Calmini 3" Προσθηκες αμαξωματος + αποστατες τροχων

Calmini 3" Προσθηκες αμαξωματος + αποστατες τροχων

Δημοσίευσηαπό Alexakis » Κυρ Σεπ 05, 2010 5:19 pm

Καλησπερα σε ολους, σκεφτομαι οτι εφτασε η ωρα να κανω καποια upgrades στο zuki μου και λεω να ξεκινησω με αυτα, http://www.californiaclub4x4.com/67-3-v ... lmini.html συν τους αποστατες επισης ολα calmini. Στο μελλον θα αλλαξω και αναρτηση με ψαλιδια το λεγομενο "συστημα υψηλης κινητικοτητας" http://egglezopoulos.gr/index.php?page= ... &Itemid=96 της Calmini που δινει 3".
Απλα δεν ξερω αν η σειρα των εργασιων ειναι σωστη, μηπως πρωτα ψαλιδια κ αμορτισερ κ μετα προσθηκες?!

αληθεια δεν ξερω :?
Άβαταρ μέλους
Alexakis
4x4 rookie member
4x4 rookie member

Λάστιχα: BFG ta κο2
Διάσταση ελαστικών: 215/75/15
Suspension: Trail master 5”
cb: Όχι
Εργάτης: Όχι
Name: Alex

Re: Calmini 3" Προσθηκες αμαξωματος + αποστατες τροχων

Δημοσίευσηαπό jim13 » Κυρ Σεπ 05, 2010 5:45 pm

φιλε καλησπερα!η γνωμη μου εμενα ειναι πρωτα ψαλιδια και κτλ και μετα body lift!και δεν ξερω αν σου χρειαζεται τοσο πολυ body lift!!τι λαστιχα θα φορεσεις? με την αναρτηση καλμινι μπορεις να βαλεις μεγαλα λαστιχα!θα αλλαξει πολυ και το κεντρο βαρους του αυτοκινητου!εγω οταν φοραγα καλμινι ειχα βαλει και 215/85/16!υπαρχει αναρτηση καλμινι αντιγραφη που ειναι πιο φθηνη αλλα θα στα πουν τα παιδια που ξερουν καλυτερα για την συγκεκριμενη αναρτηση!
jim13
4x4 All Terrain member
4x4 All Terrain member

Λάστιχα: 235/85/16

Δημοσίευσηαπό Alexakis » Κυρ Σεπ 05, 2010 6:06 pm

jim13 έγραψε:φιλε καλησπερα!η γνωμη μου εμενα ειναι πρωτα ψαλιδια και κτλ και μετα body lift!και δεν ξερω αν σου χρειαζεται τοσο πολυ body lift!!τι λαστιχα θα φορεσεις? με την αναρτηση καλμινι μπορεις να βαλεις μεγαλα λαστιχα!θα αλλαξει πολυ και το κεντρο βαρους του αυτοκινητου!εγω οταν φοραγα καλμινι ειχα βαλει και 215/85/16!υπαρχει αναρτηση καλμινι αντιγραφη που ειναι πιο φθηνη αλλα θα στα πουν τα παιδια που ξερουν καλυτερα για την συγκεκριμενη αναρτηση!

Εννοειται οτι θα αλλαξω και ελαστικα μετα της προσθηκες γι αυτο κ θα βαλω αποστατες τροχων για να πετυχω maximum offset αλλα και για να υπαρχει ενα σωστο κεντρο βαρους βαση του νεου υψους, εγω τωρα φοραω 205/70/15 και θελω κατι πολυ μεγαλυτερο τωρα ποσο με παιρνει με το νεο υψος αληθεια δεν ξερω.
Το θεμα ειναι οτι η διαφορα σ αυτα τα 2 υpgrades ειναι τεραστια στην τιμη αλλα το καλο ειναι οτι μπορουν να συνδειαστουν ανετα μαζι για να παρει υψος μεχρι 15 cm στο συνολο.

