχεται από ένα κυνηγό, είται από έναν εκτροφέα που απλά σφάζει τα ζώα που μεγαλώνει ειδικά για αυτό το σκοπό. Δύσκολο να πεις... :? :?
NGV 2.4 auto, ΚenWood DNX9260BT.
Άβαταρ μέλους
DimitrisGV
4x4 All Terrain member
4x4 All Terrain member

Λάστιχα: Yokohama GEO A/Τ-S
Suspension: MAD
Name: Δημήτρης

Δημοσίευσηαπό manos12-74 » Πέμ Δεκ 23, 2010 2:06 am

κυριοι δεκτο να μην αρεσει το κυνηγι σε πολυ κοσμο λογο οπλων και λοιπων μεσων,αλλα δεν ειναι αυτο που καταστρεφει το περιβαλον,τουλαχιστον δεν βαζει φωτια, χτιζει ασυδωτα σπιτια στο δασος γιατι μας αρεσει να μαστε πρωτοι στο χωριο,δεν μολυνει με αλουμινιο τα νερα και ενα καρο τοξικα,συμφωνο γιωργο ολα ειναι δανεικα ακομα και μεις,δεν θελω να το αναλυσω αλλο εδω μεσα γιατι το φορουμ ειναι για αλλα θεματα ευχαριστος οποιαδηποτε απορια με πμ
Αξίζει φίλε μου να ζεις για ένα όνειρο, κι ας είναι η φωτιά του να σε κάψει.
Άβαταρ μέλους
manos12-74
4x4 Trial Race Member
4x4 Trial Race Member

Λάστιχα: dunlop grandtrek at
Suspension: mad+ kyb+αποστατες
Name: Μανος

Δημοσίευσηαπό SAVE ANIMAL » Πέμ Δεκ 23, 2010 12:47 pm

ασχετα με το τι λενε οι οικολογικες οργανωσεις εγω βλεπω καθημερινα την πραγματικοτητα!!η πραγματικοτητα ειναι οτι τα μισα και πλεον ζωα στην χωρα μας πανε προς εξαφανιση η λαθροθηρια ειναι σε τεραστιο βαθμο πλεον ο καθε τυχαιος παιρνει ενα οπλο και παιρνει τα βουνα χωρις μετρα νομους και προπαντον σεβασμο προς τα ζωα!!!εχουμε βιασει ανεπανορθοτα την φυση και τα ζωα (που στο κατω κατω εμεις ειμαστε οι φιλοξενουμενοι σ'αυτη)απο τις φωτιες απο την αναρχη δομηση απο τα τεραστια δηθεν αναπτηξιακα εργα μεσα σε δρυμους και βιοτοπους βλπ δρομους φραγματα κα!!!πραγματικα για ποσο ακομα νομιζετε οτι θα αντεξει σ'αυτους τους ρυθμους η φυση?ειμαι ενεργο μελος του αρκτουρου και βλεπω την τεραστια αλλαγη που γινεται χρονο με το χρονο!!εγω πολλα παραδειγματα να αναφερω και να δειξω σ'οποιον το επιθυμει!!δεν περιμενω κανενα siteκαι κανενα αρθρο για να δω την πραγματικοτητα την βλεπω με τα ματια μου!!!ειμαι κατα του κυνηγιου απο ανθρωπους ασχετους απο ανθρωπους που δεν εχουν τη να κανουν και περνουν το οπλο απο ανθρωπους που απλα θελουν να δολοφονουν πλασματα που υπαρχουν και σε εκτροφεια !!καποιους τους εξωργισα ισως αλλα αυτη ειναι η αληθεια και λιγο πολυ το ξερουμε ολοι!!
SAVE ANIMAL

Λάστιχα: Malatesta compra
Διάσταση ελαστικών: 245/70/16
Suspension: Άγνωστη
Εργάτης: Ναι
Aka: Save animals
Name: Βασιλης

