ΚΑΠΑΚΙ ΜΗΧΑΝΗΣ GV 1600 /1999

ΚΑΠΑΚΙ ΜΗΧΑΝΗΣ GV 1600 /1999

Δημοσίευσηαπό panpan » Κυρ Ιουν 06, 2010 12:11 am

Ρε φιλαρακια με προδωσε το θηριακι μου.
Πιστευα οτι δεν θα μου χαλαγε ποτε αλλα βλεπεις αυτα συμβαινουν και στις καλυτερες οικογενειες . Επαθα ρηγμα στο καπακι της μηχανης μου .Ζημια σοβαρη και πολυεξοδη. Μου ειπε το συνεργειο γυρω στα 1500ευρω και το συτοκινητο για τρεις μερες.
Ευχομαι να μην εχει κανενας αναλογη εμπειρια αλλα οπως θελει ας μου πει την συμβουλη του . Αρχικα του εριξα στο φυγειο ενα υγρο silery block , κατι εδειξε να κανει για περιπου 3500 χιλ. χιλιομετρα αλλα τωρα βλεπω παλι να μου ασπριζει η ταπα του λαδιου. Αν κανενας εχει μηχανη απο κανενα τρακαρισμενο ας με ενημερωσει, μηπως αλλαξω την μηχανη και οχι το καπακι.
Ευχαριστω...
Ο ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟΣ
Άβαταρ μέλους
panpan
4x4 Grand member
4x4 Grand member

cb: Ναι
Name: τακης

Re: ΚΑΠΑΚΙ ΜΗΧΑΝΗΣ GV 1600 /1999

Δημοσίευσηαπό mikeGV » Κυρ Ιουν 06, 2010 9:08 pm

Περαστικά φίλε . Προσωπικά δεν έχω ακούσει να υπάρχει κάτι διαθέσιμο . Περίμενε όμως λίγο δεν έχεις να χάσεις τίποτα :wink:
mikeGV

Δημοσίευσηαπό Mastergunner » Κυρ Ιουν 06, 2010 9:25 pm

panpan έγραψε:Ρε φιλαρακια με προδωσε το θηριακι μου.
Πιστευα οτι δεν θα μου χαλαγε ποτε αλλα βλεπεις αυτα συμβαινουν και στις καλυτερες οικογενειες . Επαθα ρηγμα στο καπακι της μηχανης μου .Ζημια σοβαρη και πολυεξοδη. Μου ειπε το συνεργειο γυρω στα 1500ευρω και το συτοκινητο για τρεις μερες.
Ευχομαι να μην εχει κανενας αναλογη εμπειρια αλλα οπως θελει ας μου πει την συμβουλη του . Αρχικα του εριξα στο φυγειο ενα υγρο silery block , κατι εδειξε να κανει για περιπου 3500 χιλ. χιλιομετρα αλλα τωρα βλεπω παλι να μου ασπριζει η ταπα του λαδιου. Αν κανενας εχει μηχανη απο κανενα τρακαρισμενο ας με ενημερωσει, μηπως αλλαξω την μηχανη και οχι το καπακι.
Ευχαριστω...

Τι είναι αυτή η σοβαρή ζημιά που δεν μπορεί να φτιαχθεί,εδώ φτιάχνονται όλα (σχεδόν) δεν μπορείς να βρείς καπάκι σε μάντρες ή σε μεταχιρισμένα ανταλακτικά Ιαπωνικών αυτοκινήτων;
Καταρχήν λες οτι έχεις σοβαρή και πολυέξοδη ζημιά και μετά έκανες 3500 χιλιόμετρα πριν σου ασπρίσει η τάπα του λαδιού (νερό;) μήπως ήταν η φλάτζα και με το ζόρισμα που του έριξες ράγισε το καπάκι;
Αν θες εξήγησε μας τι ακριβώς εννοείς :think: :think:
Κλείσε μέσα σου την Ελλάδα και θα νιώσεις κάθε είδους μεγαλείο

Ένας για Ολους και Όλοι για Έναν (Vitara Club)
Άβαταρ μέλους
Mastergunner
Vitaraclub Platinum Member

