καμμενη φλατζα

Re: μαλλον φλατζα

Δημοσίευσηαπό ΤΑΚΗΣ SPORTAGE » Δευτ Ιουν 07, 2010 10:16 pm

chris7gtir έγραψε:
ΤΑΚΗΣ SPORTAGE έγραψε:Αφου θερμοκρασια δεν ανεβασε μπερδεμα νερα λαδια δεν υπαρχει ετσι οπως λες αρα το προβλημα ειναι η διαροη (για μενα αντλια νερου κοιτα τα μποσικα δεν ειναι απαραιτητο να χανει πολυ νερο και οσο για την πιεση θερμοστατης δεν δουλευει σωστα) η γνωμη μου αλλαξε αυτα πρωτα που το κοστος ειναι μικρο και μετα πας για φλατζα.

νερο δεν χανει απο πουθενα απο οτι εχω ψαξει.το μονο που κανει ενω του κανω εξαερωση και κλεισω την ταπα του ψυγειου μολις το παω βολτα τα κολαρα του ψυγειου ειναι τεζα στον αερα και ετσι ανοιγει η ταπα και τα περναει στο βοηθητικο δοχειο.και θερμοστατη αλλαξα και εβαλα και μικροτερο.τι να πω δεν ξερω.
Mastergunner έγραψε:
chris7gtir έγραψε:ναι γιωργο μεταχειρισμενο το πηρα και ισα που προλαβα να κανω κανα 700 χιλιομετρα.τελικα θα με βοηθησει(εγω μαλλον θα βοηθησω)ενα φιλαρακι που ειναι μηχανικος εδω στη διωρυγα που δουλευω.χρηματα δεν θα μου παρει μονο σουυβλακια και μπυρες αλλα στο τελος βλεπω να ξεπερναω το ποσο που θα πληρωνα σε ενα μαστορα :lol: :lol: :lol:

:think: :think: Προβλέπω με τα σουβλάκια και τις μπύρες να αργήσει πολύ το τουτούνι να θεραπευτεί :lol: :lol: Φώτο μην ξεχάσεις :mrgreen:
το κοβω για καμια εβδομαδα γιωργο.

Παντως εγω στη θεση σου θα εβγαζα το θερμοστατη τελειως να δω τι κανει ετσι με τα κολαρα.Υπαρχει βεβαια και η περιπτωση να εχει καψει φλαντζα μεταξι χωρου καυσεως και αγωγου νερου αλλα ψαξτω πρωτα τι να πω αλλο
Άβαταρ μέλους
ΤΑΚΗΣ SPORTAGE
4x4 rookie member
4x4 rookie member

Λάστιχα: yokohama GO 12
Suspension: ΜΑΜΑ
cb: Ναι
Name: ΤΑΚΗΣ

Δημοσίευσηαπό chris7gtir » Τρί Ιουν 08, 2010 10:12 am

Τακη δεν βλεπω τον λογο να βγαλω τον θερμοστατη τελειως.δυο βιδες ειναι αλλα αφου ανοιγει ο θερμοστατης και περνανε τα νερα τι να αλλαξει αν τον βγαλω?δεν ξερω τι να πω
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΣΑΝ ΗΡΩΕΣ ΑΛΛΑ ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ
Άβαταρ μέλους
chris7gtir
Vitaraclub Platinum Member

Λάστιχα: 215-85-16
Suspension: 5"+2" lift
cb: Όχι
Aka: καναλαρχης ή ψηλος
Name: χρηστος

Δημοσίευσηαπό pantel » Τετ Ιουν 09, 2010 7:59 pm

Προσοχή στις τάπες και στους θερμοστάτες. Η τάπα πρέπει να γράφει 0.9 bar. Θερμοστάτες υπάρχουν 2 ειδών - ένας που ανοίγει στους 82 κελσίου (179 φαρεναιτ) και άλλος που ανοίγει στους 88 κελσίου (190 φαρεναιτ). Στην χώρα μας πρέπει να φοράμε τον πρώτο (γιά να ανοίγει έγκαιρα), αλλά μήν αποκλείουμε ότι κάποια μοντέλα Vitara από Γερμανία κλπ μπορεί να φορούν το 88 κελσίου που είναι οριακό γιατί το μοτέρ δουλεύει μονιμα σε ψηλότερη θερμοκρασία.

