Η ιστορία λοιπόν έχει ως εξής......
Σήμερα αποφάσισα να αγοράσω έναν αποκωδικοποιητή mpeg4 για μια τηλεόραση στο σπίτι (μιας και στην περιοχή μου ο alpha έχει κάκιστη εικόνα) και εφόσον στην αττική ξεκίνησε και η εκπομπή των ψηφιακών καναλιών της digea. Ο αποκωδικοποιητής της τάξης των 39 ευρώ από γνωστό κατάστημα τεχνολογίας. Η σύνδεση του απλή στην τηλεόραση μιας και γίνετε η με SCART η με καλώδιο AV.
Μου πέρασε λοιπόν από το μυαλό ότι αφού συνδέεται με AV με την τηλεόραση γιατί να μην συνδέεται και με το AV IN του Kenwood?
Πάμε για δοκιμή στο αμάξι λοιπόν...

Ξεβιδώνω την μονάδα και συνδέω το καλώδιο AV IN του Kenwood με μια προέκταση καλωδίων την οποία και βγάζω στο ντουλαπάκι όπως θα δείτε και παρακάτω. Η βασική δουλειά είχε γίνει.....
Πρόβλημα..... ο αποκωδικοποιητής όμως είναι 220v και όχι 12v που έχουμε εμείς.....

Εδώ την λύση μου την έδωσε το inverter οπού και συνδέθηκε ο αποκωδικοποιητής και πιάσαμε τα 220v

Από κει και πέρα όλα έγιναν μόνα τους.... (Το av interruption να είναι ενεργοποιημένο μόνο στις ρυθμίσεις του kenwood)
Με το on της συσκευής μου εμφανίστηκε στην οθόνη το λογότυπο του αποκωδικοποιητή και άρχισε το scan για τα ψηφιακά κανάλια. Μετά από λίγο τα είχα και τα 12 στην οθόνη μου με τέλεια εικόνα και ήχο!
Όλο αυτό είναι ένα πείραμα με έναν αποκωδικοποιητή που προορίζεται για οικιακή χρήση..... και εδώ ρωτάω εγώ.... αν βρούμε έναν αποκωδικοποιητή πιο μικρό σε όγκο? αν μπορούσαμε να μετατρέψουμε το 220v σε 12v (χωρίς την χρήση inverter) με μόνιμη εγκατάσταση? νομίζω ότι θα μπορούσαμε να βρούμε μια λύση μιας και το θέμα έχει συζητηθεί αρκετά και τα ποσά για tuner είναι λίγο υπερβολικά για το αυτοκίνητο. Πραγματικά πάντως η εικόνα και όταν το αυτοκίνητο ήταν εν κινήσει ήταν απίστευτη! παραθέτω και λίγες φωτό από το πειραματάκι μου και περιμένω και τις γνώμες σας.