καλησπερα! αγορασα ενα gv 1600 03 και εμαι στη τελικη ευθεια για να του βαλω αναρτηση. το αυτοκινητο θελω να σηκωθει στους 5 ποντους.1ον ome mad θεωρειται οτι οσοι τη φορατε ειναι πολυ σκληρη. 2ον ome με ome ελατηρια ειναι γυρω στουσ 4ποντουσ αν βαλω αποστατες + 1 ποντο θα σκληρηνει σαν τα mad τα ελατηρια για να παρω τους 5 ποντους? 3ον τι γνωριζετε για τα ΟΜΕ ελατηρια για το v6 μηπως ειναι κατι το ενδιαμεσο αναμεσα στα mad k στα OME για 1600 2λιτρο και δινει το επιθυμητο υψος?διαβασα οτι καποιοσ τα φορα.οποιδηποτε προταση δεκτη.
Φιλε η τελικη αποφαση ειναι δικη σου εμεις απλα την γνωμη μας θα πουμε.Εγω λεω βαλε mad ελατηρια και νομιζο υπαρχουν 2 ειδη σκληρα και μετρια και βαλε bimors αμορτησερ πληρος επανακατασκευασιμα και στα κανει οτι θες εσυ σε θεμα σκληροτιτας.Ακομα αν θες μπορεις να βαλεις και απο τον Μυρονιδη ελατηρια που εχει σκληρα μετρια και μαλακα.μα ξερεις ομος οτι μετα θα θες και καμπεροβιδες για να ερθουν η τροχοι στα ισια και να κανεις ευθηγραμιση.Αυτη ηταν η γνωμη μου.Πιστευω θα παρεις και αλλες γνωμες απο αλλα μελη.
φιλε γνωμεσ περνω απο ανθροπουσ που γνωριζουν για να κανω την σωστοτερη επιλογη.ειπαρχουν mad ε μετρια σκληροτητα...που θατα βρω ρωτησα φιλο με μαγαζη κ δεν γνωριζει.μεχρι 5ποντουσ απο οτι εχω διαβασει δεν ειναι απαρετιτεσ η καμπεροβηδεσ κ γνωστος μαγαζατορας απο αθηνα μου ειπε οτι μετα απο λιγο καιρο καθοντε κ ειναι οκ μονο ευθειγραμησι χριαζεται οπου κανω λαθοσ διορθωστε.εχω δει το gv με mad ome κ με εχει καψουρεψη αλα φοβαμε να μην ειναι πολυ σληρο αλα θελω κ το υψοσ απο τα mad ........
Απ'οσο γνωριζω τα MAD εχουν μια σκληροτητα, τουλαχιστον οταν εψαχνα για τα δικα μου πριν να χρονο δεν βρηκα.
Η ΟΜΕ βγαζει ελατηρια με δυο σκληροτητες, για 1" και 1,25" ψηλωμα, περιπου 3.5cm στις 1,25". Η λυση με αποστατες ειναι πραγματι εφικτη, σιγουρα θα σκληρηνει η αναρτηση αλλα ποσο δεν μπορω να απαντησω.
Με 3cm και πανω υψος θες σιγουρα καμπεροβιδες, εχουν ομως πολυ μικρο κοστος, περιπου 30euro να τι φερεις απέξω.
Για καθημερινη χρηση του αυτοκινητου προτεινω ΟΜΕ και μονο, εαν ειναι δευτερο για βολτες τοτε ανετα σε MAD.
Φυσικα αυοτ ειναι η προσωπικη μου αποψη.
Δοκιμασε με ΟΜΕ στην αρχη και εαν δεις οτι χρειάζεσαι παραπανω υψος προχωράς, να ξερεις οτι πανω απο 5cm ανοιγεις μεγαλες πληγες
kostantinos έγραψε:καλησπερα! αγορασα ενα gv 1600 03 και εμαι στη τελικη ευθεια για να του βαλω αναρτηση. το αυτοκινητο θελω να σηκωθει στους 5 ποντους.1ον ome mad θεωρειται οτι οσοι τη φορατε ειναι πολυ σκληρη. 2ον ome με ome ελατηρια ειναι γυρω στουσ 4ποντουσ αν βαλω αποστατες + 1 ποντο θα σκληρηνει σαν τα mad τα ελατηρια για να παρω τους 5 ποντους? 3ον τι γνωριζετε για τα ΟΜΕ ελατηρια για το v6 μηπως ειναι κατι το ενδιαμεσο αναμεσα στα mad k στα OME για 1600 2λιτρο και δινει το επιθυμητο υψος?διαβασα οτι καποιοσ τα φορα.οποιδηποτε προταση δεκτη.
Στους 5 πόντους θα έχεις πρόβλημα με τις γωνίες τον ημιαξόνιων . Το ανώτερο που μπορείς να φτάσεις είναι 4 πόντους. 1. είναι όντως σκληρή αλλά αυτό είναι προσωπικό σε άλλους αρέσει σε άλλους όχι. 2.ΟΜΕ + ΟΜΕ είναι 3 πόντους και κάτι. Σε κάθε ελατήριο που βάζεις αποστάτη γίνεται πιο σκληρό. 3. Τα ¨ΟΜΕ όπως σου είπε και ο Δημήτρης έχει δύο τύπος ελατηρίων τa medium & τα heavy duty τα δεύτερα τα βάζεις σε περίπτωση που βάλεις εργάτη.
