καμμενη φλατζα

Re: μαλλον φλατζα

Δημοσίευσηαπό harijohn » Τετ Ιουν 02, 2010 4:47 pm

pantel έγραψε:Κάτι λείπει...Τα μίγματα που είπαμε πιό πάνω (αιθυλενογλυκόλες-παραφλού-απεσταγμένα) δεν δημιουργούν άλατα και μάλιστα τέτοιας πυκνότητας και τέτοιας ποσότητας που να ''βουλώνει'' ένα ψυγείο ! Αν λοιπόν υπάρχει βούλωμα (το έχει δεί με τα μάτια του κάποιος φίλος ?) τότε το μόνο που μένει γιά να προκαλέσει τέτοια ζημιά( αν θεωρήσουμε ότι το νερό του ψυγείου μας είναι καθαρό από λαδια/ιζήματα κλπ), είναι μιά ''βαρειά'' ηλεκτρολυτική δράση από κατασκευαστικές αστοχίες (μίγματα/κράματα μετάλλων - ευπαθή μέταλλα) η οποία δράση αφαιρεί μέταλλα από τα μέταλλα του κινητήρα και τα εναποθέτει στις κυψέλες του ψυγείου.
Δεν θα ήθελα βέβαια να ρωτήσω αν το ψυγείο ''βουλώνει'' εξωτερικά από λάσπες ή από τις μύγες κλπ έντομα τα οποία με την ταχύτητα βρίσκουν τη θέση τους πίσω από δυσπρόσιτα (ή απρόσιτα) σημεία όπως πχ. πίσω από την φτερωτή του Α/C ή μεταξύ ψυγείου A/C και ψυγείου νερού και σιγά σιγά εκεί χτίζεται ένα πουρί που μειώνει την ικανότητα του ψυγείου γιά ανταλλαγή θερμοκρασιών. Σ'αυτή την τελευταία περίπτωση ίσως να είναι χρήσιμο ένα προσεκτικώτερο πλύσιμο...

αυτό που γράφεις μου το είπε ο ψυκτικός όταν πήγα για καθαρισμό ψυγείου και μάλλον αυτό είναι η αιτία
Αιτία της ενασχόλησης μου με το βουνό είναι της όρασης μου η ανάγκη, που ζητεί να εξαντλεί τον ορίζοντα, προκειμένου να θρέψει με εικόνες, οσμές και ποικιλία χρωμάτων και σχημάτων τον αχόρταγο εγκέφαλο μου.
Άβαταρ μέλους
harijohn
4x4 Trial Race Member
4x4 Trial Race Member

Λάστιχα: General Grabber AT3
Διάσταση ελαστικών: 225/70/16
Suspension: ΚΥΒ-MAD
cb: Ναι
Εργάτης: Όχι
Name: Γιάννης

Δημοσίευσηαπό vitaraonoff » Τετ Ιουν 02, 2010 6:51 pm

Εύχομαι καλά ξεμπερδέματα και πάλι...Για την ιστορία και τα δικά μου ψυγεία(παλιό και καινούγριο) είναι με πλαστικά καπάκια και ουσιαστικά ''μη ανοιγώμενα''...
Σχετικά με τα παραφλού,θεωρώ πως αν γίνονται τακτικές αλλαγές (1 φορά το χρόνο) σε συνδυασμό με κάποιο πρόσθετο καθαριστικό κυκλώματος ψύξης,τότε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ότι και να είναι το παραφλού :roll: ...
L.A.G.N tuning off road team!
Άβαταρ μέλους
vitaraonoff
4x4 Mud Terrain member
4x4 Mud Terrain member

Λάστιχα: GEOLANDAR/BF MUD
Suspension: Monroe adventure
cb: Όχι
Name: ΛΟΥΚΑΣ

Δημοσίευσηαπό pantel » Τετ Ιουν 02, 2010 8:46 pm

Στα πλεούμενα, εξωλέμβιες, αλλά και στα συστήματα κεντρικής θέρμανσης του σπιτιού, βάζουμε τα λεγόμενα ''ανόδια'' γιά να φαγωθούν αυτά από την ηλεκτρόλυση και όχι τα μοτέρ/κυκλοφορητές/λέβητες ή άλλα ακριβά πράγματα...οπότε κάθε 3 χρόνια αλλάζουμε το ανόδιο και διατηρούμε το υπόλοιπο σύστημα προστατευμένο.

