Μπαραζ κλοπων

Εδώ λέμε ότι μας κατέβει και δεν έχει θέση αλλού

Re: Μπαραζ κλοπων

Δημοσίευσηαπό Dimitris_T » Πέμ Μάιος 06, 2010 10:18 am

panoshm έγραψε:.... Με ό,τι σου επιτήθεται ο άλλος, με τα ίδια και λιγότερα μέσα πρέπει να αμύνεσε εσύ για να ισχύει η αυτοάμυνα σε δικαστήριο... κι όμως ναι... ακόμα και μέσα στο σπίτι σου .

Προφανώς είναι αναχρονιστικός ο υφιστάμενος ορισμός της αυτοάμυνας, σήμερα με την έξαρση της εγκληματικότητας και των «κατ' οίκον» ληστειών. Η αίσθησή μου είναι ότι αφορά παλιότερες εποχές και «φτωχοδιάβολους» κλέφτες, που έμπαιναν να κλέψουν κανένα καρβέλι ψωμί ή άλλους που «πατούσαν» τα σπίτια μόνο στην απουσία των ενοίκων και τρέπονταν σε φυγή με την πρώτη φοβέρα.

Σήμερα όμως, όταν εγώ βρίσκομαι μέσα στο σπίτι μου και εισβάλλει ο κλέφτης - ο οποίος εξ ορισμού θα με αιφνιδιάσει - πως θα είμαι σίγουρος για τα μέσα που διαθέτει ώστε να χρησιμοποιήσω «ανάλογα ή και λιγότερα»; Με την αδρεναλίνη στα ύψη, θα εκτιμήσω την σωματική του διάπλαση και την φυσική του κατάσταση και ύστερα θα του κάνω σωματική έρευνα για να δω αν οπλοφορεί και τι όπλο φέρει; Αυτό ίσως να ισχύει για άριστα εκπαιδευμένους επαγγελματίες (αστυνομικούς ;)), αλλά σε καμμιά περίπτωση για τον μέσο πολίτη, ο οποίος ή θα παγώσει από την τρομάρα του ή θα χρησιμοποιήσει όποιο εύκαιρο μέσο έχει για την προστασία της ζωής του, των οικείων του και της περιουσίας του. Και φυσικά στην κατάσταση stress που θα βρεθεί, θα χρησιμοποιήσει ως όπλο (ή το όπλο) αυτό που θα θεωρήσει - ασυνείδητα και στιγμιαία - ότι θα επιφέρει το καλύτερο αποτέλεσμα: θα κάνει δηλαδή την μεγαλύτερη ζημιά στον εισβολέα. Αν αυτό αποδειχθεί θανατηφόρο (και θανατηφόρο μπορεί να είναι βέβαια και ένα απλό πορτατίφ), τόσο το χειρότερο για τον εισβολέα. Εξάλλου, όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα η κατάσταση, μπορούμε να θεωρήσουμε ως δεδομένο ότι αυτός με την εισβολή του στο σπίτι μας έχει πάρει όλα τα ρίσκα, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται και η βαριά σωματική του βλάβη ή/και ο θανάσιμος τραυματισμός του.

Δεν έχω πέσει ακόμα - ευτυχώς - θύμα διάρρηξης του σπιτιού μου, έχω γίνει όμως μάρτυρας διάρρηξης σπιτιών - και ληστειών - πολύ κοντινών συγγενικών μου προσώπων και το αίσθημα που σου δημιουργεί η παραβίαση (βιασμός) του πιο προσωπικού σου χώρου, εκεί που γύριζες το κλειδί στην πόρτα και αισθανόσουν ασφάλεια, είναι απερίγραπτο.

Έτσι, με πλήρη συνείδηση, έχω αποφασίσει ότι αν βρεθώ πρόσωπο με πρόσωπο με επίδοξο εισβολέα, θα χρησιμοποιήσω όλα τα μέσα που θα έχω στην διάθεσή μου για να αμυνθώ και να προστατέψω την οικογένειά μου, όπως ακριβώς κάνουν εξάλλου και τα ζώα όταν υπερασπίζονται την φωλιά με τα μικρά τους ή οι λαοί όταν υπερασπίζονται τον συλλογικό προσωπικό τους χώρο (την πατρίδα τους), μη φειδόμενοι μέσων.