Το μέλος GEORGE B φοράει τα ΟΜΕ heavy duty με αποστάτες ένα πόντο αν θες μίλα μαζί του με πμ
ευχαριστω για τησ αποψησ σημβουλες ολους κατα 99 της 100 θα βαλω ome με ελατηρια 4,5 μηρωνιδη k για να παιξω με σληροτητα....τα φορα κανενας τα μεσεα τη αποψη εχουν τα παιδια που τα φορανε.....ειναι εφαμηλα τον ome κ mad σε θεμα αντοχης η καθοντε πολυ μετα απο λιγο......οποια δηποτε αποψη δεκτη.
Με τον τρόπο που σκέφτεσαι θα μπεις σε περιπέτειες το αμορτισέρ ομε έχει σχεδιαστεί να λειτουργεί με τα ελατήρια της ομε, λόγω του μισού πόντου περίπου και κάτι διαφορά μπορεί να παίξει και στα μαντ αλλά μέχρι εκεί . Από το +3 και κάτι έως το +4,5 (που πιθανόν να σου δώσουν και παραπάνω ύψος τα ελατήρια του Μυρωνίδη το αμορτισέρ απλά δεν θα σου δουλεύει . Επίσης πάνω από το +4 θα χρειασθείς και κάποια πραγματάκια επιπλέον για να σου λειτουργήσει και η ανάρτηση και η μετάδοση .
kostantinos έγραψε:ευχαριστω για τησ αποψησ σημβουλες ολους κατα 99 της 100 θα βαλω ome με ελατηρια 4,5 μηρωνιδη k για να παιξω με σληροτητα....τα φορα κανενας τα μεσεα τη αποψη εχουν τα παιδια που τα φορανε.....ειναι εφαμηλα τον ome κ mad σε θεμα αντοχης η καθοντε πολυ μετα απο λιγο......οποια δηποτε αποψη δεκτη.
Φίλε Κωνσταντίνε, όπως πιθανόν έχεις διαβάσει , έχω βάλει στο GV μου ελατήρια από τον Μυρωνίδη.
Τα ελατήρια αυτά (δικής του κατασκευής), δίνουν μιά αύξηση ύψους 4cm εμπρός και 5cm πίσω. Δεν ετέθη θέμα διαφόρων σκληροτήτων. Ενδεχομένως να μπορείς να επιλέξεις. Διευκρινήσεις γιαυτό, μπορεί να σου δώσει μόνο ο ίδιος. Αυτά τα ελατήρια τα είχε, πριν από μένα, τοποθετήσει άλλος φίλος και μέλος του club και είχε μείνει πολύ ευχαριστημένος και από την λειτουργία τους και από την αντοχή τους. Τα είχε τοποθετημένα περίπου 1,5 χρόνο και τα συνδύασε με Monroe αμορτισέρ.
Εξ αιτίας της δικής του καλής εμπειρίας, τα παράγγειλα κι εγώ, και έμεινα απόλυτα ευχαριστημένος από την επιλογή μου (εγώ τα συνδύασα με τα Bilstein που ήδη φορούσα). Το αυτοκίνητο ψήλωσε όσο με είχε διαβεβαιώσει ο Μυρωνίδης, και παρ' όλη την αύξηση του ύψους δεν παρουσίασε κανένα πρόβλημα ευστάθειας! Σε ότι αφορά την αντοχή τους, δεν μπορώ ακόμη να πω τίποτα (τα φοράω μόνο 6 μήνες).
Εξ αιτίας της δικής μου, πλέον, καλής εμπειρίας, ελατήρια από τον Μυρωνίδη παράγγειλαν κι άλλοι φίλοι-μέλη του club. Ο φίλος taxidriver μάλιστα (ο οποίος παρήγγειλε στον Μυρωνίδη ακόμη ψηλότερα από τα δικά μου, για να αντικαταστήσει τα Calmini που φορούσε), είναι κατενθουσιασμένος για την επιλογή τους!
ΟΜΩΣ, ελατήρια ίδια με τα δικά μου, παρήγγειλε και έβαλε και ο φίλος-μέλος του club tzivi_tzon. Μόνο που ο Γιάννης δεν ευτύχησε να δει το GV του όπως εγώ. Όπως αποδείχθηκε, τα δικά του ελατήρια δεν ήταν σαν τα δικά μου, ενώ θα έπρεπε! Περισσότερες λεπτομέρειες για τα προβλήματά του θα βρεις
Εξ αιτίας της δικής του εμπειρίας, δεν μπορώ να σου τα συστήσω ανεπιφύλακτα. Η απόφαση για την επιλογή ή όχι των συγκεκριμένων ελατηρίων, είναι μόνο δική σου!
"We have two lives. The second begins when we realise we only have one."
τα εχω διαβασει φιλεμου κεστηλα πμ ευχαριστω.αλλα το ψαχνω.... καπου διαβασα για ελατηρια king springs τα φορα κανενα gv1600 να μας πει της γνωμες του σε σχεση με την σκληροτητα ασφαλτο χομα ε?
kostantinos έγραψε:τα εχω διαβασει φιλεμου κεστηλα πμ ευχαριστω.αλλα το ψαχνω.... καπου διαβασα για ελατηρια king springs τα φορα κανενα gv1600 να μας πει της γνωμες του σε σχεση με την σκληροτητα ασφαλτο χομα ε?
Φίλε μου έχω την εντύπωση πως τα συγκεκριμένα ελατήρια που ρωτάς , έχουν φορεθεί μόνο σε NGV !