Οσο αναφορα το θεμα αγορας μιας μαιμου Calmini αναρτησης δεν συμφωνω διοτι 1ον σ αυτη την ζωη οτι πληρωνεις παιρνεις, κ 2ον θελω να σεταρω το αμαξι μια και καλη κ οχι να τρεχω στην περιπτωση που το αμαξι μετα την αγορα της μαιμους "γειρει" γιατι π.χ οι βιδες ηταν κακης ποιοτητας κ "κρεμασε" το ψαλιδι.
Άβαταρ μέλους
Alexakis
4x4 rookie member
4x4 rookie member

Δημοσίευσηαπό Mastergunner » Κυρ Σεπ 05, 2010 6:20 pm

Διάβασε εδώ για αναρτήσεις (ο Γιάννης το έχει πολύ αναλυτηκά) http://vitaraclub.gr/viewtopic.php?f=18&t=3038#p45955

και εδώ για bodylift (και πάλι ο Γιάννης το γάφει αναλυτηκά) http://vitaraclub.gr/viewtopic.php?f=17&t=4835#p76529.Ο Κώστας (KON.GV) θα σου λύσει κάθε απορία.Το body μέχρι 3cm το έχεις όπως είναι και με τα λάστιχα πάνω απο 225 το αμάξι θα κόψει πολύ
Κλείσε μέσα σου την Ελλάδα και θα νιώσεις κάθε είδους μεγαλείο

Ένας για Ολους και Όλοι για Έναν (Vitara Club)
Άβαταρ μέλους
Mastergunner
Vitaraclub Platinum Member

Λάστιχα: FULDA TRAMP 4x4
Suspension: Calmini 3''/OΜΕ
Name: Γιώργος

Δημοσίευσηαπό Alexakis » Κυρ Σεπ 05, 2010 6:28 pm

Mastergunner έγραψε:Διάβασε εδώ για αναρτήσεις (ο Γιάννης το έχει πολύ αναλυτηκά) http://vitaraclub.gr/viewtopic.php?f=18&t=3038#p45955

και εδώ για bodylift (και πάλι ο Γιάννης το γάφει αναλυτηκά) http://vitaraclub.gr/viewtopic.php?f=17&t=4835#p76529.Ο Κώστας (KON.GV) θα σου λύσει κάθε απορία.Το body μέχρι 3cm το έχεις όπως είναι και με τα λάστιχα πάνω απο 225 το αμάξι θα κόψει πολύ

Σ ευχαριστω για την κατατοπιση, το body lift της Calmini δινει καθαρα 7,5 ποντους δλδ μονο οι προσθηκες αρα μαλλον ειμαι για μεγαλυτερο νουμερο λαστιχο σωστα?
Άβαταρ μέλους
Alexakis
4x4 rookie member
4x4 rookie member

Δημοσίευσηαπό jim13 » Κυρ Σεπ 05, 2010 6:29 pm

εγω φοραγα καλμινι 3 χρονια και να σου πω την αλη8εια μου την πουλησα γιατι δεν ημουν ευχαριστημενος!πολυ γκαπ γκουπ!οταν την πηρα μετα απο λιγο καιρο τα αμορτιοερ επιασαν πατο!οπως και στους περισσοτερους!μετα αντικατεστησα και τα ελατηρια με χειροποιητα γιατι ειχε τριξει ολο το αμαξι!το μονο που αξιζει για μενα ειναι τα ψαλιδια και αντε και τα μπρατσα πισω!θα σου πουν και τα παιδια και αλλες λυσεις!
jim13
4x4 All Terrain member
4x4 All Terrain member

Δημοσίευσηαπό Alexakis » Κυρ Σεπ 05, 2010 6:32 pm

jim13 έγραψε:εγω φοραγα καλμινι 3 χρονια και να σου πω την αλη8εια μου την πουλησα γιατι δεν ημουν ευχαριστημενος!πολυ γκαπ γκουπ!οταν την πηρα μετα απο λιγο καιρο τα αμορτιοερ επιασαν πατο!οπως και στους περισσοτερους!μετα αντικατεστησα και τα ελατηρια με χειροποιητα γιατι ειχε τριξει ολο το αμαξι!το μονο που αξιζει για μενα ειναι τα ψαλιδια και αντε και τα μπρατσα πισω!θα σου πουν και τα παιδια και αλλες λυσεις!

Σ ευχαριστω, η αληθεια ειναι οτι δεν εχω καταληξει ακομα κ ακομα το ψαχνω
Άβαταρ μέλους
Alexakis
4x4 rookie member
4x4 rookie member

Δημοσίευσηαπό Mastergunner » Κυρ Σεπ 05, 2010 6:34 pm

Alexakis έγραψε:
Mastergunner έγραψε:Διάβασε εδώ για αναρτήσεις (ο Γιάννης το έχει πολύ αναλυτηκά) http://vitaraclub.gr/viewtopic.php?f=18&t=3038#p45955

Σ ευχαριστω για την κατατοπιση, το body lift της Calmini δινει καθαρα 7,5 ποντους δλδ μονο οι προσθηκες αρα μαλλον ειμαι για μεγαλυτερο νουμερο λαστιχο σωστα?