Μήπως πρέπει να πατεντάρουμε κάτι σχετικό δηλ. πχ. ν' ανοίξουμε μιά τρύπα στο καπάκι του θερμοστάτη και να ''κουμπώσουμε'' ένα ανόδιο ? Αλλιώς να ''βυθομετρούμε'' δειγματοληπτικά με βέργα 3-4 κυψέλες που βλέπουμε από την τάπα του ψυγείου ελπίζοντας ότι και οι υπόλοιπες κυψέλες θα είναι στην ίδια κατάσταση ?
pantel
4x4 Grand member
4x4 Grand member

Λάστιχα: 195-80 X15
Suspension: suzuki
Name: Παντελής

Δημοσίευσηαπό Mastergunner » Τετ Ιουν 02, 2010 9:02 pm

pantel έγραψε:Στα πλεούμενα, εξωλέμβιες, αλλά και στα συστήματα κεντρικής θέρμανσης του σπιτιού, βάζουμε τα λεγόμενα ''ανόδια'' γιά να φαγωθούν αυτά από την ηλεκτρόλυση και όχι τα μοτέρ/κυκλοφορητές/λέβητες ή άλλα ακριβά πράγματα...οπότε κάθε 3 χρόνια αλλάζουμε το ανόδιο και διατηρούμε το υπόλοιπο σύστημα προστατευμένο.

Μήπως πρέπει να πατεντάρουμε κάτι σχετικό δηλ. πχ. ν' ανοίξουμε μιά τρύπα στο καπάκι του θερμοστάτη και να ''κουμπώσουμε'' ένα ανόδιο ? Αλλιώς να ''βυθομετρούμε'' δειγματοληπτικά με βέργα 3-4 κυψέλες που βλέπουμε από την τάπα του ψυγείου ελπίζοντας ότι και οι υπόλοιπες κυψέλες θα είναι στην ίδια κατάσταση ?

Τα πλεούμενα και οι εξωλέμβιες ψύχονται με θαλασσινό νερο (αρμυρό),στα καλοριφέρ ο βρασμός του νερού για τη θέρμανση προκαλλεί άλατα που διαβρώνουν τα μέταλλα.Η ορθή συντήρηση του συστήματος ψύξεως και ο ετήσιος τακτικός καθαρισμός του ψυγείου είναι η καλύτερη λύση όπως προανέφεραν και τα παιδιά. :wink:
Κλείσε μέσα σου την Ελλάδα και θα νιώσεις κάθε είδους μεγαλείο

Ένας για Ολους και Όλοι για Έναν (Vitara Club)
Άβαταρ μέλους
Mastergunner
Vitaraclub Platinum Member

Λάστιχα: FULDA TRAMP 4x4
Suspension: Calmini 3''/OΜΕ
Name: Γιώργος

Δημοσίευσηαπό pantel » Τετ Ιουν 02, 2010 9:24 pm

Η ηλεκτρόλυση έχει σχέση με 2 η περισσότερα ανόμοια μέταλλα που διαβρέχονται από υγρό που περιέχει ιόντα, άρα είναι περισσότερο θέμα (α)συμβατότητας μετάλλων και λιγότερο θέμα ''βρασμού'' του νερού που οι περισσότεροι παθόντες δεν το διαπίστωσαν δηλ. ο δείκτης νερού μετά τα 3/4 προς το κόκκινο(μήν το συγχέουμε με τις φυσαλίδες -αυτές προέρχονται από το ρήγμα στην φλάντζα ή στα μέταλλα).

Οντως, αν ασχολούμαστε με την συντήρηση στο σύστημα ψύξης θα γλυτώσουμε τα χειρότερα, απλά όμως το θέμα δεν ''καταπίνεται'' εύκολα είδικά σε αυτοκίνητα που κάποιος θεωρεί ότι είναι σύγχρονα και υπολογισμένα από τον κατασκευαστή τους να αντέχουν...
pantel
4x4 Grand member
4x4 Grand member

Λάστιχα: 195-80 X15
Suspension: suzuki
Name: Παντελής

Δημοσίευσηαπό chris7gtir » Σάβ Ιουν 05, 2010 6:02 pm

ρε παιδια τωρα που το σκεφτομαι πως να εκαψε φλατζα?απο νερα δεν εμεινε μονο κανα λιτρο ελειπε και λιγοτερο οταν το ειδα.θερμοκρασια δεν σηκωσε αρα μηπως εχει κανει ρηγμα?
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΣΑΝ ΗΡΩΕΣ ΑΛΛΑ ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ
Άβαταρ μέλους
chris7gtir

