Θέλω βοήθεια…….
Εδώ και καιρό μου ανάβει το πορτοκαλί λαμπάκι, <Προειδοποιητική λυχνία ψεκασμού> που είναι σαν δύο ενωμένα ζήτα ξαπλωμένα στο κατραν, στην πλευρά του στροφόμετρου κοντά στο ύψος των 2000 στοφών. Είναι λαμπάκι το οποίο στο δικό μου αυτοκίνητο όταν γυρίζεις το κλειδί δεν ανάβει.
Το λαμπάκι ανάβει και δεν σβήνει παρά μόνο όταν κλείσεις την μηχανή και την αφήσεις σβηστεί για πάνω από 10 λεπτά. Στην συνέχεια μπορεί να περάσει καιρός και να μην ανάψει. Το βάλαμε στον εγκέφαλο σβήσαμε την βλάβη και ξανάναψε μετά από 900 χιλιόμετρα.
Η βλάβη που μας έδηξε ήταν ότι κάνει αυτορύθμιση την πεταλούδα του γκαζιού. Σβήσαμε την βλάβη αλλά πάλι το λαμπάκι όποτε θυμάται ανάβει. Το αυτοκίνητο δεν παρουσιάζει κάποιο πρόβλημα, ούτε έχει αυξηθεί η κατανάλωση πετρελαίου. Λέμε να αλλάξουμε την πεταλούδα γκαζιού το κόστος της οποίας είναι 400 + ευρώ. Πιστεύω ότι κάτι άλλο φταίει.
Στις οδηγίες χρήσης αναφέρει ότι η προειδοποιητική λυχνία ψεκασμού ανάβει για μερικά δευτερόλεπτα μόλις ο διακόπτης ανάφλεξης γυρίσει στη θέση on. Στο δικό μου μοντέλο 2006 δεν κάνει αυτό το τσεκ. Κανένας με μοντέλο 2006 ας τσεκάρει αν ανάβει κατα την εκίνηση του κινητήρα.
Είχε κανένας αντίστοιχο πρόβλημα ή κάποιος γνωρίζει να δώσει καμία γνώμη για το τι να κάνω?