kaliakouda έγραψε:lambros έγραψε:Ο Γκρίτσης είναι από τους ωκεανοπόρους που έχω την τιμή να γνωρίζω προσωπικά και να έχω χαθεί άπειρες φορές στις ιστορίες του.
Πάντως οι καταστάσεις δεν είναι κάν συγκρίσημες.
Άλλες συνθήκες, άλλα σκάφη (ακόμα και ένα εννιάμετρο σύγχρονο σκάφος σήμερα έχει απίστευτη τεχνολογία που πέρα από ασφάλεια στην πλέυση απόδίδει και μεγάλες ταχύτητες), και φυσικά άλλοι άνθρωποι.
Αυτό να λέγεται, άλλες εποχές άλλα σκάφη άλλα βοηθήματα![]()
Άλλη περίπτωση έχουμε του Αντώνη Βασιλειάδη που έφυγε με τσιμεντένιο σκάφος ολομόναχος και πέρασε τον Ατλαντικό, μου τα διηγείτο προσωπικά, μάλιστα συμμετείχε στην κατασκευή του πιστού αντίγραφου του Κυρήνεια και το οδήγησε στον πρώτο του πλού, από θαλασσοπόρους έχουμε πάρα πολλούς καταξιωμένους
xtkz έγραψε:kaliakouda έγραψε:
Αυτό να λέγεται, άλλες εποχές άλλα σκάφη άλλα βοηθήματα![]()
Άλλη περίπτωση έχουμε του Αντώνη Βασιλειάδη που έφυγε με τσιμεντένιο σκάφος ολομόναχος και πέρασε τον Ατλαντικό, μου τα διηγείτο προσωπικά, μάλιστα συμμετείχε στην κατασκευή του πιστού αντίγραφου του Κυρήνεια και το οδήγησε στον πρώτο του πλού, από θαλασσοπόρους έχουμε πάρα πολλούς καταξιωμένους
Ειχα τη τιμη να εχω τον Βασιλειαδη Δασκαλο. Μεγας χορευτης, φωτογραφος και ιστιοπλοος. Ο,τι και να πω γι'αυτον θα ειναι λιγο. Μεσα σε λιγες μερες εγινε ο μπαμπας μας - τετοια η σχεση μας πανω και ε3ω απο το ιστιοφορο που ζησαμε σχεδον ενα μηνα μαζι. Θα ηθελα πολυ να δω καπου γραμμενα τα βιωματα τετοιων ανθρωπων.
kfanis έγραψε:kaliakouda έγραψε:Και εγώ την ίδια τύχη είχα να τον έχω δάσκαλο![]()
Θυμάμαι μάλιστα όταν μάζευα το πανί του Βασιλειάδη με το οποίο γύρισε τον Ατλαντικό!
Ήταν μάλιστα τόσο χοντρό για να αντέχει στις κακουχίες που σου έβγαζε το λάδι για να τυλιχτεί σωστά στη θήκη του
Άσε τα 50άρικα(δρχ.) σε πρόστιμα που τρώγαμε όταν γινόταν πατατιά
kaliakouda έγραψε:Και εγώ την ίδια τύχη είχα να τον έχω δάσκαλο![]()
Θυμάμαι μάλιστα όταν μάζευα το πανί του Βασιλειάδη με το οποίο γύρισε τον Ατλαντικό!
Ήταν μάλιστα τόσο χοντρό για να αντέχει στις κακουχίες που σου έβγαζε το λάδι για να τυλιχτεί σωστά στη θήκη του
Σίγουρα φίλε μου, αλλά επέτρεψέ τα στους αδαείς τουλάχιστον!!xtkz έγραψε:Ιn my humble opinion, σχολια ερωτικου περιεχομενου ειναι το λιγοτερο κακογουστα και σιγουρα περισσοτερο off-topic απο τα παραπανω posts.
