Επιτέλους, μετά από κάτι μήνες αφού πήρα την ποδιά για το transfer case (από δω
viewtopic.php?f=22&t=7629), εδέησε και την έβαλα σήμερα... κάλλιο αργά παρά ποτέ
Σκεφτόμουν με ποιο τρόπο θα την έπιανα, μιας και δεν ήθελα να τρυπήσω την γέφυρα... Σκέφτηκα αρχικά να φτιάξω "καλούπι" με ινοχ λάμα 3mm που να αγκαλιάζει από πάνω την γέφυρα και με πατούρες να έπιανε την ποδιά, αλλά όσες προσπάθειες και να έκανα, τα έκανα κώλος.... δεν μου άρεσε όπως καθότανε το όλο σύστημα.... Μετά σκέφτηκα να πάρω ντίζες 10mm inox και να αγκαλιάσω με αυτές την γέφυρα από πάνω.... δυστυχώς το inox είναι πολύ σκληρό μέταλλο τελικά.... οι ντίζες σπάγανε μόλις έφτανα σε 90μοίρες γωνία
Οπότε, με κρύα καρδιά, αποφάσισα να τρυπήσω την γέφυρα.... μια ζωή την έχουμε
Ο Γιώργος ( όταν μου έβαλε τις αναρτήσεις) με βοήθησε και έκανα τις τρύπες στην γέφυρα, γιατί ξαπλωτός εγώ από κάτω, τρυπάνι δεν δούλευε...

- Μπογιάτισμα των τρυπών που ανοίξαμε

- Από το πλάι πως φαίνεται η περαστή ντίζα... Έχω βάλει και συνολικά 3 παξιμάδια, ένα πάνω από την γέφυρα (ηλεκτροκολλήθηκε στη ντίζα με inox κόλληση), ένα κάτω από τη γέφυρα και ένα κάτω από την ποδιά... Το τελευταίο με την πρώτη ευκαιρία θα αλλάξει με αυτασφάλιστο πάλι inox παξιμάδι. Επίσης έχω βάλει κομμάτι από λάστιχο (από κολλάρο ψυγείου) για τους κραδασμούς, καταπόνηση γέφυρα κλπ κλπ..
και η πίσω στήριξη τώρα.... Έφτιαξα μια ιδιοκατασκευή (ας είναι καλά ο πατέρας μου με την ηλεκτροκόλλησή του

). Πήρα inox λάμα 3mm πλάτους 3,5cm. Της έδωσα το σχήμα της οριζόντιας δοκού (Φ50) και κατόπιν κόλλησα απ΄την έξω μεριά, κομμάτια inox (πάλι) ντίζας 10mm.
Αυτό το έκανα για να έχει το "U" που αγκαλιάζει την οριζόντια δοκό, όσο περισσότερη επιφάνεια επαφής με αυτήν, γίνεται.

- Το αυτοσχέδιο "U"

- Κάτι ροδέλες μου λείπανε, κάτι γκρόβερ, θα αγοραστούν και θα μπουν και αυτά

- Και το transfer case πάνω από την ποδιά
Καλά κοπανήματα τώρα

, και εις άλλα με υγεία