Λάστιχα: 215-85-16
Suspension: 5"+2" lift
Aka: καναλαρχης ή ψηλος
Name: χρηστος

Δημοσίευσηαπό ΤΑΚΗΣ SPORTAGE » Σάβ Ιουν 05, 2010 7:29 pm

Δεν εχω δει ζεστα ολο το θεμα μηπως να εβλεπες και την αντλια νερου αν δεν το εχεις κανει ακομα.
Άβαταρ μέλους
ΤΑΚΗΣ SPORTAGE
4x4 rookie member
4x4 rookie member

Λάστιχα: yokohama GO 12
Suspension: ΜΑΜΑ
Name: ΤΑΚΗΣ

Δημοσίευσηαπό ZΗΡΕΙΑ » Σάβ Ιουν 05, 2010 9:46 pm

chris7gtir έγραψε:ρε παιδια τωρα που το σκεφτομαι πως να εκαψε φλατζα?απο νερα δεν εμεινε μονο κανα λιτρο ελειπε και λιγοτερο οταν το ειδα.θερμοκρασια δεν σηκωσε αρα μηπως εχει κανει ρηγμα?

Χρήστο από ότι έχω ακούσει για κάποια μοντέλα Vitara , το πρόβλημα είναι ότι το καπάκι έχει μικρές οπές ( διελεύσεις ) για το υγρό ψύξης , με αποτέλεσμα να βουλώνει εύκολα από άλατα και να μην γίνεται επαρκής ψύξη , οπότε και καταστρέφεται η φλάντζα και πολλές φορές η ζημιά επεκτείνεται και στο καπάκι ! :wink:
ZΗΡΕΙΑ

Δημοσίευσηαπό chris7gtir » Κυρ Ιουν 06, 2010 2:11 pm

ΤΑΚΗΣ SPORTAGE έγραψε:Δεν εχω δει ζεστα ολο το θεμα μηπως να εβλεπες και την αντλια νερου αν δεν το εχεις κανει ακομα.
την τρομπα δεν την εχω δει(αλλαξει).αλλα γινεται σε περιπτωση που δεν γυρναει ας πουμε καλα να κανει πιεση στο κυκλωμα?
ZΗΡΕΙΑ έγραψε:Χρήστο από ότι έχω ακούσει για κάποια μοντέλα Vitara , το πρόβλημα είναι ότι το καπάκι έχει μικρές οπές ( διελεύσεις ) για το υγρό ψύξης , με αποτέλεσμα να βουλώνει εύκολα από άλατα και να μην γίνεται επαρκής ψύξη , οπότε και καταστρέφεται η φλάντζα και πολλές φορές η ζημιά επεκτείνεται και στο καπάκι ! :wink:
κωστα μηπως ξερεις ποιο μοτερ?8v η 16v?παντως μου κανει μεγαλη εντυπωση.τελικα μαλλον απο εβδομαδα θα το λυσουμε με ενα φιλαρακι και θα μου φυγουν πολλες αποριες.
Άβαταρ μέλους
chris7gtir

Δημοσίευσηαπό Mastergunner » Κυρ Ιουν 06, 2010 3:50 pm

Δύσκολα να ραγίσει το καπάκι πριν κάψει τη φλάτζα.Αυτό μπορεί να γίνει αν κάποιος ¨μηχανικός¨ κατα την αλλαγή ή το ρεγουλαρισμα των βαλβίδων σου σφίξει τις βίδες της κεφαλής λέγοντάς σου οτι ήταν λάσκα με αποτέλεσμα λόγω συστολής/διαστολής να ραγίσει ή να κόψει τη φλάτζα .Οι βίδες της κεφαλής σφίγκονται ΜΙΑ φορά κατα τη διάρκεια της αλλαγής της φλάτζας σταυρωτά και με τη σωστή ροπή σε τρία συνήθος στάδια.Αν το τουτούνι το πήρες μεταχειρησμένο ίσως πληρώνεις αμαρτίες αλλων.

Υπάρχει περίπτωση να:

-Είχε φυσαλίδα αέρα στο κύκλωμα ψύξης και να ανέβασε στιγμιαία θερμοκρασία στο καπάκι (συνήθος 3ο με 4ο κύλινδρο) οπου και έκαψε τη φλάτζα.
-Το αμάξι να είχε σηκώσει στο παρελθόν θερμοκρασία λόγω έλλειψης υγρού να άρπαξε η φλάτζα και απλά τώρα που έφαγε λίγο ζόρι να έβγαλε τη βλάβη.
-Μη κανονική λειτουργία του θερμοστάτη (να μην ανοίγει τελείως) οπου το καπάκι λόγω που είναι απο αλουμίνιο ζεστένεται πιο πολύ απο το μπλόκ που είναι μαντέμι με αποτέλεσμα να αρπάξει ή φλάτζα.
-Αν στο παρελθόν χρησιμοποιούνταν νερό βρύσης για συμπλήρωμα λόγο θερμοκρασίας να βούλωσαν οι αυλοί όπως πολύ σωστά είπε ο Κωνσταντίνος ΖΗΡΕΙΑ
-Να μήν έχει αλλαχθεί ποτε και ανάλογα με τα χιλιόμετρα που έχεις να ήρθε η ώρα να αντικατασταθεί.

