Τι σου είναι το forum Εδώ φάνηκε η αξία του! Είχα αποφασίσει να βάλω OME/OME και μετά από την ερώτησή μου για την τιμή που βρήκα , όπου τα παιδιά είπε το κάθε ένα την άποψή του όχι μόνο για την τιμή, αλλά και για την ιδέα του στησίματος γενικότερα (και σας ευχαριστώ ΟΛΟΥΣ, για όλα ), αλλά και ψάχνοντας μέσα στο forum παλαιότερες αναρτήσεις με απόψεις/εμπειρίες/προτάσεις χρηστών, άλλαξα την γνώμη μου και κατέληξα, ότι αφού κινούμε 80% άσφαλτο και σε κροκάλα/φυτευτή πέτρα 2% από τις offroad βόλτες μου, προτιμώ να έχω την σταθερότητα του MAD ελατηρίου και ας με κοπανάει στο 2%, στο κάτω-κάτω, όταν βλέπω φυτευτή πέτρα και κροκάλα, κουμπώνω αργά και πάω σαν Λουκία , ε! θα συνεχίσω να το κάνω, για να με κοπανάει στο ελάχιστο δυνατό
Λοιπόν, μετά από αυτή την εισαγωγή, στο προκείμενο: ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΨΗΛΩΣΑ και έβαλα και παπουτσάκια της προκοπής
Για να μην μακρηγορώ (κε Πρόεδρε ) θα σας πω τις μετρήσεις πριν/μετά και ακολουθούν επεξηγηματικές φωτογραφίες, για όσους 5D το σκέφτονται (όπως εγώ εδώ και 3 χρόνια ) αλλά "κάπου κολλάνε" και δεν το κάνουν
Edit (05-10-2011): έχω βάλει και τις προσθήκες στα ελατήρια για επιπλέον ψήλωμα
και Edit (27-10-2011): ακόμα λίγο παραπάνω ώστε έφτασα το +8cm
Κάτω (εξωτερικό) μέρος ζάντας-φτερό: Πρίν(μαμά 79.900km): Εμπρός αριστερά: 66,3 cm Εμπρός δεξιά: 66 cm Πίσω αριστερά: 65 cm Πίσω δεξιά: 65,5 cm
Μετά: Εμπρός αριστερά: 70,5 cm Εμπρός δεξιά: 70,5 cm Πίσω αριστερά: 70 cm Πίσω δεξιά: 70 cm
Δάπεδο-σασί: Πρίν(μαμά 79.900km): Εμπρός αριστερά: 20,5 cm Εμπρός δεξιά: 21 cm Πίσω αριστερά: 22 cm Πίσω δεξιά: 21,5 cm
Μετά: Εμπρός αριστερά: 25,5 cm Εμπρός δεξιά: 25,5 cm Πίσω αριστερά: 27 cm Πίσω δεξιά: 27 cm
Μην ξεχάσω να προσθέσω: Τοποθέτηση στον Κοκολάκη Γιάννη τον ευχαριστώ για όλα, ήταν ΑΨΟΓΟΣ ο μάστοράς του
Κόστος: Αμορτισέρ/ελατήρια 1.100 τοποθέτηση, Λάστιχα 560€ η τετράδα
Επίσης μετά από δοκιμή, οι που είχα πάρει, μπαίνουν και στα νέα μου λάστιχα (φτάνοντας στο οριακό τους σημείο για να κουμπώνουν με ασφάλεια )
Μαμά - εμπρός αριστερά
Μαμά - πίσω αριστερά
Πάλι μαμά - πίσω αριστερά
Μαμά - εμπρός δεξιά
Πάλι μαμά - εμπρός δεξιά
ΟΜΕ εμπρός αριστερά
Εμπρός ελατήρια MAD-μαμά
Κωδικός MAD μπροστά
Τοποθετημένα εμπρός αριστερά
Κωδικός MAD πίσω
Καμπερόβιδα εμπρός αριστερά (τοποθετήθηκε με ρύθμιση στο τέρμα της γωνίας κάμπερ / και εκεί έμεινε, δείτε μετρήσεις στο τέλος)
OME εμπρός δεξιά
OME πίσω
Εμπρός δεξιό ημιαξόνιο (γωνιασμένο) με το αυτοκίνητο στον αέρα (λέτε σε "χιαστή", αν κρεμάσει εντελώς ο τροχός, το ημιαξόνιο να ξεκουμπώσει/σπάσει, ή όχι, λόγο του ότι θα είναι στον αέρα?)