Γιά τον φόβο των γνωστών (πλέον) προβλημάτων αγόρασα σήμερα γιαπωνέζικο θερμοστάτη από Ευρωιαπωνική (9 ευρώ) 82 κελσίου (πρέπει να γράφει την θερμοκρασία ανοίγματος πάνω στο ανταλλακτικό) με πρόθεση να το περάσω κάποια στιγμή ησυχίας, μαζί με αλλαγή τάπας ψυγείου και νερού ψυγείου.
pantel
4x4 Grand member
4x4 Grand member

Λάστιχα: 195-80 X15
Suspension: suzuki
Name: Παντελής

Δημοσίευσηαπό pantel » Δευτ Ιουν 28, 2010 9:59 am

Χρήστο,

Τελικά τί έγινε ? υπάρχει κάτι καινούργιο ?
pantel
4x4 Grand member
4x4 Grand member

Δημοσίευσηαπό chris7gtir » Πέμ Ιούλ 01, 2010 1:41 pm

pantel έγραψε:Χρήστο,

Τελικά τί έγινε ? υπάρχει κάτι καινούργιο ?

Ναι παντελη δεν το ξεχασα το θεμα απλα περιμενα δυο εβδομαδες να σιγουρευτω και ΝΑΙ τα νεα ειναι ευχαριστα.αν και η ταπα του ψυγειου σχετικα φαινοταν καινουργια λεω δεν την αλλαζω και αυτη μιας και ειχα αλλαξει και θερμοστατη αλλα ειχα καθαρισει και ψυγειο.εδω και δυο εβδομαδες ολα δουλευουν ρολοι.νερα δεν χανει οπως παλια που καθε μερα ηθελα και ενα λιτρο.τελικα ειχε χαλαρωσει το ελατηριο και μολις εκανε λιγο πιεση το κυκλωμα ανοιγε η ταπα και το περναγε στο παγουρι και ξεχειλιζε.

ολη η ιστορια ειναι στην εξαερωση αφου με παιδεψε πολυ μιας και δεν ειχα εμπειρια με ιδιο οχημα.το βεντιλατερ για να ανοιξει τελευταια σκαλα οπου πεταξε για λιγο τα νερα απο τον αερα που ειχε το κυκλωμα ειχα στερεωσει το γκαζι στις 3500 στροφες.πρωτα εκανα εξαερωση στις 2000 και δεν ανοιγε το βεντιλατερ τελευταια σκαλα οπου κανει πολυ θορυβο και παιρνει πολλες στροφες.την επομενη μερα που ηταν τελειως παγωμενο ανοιγω ταπα συμπληρωνω περιπου ενα ποτηρι παραφλου και απο τοτε εδω και δυο εβδομαδες παμε ρολοι.γεια σου αθανατο vitara :dance: :dance: :dance: :dance: :dance:
Άβαταρ μέλους
chris7gtir

Δημοσίευσηαπό pantel » Πέμ Ιούλ 01, 2010 1:54 pm

Μπράβο ! καλά νέα / αλλάζω τάπα !!!
pantel
4x4 Grand member
4x4 Grand member

Δημοσίευσηαπό chris7gtir » Πέμ Ιούλ 01, 2010 1:57 pm

ναι φιλε να εχουμε και το μυαλο μας στην ταπα γιατι εχει 8 ευρω japan και αν δεν το δεις κλαφτα χαραλαμπε που λεει και ο λαος μας.
Άβαταρ μέλους
chris7gtir

Δημοσίευσηαπό ZΗΡΕΙΑ » Πέμ Ιούλ 01, 2010 6:19 pm

chris7gtir έγραψε:ναι φιλε να εχουμε και το μυαλο μας στην ταπα γιατι εχει 8 ευρω japan και αν δεν το δεις κλαφτα χαραλαμπε που λεει και ο λαος μας.