Το αμάξι θα κόψει υπερβολικά με πάνω απο 225 λάστιχο.Στο body πάνω απο 3 εκ θέλει προεκτάσεις τιμονιού λεβιέδων και τέτοια.Σοβαρό μειωνέκτημα (κατα τη γνώμη μου) θα είναι το υψηλό κέντρο βάρους οπου με μαλακά ελατήρια θα είναι πρόβλημα,το αμάξι θα έχει εντελώς διαφορετική συμπεριφορά :think:
Κλείσε μέσα σου την Ελλάδα και θα νιώσεις κάθε είδους μεγαλείο

Ένας για Ολους και Όλοι για Έναν (Vitara Club)
Άβαταρ μέλους
Mastergunner

Λάστιχα: FULDA TRAMP 4x4
Suspension: Calmini 3''/OΜΕ
Name: Γιώργος

Δημοσίευσηαπό jim13 » Κυρ Σεπ 05, 2010 6:39 pm

Mastergunner έγραψε:
Alexakis έγραψε:

Το αμάξι θα κόψει υπερβολικά με πάνω απο 225 λάστιχο.Στο body πάνω απο 3 εκ θέλει προεκτάσεις τιμονιού λεβιέδων και τέτοια.Σοβαρό μειωνέκτημα (κατα τη γνώμη μου) θα είναι το υψηλό κέντρο βάρους οπου με μαλακά ελατήρια θα είναι πρόβλημα,το αμάξι θα έχει εντελώς διαφορετική συμπεριφορά :think:

σωστος ετσι ακριβως ειναι!!!
jim13
4x4 All Terrain member
4x4 All Terrain member

Δημοσίευσηαπό Alexakis » Κυρ Σεπ 05, 2010 6:56 pm

Mastergunner έγραψε:
Alexakis έγραψε:

Καταλαβα οποτε πρωτα ψαλιδια ελατηρια αμορτισερ κ μετα οτι αλλο για εξτρα υψος... :(
Άβαταρ μέλους
Alexakis
4x4 rookie member
4x4 rookie member

Δημοσίευσηαπό KON.GV » Κυρ Σεπ 05, 2010 8:02 pm

Θα συμφωνήσω με τα παλικάρια!
Για εμένα βρες μεταχειρισμένα ψαλίδια από κιτ 3" και κάνε παιχνίδι με ρυθμιζομενο πίσω τοπ λινκ και μπράτσα και χειροποίητες βάσεις και φυσικα mad ελατήρια. :wink: (ότι έκανε ο john v6 και εξτρά ρυθμιζόμενες καμπερόπλακες. :wink: )
φυσικά θέλει υπομονή και επιμονή το όλο θέμα.
από εκεί και πέρα υπάρχουν και τα σετ-πακέτα όπως σωστά ανέφερες.
Εσυ προσωπικά έχεις τον τελευταίο λόγο στο το θα κάνεις και τι όχι. :idea: :wink:
"Forgotten things remembered...
The tigers eat their young
The body stayed but inside the head...
The mind was on the run ..."
Άβαταρ μέλους
KON.GV

Λάστιχα: 235/85/16 caiman
Suspension: coil over 12"
cb: Ναι
Aka: Κοντζιβας η Μαντεμοκαμμένος
Name: Κωνσταντίνος

Δημοσίευσηαπό Alexakis » Κυρ Σεπ 05, 2010 8:39 pm

KON.GV έγραψε:Θα συμφωνήσω με τα παλικάρια!
Για εμένα βρες μεταχειρισμένα ψαλίδια από κιτ 3" και κάνε παιχνίδι με ρυθμιζομενο πίσω τοπ λινκ και μπράτσα και χειροποίητες βάσεις και φυσικα mad ελατήρια. :wink: (ότι έκανε ο john v6 και εξτρά ρυθμιζόμενες καμπερόπλακες. :wink: )
φυσικά θέλει υπομονή και επιμονή το όλο θέμα.
από εκεί και πέρα υπάρχουν και τα σετ-πακέτα όπως σωστά ανέφερες.
Εσυ προσωπικά έχεις τον τελευταίο λόγο στο το θα κάνεις και τι όχι. :idea: :wink:

Σ ευχαριστω φιλε μου για την συμβουλη, με ψηνει αυτο το ολοκληρωμενο πακετο της calmini απο την μια γιατι προσφερει πολλα σε σχεση με την καλη τιμη για ενα entry level upgrade σε υψος και αντοχη σε off road, αν και οι αποψεις διαφερουν και εδω ερχομαι στο step by step που στην περιπτωση μου πιστευω θα ειναι κατι πιο ακριβο και χρονοβορο αλλα πιθανως πολυ καλυτερο στο μελλον...υπαρχει διλημμα..
Άβαταρ μέλους
Alexakis
4x4 rookie member
4x4 rookie member

Δημοσίευσηαπό ILIAS4WD » Κυρ Σεπ 05, 2010 9:10 pm

εγω φοραω σετακι της ome ελατηρια και αμορτισερ και body lift 3cm.λαστιχο 235/75/15 mud.δεν εχει χασει τραγικα σε επιδοσεις το αμαξι πριν ειχα 215 a/t.και ζαντες προτιμισα με μεγαλο οφφσετ -28 αντι για προσθηκες για κεντρο βαρους.πιστευω οτι ειναι στα ορια του πια για μενα παντα.αργοτερα μαλλον θα παω για mad ελατηρια δεν τα εχω δοκιμασει ποτε.
Άβαταρ μέλους
ILIAS4WD
4x4 Grand member
4x4 Grand member

Λάστιχα: bfg km2 235/75/15
Suspension: ome
Name: Ηλιας

Δημοσίευσηαπό mytilini » Κυρ Σεπ 05, 2010 9:51 pm

Το σετ της Calmini έχει ό,τι χρειάζεται για ένα καλό "στήσιμο"(έχω ενστάσεις για την ποιότητα των αμορτισέρ αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία...).Σε συνδυασμό με το κατάλληλο ελαστικό το αυτοκίνητο γίνεται θηριάκι.ΔΕΝ χρειάζεται τίποτε άλλο απολύτως.Μιλώ εκ υπερτετραετούς πείρας.Το "παραπάνω" θα αρχίσει να σου δημιουργεί προβλήματα.Ο,τι και να κάνεις, το αυτοκίνητο αποκλείεται να φτάσει στο ύψος ενός "αξονάτου"
Μη σβήνετε τα post μου, μπορώ και μόνος μου
Άβαταρ μέλους
mytilini
4x4 All Terrain member
4x4 All Terrain member

Λάστιχα: 225-75-16
Suspension: OME
Name: ΚΩΣΤΑΣ

Δημοσίευσηαπό KON.GV » Κυρ Σεπ 05, 2010 10:38 pm

Alexakis έγραψε:Σ ευχαριστω φιλε μου για την συμβουλη, με ψηνει αυτο το ολοκληρωμενο πακετο της calmini απο την μια γιατι προσφερει πολλα σε σχεση με την καλη τιμη για ενα entry level upgrade σε υψος και αντοχη σε off road, αν και οι αποψεις διαφερουν και εδω ερχομαι στο step by step που στην περιπτωση μου πιστευω θα ειναι κατι πιο ακριβο και χρονοβορο αλλα πιθανως πολυ καλυτερο στο μελλον...υπαρχει διλημμα..

άκου και κάποιες διαπιστώσεις και γιατί μερικοί την καλμίνι την αποκαλούν γκαλμίνι και δεν εχουν και αδικο.... :idea:
1)η ηλεκτροστατική βαφή σπάει και σκουριάζει το ψαλιδι η βάση και το κακό είναι ότι δνε μπορείς να τα βάψεις από πανω,θέλει διαδικάσια(αμμοβολή φωσφορικό οξύ και βαφή μετάλλων μετα.
2)τα αμορτισερ χαλάνε αρκετά γρήγορα
3)τα ελατηρια πατιούνται οι σπείρες και αν στο μελλον βάλεις εργάτη θα γίνουν μαλακώτερα απο ελατήριο τσακμακόπετρας αναπτήρα. :idea:
4)τα συνεμπλοκ πολυορεθάνης όντως πιο σκληρα και δυνατα δεν ειναι ότι καλύτερο για τους κραδασμούς.
5)το πισω τοπ λινκ η Α μπαρ έχει ball joint που χαλάει και δεν δέχεται ανταλακτικο οπότε από πριν θέλει κοψε ραψε με καποιο αλλο πιο δυνατο και πατεντα να δέχεται αλλαγη.
6)τα ψαλίδια όσο και αν σου φαίνεται περίεργο στα χοντρά ζόρια στραβώνουν στα μπαλάκια(εγώ τα πηρα στραβά μεταχειρισμένα)

για τα παραπάνω όλα αξίζει να σκάσεις τόσα χρήματα για το πακέτο που στο τέλος θα σου μείνουν μόνο τα ψαλίδια και οι βάσεις του καβουκιου?φαντάσου θα θέλεις και πίσω μπράτσα ρυθμιζόμενα που να ρυθμίζονται π'άνω στο όχημα και όχι κάθε φορά να τα βγάλεις για να τα ρυθμίσεις....
όλα αυτά τα παραπάνω τα έχω διαπιστώσει ο ίδιος απο την γκαλμίνι που είχα αποκτήσει και γιαυτό προχώρησα σε χειροποίητη αναρτηση.
και ένα ακόμη με την καμπερ τι θα κανεις?

υγ.Αν έχει χρόνο διάβασε και αυτό....
viewtopic.php?f=20&t=2570&start=0

υγ.και πάλι στο λεω ότι και να αγράσεις και από οποιδήποτε μαγαζί δεν εχω κανενα συμφέρον.
"Forgotten things remembered...
The tigers eat their young
The body stayed but inside the head...
The mind was on the run ..."
Άβαταρ μέλους
KON.GV

Λάστιχα: 235/85/16 caiman
Suspension: coil over 12"
Aka: Κοντζιβας η Μαντεμοκαμμένος
Name: Κωνσταντίνος

Επόμενο

Επιστροφή στο Αναρτήσεις/Λάστιχα

arahova Τετ Απρ 30, 2025 9:36 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τετ Απρ 30, 2025 6:59 am Καλημέρα σας.
panagiotis1 Τρί Απρ 29, 2025 7:55 pm Θά ήθελα μια απάντηση αν θά έχει επιτυχία η συγκόλληση τού μπλοκ, αν κάποιος έχει κάνει κάτι αντίστοιχο.
arahova Τρί Απρ 29, 2025 10:54 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τρί Απρ 29, 2025 7:00 am Καλημέρα σας.
ΣΤΑΥΡΟΣ Δευτ Απρ 28, 2025 7:52 pm Γιορτάζουμε τα 17α γενέθλια μας στην Αγία Μαρίνα στην .
arahova Δευτ Απρ 28, 2025 11:18 am Καλημέρα σε όλους και καλή εβδομάδα.
antonis1627 Δευτ Απρ 28, 2025 6:28 am Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα.
arahova Κυρ Απρ 27, 2025 10:49 am Καλημέρα σε όλους και καλή Κυριακή.
antonis1627 Κυρ Απρ 27, 2025 7:17 am Καλημέρα σας
arahova Σάβ Απρ 26, 2025 9:01 am Καλημέρα σε όλους και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Σάβ Απρ 26, 2025 7:25 am Καλημέρα σας και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Παρ Απρ 25, 2025 1:45 pm Τετάρτη 30-4-2025 πάμε για καφεδάκι στον
arahova Παρ Απρ 25, 2025 8:49 am Καλημέρα σε όλους και καλο Π/Σ/Κ.
antonis1627 Παρ Απρ 25, 2025 6:30 am Καλημέρα σας.
arahova Πέμ Απρ 24, 2025 2:36 pm Καλησπέρα σε όλους.
antonis1627 Πέμ Απρ 24, 2025 6:25 am Καλημέρα σας.
arahova Τετ Απρ 23, 2025 5:39 pm Καλησπέρα σε όλους.
antonis1627 Τετ Απρ 23, 2025 6:46 am Καλημέρα σας.
antonis1627 Τρί Απρ 22, 2025 6:33 am Καλημέρα σας.
Γιώργος Κατσαμάκας Δευτ Απρ 21, 2025 8:55 pm Καλησπέρα και καλή εβδομάδα σε όλες και όλους! Χριστός Ανέστη!
arahova Δευτ Απρ 21, 2025 3:22 pm Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά σε όλους.
antonis1627 Δευτ Απρ 21, 2025 7:46 am Γιορτάζουμε τα 17α γενέθλια μας στην Αγία Μαρίνα στην .
antonis1627 Δευτ Απρ 21, 2025 6:51 am Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα.
makis_V Κυρ Απρ 20, 2025 9:42 am Χρόνια πολλά , Χριστός Ανέστη !
AJAX Chat © 2007 StarTrekGuide ? Updates every 5 Seconds

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 5 επισκέπτες