Με το καλο να ευχηθω κι εγω.Το συγκεκριμενο αυτοκινητο δε φανταζεσαι που μπορει να σε παει.....
Τα σημεια που πρεπει να προσεξεις κατα τη γνωμη μου.
Καταρχην να λειτουργουν ολα.Απο τους υαλοκαθαριστηρες το a/c ,το καλοριφερ,φωτα κλπ,εν πασει περιπτωσει αυτα που θα σου χρησιμευουν καθε μερα κι ανα πασα στιγμη.
Απο κει και περα λεπτομερης ελεγχος στο αμαξωμα αν ειναι τρακαρισμενο κι απο κατω αν εχει πολλες σκουριες .
Ελεγχος στην τετρακινηση,αν δλδ κουμπωνουν ξεκουμπωνουν ολα κανονικα και να μην ακουγονται περιεργοι θορυβοι...
Αν ο συμπλεκτης απομονωνει ψηλα ενδεχομενως να θελει δισκο πλατω συντομα,μετεφρασε το αυτο περιπου στα 500.
Οπως και να εχει το ζητημα ,αν το αυτοκινητο δεν εχει book service για να τσεκαρεις ποτε αλλαχτηκαν τα λουρια,οπωσδηποτε αλλαγη ιμαντα χρονισμου,ρουλεμαν ιμαντες κλπ μετεφρασε το αυτο περιπου στα 400.
Το ψυγειο τωρα....Ιστορια αμαρτωλη στα αυτοκινητα μας.Γνωμη μου αλλαξε το κι αυτο με σιδερενιο του εμποριου μαζι με ενα θερμοστατη κι αλλαζε με θρησκευτικη ευλαβεια τα υγρα καθε χρονο.Δε θα σε ενοχλησει ποτε ξανα.Υπολογιζε κοντα στα 200.
Ολα τα υπολοιπα τα θεωρω αναλωσιμα οπως λαστιχα κλπ κλπ...
Κοιτα να εχει οπωσδηποτε 2 κλειδια κι ΟΧΙ ενα διοτι ενα αντικλειδι θα σου κοστισει 70 euro,και το σετακι με τα βασικα εργαλεια του αυτοκινητου (γρυλο κλπ ,μη νομιζεις κανουν κι αυτα καποια χρηματα).Ειδικα αν ειναι απο μαντρα καντο του θεμα να στα δωσει.
Τωρα για τον κινητηρα δε μπορω να πω πολλα...Καντο μια βολτα δεις αν πηγαινει κι απο κει και περα αν τσιμπαει και λιγα λαδακια δε χαλασε ο κοσμος.Παλιο αυτοκινητο παιρνεις ουτως η αλλως.Φτανει να τα παρακολουθεις.Ριξε και μια ματια στο δοχειο συστολης διαστολης κι αν δεις μαυριλες μεσα ,φυγε τρεχοντας.....
Σε γενικες γραμμες δωσε μεγαλη προσοχη στο συστημα τετρακινησης και στο αμαξωμα να μην εχει φαει καμια γερη.Ολα τα υπολοιπα μη σε αγχωνουν και πολυ.Αν ειναι αυτα οκ,πιστευω το πολυ με κανενα χιλιαρικο ακομα θα το μαζεψεις και θα το χαιρεσαι για πολλα πολλα χιλιομετρα ακομα.
Για οτι θελησεις εδω ειμαστε

Μια μερα θα με εγκαταλειψουν ολοι,και θα μεινουν μονοι τους.