Καλορίζικες Απόστόλη

και μπράβο στον Κυριάκο που βοηθάει τα παιδιά του club
Μιας και εγώ είμαι αυτός που προσάρμοσα το πατρόν του GV1.6 στο GV2.0, νοιώθω την ανάγκη να σας εξηγήσω κάποια πράγματα. Ίσως φταίω που δεν το έκανα εξ αρχής, και επίσης επειδή δεν έχω προλάβει ακόμα να την τοποθετήσω, ώστε να ανεβάσω φωτό. Οι παρακάτω φωτό βγήκανε με πολύ κόπο, σερνόμενος από κάτω, με το ένα χέρι, ακούμπαγα την ποδιά και με το άλλο τράβαγα φωτό...
Λοιπόν...
1. Για το κενό που λες μεταξύ ποδιάς και T-Case. Το κενό είναι ένα δάχτυλο απόσταση γιατί έβαλες την ποδιά κατευθείαν πάνω στη γέφυρα και τη πίσω κυκλική τραβέρσα. Αν έβαζες κάτι ανάμεσά τους - για μένα επιβάλετε για να μην "τραντάζετε" από τα χτυπήματα το σασί - π.χ. εγώ θα βάλω 1cm λάστιχα από αντικραδασμικά ή αν δεν βρώ 3 στρώσεις κομμάτια (εκεί που βάζεις και τις βίδες) από το κολάρο του ψυγείου που άλλαξα πρόσφατα, τότε το κενό θα είναι 2 cm. Αυτό βέβαια έχει να κάνει και με την κρίση του καθενός, αφού ο κάθε ένας, σκέφτεται διαφορετικά.
Το κεντρικό στρατζάρισμα έγινε 5 μοίρες γιατί αν γινόταν παραπάνω, η ποδιά δεν θα εφάπτονταν ακριβώς με την γέφυρα, αλλά θα είχε κλίση, με αποτέλεσμα όταν έβαζες τις βίδες, να "στραβοκαθόντουσαν" και με ένα μεγάλο μπαμ, να σπάγανε. Επίσης, η παραπάνω κλίση που θα έπαιρνε η ποδιά προς τα κάτω, θα είχε σαν αποτέλεσμα να "προεξέχει" προς τα κάτω, και να σου βρίσκει συνέχεια, ενώ τώρα, είναι σε απόλυτη ευθεία με το υπόλοιπο αμάξωμα του αυτοκινήτου.
Προτείνω λοιπόν, να βάλεις λάστιχα μεταξύ ποδιάς και σασί, θα κερδίσεις και απόσταση από το T-Case και αντικραδασμικότητα στο σασί.
2. Επίσης παρατήρησα ότι την ποδιά την βάλατε αρκετά δεξιά. Το "κόψιμο" στο πίσω μέρος είναι γιατί η ποδιά σχεδιάστηκε για να τοποθετηθεί εκεί και όχι δεξιά. Αυτό γιατί, το μπροστινό μέρος της ποδιάς, πρέπει όπως είπα παραπάνω να εφάπτεται σωστά πάνω στη γέφυρα. Κοίτα στην παρακάτω φωτό:
Το σημείο όπου κάθετε η ποδιά κάτω από τη γέφυρα είναι οι κίτρινες γραμμές. Εσείς την βάλατε δεξιότερα, δηλαδή περίπου το 1/3 της κίτρινης γραμμής της ποδιάς, έχει μπεί κάτω από την κόκκινη γραμμή της γέφυρας, όπου εκεί η γέφυρα κάνει "καμπύλη" προς τα πάνω... Δηλαδή εκεί η ποδιά είναι στον αέρα. Αν την βάζατε αριστερότερα, τότε το "δοντάκι" στο πίσω μέρος της ποδιάς θα ερχόταν αριστερότερα. Τα U θα τα έπιανες στο κομμάτι που εξέχει από το εγκάρσιο σασί.
Βέβαια όλα αυτά είναι δικά μου σχέδια και σκέψεις, ο καθένας πράττει όπως το νοιώθει καλύτερα