xtkz έγραψε:Εχεις φωτογραφιες απο το ιστιοφορο? Στο διαδικτυο δεν εμφανιζεται πουθενα, ακομη και για τον ιδιο ειναι δυσκολο να βρεις πληροφοριες/βιογραφικο.
xtkz έγραψε:kaliakouda έγραψε:Και εγώ την ίδια τύχη είχα να τον έχω δάσκαλο![]()
Eμας μας χρεωνε ποντους!![]()
Εχεις φωτογραφιες απο το ιστιοφορο? Στο διαδικτυο δεν εμφανιζεται πουθενα, ακομη και για τον ιδιο ειναι δυσκολο να βρεις πληροφοριες/βιογραφικο.
arahova | Παρ Μάιος 02, 2025 10:41 am | Καλημέρα σε όλους και καλό Π/Σ/Κ. |
antonis1627 | Παρ Μάιος 02, 2025 6:35 am | Καλημέρα σας. |
KonKalamata | Πέμ Μάιος 01, 2025 2:24 pm | Καλησπέρα και Καλή Πρωτομαγιά σε όλη την ομάδα! |
Γιωργος ΗΛΙΑΣ | Πέμ Μάιος 01, 2025 1:47 pm | Καλή Πρωτομαγιά με πολλά χαμόγελα!!! |
makis_V | Πέμ Μάιος 01, 2025 9:59 am | Καλημέρα και καλό μήνα ! |
arahova | Πέμ Μάιος 01, 2025 9:40 am | Καλημέρα σε όλους και καλό μήνα. |
antonis1627 | Πέμ Μάιος 01, 2025 7:22 am | Καλημέρα σας και καλό μήνα. |
arahova | Τετ Απρ 30, 2025 9:36 am | Καλημέρα σε όλους. |
antonis1627 | Τετ Απρ 30, 2025 6:59 am | Καλημέρα σας. |
panagiotis1 | Τρί Απρ 29, 2025 7:55 pm | Θά ήθελα μια απάντηση αν θά έχει επιτυχία η συγκόλληση τού μπλοκ, αν κάποιος έχει κάνει κάτι αντίστοιχο. |
arahova | Τρί Απρ 29, 2025 10:54 am | Καλημέρα σε όλους. |
antonis1627 | Τρί Απρ 29, 2025 7:00 am | Καλημέρα σας. |
ΣΤΑΥΡΟΣ | Δευτ Απρ 28, 2025 7:52 pm | Γιορτάζουμε τα 17α γενέθλια μας στην Αγία Μαρίνα στην . |
arahova | Δευτ Απρ 28, 2025 11:18 am | Καλημέρα σε όλους και καλή εβδομάδα. |
antonis1627 | Δευτ Απρ 28, 2025 6:28 am | Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα. |
arahova | Κυρ Απρ 27, 2025 10:49 am | Καλημέρα σε όλους και καλή Κυριακή. |
antonis1627 | Κυρ Απρ 27, 2025 7:17 am | Καλημέρα σας |
arahova | Σάβ Απρ 26, 2025 9:01 am | Καλημέρα σε όλους και καλό Σαββατοκύριακο. |
antonis1627 | Σάβ Απρ 26, 2025 7:25 am | Καλημέρα σας και καλό Σαββατοκύριακο. |
antonis1627 | Παρ Απρ 25, 2025 1:45 pm | Τετάρτη 30-4-2025 πάμε για καφεδάκι στον |
arahova | Παρ Απρ 25, 2025 8:49 am | Καλημέρα σε όλους και καλο Π/Σ/Κ. |
antonis1627 | Παρ Απρ 25, 2025 6:30 am | Καλημέρα σας. |
arahova | Πέμ Απρ 24, 2025 2:36 pm | Καλησπέρα σε όλους. |
antonis1627 | Πέμ Απρ 24, 2025 6:25 am | Καλημέρα σας. |
arahova | Τετ Απρ 23, 2025 5:39 pm | Καλησπέρα σε όλους. |
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 16 επισκέπτες