Μετά από ένα φανταστικό διήμερο στην Καστοριά και στον Γράμμο δυστυχώς γυρίσαμε πίσω.Ήταν μια φανταστική εκδρομή οργανωμένη κατά τον καλλίτερο τρόπο από τον SIAL.Ξεκινήσαμε νωρίς το πρωί της Παρασκευής όσοι φύγαμε με το κονβόι από Αθήνα και μετά από 7.30 ώρες (με τις ανάλογες στάσεις για ξεμούδιασμα ) φθάσαμε στην Καστοριά.Ανηφορήσαμε προς το χωριό Απόσκεπος απ' όπου η θέα προς την Καστοριά είναι φανταστική να τακτοποιηθούμε στους ξενώνες.Κατόπιν όπως ήταν φυσικό πήγαμε για να φάμε και να ξεδιψάσουμε.
Το απόγευμα ο SIAL μας περίμενε στην πόλη για να μας κάνει μια μικρή ξενάγηση γύρω από την λίμνη.Μαζί με άλλα μέλη του club που γνωρίσαμε και είχαν έρθει για τη εκδρομή κάναμε έναν μικρό κύκλο της λίμνης και καταλήξαμε για καφεδάκι και γνωριμία με τα υπόλοιπα παιδιά στην Παναγά την Μαυριώτισσα στις όχθες της λίμνης(θα ακολουθήσουν ανάλογες φωτό)
Το πρωί του Σαββάτου ξεκίνησε με συγκέντρωση στο πάρκινκ της νομαρχίας Καστοριάς προμήθεια πάγου (για τις μπύρες και τσίπουρο) και ανάλογη προμήθεια για όσους ήθελαν ξηρής τροφής

για τσιμπολόγημα κατά την διάρκεια της περιήγησης στον Γράμμο.Ξεκινήσαμε την καθορισμένη ώρα και το κονβόι των 22 vitara πέρασε εντελώς απαρατήρητο από την πόλη

(μέχρι και οι web κάμερες μας πιάσανε).
Από το Νεστόριο μπήκαμε επιτέλους σε χώμα.Η διαδρομή μέσα στο βουνό αν εξαιρέσεις την σκόνη που φάγαμε γιατί τα σημεία με λάσπη που πατήσαμε ήταν λίγα για να ξεπλύνουμε τα αυτοκίνητα απλώς φίλοι μου ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ.Η βλάστηση και η ομορφιά σου έκοβαν την ανάσα.Η οξιά κυριαρχούσε παντού.Σε πάρα πολλά σημεία της διαδρομής ψάχναμε τον ήλιο.
Γύρω στις 12.30 φθάσαμε κια σταματήσαμε στο μνημείο που βρίσκεται σε υψόμετρο 1.700 μέτρων περίπου.Από εκεί πια ξεκινήσαμε για τον τελικοό προορισμό μας που ήταν οι λίμνες Αρρένων.Φθάσαμε κατά τις 5.00 και ξεκίνησε αμέσως το στήσιμο της κατασκήνωσης καφεδάκι και στην συνέχεια άναμα φωτιάς για να ξεκινήσει το ψήσιμο του φαγητού καθ' ότι είμαστε λίγα άτομα

.Το βράδυ μετά το φαγητό συγκέντρωση γύρω από την φωτιά που τροφοδοτούσαμε συνεχώς με καύσιμα, ποτάκι (τσίπουρο)που είχε φέρει ο Στέφανος (λείπαν τα σκληρά που φέρνουν συνήθως κάποιοι άλλοι

) οι οποίοι κοντέψανε να πιούνε και αυτό που πήρα για το σπίτι

όχι οτί εγώ δεν ήπια λίγο

(για να μην βγάζω τον εαυτό μου έξω ) μουσική που μας έβαλε ο Τάσος και μετά για ύπνο άπαντες.
Την επόμενη μέρα ξεκινήσαμε προς τα χωριά που έλεγε το πρόγραμμα και αφού πατήσαμε άσφαλτο κατά τις 12.00 το κονβόι χώρισε για τον τελικό προορισμό του καθενός.Οι μισοί περίπου συνεχίσαμε για το χωριό Κυψέλη που ήταν και ο τελευταίος σταθμός και άλλοι για να αρχίσουν οι διακοπές τους.
SIAL ένα μεγάλο ευχαριστώ για την διοργάνωση αυτής της εξόρμησης.Να είσαι καλά να την επαναλάβεις πάλι.Ευχαριστώ όλους τους συμμετέχοντες γνωστούς και νέους που γνωρίσαμε στην Καστοριά γαι την καταπληκτική παρέα τους.Σας εύχομαι καλό χειμώνα.
Ο Σταύρος θα ανεβάσει τις φωτό και είναι πολλές τον ξέρετε δεν τσιγκουνεύετε καθόλου σ' αυτό το θέμα.Απλώς λίγο υπομονή φίλοι μου.