sorry που θα γινω λιγο ωμος αλλα ειναι οτι πιο ακυρο εχω ακουσει!!!!ολα αρχιζουν απο μια λαθος βαση!!!φυσικα και τα περισσοτερα χαρτονομισματα θα ειναι γερμανικα αφου η γερμανια με το χρυσο που διαθετει(και εκλεψε απο το β΄παγκ.πολεμο) εχει κοψει π.χ. 1000000000000000000 χαρτ. ενω η ελλαδα 1000000!!!!!!αρα η αναλογια φαινεται............2)τα δανεικα που παιρνει καθε χωρα δεν τα στελνουν με την μορφη σε πολλες βαλιτσες κτλ,ουτε σε τρ.λογαριασμο,απλα το νομισματοκοπειο κοβει τα αντιστοιχα χρηματα(γιαυτο και τωρα τελευταια εχουμε ολοι μασ κολαριστα χαρτονομισματα-ολο δανεικα ειμαστε

3)αν μας πεταξουν εξω απιο το ευρω τοτε η πρωτη χωρα που θα μας ακολουθησει θα ειναι η γερμανια και παντα μιλαω για την ανταγωνιστικοτητα των προιοντων της απο ευρω-δολλαριο,για να φυγει μια χωρα απο το ευρω θα πρεπει να δηλωσει πτωχευση ή σταση πληρωμων και αυτο σημαινει οτι ολες οι τραπεζες του εξωτερικου που μας εχουν δανεισει θα χασουν τα λεφτα τους και ειναι πολλα τα δις..........αρα τους συμφερει???? 4)οσο για το τυπωμα που γινεται μονο σε περιοδους αναπτυξης δεν ισχυει,μαλλον εννοεις για extra ΄κοψιμο΄ αφου μια χωρα κοβει χρηματα απο αντικατασταση παλαιοτητας,επιχορηγησεις,δανεια ΕΚΤ,αποπληρωμες ξενων ομολογων προς τη ελλαδα και για πολλους αλλους λογους[/quote]
Η απάντησή σου!!Στο 55% ανεβάζουν την πιθανότητα πτώχευσης της Ελλάδας τα CDS την ώρα που το επιτόκιο του 10ετούς ελληνικού ομολόγου απογειώνεται στο 11,95% και της Πορτογαλίας στο 6,47%. Η Ελλάδα παραμένει στην 1η θέση μεταξύ των πιθανότερων προς πτώχευση κρατών (με βάση τα CDS) ενώ η Πορτογαλία έχει ανέβει στην 5η θέση με πιθανότητες 35%.
Οδηγούμαστε προς πτώχευση όπως και πριν και το μόνο που άλλαξε είναι ο ρυθμός!!!Μετά τις τελευταίες εξελίξεις τίθενται αρκετά ζωτικά ερωτήματα. Το κορυφαίο δε από αυτά είναι το κατά πόσον η Ελλάδα, με τα 110 δισεκατ. ευρώ, τα οποία θα δεχθεί την προσεχή τριετία, μπορεί τελικά να αποφύγει την χρεωκοπία. Από την άποψη αυτή, όμως, η κατάσταση κάθε άλλο παρά αισιοδοξία γεννά. Διότι, τα διαρθρωτικά προβλήματα της χώρας είναι τεράστια και οι μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται θα πρέπει να έχουν σαρωτικό χαρακτήρα.
Το δημόσιο χρέος ανέρχεται στο 115% του Ακαθαρίστου Εγχωρίου Προϊόντος. Ακόμη κι αν τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση για την επίτευξη δημοσιονομικής πειθαρχίας και εξυγιάνσεως εφαρμοστούν ακωλύτως στην καλύτερη περίπτωση θα επιτευχθεί κάποιος περιορισμός των πρωτογενών ελλειμμάτων του δημοσίου – ελλειμάτων που αγγίζουν σήμερα τα 35 με 40 δισ. ευρώ. Αλλά το δημόσιο χρέος ακόμη κι αν το έλλειμμα μηδενιστεί – κάτι που βεβαίως είναι αδύνατον να συμβεί δεδομένου ότι τα τοκοχρεωλύσια δημιουργούν το πρωτογενές έλλειμμα-, θα εξακολουθήσει να τροφοδοτείται με τους τόκους που πληρώνει η χώρα για τα ποσά που μέχρι σήμερα έχει δανειστεί.
Πιο συγκεκριμένα, το μέσο σταθμικό επιτόκιο δανεισμού της χώρας σήμερα ξεπερνά το 3,6% και αναμένεται το επόμενο έτος να ενισχυθεί κατά μία και πλέον μονάδα. Η κατάσταση θα επιδεινωθεί από την αναμενόμενη από τους ειδικούς άνοδο διεθνώς των επιτοκίων την επόμενη πενταετία. Για την ίδια περίοδο εκτιμούμε ότι η αύξηση του ΑΕΠ θα είναι μηδενική. Κατά συνέπεια το δημόσιο χρέος, με τα σημερινά δεδομένα θα συνεχίσει να αυξάνεται και ο ακαθάριστος δημόσιος δανεισμός της χώρας θα χρειαστεί για το 2010 περίπου το ένα τέταρτο, κατά τους αισιόδοξους, του ΑΕΠ.
Στο πρόβλημα αυτό θα πρέπει να προστεθεί το έλλειμμα του ισοζυγίου εξωτερικών συναλλαγών της χώρας και η κατάρρευση της ανταγωνιστικότητος της ελληνικής οικονομίας που δυστυχώς θα επιταχυνθεί μετά την πρόσφατη ακατανόητη αύξηση των φόρων στο παραγώμενο εισόδημα και στην ιδιοκτησία και αναπόφευκτα θα μειώσει το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών. Οι άμεσες ξένες επενδύσεις θεωρούνται όνειρο θερινής νυκτός λόγω της γραφειοκρατίας, της διαφθοράς, της φορολογίας και της αστάθειας του θεσμικού περιβάλλοντος. Η χώρα αποβιομηχανοποιείται τάχιστα, χωρίς να αξιοποιούνται κάποια συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει, όπως το φυσικό περιβάλλον, ο πολιτισμός και η παιδεία της.
Όλες οι προσπάθειες εγχώριων ή ξένων επενδύσεων στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας συνθλίβονται στις ατέρμονες και χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες, σε διεφθαρμένους μηχανισμούς, ή ακυρώνονται αμετακλήτως από το παραγωγικό σαμποτάζ αντιδραστικών πολιτικών δυνάμεων και συνδικάτων. Το συμπέρασμα επομένως είναι ότι τα εξαγγελθέντα μέτρα υπό της κυβερνήσεως δεν επαρκούν για να ανακόψουν το δρόμο της εθνικής οικονομίας προς τη χρεωκοπία.
Επιπροσθέτως, το άμεσο αποτέλεσμα της λήψης των μέτρων δημοσιονομικής εξυγιάνσεως, της επιβολής νέων φόρων σε συνδυασμό με την οικονομική ύφεση και την κατάρρευση της ανταγωνιστικότητος θα είναι η γιγάντωση της ανεργίας και η κοινωνική έκρηξη, την οποία θα σπεύσουν να εκμεταλλευτούν πολιτικά οι δυνάμεις των άκρων. Το αμέσως επόμενο διάστημα, το μείγμα θα γίνει εκρηκτικό.