Εμπρός δεξιό ημιαξόνιο (γωνιασμένο) / μια πιο φωτεινή φωτό
Εμπρός αριστερό ημιαξόνιο (γωνιασμένο) με το αυτοκίνητο στον αέρα (φυσικά η ίδια ερώτηση: λέτε σε "χιαστή", αν κρεμάσει εντελώς ο τροχός, το ημιαξόνιο να ξεκουμπώσει/σπάσει, ή όχι, λόγο του ότι θα είναι στον αέρα?)
συνεχίζεται.....
Τελευταία επεξεργασία από panoshm και Σάβ Σεπ 29, 2012 4:44 pm, έχει επεξεργασθεί 6 φορά/ες συνολικά
Μαμά εμπρός αμορτισέρ.... ΚΑΥΑΒΑ παρακαλώ!!!! και ξέρετε κάτι? Μετά από 80.000km με ελάχιστο χώμα, τα πίεζες μέσα, και εκεί καθόντουσαν!!! και οριζόντια να τα έβαζες, ΔΕΝ ΕΠΑΝΕΡΧΟΝΤΑΝ!!!
Τοποθετημένα πίσω αριστερά
Τοποθετημένα πίσω δεξιά
Γενική άποψη του πισινού μου.... χαχαχα
Εμφανή η διαφορά GO12 235/60/16 με BF 225/70/16 !!!
μεγιες μεγιες ,φτου φτου να τα χαρεις , για της γωνιες που περνει δεν νομιζω να εχεις προβλημα ειδαλως το μισο κλαμπ θα ηταν με ενα ημιαξονιο στο χερι α και μην ξεχασεις μετα απο καποια χιλιομετρα να αναφερεις εντυπωσεις απο το πως συμπεριφερεται το τουτου, ετσι για να περνουμε και μεις ιδεες οι χαμηλοι ακομα επισεις επειδει φοραγες τα geo μια συγκριση μεταξυ των 2 λαστιχων φιλικα μανος
Αξίζει φίλε μου να ζεις για ένα όνειρο, κι ας είναι η φωτιά του να σε κάψει.
Μετρήσεις ΠΡΙΝ να διορθωθεί τίποτα (παρατηρήστε ότι η γωνία κάμπερ είναι ήδη σωστή, μόνο η ημισύγκλιση είναι λάθος, εξού και γιατί το τιμόνι μου, χρειαζόταν να το "κρατάω" λίγο αριστερά στην Εθνική Οδό για να πάει ευθεία το αμάξι.... σε αντιπροσωπεία που το είχα πει αυτό, με γράψανε κανονικά, ούτε κάνανε τίποτα, ούτε μου είπαν: πήγαινε για ευθυγράμμιση....... ρε άντε γεια!!! για άλλη μια φορά!)
Πάλι μετρήσεις εμπρός άξονα, ΠΡΙΝ να γίνουν οι διορθώσεις
Και εδώ οι μετρήσεις ΜΕΤΑ τις μικροδιορθώσεις
Πίσω δεξιά (από καλύτερη οπτική γωνία)
Πίσω αριστερά (από καλύτερη οπτική γωνία)
Εμπρός δεξιά (από καλύτερη οπτική γωνία)
Εμπρός αριστερά (από καλύτερη οπτική γωνία)
Καλύτερη οπτική γωνία για ημιαξόνιο εμπρός αριστερά
Χαμογέλα τουτούνιιιιιι!!!!
Μια φωτό για να δείτε οπτικά τουλάχιστον γωνία κάμπερ
Και για το τέλος, μία γενική με το καινούργιο (τελικά το αποφάσισα να βάλω καινούργιο και όχι μεταχειρισμένο) λάστιχο επί της ρεζέρβας (το καπάκι θέλει "πατέντα" για να αγκαλιάσει καλά την ρεζέρβα, θα ανέβει post σε λίγες μέρες
Τέλος παρουσίασης!
Σας ευχαριστώ ΟΛΟΥΣ για τις συμβουλές σας, αλλά κυρίως dpol - KON.GV για τις συμβουλές τους (ο κάθε ένας στο τομέα του ) που ήταν καταλυτικές για την τελική μου απόφαση
Και στα δικά σας οι 5D
Άιντε στα βουνά τώρα
Τελευταία επεξεργασία από panoshm και Σάβ Οκτ 30, 2010 4:34 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
manos12-74 έγραψε:α και μην ξεχασεις μετα απο καποια χιλιομετρα να αναφερεις εντυπωσεις απο το πως συμπεριφερεται το τουτου, ετσι για να περνουμε και μεις ιδεες οι χαμηλοι ακομα
Εντύπωση Νο1: απότομοι ελιγμοί στην εθνική, χωρίς να νομίζεις ότι θα φύγεις... Εντύπωση Νο2: απότομο φρενάρισμα, χωρίς να βυθίζεται το αμάξωμα
manos12-74 έγραψε:επισεις επειδει φοραγες τα geo μια συγκριση μεταξυ των 2 λαστιχων φιλικα μανος
Ακόμα δεν μπορώ, μιας και τα λάστιχα δεν έχουν "πατήσει" καλά
Μάλιστα! Άιντε και καλά κοπανήματα! Χωρίς πλάκα στο 5θυρο πιστεύω θα κάτσουν καλά και συνεργάζονται καλύτερα από ότι στο 3θυρο Με το καλό να τα χαρείς λοιπόν Πανούλη κι επειδή κ@λοχάρηκες απ'ότι διαφάνηκε κερνάς στην επόμενη συνάντηση του club!
Grand Vitara 1.6 3D (2002) ---- GFi LPG system Ποτέ μην υπερεκτιμάς τις ικανότητες τις δικές σου ή του GV σου!!
PanGV έγραψε:Τι σου είναι το forum Εδώ φάνηκε η αξία του! Είχα αποφασίσει να βάλω OME/OME και μετά από την ερώτησή μου για την τιμή που βρήκα , όπου τα παιδιά είπε το κάθε ένα την άποψή του όχι μόνο για την τιμή, αλλά και για την ιδέα του στησίματος γενικότερα (και σας ευχαριστώ ΟΛΟΥΣ, για όλα ), αλλά και ψάχνοντας μέσα στο forum παλαιότερες αναρτήσεις με απόψεις/εμπειρίες/προτάσεις χρηστών, άλλαξα την γνώμη μου και κατέληξα, ότι αφού κινούμε 80% άσφαλτο και σε κροκάλα/φυτευτή πέτρα 2% από τις offroad βόλτες μου, προτιμώ να έχω την σταθερότητα του MAD ελατηρίου και ας με κοπανάει στο 2%, στο κάτω-κάτω, όταν βλέπω φυτευτή πέτρα και κροκάλα, κουμπώνω αργά και πάω σαν Λουκία , ε! θα συνεχίσω να το κάνω, για να με κοπανάει στο ελάχιστο δυνατό
Λοιπόν, μετά από αυτή την εισαγωγή, στο προκείμενο: ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΨΗΛΩΣΑ
Γι΄αυτό και εγώ παίρνω πίσω τα καλορίζικα απο τους 3,5 πόντους και στους δίνω εδώ
Κλείσε μέσα σου την Ελλάδα και θα νιώσεις κάθε είδους μεγαλείο
PanGV έγραψε:Προτιμώ να έχω την σταθερότητα του MAD ελατηρίου και ας με κοπανάει στο 2%, στο κάτω-κάτω, όταν βλέπω φυτευτή πέτρα και κροκάλα, κουμπώνω αργά και πάω σαν Λουκία , ε! θα συνεχίσω να το κάνω, για να με κοπανάει στο ελάχιστο δυνατό
1)Καταρχήν καλοφόρετα και τα δύο. 2)Δεν χρειάζεται να πω τπτ παραπέρα γιατί απλά από μόνος σου θα διαπιστώσεις πολλα!! 3)Δεν κοπανάει με την καμία!(και ειδικά αν δεις την σταθερότητα τότε μόλις θα μπαίνεις σε μαμά-βάρκα θα το καταλαβαίνεις.) 4)Τώρα θα δεις και κρατήματα στην άσφαλτο και εκτός δρόμου θα σε βοηθάει από μόνης της στο να πατάνε οι τροχοί καλύτερα με σαφώς τις καλύτερες δυνατές διαδρομές!! 5)αααα και όσο και να το φορτώσεις βάρκα ΔΕΝ πρόκειται να γίνεις!!!
"Forgotten things remembered... The tigers eat their young The body stayed but inside the head... The mind was on the run ..."