+ 1000 ! Μετά από κάποια χρόνια , αλλαγή προληπτικά ! :wink:
ZΗΡΕΙΑ

Δημοσίευσηαπό chris7gtir » Δευτ Ιούλ 12, 2010 9:15 pm

λοιπον το αμαξι βαλθηκε να με τρελανει.εδω και δυο εβδομαδες που εχω αλλαξει την ταπα ειναι ολα ρολοι.εχω παει δυο φορες επιδαυρο και μια φορα αθηνα στην συναντηση στον καφε που ειχαμε.τα νερα ενταξει.δεν ελειπε καθολου παρα ελαχιστο που το περναγε απο την πιεση στο παγουρι και μετα το ξανα τραβαγε.σημερα πηγα στο μαγαζι του κυριακου και φευγωντας λεω δεν αναβω το αιρκουλ.μολις βγηκα στην εθνικη το εκλεισα και ανοιξα παραθυρα.σε ολη τη διαδρομη η θερμοκρασια μια χαρα.φτανω σπιτι και λεω δεν το αφηνω ενα λεπτακι να δουλεψει?και αμεσως αρχισε να ανεβαινει ο δεικτης πανω απο τη μεση.σβηνω ανοιγω καπο τα νερα βραζανε στο παγουρι ανοιγω την ταπα και ριχνω κοντα δυο λιτρα νερο μεσα στο ψυγειο.τελικα τι γινεται δεν μπορω να καταλαβω.

μηπως εχω κανα θεμα με το βεντιλατερ?
ρε κοιτα που δεν το γλυτωνω το λυσιμο
Άβαταρ μέλους
chris7gtir

Δημοσίευσηαπό Mastergunner » Δευτ Ιούλ 12, 2010 11:58 pm

Χρήστο δες την θερμοστατική βαλβίβα του ανεμιστήρα.Όταν άνοιξες το κάπο και βράζαν τα νερά ο ανεμιστήρας δεν δούλευε;Στο δρόμο ψυχώταν με τον αέρα που ερχόταν με δύναμη στο ψυγείο κατα τη κίνηση σου.Προτείνω να βάλεις τον ανεμιστήρα και με διακόπτη εγώ έτσι έχω κάνει :wink:
Κλείσε μέσα σου την Ελλάδα και θα νιώσεις κάθε είδους μεγαλείο

Ένας για Ολους και Όλοι για Έναν (Vitara Club)
Άβαταρ μέλους
Mastergunner

Λάστιχα: FULDA TRAMP 4x4
Suspension: Calmini 3''/OΜΕ
Name: Γιώργος

Δημοσίευσηαπό chris7gtir » Τρί Ιούλ 13, 2010 1:23 pm

Mastergunner έγραψε:Χρήστο δες την θερμοστατική βαλβίβα του ανεμιστήρα.Όταν άνοιξες το κάπο και βράζαν τα νερά ο ανεμιστήρας δεν δούλευε;Στο δρόμο ψυχώταν με τον αέρα που ερχόταν με δύναμη στο ψυγείο κατα τη κίνηση σου.Προτείνω να βάλεις τον ανεμιστήρα και με διακόπτη εγώ έτσι έχω κάνει :wink:

Αυτο σκεφτομαι να κανω και εγω γιωργο.σημερα μου ειπε ο κυριακος οτι οταν εφυγα απο το μαγαζι του εχτες ειχα διαρροη οτι ειδε σταμπα κατω.θα βγω το απογευμα να το αφοισω αναμενο να δω μπας και χανει πουθενα.εκτος και αν εχει καψει φλατζα και κανει τοσο πολυ πιεση στο κυκλωμα που ενδεχεται να πεταει κανα κολαρο και να κανει διαρροη.
Άβαταρ μέλους
chris7gtir

