chris7gtir έγραψε:αν και ειναι δυσκολο να βρω μεταχειρισμενες 16αρες για να βαλω λαστιχα mud που θελω για το χειμωνα.
τα ερωτηματα μου ειναι τα εξης αντε και βρηκα μεταχειρισμενες η αγορασα καινουργιες
1)οπως ειμαι μαμισιος θα βρισκω με λαστιχα mud?
2)τι διαφορα υψους υπαρχει με ιδια διασταση ελαστικων απο 15αρα σε 16αρα?μηπως δεν αξιζει ο κοπος γιατι 15αρες βρισκω παντου και φτηνες?
3)σιγουρα θα αλλαξει το βημα αλλα θα ειναι τοσο τραγικη η κατασταση σε θεμα δυναμης και καταναλωσης?
και τελος να σας πω οτι σε περιπτωση που βρισκω με τις 16αρες στα αμεσα σχεδια μου ειναι να παρει λιγο μποι το vitara μπας και πιασει το υψος μου

Φίλε μου όλα όσα ρωτάς είναι σχετικά και αόριστα αν δεν δώσεις συγκεκριμένα πράγματα και νούμερα για να σου απαντήσουμε
Στο πρώτο σου ερώτημα σου λέω ότι θα είσαι οριακά με τα mud ίσως σε κρέμασμα να ακουμπήσει από κάποια πλευρά.Καλά όσο για αλυσίδες ταυτόχρονα δεν το συζητάμε κάν
Στο 3ο ερώτημα σου επειδή και πάλι είναι αόριστη σου λέω ότι όλα εξαρτώντε από την διάσταση ελαστικού που θα βάλεις.Πάντως στην χειρότερη σε κόβω για μια μεταβολή του 5% σε σχέδια διαστάσεων και κατ επέκταση σε μάκρος ταχυτήτων και ίσως ελάχιστη μείωση χιλιομέτρων.Στην κατανάλωση πολλοί φίλοι όπως και εγώ είδαμε μια μικρή διαφοροποιήση πρός τα επάνω αλλάζοντας διαστάσεις ή απλά βάζοντας μαντολάστιχο
Για το 2ο ερώτημα και αφού καταλήξεις σε όλα,ζάντα και λάστιχο βάλτα όλα εδώ σε κάποιο απ'όλα και θα δείς τις διαφορές
viewtopic.php?f=15&t=712Πάντως απ'ότι ξέρω πολλοί φίλοι επιλέγουν 15άρες ώστε να μην έχουν απολύτος κανένα πρόβλημα με το μαντολάστιχο
Αρκεί να βρείς και το ανάλογο ελαστικό