Δημοσίευσηαπό pajonas » Πέμ Δεκ 23, 2010 1:29 pm

Δεν έχουν μόνο οι Κύπριοι την παράδοση του κυνηγιού με κράχτες και ξώβεργες( οσοι κυνηγοί είναι γνώστες ξέρουν πως γίνεται). Οι Κύπριοι έχουν πάρει το έθιμο αυτό από τους Φράγκους κατά την διάρκεια του μεσαίωνα. Συγκεκριμένα στην Ιταλία, Γαλλία και Ισπανία έχουν ακόμη το έθιμο αυτό και αρνούνται να το εγκαταλείψουν γιατί λένε ότι το παρέλαβαν από τους πατεράδες και τους παππούδες τους, παρόλες τις νομικές συνέπειες. Για μένα το κακό άρχισε από την εγκατάλειψη της υπαίθρου και των παραδοσιακών καλλιεργειών που παρείχε στα πουλιά και στα ζώα τροφή. Συμφωνώ με τον SAVEANIMAL όσον αφορά την λαθροθηρία και την παιδεία μερικών κυνηγών αλλά δεν μπορείς να καταδικάσεις μια παραδοσιακή και νόμιμη δραστηριότητα όπως είναι το κυνήγι όταν εμείς σαν άνθρωποι και πολίτες έχουμε δραστηριότητες άσχετες με το κυνήγι οι οποίες καταστρέφουν το περιβάλλον. Το πρόβλημα έχει άλλη ρίζα κατ'εμέ. Το κυνήγι απλώς το κάνει λίγο χειρότερο. Να μην παρεξηγηθώ κι εγώ κυνηγός είμαι. Καλό μεσημέρι σε όλους!!!
Daihatsu Terios II 1.5 SX Special '09
Άβαταρ μέλους
pajonas
4x4 newbie member
4x4 newbie member

Name: Νίκος Παπαϊωάννου

Επιστροφή στο Γενική συζήτηση

arahova Σάβ Μάιος 03, 2025 10:58 am Καλημέρα σε όλους και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Σάβ Μάιος 03, 2025 7:07 am Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα.
arahova Παρ Μάιος 02, 2025 10:41 am Καλημέρα σε όλους και καλό Π/Σ/Κ.
antonis1627 Παρ Μάιος 02, 2025 6:35 am Καλημέρα σας.
KonKalamata Πέμ Μάιος 01, 2025 2:24 pm Καλησπέρα και Καλή Πρωτομαγιά σε όλη την ομάδα!
Γιωργος ΗΛΙΑΣ Πέμ Μάιος 01, 2025 1:47 pm Καλή Πρωτομαγιά με πολλά χαμόγελα!!!
makis_V Πέμ Μάιος 01, 2025 9:59 am Καλημέρα και καλό μήνα !
arahova Πέμ Μάιος 01, 2025 9:40 am Καλημέρα σε όλους και καλό μήνα.
antonis1627 Πέμ Μάιος 01, 2025 7:22 am Καλημέρα σας και καλό μήνα.
arahova Τετ Απρ 30, 2025 9:36 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τετ Απρ 30, 2025 6:59 am Καλημέρα σας.
panagiotis1 Τρί Απρ 29, 2025 7:55 pm Θά ήθελα μια απάντηση αν θά έχει επιτυχία η συγκόλληση τού μπλοκ, αν κάποιος έχει κάνει κάτι αντίστοιχο.
arahova Τρί Απρ 29, 2025 10:54 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τρί Απρ 29, 2025 7:00 am Καλημέρα σας.
ΣΤΑΥΡΟΣ Δευτ Απρ 28, 2025 7:52 pm Γιορτάζουμε τα 17α γενέθλια μας στην Αγία Μαρίνα στην .
arahova Δευτ Απρ 28, 2025 11:18 am Καλημέρα σε όλους και καλή εβδομάδα.
antonis1627 Δευτ Απρ 28, 2025 6:28 am Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα.
arahova Κυρ Απρ 27, 2025 10:49 am Καλημέρα σε όλους και καλή Κυριακή.
antonis1627 Κυρ Απρ 27, 2025 7:17 am Καλημέρα σας
arahova Σάβ Απρ 26, 2025 9:01 am Καλημέρα σε όλους και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Σάβ Απρ 26, 2025 7:25 am Καλημέρα σας και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Παρ Απρ 25, 2025 1:45 pm Τετάρτη 30-4-2025 πάμε για καφεδάκι στον
arahova Παρ Απρ 25, 2025 8:49 am Καλημέρα σε όλους και καλο Π/Σ/Κ.
antonis1627 Παρ Απρ 25, 2025 6:30 am Καλημέρα σας.
arahova Πέμ Απρ 24, 2025 2:36 pm Καλησπέρα σε όλους.
AJAX Chat © 2007 StarTrekGuide ? Updates every 5 Seconds

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 15 επισκέπτες