Δημοσίευσηαπό ZΗΡΕΙΑ » Τρί Ιούλ 13, 2010 10:02 pm

Ωχχχ ρε Χρήστο ...μου θυμίζεις τα δικά μου ρε φίλε ......Τι να πω , σου εύχομαι να το βρεις γρήγορα !!!
ZΗΡΕΙΑ

Δημοσίευσηαπό Mastergunner » Τρί Ιούλ 13, 2010 11:07 pm

chris7gtir έγραψε:
Mastergunner έγραψε:Χρήστο δες την θερμοστατική βαλβίβα του ανεμιστήρα.Όταν άνοιξες το κάπο και βράζαν τα νερά ο ανεμιστήρας δεν δούλευε;Στο δρόμο ψυχώταν με τον αέρα που ερχόταν με δύναμη στο ψυγείο κατα τη κίνηση σου.Προτείνω να βάλεις τον ανεμιστήρα και με διακόπτη εγώ έτσι έχω κάνει :wink:

Αυτο σκεφτομαι να κανω και εγω γιωργο.σημερα μου ειπε ο κυριακος οτι οταν εφυγα απο το μαγαζι του εχτες ειχα διαρροη οτι ειδε σταμπα κατω.θα βγω το απογευμα να το αφοισω αναμενο να δω μπας και χανει πουθενα.εκτος και αν εχει καψει φλατζα και κανει τοσο πολυ πιεση στο κυκλωμα που ενδεχεται να πεταει κανα κολαρο και να κανει διαρροη.

Ένα σημείο που μπορεί να έχει διαρροή και να μην το καταλάβεις είναι στην υδραντλία πίσω απο την τροχαλία.Έχε το νού σου
Κλείσε μέσα σου την Ελλάδα και θα νιώσεις κάθε είδους μεγαλείο

Ένας για Ολους και Όλοι για Έναν (Vitara Club)
Άβαταρ μέλους
Mastergunner

Λάστιχα: FULDA TRAMP 4x4
Suspension: Calmini 3''/OΜΕ
Name: Γιώργος

Δημοσίευσηαπό vitaraonoff » Κυρ Ιούλ 18, 2010 6:45 pm

Χρήστο στο κάνει μόνο στο ρελαντί?Δηλαδή αν ξεκινήσεις πορεία κανονικά,η θερμοκρασία επανέρχεται(αφού έχεις συμπληρώσει υγρά)?
L.A.G.N tuning off road team!
Άβαταρ μέλους
vitaraonoff
4x4 Mud Terrain member
4x4 Mud Terrain member

Λάστιχα: GEOLANDAR/BF MUD
Suspension: Monroe adventure
Name: ΛΟΥΚΑΣ

Δημοσίευσηαπό chris7gtir » Τρί Ιούλ 20, 2010 11:10 pm

vitaraonoff έγραψε:Χρήστο στο κάνει μόνο στο ρελαντί?Δηλαδή αν ξεκινήσεις πορεία κανονικά,η θερμοκρασία επανέρχεται(αφού έχεις συμπληρώσει υγρά)?

