α) Να μην ετοξεύω στους πίσω χαλίκια,λάσπες και όλα τα αδρανή υλικά των Ελληνικών δρόμων....
β) Κατά τη διάρκεια βροχής να προστατεύσω τους πίσω οδηγούς απο τον λασπώδη ψεκασμό στα παρμπρίζ τους
γ) Να προστατεύσω τον εαυτό μου απο κλήσεις της τροχαίας μιας και το αμάξι δεν έχει πινακίδες Χίου.....
Έτσι πήρα ένα κομμάτι βιομηχανικό λάστιχο πάχους 1 εκ ενισχυμένο με λινα
....το οποίο και το έκοψα βάση των γωνιών τύπου U για ράφια που αγόρασα διαστάσεων 35 εκ χ 1 εκ,οπου και τους έκοψα τα αυτιά.
Κατασκέυασα δύο βάσεις (μια για την κάθε πλευρά) χρησιμοποιόντας γωνιά 40χ40χ4 μήκους 6 εκ οπου επάνω κόλησα λάμα 3εκ φτιάχνωντας στην ουσια έαν ανοικτό ¨Ζ¨.Πάνω στη λάμα κόλησα τη βάση της γωνιάς με το λάστιχο.
Ενώ στο πάνω μέρος τρύπησα τρείς τρύπες Μ 6 οπου θα στηρίξαν τον λασπωτήρα στη δοκό του σασί με τρυπανόβιδες Μ 7.
Στην αριστερή πλευρά οπου τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα λόγω του σωλήνα της εξάτμισης έκοψα τον λασποτήρα στο πάνω μέρος κατα 8 εκ ωστε να περάσει ο σωλήνας και να βιδωθεί η βάση στο σασί.Στο κόψιμο σύνδεσα ενα κομάτι λάστιχο 10 εκ χ 1 ωστε να συγκρατεί το λασπωτήρα στο σημείο εκείνο με τη βαση.
Το αποτέλεσμα είναι αυτό.....
Κόστος Κατασκευής....
Γωνιές ραφιών 2 χ 2.20 = 4.40 ευρώ
Τρυπανόβιδες M 7 6 χ 0.15 = 0.90 ευρώ
Παξιμαδόβιδες inox Μ8 7 χ 0.60 = 4.20 ευρώ
Σύνολο: 9.60 ευρώ
Αυτά για σήμερα Κυριακή