Λάστιχα: FULDA TRAMP 4x4
Suspension: Calmini 3''/OΜΕ
cb: Όχι
Name: Γιώργος

Δημοσίευσηαπό manos12-74 » Δευτ Ιουν 07, 2010 3:16 am

απο οτι θυμαμαι συνεβεναι στο παλιο βιταρα που ηταν φτιαγμενο στην ισπανια μετα τις 150000 χιλιομετρα ειχε τσυμβει σε γνωστο μου οντως ειναι δαπανηρο ακομα και μεταχειρησμενο καπακι να παρεις θελει ενα πλανισμα οδηγους και τσιμουχακια βαλβιδων για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο α και καμια 500αρια χιλιομετρα στρωσιμο :( :(
Αξίζει φίλε μου να ζεις για ένα όνειρο, κι ας είναι η φωτιά του να σε κάψει.
Άβαταρ μέλους
manos12-74
4x4 Trial Race Member
4x4 Trial Race Member

Λάστιχα: dunlop grandtrek at
Suspension: mad+ kyb+αποστατες
Name: Μανος

Δημοσίευσηαπό panpan » Δευτ Ιουν 07, 2010 8:17 pm

Mastergunner έγραψε:
Ευχαριστω...

Τι είναι αυτή η σοβαρή ζημιά που δεν μπορεί να φτιαχθεί,εδώ φτιάχνονται όλα (σχεδόν) δεν μπορείς να βρείς καπάκι σε μάντρες ή σε μεταχιρισμένα ανταλακτικά Ιαπωνικών αυτοκινήτων;
Καταρχήν λες οτι έχεις σοβαρή και πολυέξοδη ζημιά και μετά έκανες 3500 χιλιόμετρα πριν σου ασπρίσει η τάπα του λαδιού (νερό;) μήπως ήταν η φλάτζα και με το ζόρισμα που του έριξες ράγισε το καπάκι;

Φιλε μου καλε δεν ειπα οτι δεν φτιαχνεται αλλα τσουζει το ατιμο στην τσεπη ειδικα αυτες τις μερες που σου κοβουν απο τον μισθο.
Τωρα οσον αφορα για την ζημια αρχικα ειχε χασει νερο το οποιο το ειδα αμεσως και το αναπληρωσα. Την επομενη πηγα στο συνεργειο και διαπιστωθηκε η βλαβη με ενδειξεις τον ασπρισμενο δεικτη του λαδιου και τη ασπρησμενη ταπα λαδιου. Του ειπα του μαστορα γιατι καπακι και οχι φλατζα. Η απαντηση ηταν οτι μετα απο 230.570 χιλιομετρα η ζημια που παθαινουν τα gv κατα 99,9 % ειναι ρηγμα στο καπακι. Με το υγρο ομως που του εριξα εκανα ακομα επιπλεον χωρις προβλημα αλλα 3.500 χιλιομετρα. Τωρα μου ξανασπριζει ο δεικτης και η ταπα. Θα δοκιμασω παλι με το υγρο και θα δω μεχρι να βρω καπακι. Οσο για μεταχειρισμενο δεν θα το προτιμησω γιατι εφενος απο την Καλαματα δεν μπορω να βρω ευκολα και αφεταιρου μαζι με πλανισμα ,λαστιχακια κλπ θα μου παει σχεδον το ιδιο και θα ειναι παλι παληο.. Πιστευω να εγινα κατανοητος....
Ο ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟΣ
Άβαταρ μέλους
panpan
4x4 Grand member
4x4 Grand member

cb: Ναι
Name: τακης

Δημοσίευσηαπό mikeGV » Δευτ Ιουν 07, 2010 8:24 pm

Ο μηχανικός σου είναι μάγος ? Πως κατάλαβε ότι είναι καπάκι και όχι φλάτζα ? Όλοι ξέρουμε ότι έχουμε θέμα με το καπάκι αυτό όμως δεν σημαίνει ότι όλες οι περιπτώσεις είναι καπάκι. Αν με ένα υγρό σταματά η διαρροή αυτό σημαίνει ότι το σημείο που χάνεις είναι πολύ μικρό . Προσωπικά θα άνοιγα το μοτέρ να δω τι συμβαίνει . Ακόμα και το καπάκι να έχει ρήγμα μπορεί να είναι σε τέτοιο σημείο που μπορεί να κολληθεί και να γλυτώσεις πολλά λεφτά τσέκαρε το λίγο :wink:
mikeGV