Λουκα στο ρελαντι σηκωσε θερμοκρασια γιατι ελειπε νερο απο το ψυγειο και εβραζε τα νερα.πρωτη φορα μου το εκανε αυτο.οταν εφυγα απο το μαγαζι του κυριακιου συμπληρωσαμε λιγο παραφλου και εβαλα και προτεκ.αναψα το αιρ κοντισιον οσο ημουν μεσα στην αθηνα και μολις βγηκα εθνικη το εκλεισα.σε ολο το δρομο η θερμοκρασια ηταν στη μεση και καποιες φορες επεφτε λιγο πιο κατω.μολις εφτασα σπιτι και σταματησα αρχισε να σηκωνει αφου δεν επαιρνε αερα το ψυγειο απο την κινηση του αυτοκινητου.
ZΗΡΕΙΑ έγραψε:Ωχχχ ρε Χρήστο ...μου θυμίζεις τα δικά μου ρε φίλε ......Τι να πω , σου εύχομαι να το βρεις γρήγορα !!!
μακαρι κωστα αλλα βλεπω μπερδεμα :-x
αυτη η βαλβιδα που βρισκεται?ειναι αυτη που ειναι στο θερμοστατη η οχι?δεν θυμαμαι ρε φιλε αν γυρναγε ο ανεμιστηρας οταν εβραζε τα νερα.ασε που πιστευω ειναι φλατζα και πρεπει να περναει τα νερα στο χωρο καυσης γιατι το πρωι οταν ειναι κρυο και το βαζω μπροστα για δυο τρεια δευτερολεπτα ρεταρει και μετα ερχεται στα ισια του
Άβαταρ μέλους
chris7gtir

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Μηχανολογικά/Ηλεκτρολογικά

arahova Παρ Μάιος 02, 2025 10:41 am Καλημέρα σε όλους και καλό Π/Σ/Κ.
antonis1627 Παρ Μάιος 02, 2025 6:35 am Καλημέρα σας.
KonKalamata Πέμ Μάιος 01, 2025 2:24 pm Καλησπέρα και Καλή Πρωτομαγιά σε όλη την ομάδα!
Γιωργος ΗΛΙΑΣ Πέμ Μάιος 01, 2025 1:47 pm Καλή Πρωτομαγιά με πολλά χαμόγελα!!!
makis_V Πέμ Μάιος 01, 2025 9:59 am Καλημέρα και καλό μήνα !
arahova Πέμ Μάιος 01, 2025 9:40 am Καλημέρα σε όλους και καλό μήνα.
antonis1627 Πέμ Μάιος 01, 2025 7:22 am Καλημέρα σας και καλό μήνα.
arahova Τετ Απρ 30, 2025 9:36 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τετ Απρ 30, 2025 6:59 am Καλημέρα σας.
panagiotis1 Τρί Απρ 29, 2025 7:55 pm Θά ήθελα μια απάντηση αν θά έχει επιτυχία η συγκόλληση τού μπλοκ, αν κάποιος έχει κάνει κάτι αντίστοιχο.
arahova Τρί Απρ 29, 2025 10:54 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τρί Απρ 29, 2025 7:00 am Καλημέρα σας.
ΣΤΑΥΡΟΣ Δευτ Απρ 28, 2025 7:52 pm Γιορτάζουμε τα 17α γενέθλια μας στην Αγία Μαρίνα στην .
arahova Δευτ Απρ 28, 2025 11:18 am Καλημέρα σε όλους και καλή εβδομάδα.
antonis1627 Δευτ Απρ 28, 2025 6:28 am Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα.
arahova Κυρ Απρ 27, 2025 10:49 am Καλημέρα σε όλους και καλή Κυριακή.
antonis1627 Κυρ Απρ 27, 2025 7:17 am Καλημέρα σας
arahova Σάβ Απρ 26, 2025 9:01 am Καλημέρα σε όλους και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Σάβ Απρ 26, 2025 7:25 am Καλημέρα σας και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Παρ Απρ 25, 2025 1:45 pm Τετάρτη 30-4-2025 πάμε για καφεδάκι στον
arahova Παρ Απρ 25, 2025 8:49 am Καλημέρα σε όλους και καλο Π/Σ/Κ.
antonis1627 Παρ Απρ 25, 2025 6:30 am Καλημέρα σας.
arahova Πέμ Απρ 24, 2025 2:36 pm Καλησπέρα σε όλους.
antonis1627 Πέμ Απρ 24, 2025 6:25 am Καλημέρα σας.
arahova Τετ Απρ 23, 2025 5:39 pm Καλησπέρα σε όλους.
AJAX Chat © 2007 StarTrekGuide ? Updates every 5 Seconds

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες