Μετά από αρκετό διάστημα αναμονής παρέλαβα χθες τις πλύμνες για το GV, συγκεκριμένα AVM 538.

- image002.jpg (457.5 KiB) 5884 προβολές
Η εγκατάσταση έγινε από μένα και αποδείχτηκε πιο ευκολη απ' ότι περίμενα. Παραθέτω τα βήματα
Βήμα 1. Σήκωμα αυτοκινήτου - εξαγωγή του πλαστικού καπακιού. Αν δεν υπάρχει καπάκι η διαδικασία μπορεί να παραλειφθεί -οπότε ίσως και να μη χρειαστεί καν το σήκωμα-

- image001.jpg (350.52 KiB) 5884 προβολές
Αφού βγάλουμε το τροχό, το πλαστικό καπάκι βγαίνει εύκολα αρκεί να ρίξουμε λίγω WD40 αν έχει κολλήσει, πιέζοντας στις με κατσαβίδι στις εσοχές που υπάρχουν.
Βήμα 2. Εξαγωγή του μεταλλικού καπακιού που συνδέει το ημιαξόνιο, θα χρειαστούμε 10αράκι κλειδί, καλύτερα καρυδάκι και ελαφρύ κούνημα μόλις το ξεβιδώσουμε για να απεμπλακεί...

- image004.jpg (449.77 KiB) 5884 προβολές
Τελικά θα δούμε αυτό....

- image005.jpg (456.91 KiB) 5884 προβολές
Βήμα 3 Τοποθετούμε τον εσωτερικό μηχανισμό της πλύμνης, αφού βάλουμε και την παρεχόμενη στη συσκευασία φλάντζα στεγανοποίησης. (Πρώτα βέβαια άπλωσα στη φλάντζα μια ελαφριά στρώση γράσσου)

- image006.jpg (442.37 KiB) 5884 προβολές

- image007.jpg (413.5 KiB) 5884 προβολές
Βήμα 4 Τοποθετούμε τον εξωτερικό μηχανισμό με την επιλογή τοποθετημένη στο 4χ2, αφού βάλουμε λίγο γράσσο γραφίτη για καλό και για κακό. (Στις οδηγίες αναφέρεται ότι δεν χρειάζεται επιπλέον λίπανση, αλλά πιστεύω πως καλό είναι να μπεί λιγο παραπάνω)

- image008.jpg (371.43 KiB) 5884 προβολές
Βήμα 5. Βιδώνουμε με τις υπάρχουσες βίδες

- image009.jpg (497.03 KiB) 5884 προβολές
κι εφόσον το αυτοκίνητο είναι σηκωμένο μπορούμε να τσεκάρουμε και τη σωστή λειτουργία των πλυμνών...
Βήμα 6 Τοποθέτηση του τροχού ...

- image003.jpg (440.98 KiB) 5884 προβολές
και τέλος.
Συνολική διάρκεια περίπου 1 ώρα και για τους δύο τροχούς.
Περιμένω να δω τα αποτελέσματα στη πράξη, αν και με μια πρώτη μικρή βόλτα, φαίνεται να κινείται με μεγαλύτερη άνεση το αυτοκίνητο.
Να ευχαριστήσω εδώ όλους εσάς που μου δώσατε την ιδέα, γιατί παρά το γεγονός ότι στο πρώτο μου αυτοκίνητο (Samurai) είχα πλύμνες, δεν είχε περάσει από το μυαλό μου ότι στο Grand, η Suzuki εχει κάνει τέτοια (πρόχειρη?) σχεδίαση στο μπροστινό διαφορικό.
(Υ.Γ. αν κάποιος από τους καλύτερα ενημερωμένους εντοπίσει κάτι που δεν έκανα σωστά ας το αναφέρει).