Δημοσίευσηαπό manos12-74 » Τρί Ιουν 15, 2010 9:39 pm

σωστος ο mike πρωτα ανοιγεις και μετα λες τι ειναι αυτα αντε αντε λεμε για να εχουμε εσυ πληρωνεις οχι αυτος μηπως κανει παρεα με τον giouri geler :lol: :lol: :lol: :lol:
Αξίζει φίλε μου να ζεις για ένα όνειρο, κι ας είναι η φωτιά του να σε κάψει.
Άβαταρ μέλους
manos12-74
4x4 Trial Race Member
4x4 Trial Race Member

Λάστιχα: dunlop grandtrek at
Suspension: mad+ kyb+αποστατες
Name: Μανος

Δημοσίευσηαπό Mastergunner » Τρί Ιουν 15, 2010 11:42 pm

panpan έγραψε:
Mastergunner έγραψε:
Ευχαριστω...

Φιλε μου καλε δεν ειπα οτι δεν φτιαχνεται αλλα τσουζει το ατιμο στην τσεπη ειδικα αυτες τις μερες που σου κοβουν απο τον μισθο.
Τωρα οσον αφορα για την ζημια αρχικα ειχε χασει νερο το οποιο το ειδα αμεσως και το αναπληρωσα. Την επομενη πηγα στο συνεργειο και διαπιστωθηκε η βλαβη με ενδειξεις τον ασπρισμενο δεικτη του λαδιου και τη ασπρησμενη ταπα λαδιου. Του ειπα του μαστορα γιατι καπακι και οχι φλατζα. Η απαντηση ηταν οτι μετα απο 230.570 χιλιομετρα η ζημια που παθαινουν τα gv κατα 99,9 % ειναι ρηγμα στο καπακι. Με το υγρο ομως που του εριξα εκανα ακομα επιπλεον χωρις προβλημα αλλα 3.500 χιλιομετρα. Τωρα μου ξανασπριζει ο δεικτης και η ταπα. Θα δοκιμασω παλι με το υγρο και θα δω μεχρι να βρω καπακι. Οσο για μεταχειρισμενο δεν θα το προτιμησω γιατι εφενος απο την Καλαματα δεν μπορω να βρω ευκολα και αφεταιρου μαζι με πλανισμα ,λαστιχακια κλπ θα μου παει σχεδον το ιδιο και θα ειναι παλι παληο.. Πιστευω να εγινα κατανοητος....

Το καινούριο afermarket θα σου βγεί γύρο στα 500+ μόνο η αγορά με επιπλέων κόστος αναλλωσίμων και βαλσίματος γύρο στα 1000 ευρώ.Λογικά πρώτα θα σου έκαιγε τη φλάτζα και ύστερα θα άρπαγε το καπάκι.Θα συμφωνίσω με τα άλλα παιδιά οτι δεν γίνεται διάγνωση απο μάστορα χωρίς να ανοίξει μοτέρ.Πάντως να ξέρεις οτι αν βάλεις καινούριο θα το έχεις σε ένα ήδη κουρασμένο μοτερ με 230000 χιλιόμετρα.Σκοπός μου είναι να σε βοηθήσω να φτιάξεις το τουτου χωρίς να σου στοιχίσει ο κούκος αηδόνι. :wink:
Κλείσε μέσα σου την Ελλάδα και θα νιώσεις κάθε είδους μεγαλείο

Ένας για Ολους και Όλοι για Έναν (Vitara Club)
Άβαταρ μέλους
Mastergunner

Λάστιχα: FULDA TRAMP 4x4
Suspension: Calmini 3''/OΜΕ
Name: Γιώργος

Δημοσίευσηαπό chris7gtir » Τετ Ιουν 16, 2010 6:27 am

οταν με το καλο ανοιξετε το μοτερ αν ειναι φλατζα την αλλαζεις και τελειωνεις με λιγα χρηματα.αν εχεις ρηγμα στο καπακι οπως ανεφερε και ο φιλος ποιο πανω aftermarket εχει ενα 500 με ενα χρονο εγγυηση αλλα πρωτα κοιτα σε τι κατασταση βρισκονται οι κυλινδροι σου αν εχουν πολυ δοντι που λογικα θα εχουν με τα χιλιομετρα που εχεις δεν κοιτας μηπως αλλαξεις μοτερ?αλλιως αν η φθορα τους ειναι σε νορμαλ επιπεδο αφου θα λυσεις το καπακι δεν λυνεις και απο κατω να αλλαξεις μια σειρα ελλατηρια στα εμβολα και κουζινετα να εχεις το κεφαλι σου ησυχο
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΣΑΝ ΗΡΩΕΣ ΑΛΛΑ ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ
Άβαταρ μέλους
chris7gtir

Λάστιχα: 215-85-16
Suspension: 5"+2" lift
Aka: καναλαρχης ή ψηλος
Name: χρηστος

Επιστροφή στο Μηχανολογικά/Ηλεκτρολογικά

KonKalamata Πέμ Μάιος 01, 2025 2:24 pm Καλησπέρα και Καλή Πρωτομαγιά σε όλη την ομάδα!
Γιωργος ΗΛΙΑΣ Πέμ Μάιος 01, 2025 1:47 pm Καλή Πρωτομαγιά με πολλά χαμόγελα!!!
makis_V Πέμ Μάιος 01, 2025 9:59 am Καλημέρα και καλό μήνα !
arahova Πέμ Μάιος 01, 2025 9:40 am Καλημέρα σε όλους και καλό μήνα.
antonis1627 Πέμ Μάιος 01, 2025 7:22 am Καλημέρα σας και καλό μήνα.
arahova Τετ Απρ 30, 2025 9:36 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τετ Απρ 30, 2025 6:59 am Καλημέρα σας.
panagiotis1 Τρί Απρ 29, 2025 7:55 pm Θά ήθελα μια απάντηση αν θά έχει επιτυχία η συγκόλληση τού μπλοκ, αν κάποιος έχει κάνει κάτι αντίστοιχο.
arahova Τρί Απρ 29, 2025 10:54 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τρί Απρ 29, 2025 7:00 am Καλημέρα σας.
ΣΤΑΥΡΟΣ Δευτ Απρ 28, 2025 7:52 pm Γιορτάζουμε τα 17α γενέθλια μας στην Αγία Μαρίνα στην .
arahova Δευτ Απρ 28, 2025 11:18 am Καλημέρα σε όλους και καλή εβδομάδα.
antonis1627 Δευτ Απρ 28, 2025 6:28 am Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα.
arahova Κυρ Απρ 27, 2025 10:49 am Καλημέρα σε όλους και καλή Κυριακή.
antonis1627 Κυρ Απρ 27, 2025 7:17 am Καλημέρα σας
arahova Σάβ Απρ 26, 2025 9:01 am Καλημέρα σε όλους και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Σάβ Απρ 26, 2025 7:25 am Καλημέρα σας και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Παρ Απρ 25, 2025 1:45 pm Τετάρτη 30-4-2025 πάμε για καφεδάκι στον
arahova Παρ Απρ 25, 2025 8:49 am Καλημέρα σε όλους και καλο Π/Σ/Κ.
antonis1627 Παρ Απρ 25, 2025 6:30 am Καλημέρα σας.
arahova Πέμ Απρ 24, 2025 2:36 pm Καλησπέρα σε όλους.
antonis1627 Πέμ Απρ 24, 2025 6:25 am Καλημέρα σας.
arahova Τετ Απρ 23, 2025 5:39 pm Καλησπέρα σε όλους.
antonis1627 Τετ Απρ 23, 2025 6:46 am Καλημέρα σας.
antonis1627 Τρί Απρ 22, 2025 6:33 am Καλημέρα σας.
AJAX Chat © 2007 StarTrekGuide ? Updates every 5 Seconds

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 10 επισκέπτες