Υ.Γ.
Όταν - πριν πολλά χρόνια - υπηρετούσα την θητεία μου στα τεθωρακισμένα, θυμάμαι ότι ο χρόνος αντίδρασης για το - εκπαιδευμένο και σε εγρήγορση - πλήρωμα του άρματος σε συνθήκες μάχης ήταν 21 sec, κατά την διάρκεια των οποίων έπρεπε να κάνεις αναγνώριση στόχου (είδος μέσου, φίλιο ή εχθρικό), να επιλέξεις τύπο βλήματος, να γεμίσεις, να σκοπεύσεις και να πυροδοτήσεις, αλλιώς σε προλάβαινε ο εχθρός. Σε πόσα άραγε δευτερόλεπτα πρέπει να κάνω τα αντίστοιχα όταν βρεθώ - αιφνιδιαστικά και απροετοίμαστος - πρόσωπο με πρόσωπο με κλέφτη, ώστε να θεωρηθεί ότι χρησιμοποιώ «νομικά θεμιτά μέσα» για την αυτοάμυνά μου; Και ο κλέφτης - εισβολέας θα με περιμένει άπρακτος;
Grand Vitara 2.4 JLXEL Wagon
Dimitris_T
4x4 Grand member
4x4 Grand member

Λάστιχα: Yokohama geolander
cb: Όχι
Name: Δημήτρης

Δημοσίευσηαπό panoshm » Πέμ Μάιος 06, 2010 11:03 am

Παιδιά, απλά λέω ότι λόγω αυτής ακριβώς της ξαφνιασμένης αντίδρασης, δεν ξέρεις που μπορεί να οδηγήσει η χρήση του όπλου...

Ελπίζω να είμαι λάθος και ένας ο οποίος είναι κυνηγός και έχει γεμισμένο όπλο δίπλα ή κάτω από το κρεββάτι του κάθε βράδυ που πέφτει για ύπνο, να έχει μεριμνήσει για την σωστή "παιδεία" των παιδιών του τα οποία θα έχουν πρόσβαση σε αυτό....

Γιατί μη μου πείτε ότι θα το έχετε κρυμμένο σε κανένα πάνω-πάνω ράφι της ντουλάπας και άδειο, καθώς τότε ακυρώνετε αυτομάτως την δικαιολογία του "εξεπλάγην" από τον κλέφτη και θα του την μπουμπουνίσω.... καθώς μέχρι να το πιάσετε, να το γεμίσετε και να γυρίσετε να σημαδέψετε, έχετε χάσει πολύτιμο χρόνο αντίδρασης με άλλα μέσα....

Δεν λέω ότι αν μπεί κάποιος μέσα δεν θα του ορμήσω...Αυτό εννοείται!!! Αλλά δεν μου αρέσει η ιδέα της μόνιμης ύπαρξης γεμάτου όπλου στο σπίτι μου...

Με τα όπλα δεν παίζουμε παιδιά.... (ή μάλλον εμείς παίζουμε.... με τα παιδιά μας όμως τι γίνεται?)

Αυτά, εντελώς φιλικά και χωρίς να με παρεξηγήτε....
GV2.0 5D Freestyle 07/'05,AVM,Ποδιές,5xFF50HELLA,Lovato smart ExR Premium,Nuvi1490Τ,Montana650,Midland220
Άβαταρ μέλους
panoshm
Vitaraclub Platinum Member

Λάστιχα: Geolandar M/T G003
Διάσταση ελαστικών: 205/80/16
Suspension: MAD/KYB +12cm
cb: Ναι
Εργάτης: Όχι
Aka: O γεωαναφερόμενος ή αλουμινοποδιάς!
Name: Πάνος

Δημοσίευσηαπό Dimitris_T » Πέμ Μάιος 06, 2010 11:59 am

Πάνο, συμφωνώ - και επαυξάνω - τα σχετικά με τον συνετό χειρισμό των πυροβόλων όπλων, επιπλέον μάλιστα που τα κυνηγετικά όπλα εκτός κυνηγετικής περιόδου πρέπει να είναι και σφραγισμένα, σύμφωνα με το νόμο. Εξ άλλου - όταν πρόκειται για ατυχήματα - είναι γνωστό πως «τα άδεια όπλα σκοτώνουν».