Σίγουρα με το ξεντέριασμα που θα του κάνεις θα βρείς τι τελικά έγινε.Περιμένουμε ενημέρωση και καμιά φώτο απο την κεφαλή και τα άλλα συμπραγκαλα έμβολα,κυλίνδρους κτλ.Καφέ και τσιγάρα να έχετε παιδιά υπομονή και καλό κουράγιο. :wink:
Τελευταία επεξεργασία από Mastergunner και Δευτ Ιουν 07, 2010 12:38 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά

Άβαταρ μέλους
Mastergunner

Δημοσίευσηαπό chris7gtir » Κυρ Ιουν 06, 2010 7:11 pm

ναι γιωργο μεταχειρισμενο το πηρα και ισα που προλαβα να κανω κανα 700 χιλιομετρα.τελικα θα με βοηθησει(εγω μαλλον θα βοηθησω)ενα φιλαρακι που ειναι μηχανικος εδω στη διωρυγα που δουλευω.χρηματα δεν θα μου παρει μονο σουυβλακια και μπυρες αλλα στο τελος βλεπω να ξεπερναω το ποσο που θα πληρωνα σε ενα μαστορα :lol: :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
chris7gtir

Δημοσίευσηαπό Mastergunner » Κυρ Ιουν 06, 2010 8:24 pm

chris7gtir έγραψε:ναι γιωργο μεταχειρισμενο το πηρα και ισα που προλαβα να κανω κανα 700 χιλιομετρα.τελικα θα με βοηθησει(εγω μαλλον θα βοηθησω)ενα φιλαρακι που ειναι μηχανικος εδω στη διωρυγα που δουλευω.χρηματα δεν θα μου παρει μονο σουυβλακια και μπυρες αλλα στο τελος βλεπω να ξεπερναω το ποσο που θα πληρωνα σε ενα μαστορα :lol: :lol: :lol:

:think: :think: Προβλέπω με τα σουβλάκια και τις μπύρες να αργήσει πολύ το τουτούνι να θεραπευτεί :lol: :lol: Φώτο μην ξεχάσεις :mrgreen:

Άβαταρ μέλους
Mastergunner

Δημοσίευσηαπό vitaraonoff » Κυρ Ιουν 06, 2010 11:52 pm

Έχω μπερδευτεί...Ούτε ξεκάθαρες ενδείξεις για φλάντζα υπάρχουν ούτε για ρήγμα βέβαια...Θα περιμένουμε νέα σου... ;)
L.A.G.N tuning off road team!
Άβαταρ μέλους
vitaraonoff
4x4 Mud Terrain member
4x4 Mud Terrain member

Λάστιχα: GEOLANDAR/BF MUD
Suspension: Monroe adventure
Name: ΛΟΥΚΑΣ

Δημοσίευσηαπό ΤΑΚΗΣ SPORTAGE » Δευτ Ιουν 07, 2010 7:04 am

Αφου θερμοκρασια δεν ανεβασε μπερδεμα νερα λαδια δεν υπαρχει ετσι οπως λες αρα το προβλημα ειναι η διαροη (για μενα αντλια νερου κοιτα τα μποσικα δεν ειναι απαραιτητο να χανει πολυ νερο και οσο για την πιεση θερμοστατης δεν δουλευει σωστα) η γνωμη μου αλλαξε αυτα πρωτα που το κοστος ειναι μικρο και μετα πας για φλατζα.
Άβαταρ μέλους
ΤΑΚΗΣ SPORTAGE
4x4 rookie member
4x4 rookie member

Λάστιχα: yokohama GO 12
Suspension: ΜΑΜΑ
Name: ΤΑΚΗΣ

Δημοσίευσηαπό chris7gtir » Δευτ Ιουν 07, 2010 1:16 pm

ΤΑΚΗΣ SPORTAGE έγραψε:Αφου θερμοκρασια δεν ανεβασε μπερδεμα νερα λαδια δεν υπαρχει ετσι οπως λες αρα το προβλημα ειναι η διαροη (για μενα αντλια νερου κοιτα τα μποσικα δεν ειναι απαραιτητο να χανει πολυ νερο και οσο για την πιεση θερμοστατης δεν δουλευει σωστα) η γνωμη μου αλλαξε αυτα πρωτα που το κοστος ειναι μικρο και μετα πας για φλατζα.