Ο προβληματισμός μου αφορά στον ορισμό της έκτασης της θεμιτής αυτοάμυνας και το πως αυτή οριοθετείται στην πράξη.
Grand Vitara 2.4 JLXEL Wagon
Dimitris_T
4x4 Grand member
4x4 Grand member

Λάστιχα: Yokohama geolander
Name: Δημήτρης

Δημοσίευσηαπό chris7gtir » Πέμ Μάιος 06, 2010 2:34 pm

ετσι ειναι παιδια και συμφωνω απολυτα μαζι σας.να εχετε υποψη σας οτι οι περισσοτερες παραβιασεις γινονται απο τις πορτες των σπιτιων και οχι απο μπατζουρια εκτος και αν ειναι ανοικτα.εχω βαλει δυο συρτες στην πορτα μου ενα πανω και ενα κατω.μπορει αισθητικα να μην ειναι ωραιο αλλα αυτο ειναι το λιγοτερο που με ενδιαφερει.οποτε εχω εξασφαλισει οτι οταν ειμαι μεσα δεν γινεται με τιποτα να μπει κλεφτης απο την πορτα.μπατζουρια παντα κλειστα κατεβασμενα και τα τζαμιλικια απο μεσα κλειστα.οποτε ο θορυβος θα ειναι μεγαλος σε περιπτωση παραβιασης τους.αλλα ακομα και ετσι αν μπορεσει και μπει καποιος μεσα τοτε οπως ειπε και καποιος φιλος παραπανω καλο θα ειναι να εχει και βαλιτσες μαζι.το σπιτι μου ειναι ακριβως διπλα στην μεση του καναλιου του Ισθμου γυρω στα 500 μετρα και οπως καλα καταλαβατε δεν προκειται να παρει χαμπαρι κανενας τι θα πεσει μεσα στον Ισθμο :wink:
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΣΑΝ ΗΡΩΕΣ ΑΛΛΑ ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ
Άβαταρ μέλους
chris7gtir

Λάστιχα: 215-85-16
Suspension: 5"+2" lift
Aka: καναλαρχης ή ψηλος
Name: χρηστος

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Γενική συζήτηση

arahova Παρ Μάιος 02, 2025 10:41 am Καλημέρα σε όλους και καλό Π/Σ/Κ.
antonis1627 Παρ Μάιος 02, 2025 6:35 am Καλημέρα σας.
KonKalamata Πέμ Μάιος 01, 2025 2:24 pm Καλησπέρα και Καλή Πρωτομαγιά σε όλη την ομάδα!
Γιωργος ΗΛΙΑΣ Πέμ Μάιος 01, 2025 1:47 pm Καλή Πρωτομαγιά με πολλά χαμόγελα!!!
makis_V Πέμ Μάιος 01, 2025 9:59 am Καλημέρα και καλό μήνα !
arahova Πέμ Μάιος 01, 2025 9:40 am Καλημέρα σε όλους και καλό μήνα.
antonis1627 Πέμ Μάιος 01, 2025 7:22 am Καλημέρα σας και καλό μήνα.
arahova Τετ Απρ 30, 2025 9:36 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τετ Απρ 30, 2025 6:59 am Καλημέρα σας.
panagiotis1 Τρί Απρ 29, 2025 7:55 pm Θά ήθελα μια απάντηση αν θά έχει επιτυχία η συγκόλληση τού μπλοκ, αν κάποιος έχει κάνει κάτι αντίστοιχο.
arahova Τρί Απρ 29, 2025 10:54 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τρί Απρ 29, 2025 7:00 am Καλημέρα σας.
ΣΤΑΥΡΟΣ Δευτ Απρ 28, 2025 7:52 pm Γιορτάζουμε τα 17α γενέθλια μας στην Αγία Μαρίνα στην .
arahova Δευτ Απρ 28, 2025 11:18 am Καλημέρα σε όλους και καλή εβδομάδα.
antonis1627 Δευτ Απρ 28, 2025 6:28 am Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα.
arahova Κυρ Απρ 27, 2025 10:49 am Καλημέρα σε όλους και καλή Κυριακή.
antonis1627 Κυρ Απρ 27, 2025 7:17 am Καλημέρα σας
arahova Σάβ Απρ 26, 2025 9:01 am Καλημέρα σε όλους και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Σάβ Απρ 26, 2025 7:25 am Καλημέρα σας και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Παρ Απρ 25, 2025 1:45 pm Τετάρτη 30-4-2025 πάμε για καφεδάκι στον
arahova Παρ Απρ 25, 2025 8:49 am Καλημέρα σε όλους και καλο Π/Σ/Κ.
antonis1627 Παρ Απρ 25, 2025 6:30 am Καλημέρα σας.
arahova Πέμ Απρ 24, 2025 2:36 pm Καλησπέρα σε όλους.
antonis1627 Πέμ Απρ 24, 2025 6:25 am Καλημέρα σας.
arahova Τετ Απρ 23, 2025 5:39 pm Καλησπέρα σε όλους.
AJAX Chat © 2007 StarTrekGuide ? Updates every 5 Seconds

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 13 επισκέπτες