νερο δεν χανει απο πουθενα απο οτι εχω ψαξει.το μονο που κανει ενω του κανω εξαερωση και κλεισω την ταπα του ψυγειου μολις το παω βολτα τα κολαρα του ψυγειου ειναι τεζα στον αερα και ετσι ανοιγει η ταπα και τα περναει στο βοηθητικο δοχειο.και θερμοστατη αλλαξα και εβαλα και μικροτερο.τι να πω δεν ξερω.
Mastergunner έγραψε:
chris7gtir έγραψε:ναι γιωργο μεταχειρισμενο το πηρα και ισα που προλαβα να κανω κανα 700 χιλιομετρα.τελικα θα με βοηθησει(εγω μαλλον θα βοηθησω)ενα φιλαρακι που ειναι μηχανικος εδω στη διωρυγα που δουλευω.χρηματα δεν θα μου παρει μονο σουυβλακια και μπυρες αλλα στο τελος βλεπω να ξεπερναω το ποσο που θα πληρωνα σε ενα μαστορα :lol: :lol: :lol:

:think: :think: Προβλέπω με τα σουβλάκια και τις μπύρες να αργήσει πολύ το τουτούνι να θεραπευτεί :lol: :lol: Φώτο μην ξεχάσεις :mrgreen:
το κοβω για καμια εβδομαδα γιωργο.
Άβαταρ μέλους
chris7gtir

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Μηχανολογικά/Ηλεκτρολογικά

arahova Παρ Μάιος 02, 2025 10:41 am Καλημέρα σε όλους και καλό Π/Σ/Κ.
antonis1627 Παρ Μάιος 02, 2025 6:35 am Καλημέρα σας.
KonKalamata Πέμ Μάιος 01, 2025 2:24 pm Καλησπέρα και Καλή Πρωτομαγιά σε όλη την ομάδα!
Γιωργος ΗΛΙΑΣ Πέμ Μάιος 01, 2025 1:47 pm Καλή Πρωτομαγιά με πολλά χαμόγελα!!!
makis_V Πέμ Μάιος 01, 2025 9:59 am Καλημέρα και καλό μήνα !
arahova Πέμ Μάιος 01, 2025 9:40 am Καλημέρα σε όλους και καλό μήνα.
antonis1627 Πέμ Μάιος 01, 2025 7:22 am Καλημέρα σας και καλό μήνα.
arahova Τετ Απρ 30, 2025 9:36 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τετ Απρ 30, 2025 6:59 am Καλημέρα σας.
panagiotis1 Τρί Απρ 29, 2025 7:55 pm Θά ήθελα μια απάντηση αν θά έχει επιτυχία η συγκόλληση τού μπλοκ, αν κάποιος έχει κάνει κάτι αντίστοιχο.
arahova Τρί Απρ 29, 2025 10:54 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τρί Απρ 29, 2025 7:00 am Καλημέρα σας.
ΣΤΑΥΡΟΣ Δευτ Απρ 28, 2025 7:52 pm Γιορτάζουμε τα 17α γενέθλια μας στην Αγία Μαρίνα στην .
arahova Δευτ Απρ 28, 2025 11:18 am Καλημέρα σε όλους και καλή εβδομάδα.
antonis1627 Δευτ Απρ 28, 2025 6:28 am Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα.
arahova Κυρ Απρ 27, 2025 10:49 am Καλημέρα σε όλους και καλή Κυριακή.
antonis1627 Κυρ Απρ 27, 2025 7:17 am Καλημέρα σας
arahova Σάβ Απρ 26, 2025 9:01 am Καλημέρα σε όλους και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Σάβ Απρ 26, 2025 7:25 am Καλημέρα σας και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Παρ Απρ 25, 2025 1:45 pm Τετάρτη 30-4-2025 πάμε για καφεδάκι στον
arahova Παρ Απρ 25, 2025 8:49 am Καλημέρα σε όλους και καλο Π/Σ/Κ.
antonis1627 Παρ Απρ 25, 2025 6:30 am Καλημέρα σας.
arahova Πέμ Απρ 24, 2025 2:36 pm Καλησπέρα σε όλους.
antonis1627 Πέμ Απρ 24, 2025 6:25 am Καλημέρα σας.
arahova Τετ Απρ 23, 2025 5:39 pm Καλησπέρα σε όλους.
AJAX Chat © 2007 StarTrekGuide ? Updates every 5 Seconds

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες